رئیس دفتر سیاسی حماس بازگشت دوباره به مذاکرات غیر مستقیم با رژیم عبری را مشروط به برقراری شرایطی کرد که رژیم عبری را به سمت پذیرش خواسته های فلسطینیان و در راس آنها شکستن سد محاصره تحمیلی علیه نوار غزه سوق دهد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خالد مشعل در گفتگویی مفصل با خبرگزاری آناتولی بر پافشاری مقاومت بر خواسته های خویش تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: «ما از خواسته های خود که در راس آن رفع محاصره قرار دارد، عقب نشینی نمی کنیم.»
به منظور اطلاع مخاطبان عزیز، متن کامل این مصاحبه توسط مرکز اطلاع رسانی فلسطین ترجمه شده و از نظر می گذرد:
س: در کنفرانس مطبوعاتی شامگاه دیروز خود، بنیامین نتانیاهو جنبش حماس را به داعش تشبیه کرد و گفت که در جریان جنگ، موفق به تخریب تونل ها و زیرساخت های حماس شده است. نظر خود در این خصوص را بفرمایید.
ج: کسی که کودکان فلسطینی را در نوار غزه، قدس، کرانه باختری و دیگر نقاط جهان به قتل می رساند، حق ندارد دیگران را به تروریست بودن متهم کند. کشتار کودکان، تخریب محله های مسکونی، ویرانی مساجد و مدارس آنروا، نابودی بیمارستان ها، مجروح کردن بیش از ده هزار نفر و به شهادت رساندن دو هزار نفر از جمله هزار کودک، زن و فرد سالخورده نتیجه هولوکاست 45 روزه ای است که رژیم عبری در نوار غزه به راه انداخته است. این دشمن در حال کپی برداری از آنچه هیتلر در چند ده سال پیش انجام داد، می باشد که البته این کپی برداری به شدت وحشتناک تر و هولناک تر است. امروز شاهد یک نازیسم حقیقی هستیم. نتانیاهو می کوشد تا بر موج کنونی جنگ علیه تروریسم سوار شود. تلاش نخست وزیر رژیم عبری در آن است که حمله خود به نوار غزه را همسو با برنامه های آمریکا علیه تروریسم جلوه دهد ؛ ولی دیگر دست دشمن صهیونیستی برای جامعه جهانی رو شده است و هر روز زیان های بیشتری را در این عرصه (افکار عمومی بین المللی) متحمل می شود و به همین خاطر برای جلوگیری از این زیان ها می کوشد.
در خصوص تخریب تونل های زیر زمینی و نابودی زیرساخت های جنبش حماس باید عرض کنم که هر جنگی با خود خسارت هایی را به دنبال دارد. با حس مسئولیت پذیری اعلام می کنم که بله! ما زیان هایی را متحمل شدیم و خیلی چیزها را از دست دادیم ؛ ولی نتانیاهو در مورد دستاوردهای خود مبالغه می کند. او موفقیتی به دست نیاورده است. تنها دستاورد وی کشتار کودکان، تخریب منازل و به راه انداختن کشتارهای هولوکاست وارانه علیه اهالی نوار غزه بوده است. در خصوص خسارت های نظامی که حماس متحمل شده، باید خدمت تان عرض کنم که خسارت هایی وارد آمده ولی حجم این خسارت ها محدود بوده است تا جایی که گردان های قسام (شاخه نظامی جنبش حماس) و گروه های مقاومت با تمامی شاخه های نظامی خود توان ادامه رویارویی با دشمن صهیونیستی را دارند و در میدان نبرد پیروز خواهند شد.
س: به موضوع جنگ غزه می پردازیم. گردان های قسام شامگاه دیروز اعلام کردند که دیگر خبری از بازگشت به میز مذاکره نیست. منظورتان از این حرف چیست؟
ج: این یک جنگ خصمانه علیه نوار غزه است. ما به دنبال توقف تجاوزات دشمن هستیم و این کار را با پیش گرفتن گزینه دفاع انجام می دهیم. ما بعد از پایان دادن به حملات اشغالگران، به دنبال تحقق خواسته های ملت فلسطین و مقاومت هستیم که در راس آنها رفع محاصره و آزادی افراد بازداشت شده قرار دارد. خواسته ما این است که حملات متوقف شود، محاصره رفع گردد و خواسته های ملت فلسطین جامه عمل بپوشد. ما در میدان نظامی و سیاسی دنبال همین اهداف هستیم.
س: آمادگی شما برای بازگشت به میز مذاکره غیر مستقیم با تل آویو ـ آن هم با میانجیگری طرف مصری ـ چقدر است؟
ج: گفتگو با هدف دست یابی به توافق صورت می گیرد ؛ ولی این گفتگو در ذات خود وسیله است نه هدف. مذاکره هدفی نیست که ما به دنبال دست یابی به آن باشیم. تا زمانی که شرایط برای تحقق خواسته های ملت فلسطین فراهم نیاید، گفتگو هیچ فایده ای ندارد و اینکه در این میان، مذاکرات در کجا و با میانجیگری چه کشوری برگزار شود، هیچ فرقی نمی کند. تجربه به ما نشان داده است که ابتدا باید از فراهم آمدن شرایطی که دشمن را به پذیرش خواسته های فلسطینیان وادارد، اطمینان پیدا کنیم.
س: چطور می توانید از وجود چنین شرایطی اطمینان حاصل کنید؟
ج: مدیریت نبرد آمیزه ای از فعالیت های میدانی و سیاسی است. ما می دانیم که چه موقع این مذاکرات سودمند است. ما به عنوان رهبران سیاسی حماس تصمیم می گیریم که چه موقع حرکت در مسیر مذاکرات صحیح و سودمند می باشد. ضمنا این موضوع (سودمندی مذاکرات) بستگی به وضعیت میدانی دارد.
س: به موضوع وضعیت میدانی بپردازیم. اسرائیل حماس را متهم کرد که آتش بس را ـ پیش از پایان آن در روز سه شنبه ـ نقض کرده است. تا چه حد روایتش از ماجرای نقض آتش بس صحت دارد؟
ج: دشمن صهیونیستی دو اشتباه را همزمان مرتکب شد. اول اینکه مذاکراتی که از طریق میانجیگران مصری در جریان بود، به بن بست رساند و تمامی تلاش های سیاسی صورت گرفته برای دست یابی به توافق آتش بس را ناکام گذارد. از این رو، این رژیم مسئول شکست مذاکرات است. موضوع دوم این است که رژیم صهیونیستی آتش بس را چند ساعت پیش از فرا رسیدن لحظه پایان آن نقض کرد و دوباره جامعه جهانی و دولت آمریکا را با دروغ های خود فریفت. (اولین بار مربوط به دروغ این رژیم در خصوص ربوده شدن یکی از سربازانش بود که با طرح این دروغ، آتش بس را نقض کرد) اشغالگران مدعی شدند که در واکنش به چند موشک شلیک شده از نوار غزه اقدام به حمله کرده و حال آنکه این یک بهانه واهی است. دشمن در جریان برقراری آتش بس و پیش از پایان آن، مشغول برنامه ریزی برای انجام یک حمله بود و گمان می کرد که می تواند برخی از رهبران و فرماندهان فلسطینی را بکشد. نمونه آن را در موضوع تلاش صهیونیست ها برای ترور محمد الضیف، فرمانده کل گردان های قسام شاهد بودیم که البته در این کار شکست خوردند و تنها موفقیتی که دشمن در این زمینه کسب کرد، کشتن همسر و فرزند فرمانده این گردان ها بود. دشمن صرفا به ارتکاب جنایت بسنده نمی کند بلکه هر روز بر دروغگویی خود می افزاید.
س: میزان صحت این خبر که تا اندکی پیش از نابودی آتش بس، زمان دست یابی به توافق نزدیک شده بود، چقدر است؟
ج: مذاکرات سیاسی با خود پستی بلندی و دوری و نزدیکی دیدگاه ها را به همراه دارد ؛ زیرا تاکتیک های مذاکراتی در این عرصه دخیل است ؛ ولی در طول دو هفته گذشته، دشمن مشغول مانور، دروغ پردازی، فریبکاری، فشار و باج خواهی بود و می کوشید تا غزه و مقاومت را از چیدن ثمره پایداری و نیز شکست نظامی ارتش عبری محروم نماید. رهبران رژیم عبری از بحران داخلی که نتیجه شکست میدانی است، رنج می برند و می خواهند این شکست را از دو طریق جبران کنند. اول اینکه مدعی شوند در ماجرای تخریب تونل های زیر زمینی و نابودی زیرساخت های حماس در نوار غزه موفق بوده اند و دوم اینکه به مقاومت فلسطین اجازه ندهند که از طریق دست یابی به برخی دستاوردهای سیاسی و در راس آنها رفع محاصره، پایداری خود را جشن بگیرد ؛ ولی این ها تلاش هایی واهی و شکست خورده است. مقاومت در عرصه سیاست نیز همچون عرصه نبرد میدانی پایداری خواهد کرد و از مطالبات مشخصی که فلسطینیان در مورد آن اجماع دارند و در راس آنها رفع محاصره غزه می باشد، هرگز چشم نمی پوشد. پیام ما به جهانیان آن است که وقت حل ریشه ای این مشکل فرا رسیده است و راهکار حل آن پایان اشغالگری و شهرک سازی صهیونیست ها می باشد. باید به ملت فلسطین اجازه دهند که با آسایش و آرامش و به دور از هر گونه خطر شهرک سازی اشغالگران در سرزمین خود زندگی کند و سرنوشت خود را رقم بزند. ملت ما این حق را دارد که در یک کشور مستقل و به دور از هر گونه خطر اشغالگری صهیونیست ها زندگی کند، اشغالگری که آخرین مورد در سراسر جهان است.
س: آیا میانجیگری مصر در مذاکرات باعث بهبود در روابط جنبش حماس با این کشور شده است؟
ج: هنوز زود است که در این باره صحبتی داشته باشیم. ما ـ همان طور که پیش از این اعلام کردیم ـ نه در مسائل داخلی مصر و نه هیچ کشور دیگر اسلامی، عربی و خارجی دخالت نمی کنیم. با وجود مخالفت با طرح آتش بس مصر، ما هرگز با نقش آفرینی این کشور در موضوع برقراری آتش بس مخالفتی نداریم و با مصر در این زمینه تعامل می نماییم. به منظور حمایت از مسئله فلسطین، ما بر داشتن روابطی مثبت با امت اسلامی و عربی تاکید داریم.
س: حال که صحبت به مصر رسید، برای ما بفرمایید که آیا بازگشایی گذرگاه رفح در برنامه های مذاکرات تان با طرف صهیونیستی جای داشت؟
ج: گذرگاه رفح هرگز در برنامه مذاکراتی ما با صهیونیست ها جایی نداشته است ؛ زیرا این موضوع مربوط به مصری ها و فلسطینی ها است. ما این موضوع را در گفتگوهای مان با طرف مصری مطرح نمودیم که البته طبیعی هم هست ؛ زیرا این گذرگاه باید باز شود. ما خواستار نابسامانی و هرج و مرج نیستیم. درخواست ما فقط این است که گذرگاه رفح همچون تمامی گذرگاه های موجود میان کشورهای مختلف باز شود نه تنها به خاطر آنکه ارتباط جغرافیایی میان کرانه باختری و نوار غزه قطع است ؛ بلکه بدان خاطر که این گذرگاه راه ارتباطی میان فلسطینیان و مصری ها است. ما خواستار آن هستیم که گذرگاه رفح همچون دیگر گذرگاه هایی که میان کشورهای دوست و همسایه وجود دارد، باز شود.
س: آیا خلع سلاح مقاومت در برنامه های مذاکرات آتش بس مطرح بود؟
ج: دشمن صهیونیستی خواستار خلع سلاح مقاومت شد که ما حاضر به درج این موضوع در جدول کاری مذاکرات نشدیم. دشمن برای خلع سلاح مقاومت می کوشد ؛ ولی ما حاضر به قبول این امر نیستیم و اجازه نمی دهیم که در برنامه کاری مذاکرات جای گیرد.
س: احتمالا امروز (پنج شنبه 21 آگوست) دیداری مشترک با حضور رئیس تشکیلات خودگردان و امیر قطر داشته باشید. مهم ترین محور گفتگوهای احتمالی در این دیدار چه خواهد بود؟
ج: در این جنگ شاهد یک نوع آشتی و تقریب بی سابقه دیدگاه ها میان گروه های فلسطینی بودیم. ما به دنبال تعمیق این شرایط و تقویت هر چه بیشتر آشتی، وحدت ملی و هماهنگی برای اتخاذ یک موضع مشترک در رویارویی با پرونده های آتی هستیم، موضعی که بر اصل مشارکت ملی که با تکیه بر آن، روند آشتی را آغاز کردیم استوار باشد.
س: به موضوع مشارکت و آشتی ملی بپردازیم. رژیم صهیونیستی دوشنبه گذشته اعلام کرد که یک تیم 93 نفره از فعالان حماس در کرانه باختری را بازداشت کرده است که قصد کودتا علیه تشکیلات خودگردان را داشته اند. نظرتان در این باره چیست؟
ج: این حرف دروغ پردازی و با هدف بر هم زدن اوضاع بیان شده است. در تاریخ فلسطین تیم های 93 نفره نداشتیم. تعداد اعضای یک تیم نظامی از تعداد انگشتان یک دست تجاوز نمی کند. این 93 نفر جمع تعداد افراد بازداشت شده (حماس) در نه ماه گذشته است. صهیونیست ها با طرح این داستان و روایت دروغین قصد تحریک دارد. دشمن ملت ما را در نوار غزه هدف حمله قرار می دهد و به کشتار آن در این منطقه می پردازد و با طرح این داستان های دروغین می کوشد تا آشتی ملی را از بین ببرد. صهیونیست ها یک بار می گویند که این 93 نفر قصد اجرای عملیات علیه تل آویو را داشتند و یک بار دیگر می گویند افراد مذکور در صدد کودتا علیه تشکیلات خودگردان بوده اند. تمامی اینها یک داستان بافی دروغین و فاقد صحت است. افکار عمومی فلسطین فریب این حرف ها را نخواهند خورد. ما یک جنگ داریم که آن هم با اشغالگران صهیونیست است ؛ ولی در داخل، اگر اختلافی وجود داشته باشد ما آن را از طریق گفتگو و با ابزارهای سیاسی حل می کنیم و هیچ راه دیگری را پیش نمی گیریم.
س: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه دیروز اعلام کرد که جهان عرب علیه حماس است و تنها این قطر، ترکیه و ایران هستند که در کنار حماس ایستاده اند.
ج: هر کس که جنگ غزه را دنبال کرده باشد، فهمیده است که حماس، جنبش های مقاومت و شاخه های نظامی آنان از چه حمایت گسترده ای در میان کشورهای عربی، اسلامی و خارجی برخوردار هستند. ما منکر آن نیستیم که برخی دولت ها و نظام های موجود در جهان با ما نیستند ؛ ولی تمامی ملت ها و بسیاری از دولت ها، رهبران و مسئولان کشورهای مختلف به صورت علنی و غیر علنی از ما حمایت می کنند. در خصوص کسانی که در کنار نتانیاهو و دشمن صهیونیستی ایستاده اند، باید بگویم که تعداد اینها اندک هستند. در مقابل آنها چه کار می توانیم بکنیم؟ تا زمانی که امت اسلامی و عربی با ما است و از دستاوردهای مقاومت رضایت دارد و به آن می بالد، هیچ اهمیتی به آنان (حامیان نتانیاهو و دشمن صهیونیستی) نمی دهیم. هر کس که می خواهد در کنار نتانیاهو و دشمن صهیونیستی بایستد. امیدواریم که خداوند او را ببخشد ؛ ولی باید بداند که این حامیان دشمن صهیونیستی هستند که منزوی می باشند نه مقاومت فلسطین.
س: آیا به عنوان یک راه حل، حضور نیروهای حافظ صلح بین المللی را می پذیرید یعنی مشابه نیروهای یونیفل که در لبنان مستقر هستند؟
ـ وقتی حضور نیروهای بین المللی سودبخش است که چالش و درگیری میان کشورهای مستقل باشد ؛ ولی وقتی بحثی به ملت مانند ملت فلسطین می رسد که در سایه شوم حضور اشغالگران به سر می برند، طرفی که برای مهار تجاوزاتش، پایان دادن به اشغالگری و شهرک سازی اش به نیروهای بین المللی نیاز است، همان طرف صهیونیستی می باشد. ملت فلسطین در کرانه باختری و نوار غزه نیاز به یاری جامعه بین الملل دارند نه اعمال محدودیتی از سوی آنها. فلسطینیان به دنبال آن هستند که جامعه بین المللی در کنارش بایستد و دست طرف جنایتکار، تجاوزگر و قاتل ملت فلسطین ـ یعنی دشمن صهیونیستی ـ را قطع کند.
س: صحت این خبر که شما از حزب الله خواسته اید تا وارد خط نبرد با دشمن صهیونیستی شود، چقدر است؟ آمادگی شما برای هماهنگی و همکاری با این گروه تا چه حد است؟
ج: این خبر درست نیست. ما چیزی از حزب الله نخواستیم. این اولین بار نیست که حماس برای دفاع از خویشتن و پاسخگویی به تجاوزات دشمن صهیونیستی وارد عمل می شود. این سومین جنگ صهیونیست ها علیه نوار غزه ـ آن هم در مدت کمتر از شش سال ـ است. بعد از خدا، امید و اعتمادمان به خودمان است. ما شرایط امت عربی و اسلامی را درک می کنیم. هر کدام شرایط مخصوص به خود را دارند. در خصوص ارتباط با کشورها و گروه های تاثیرگذار در جهان عرب و اسلام باید بگویم برخی مسائل هستند که در مورد آنها با برخی طرف ها ـ از جمله حزب الله ـ توافق نظر داریم و برخی مسائل هستند که در آن باره با دیگر طرف ها اختلاف نظر داریم.
س: پس با توجه به تحولات اخیر، آمادگی شما برای یک جنگ طولانی مدت چقدر است؟
ج: راهبرد ما جنگ طلبی نیست. جنگ میان کشورها اتفاق می افتد ؛ ولی ما جنبش هایی مبارز هستیم. دشمن انواع مختلف نبرد را علیه ما به راه می اندازد، نبردهایی که غالبا بین کشورها روی می دهد. صهونیست ها از هواپیماها، توپخانه ها، نیروی دریایی، بمب های حاوی اورانیوم و تمام امکانات موجود در زرادخانه تحت اختیار خود را به کار می بندد و ما گزینه ای جز دفاع از خویشتن نداریم ؛ ولی اتفاق غیر منتظره ای که در جنگ روی داد، این بود که ملت فلسطین با آن توان اندک و محدود نظامی توانست در جنگی که دشمن آن را تحمیل کرده بود، پایداری کند همان طور که این پایداری را در عرصه مقاومت از خود نشان داد. ما خود را برای نبردهای دفاعی در مقابل اشغالگران آماده کرده ایم و اگر دشمن جنگ را به ما تحمیل کند، ما نیز از خود دفاع خواهیم کرد. به هر حال، عبارت درست آن است که بگوییم ما وارد نبردها و درگیری هایی شده ایم که هدف از آن مقاومت در برابر دشمن و آزادی میهن است ؛ زیرا ما یک ملت تحت اشغال هستیم. در خصوص آمادگی مان برای یک جنگ طولانی مدت باید عرض کنم که در این عرصه باید نگاهی به تاریخ فلسطین داشته باشیم. ملت فلسطین از صد سال پیش خود را آماده کرده است تا برای دفاع از خود و سرزمینش تا پایان بجنگد و کسی که از صد سال پیش مشغول نبرد با دشمن است، از یک ماه، یک سال یا چند سال جنگ هراسی ندارد.
س: نظر شما در مورد اوضاع منطقه ـ بعد از تغییرات کنونی ـ چیست؟
ج: به طور کل، وضعیت منطقه عربی و اسلامی متغیر است. منطقه آبستن شرایطی جدید است. تحولاتی در حال روی دادن می باشد. شرایط کنونی یک افت و خیز فراوان را تجربه می کند. این طبیعت تحولات راهبردی در میان ملت ها است. امت عربی و اسلامی به دنبال آن است که دوباره خود را باز یابد و برای خود مسیر حرکتی جدید ترسیم نماید و آینده ای درخشان را برای خویشتن رقم بزند ؛ ولی موانع داخلی و خارجی در این مسیر وجود دارد. این بر هم کنش های دشوار داخلی، دردناک است و با خود ناآرامی و نابسامانی را به دنبال دارد ؛ ولی در نهایت قطار تحولات راهبردی در منطقه متوقف نمی شود و امیدواریم که این قطار به سلامت، با امنیت و به دور از خونریزی به مسیر خود ادامه دهد و توجه به آرمان فلسطین عنصر اساسی در تحولات امت عربی و اسلامی باشد.
س: به نظر شما آیا مسئله فلسطین همچنان آرمان نخست جهان عرب و اسلام است؟
ج: با وجود مشغول بودن جهان عرب و اسلام به دغدغه های داخلی شان ؛ ولی بی تردید، در وجدان جمعی امت عربی و اسلامی مسئله فلسطین به عنوان آرمان نخست بوده، هست و خواهد بود. این حق عرب ها و مسلمانان است که دغدغه های داخلی خود را پیگیری کنند ؛ ولی این موضوع آنها را از پیگیری آرمان اصلی شان باز نمی دارد. دلیلی که بر این امر وجود دارد، آن است که هر وقت به خاطر عملکرد مقاومت در مقابله با حملات دشمن صهیونیستی به نوار غزه، راهپیمایی های فلسطینیان در کرانه باختری برای مقابله با شهرک سازی و تظاهرات اهالی قدس در رویارویی با یهودی سازی، مسئله فلسطین در صدر توجهات قرار می گیرد ملت های عرب و مسلمان دغدغه های داخلی خود را فراموش می کنند و به دغدغه های فلسطینیان توجه می نمایند یا حداقل احساسات واقعی خود در این باره را به نمایش می گذارند. شاید در میان نخبگان سیاسی و رسانه ای تعداد محدودی باشند که نقص ها و کمبودهای ساختاری دارند و نگرش شان به مسئله فلسطین اشتباه است ؛ ولی تعداد این افراد کم می باشد و هرگز حرف های آنها نشانگر دیدگاه وجدان جمعی عرب ها و مسلمانان نیست. در جنگ اخیر شاهد بودیم که چگونه امت عربی و اسلامی با افتخار در کنار ملت فلسطین ایستاد و به شکلی بی سابقه از مقاومت فلسطین حمایت نمود.
س: ارزیابی شما از موضع دولت ها و نظام های عربی در قبال حمله به نوار غزه چیست؟
ج: بی شک، موضع دولت ها و نظام های عربی در این باره متفاوت بود. برخی ها به صراحت از ملت فلسطین و مقاومت حمایت کردند و برخی دیگر حاضر به این کار نشدند. برخی ها صرفا به انجام حداقل کار ممکن (محکومیت شفاهی اقدامات صهیونیست ها) رضایت دادند و برخی دیگر نیز پشتیبانی گسترده ای از فلسطینیان صورت دادند. برخی ها هم در یاری ملت فلسطین کوتاهی کردند.
س: در پایان بفرمایید چه حرفی با اهالی نوار غزه و چه حرفی با صهیونیست ها دارید؟
ج: به اهالی نوار غزه می گویم که شما صاحب یک آرمان عدالتخواهانه هستید. شما بر حق هستید و به امید حق پیروز می شوید. غزه افتخار امت اسلامی، تاج عزت آن و نیز نماد سربلندی اش محسوب می شود و پیشتاز مسیر عزت می باشد. غزه یک الگوی ابتکاری و عجیب را در مقابله با دشمن رقم زد. خدا با شما است. ما و شما با هم در این نبرد شرکت می کنیم. ما به آنچه امروز غزه از آن بهره مند است، افتخار می کنیم. صلابت و پایداری که غزه در عرصه ملی، حمایت مردمی از مقاومت و وحدت در پشتیبانی از مقاومت نشان داد، به خود می بالیم. تمامی اینها باعث ارائه الگویی شده است که ما به آن افتخار می کنیم. این الگو سه ضلع متوازن دارد که شامل مقاومت در برابر اشغالگران، تفکر میانه روی و اعتدال و اندیشه باز سیاسی در ارتباط با جهان عرب، اسلام، منطقه و جهان می باشد.
به صهیونیست ها می گویم که رهبران تان می خواهند شما را به نابودی بکشانند. قدرت گسترده نظامی تغییری در حقایق تاریخی نمی دهد و باعث نمی شود که تجاوزکار به عنوان صاحب حق معرفی شود. ضمنا این قدرت گسترده نظامی باعث شکست صاحبان حق نمی گردد. ملت فلسطین از حق خود در مورد سرزمینش، دفاع از خویشتن و رفع محاصره غزه و نیز خواسته اولیه و اساسی اش که همان پایان یافتن اشغالگری و شهرک سازی صهیونیست ها است، چشم نمی پوشد. اگر رژیم عبری این حقیقت را درک نکند، تنها فرصت خود را از دست می دهد و باعث نابودی صهیونیست ها و امنیت شان می شود. به آنها می گویم که اگر رهبران شان مدعی شدند که می توانند اراده ملتی آزاد همچون ملت فلسطین را بشکنند، باید بدانند که این رهبران قصد فریب شان را دارند.