جمعه 02/می/2025

نماینده پارلمانی حماس: تبعید فلسطینیان با قوانین بین المللی تضاد دارد

سه‌شنبه 16-سپتامبر-2014

تشکیلات خودگردان فلسطین در مورد مساله تبعید ما از شهر قدس کوتاهی کرده است.

رژیم صهیونیستی در زمینه مسجد مبارک الاقصی و قدس از مرحله واکنش سنجی عبور کرده است و اکنون منتظر فرصت مناسبی برای اجرای طرح هایش است.   


مسئولان صهیونیستی در جریان جنگ غزه مجازات های شدیدی را علیه اسرای فلسطینی اعمال کردند.  

آشتی ملی در جا می زند و هیچ پیشرفتی در این زمینه صورت نگرفته است، هر کس در اندیشه بازگرداندن ما به دایره دو دستگی داخلی باشد، جنایتکار است.

حمله به شخصیت های ملی در کرانه باختری پرسش هایی را در مورد عاملان این اقدامات در اذهان پدید آورده است.

 

نماینده شهر قدس اشغالی از فراکسیون “تغییر و اصلاح” وابسته به جنبش مقاومت اسلامی “حماس” در مجلس قانونگذاری فلسطین گفت: هیچ تحول تازه ای در پرونده تبعید صورت نگرفته است، تبعید با قوانین و موازین بین المللی تضاد دارد. 

 
“احمد عطوان” در گفت و گوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین موضع دشمن صهیونیستی در قبال این قوانین را جائرانه خواند. 
 

وی تصریح کرد: تشکیلات خودگردان فلسطین در این زمینه کوتاهی می کند.  

وی ابراز عقیده کرد که به رغم میل باطنی رژیم غاصب صهیونیستی به شهر قدس باز خواهد گشت.

وی درباره تلاش های توطئه آمیز رژیم اشغالگر قدس در زمینه یهودی سازی قدس از طریق تسریع روند تصویب قوانینی علیه شهروندان و سرزمین فلسطین و همچنین اقدامات سرکوبگرانه و تلاش برای خالی کردن شهر قدس از ساکنان اصلی آن و ممانعت از ساخت و ساز و تبعید رهبران قدس برای خاموش کردن صداهایی جنایات اسرائیل را رسوا می سازد، هشدار داد. 

 
وی خاطرنشان ساخت: دشمن صهیونیستی به محک زدن ها و ارزیابی های خود پایان داده است، رژیم عبری به بی اعتنایی کشورهای عربی و اسلامی به تعرضات این رژیم علیه مردم قدس و کرانه باختری پی برده است.

وی یادآور شد: اسرای از رهگذر اعتصاب غذا دستاوردهای زیادی را محقق زدند، دلیل نافرجامی این اعتصاب همان رخداد روز شصت و یکم اعتصاب غذا بود که سه شهرک نشین صهیونیست در شهر الخلیل ربوده و به هلاکت رسید، نیروهای اشغالگر و ماموران زندان های اسرائیلی مجازات های شدیدی را علیه اسرای فلسطینی اعمال کردند، درخواست از اسیر برای دفاع از خود یک امر غیر منطقی است، ما باید به هر شیوه ای و با استفاده از تمامی ابزارها برای فعال سازی مساله اسرا و دفاع از آنان دست به تحرکاتی بزنیم، وضعیت زندان ها یک وضعیت استثنایی است.

دشمن صهیونیستی در سایه عدم حمایت واقعی تشکیلات خودگردان فلسطین از اسرا دست به سرکوب اسرا می زند. 

وی در رابطه با تحولات داخلی فلسطین تاکید کرد که باید از پیروزی مقاومت در جنگ اخیر غزه در جهت تقویت وحدت ملی استفاده کرد.  

وی هشدار داد که دشمن صهیونیستی می خواهد هر گروه را به تنهایی به چنگ اندازد.  

نماینده پارلمانی فلسطین، درخواست های مربوط به لغو مشارکت را همسو با اهداف اسرائیل خواند و ابراز امیدواری کرد که در صورت وجود اراده سیاسی نزد همگان امکان حل اختلافات وجود دارد.

وی ادعای تشکیلات رام الله مبنی بر تلاش حماس برای کودتا علیه آن را تکذیب کرد.

وی یادآور شد: برخی طرف ها خواهان تداوم بقای وحدت و انسجام نیستند، تنها کسی که از این دو دستگی بهره می برد دشمن صهیونیستی است.  

در آغاز بفرمایید که مساله تبعید شما از قدس و لغو شناسنامه های فلسطینی شما به کجا انجامید؟  

طی سه سال گذشته هیچ تحول تازه ای در مساله تبعید صورت نگرفته است، ما شکوائیه ای را علیه تصمیم دولت عبری تنظیم کردیم، این تصمیم با تمامی قوانین و موازین بین المللی از جمله کنوانسیون ژنو و منشور لاهه که تبعید شهروندان از محل سکونتشان را غیر قانونی می داند، تضاد دارد. اسرائیل همچنان این قوانین و منشورها را نقض می کند.
 

ما همچنان در کرانه باختری در تبعید به سر می بریم، ما نمی توانیم شهر رام الله را ترک کنیم، زیرا با هرگونه توافقنامه ای که حق بازگشت ما به شهر قدس را نادیده می انگارد، مخالفیم. ما همچنان منتظریم تا حقوقدانان در این زمینه نقش خود را ایفا کنند.

ما برای ارجاع پرونده تبعید به دادگاه های کیفری بین المللی دست به هرگونه تلاشی زدیم. متاسفانه تشکیلات خودگردان به رغم اهمیت این مساله در این زمینه کوتاهی کرده است، زیرا تصمیم مربوط به تبعید در صورت اجرایی شدن به تبعید تمامی مردم فلسطین از قدس و خالی کردن این شهر مشروعیت می بخشد و این اقدام شکل قانونی به خود می گیرد. 

دادگاه آیا تحول جدیدی صورت نگرفته است؟

 
یک تحول ناچیز صورت گرفته است و این تحول به یک نمایش شباهت دارد، پس از گذشت 8 سال از صدور حکم تبعید فلسطینیان ساکن قدس در ماه می گذشته، انتظار می رفت که دیوان عالی اسرائیل یک حکم مثبت صادر کند، ولی این کار را انجام نداد. دادگاه اسرائیل در صورت صدور حکمی که به تبعید مشروعیت می بخشد، با مشکلات زیادی مواجه می شود. ما ناگهان غافلگیر شدیم همان طوری که تیم وکلای مدافع نیز از این تصمیم غافلگیر شد. تیم رسیدگی کننده به این پرونده متشکل از سه قاضی می باشد، آنان گفتند که این مساله یک سابقه خطرناک در تاریخ دولت عبری می باشد؟از این رو پرونده تبعید به هیات قضات دیوان عالی اسرائیل ارجاع داده شد که متشکل از 9 تا 12 قاضی می باشد.
 
  

پیش بینی می کنید که کارها به کجا انجامد؟
بنده ذاتا انسان خوشبینی هستم و به بازگشتم به بیت المقدس اطمینان دارم، دشمن صهیونیستی نمی تواند به خاطر این مساله بر سر ما منت بگذارد، زیر این حق ماست، اصل و نسب من به این شهر بر می گردد، این اسرائیل است که شهر قدس را به تصرف و اشغال خود درآورده است. اسرائیل رو به زوال گذاشته است، به رغم میل باطنی دولت عبری به شهر قدس بازخواهم گشت.

پیش از اینکه بازداشت شوید، همان شما را به تشکیلات خودگردان فلسطین فرا خواندند تا شما را در جریان نتایج تماس های شما با طرف اسرائیلی قرار دهند، آیا برای پیگیری پرونده خود بار دیگر با ریاست تشکیلات تماس و رایزنی خواهید داشت؟

همان طوری که گفتید ما با همگان در تعامل هستیم، ما هیچ مشکلی برای تماس و رایزنی و تعامل با طرف های فلسطینی عربی بین المللی برای گرفتن حق مان نداریم، زمانی که در محوطه دفتر نمایندگی صلیب سرخ در قدس تحصن کردیم، هدف ما پایان بخشیدن به تبعید بود، ما پیشتر با تشکیلات رام الله تماس هایی را برقراری کردیم، محمود عباس رئیس این تشکیلات به ما گفت که هرگز اجازه چنین کاری را نخواهیم داد، تبعید ما از شهر قدس یک خط قرمز است، متاسفانه دولت عبری به هیچ توافقنامه ای پایبند نیست، اشغالگران صهیونیست ما را پس از ربودن تبعید کردند، زیرا ما حاضر به خروج از بیت المقدس نشدیم.   

نبرد ما در این زمینه نبرد بر بافت جمعیتی شهر قدس است، اگر نمایندگان پارلمانی قدس تبعید شوند، در آن صورت تبعید تمامی ساکنان شهر قدس مشروعیت پیدا می کند و شهر قدس از ساکنان اصلی آن یعنی فلسطینیان خالی می گردد.

عملکرد تشکیلات رام الله در قبال این پرونده را چگونه ارزیابی می کنید؟  

باید بگویم که تشکیلات خودگردان فلسطین به صورت جدی این پرونده را پیگیری نمی کند، قدس در سیاست ها و برنامه های تشکیلات خودگردان فلسطین و کشورهای عربی و اسلامی جایی ندارد، حال آنکه مساله تبعید یک مساله حساس و مهمی به شمار می رود.  

با توجه به تصویب قوانین جدید دشمن صهیونیستی علیه مسجد مبارک الاقصی مبنی بر تقسیم این مکان مقدس به لحاظ زمانی و شاید بعدها به لحاظ مکانی میزان خطرآفرینی این تصمیم را چگونه ارزیابی می کنید؟

 رژیم غاصب صهیونیستی از زمان اشغال شهر قدس در سال 1967 همچنان به یهودی سازی این شهر ادامه می
دهد، این رژیم با استفاده از تمامی ظرفیت های حقوقی و مالی و شهرک سازی می کوشد تا این طرح شوم را نهایی کند، زیرا احساس می کند که بیت المقدس جوهر پروژه صهیونیستی است. دولت عبری طی چند سال اخیر به طور فزاینده و شتابنده قوانینی را علیه شهروندان و سرزمین و مقدسات فلسطینی تصویب کرده است و مجازات هایی را علیه آنان اعمال کرده است. دولت عبری برای انتقال شهرک نشینان صهیونیست به قدس مبالغ سنگینی را هزینه می کند، بعد از ساخت دیوار حایل بیش از نیمی از ساکنان این شهر از آنجا کوچانده شدند، جدای از آن ارتش عبری شمار زیادی از خانه های فلسطینیان ساکن قدس را تخریب کرد و مانع از ساخت و ساز شد و رهبران فلسطینی را به منظور ساکت کردن هر گونه صدایی که جنایات اسرائیل علیه شهر قدس را رسوا می کرد، تبعید نمود. دولت عبری به منظور کوچاندن فلسطینیان ساکن بیت المقدس به کرانه باختری جهت نهایی کردن پروژه یهودی سازی قدس مالیات های سنگینی را از آنان گرفت.

تازه ترین این اقدامات ممانعت اشغالگران صهیونیست از ورود مردان و زنان به داخل مسجد الاقصی است، برای نخستین بار در تاریخ، اسرائیل مانع از اقامه نماز در مسجد الاقصی در جریان جنگ می شود و به شهرک نشینان صهیونیست اجازه ورود به این مکان مقدس را می دهد، تل آویو می کوشد با سوء استفاده از سکوت کشورهای عربی و اسلامی تا مسجد الاقصی را به لحاظ زمانی و مکانی میان مسلمانان و یهودیان تقسیم کند، همان طوری که این اتفاق در مسجد حضرت ابراهیم (ع) در شهر الخلیل رخ داد، حال آنکه انتظار می رفت کشورهای عربی و اسلامی برای آزاد سازی آن قیام کنند یا دست کم اینکه از پایداری مردم این شهر که خط مقدم دفاع از امت هستند، حمایت کنند.  

تسریع روند یهودی سازی قدس نشانگر چیست؟ آیا این اقدام، تلاشی برای محک کردن واکنش توده های فلسطینی و امت های عربی و اسلامی به شمار می رود یا اینکه تلاشی برای تحمیل واقعیت موجود در قدس محسوب می شود؟


به نظر من دوره محک زدن ها و ارزیابی اوضاع به سر آمده است، ما بر این باوریم که امت های عربی و اسلامی به تعرضات صهیونیست ها به مسجد الاقصی عادت کرده اند، خون های شهروندان فلسطینی که در غزه ریخته و تخریب خانه های فلسطینیان ساکن این منطقه نشانگر بی اعتنایی امت های عربی و اسلامی به این جنایات است.


اگر به مساله اسرای می پردازیم، این اسرا در جریان اعتصاب اخیر غذایشان چه دستاوردهایی را محقق کردند؟

اسرای فلسطینی محکوم به بازداشت موقت به منظور فعال کردن مساله خود دست به اقدامات اعتراض آمیز زدند که تازه ترین آنها اعتصاب نامحدود غذا بود که 62 روز به طول انجامید. اسرای از رهگذر اعتصاب غذا دستاوردهای زیادی را محقق زدند، دلیل نافرجامی این اعتصاب همان رخداد روز شصت و یکم اعتصاب غذا بود که سه شهرک نشین صهیونیست در شهر الخلیل ربوده و به هلاکت رسید، نیروهای اشغالگر و ماموران زندان های اسرائیلی مجازات های شدیدی را علیه اسرای فلسطینی اعمال کردند، درخواست از اسیر برای دفاع از خود یک امر غیر منطقی است، ما باید به هر شیوه ای و با استفاده از تمامی ابزارها برای فعال سازی مساله اسرا و دفاع از آنان دست به تحرکاتی بزنیم. 

از آنجایی که در جریان جنگ در بازداشت بودید، آیا این جنگ بر وضعیت اسرای فلسطینی در زندان های اسرائیلی تاثیر گذاشت؟   

اسرا لحظه به لحظه جنگ را دنبال می کردند، ولی سازمان زندان های اسرائیلی آنها را مجازات می کرد؛ به نحوی که تعدادی از کانال های تلویزیونی را از 11 کانال به 3 کانال کاهش دادند. این کانال ها ما را مجبور به پیگیری اخبار کرد، ما همچنین از طریق رادیو اخبار را دنبال می کردیم، ماموران زندان های اسرائیلی همچنین دست به مجازات های دیگری علیه ما زدند؛ به طوری که ساعات استراحت ما را از یک ساعت به 15 دقیقه کاهش دادند.  

وضعیت زندان ها یک وضعیت استثنایی است. دشمن صهیونیستی در سایه عدم حمایت واقعی تشکیلات خودگردان فلسطین از اسرا دست به سرکوب اسرا می زند. 

مردم فلسطین نسبت به تصمیم تشکیلات رام الله برای واگذاری وزارت امور اسرای فلسطینی به کمیته وابسته به سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” در صورت نهایی شدن این تصمیم چه لطمه به اسرای فلسطینی وارد می شود؟ 

این تصمیم یک تصمیم نادرست و ظالمانه علیه اسرای فلسطینی است، این تصمیم رشادت ها و ایثارگری های اسرا را نادیده می انگارد، وجود وزارت امور اسرا و آزادگان یک جایگاه نمادین خاصی دارد،وجود وزارتخانه ای تحت این عنوان برای دفاع از حقوق اسرا و آزادگان جهان بر وضعیت اسرا تاثیر فراوان می گذارد، زمانی که چنین تصمیمی اتخاذ می گردد این مساله موجب کم رنگ شدن نقش این وزارتخانه می شود. از تمامی گروه های از جمله فتح خواسته شد تا این وزارتخانه را حفظ کند؟ تازه چه کسی بر این کمیته نظارت خواهد کرد.  

زمانی که وزارت تحت نظارت دولت یا مجلس قانونگذاری باشد این وزارتخانه سیر طبیعی خواهد داشت و از بودجه برخوردار خواهد بود، زمانی که به یک کمیته مبدل گردد در آن صورت هیچ نظارت بر آن صورت نخواهد گرفت و در صورت کوتاهی مجازات نخواهد شد، پس باید این سوال را بپرسیم که آیا این کمیته نماینده همه فلسطینیان خواهد بود یا اینکه فقط نماینده گروه های عضو سازمان آزادی بخش فلسطین خواهد بود؟. این امر نیز نگران کننده است. بنده نمی دانم که دلیل اتخاذ این تصمیم در برهه کنونی چیست.    

در خصوص وضعیت داخلی فلسطین، روند آشتی ملی را تا به این ساعت چگونه ارزیابی می کنید؟   

به دور از هرگونه جنجال رسانه ای، ما فلسطینیان وظیفه داریم که یکپارچه باشیم، باید از وحدت و انسجام و پیروزی صورت گرفته در جریان جنگ اخیر غزه نهایت استفاده کرد.     

اشغالگر می خواهد ما را یکه و تنها گیر بیاورد، سخن گفتن در مورد لغو مشارکت با خواسته های دشمن صهیونیستی همخوانی دارد. هر کس در جهت بازگرداندن مان به دایره جنگ رسانه ای تلاش کند، در حقیقت یک فاجعه بزرگ را برای ملت فلسطین به بار خواهد آورد. ما باید به دنبال
مشترکات خود باشیم. 

آیا به نظر شما امکان دارد این اختلافات را کنار گذاشت، آیا به نظر شما تصمیمی برای کنار گذاشتن موانع فرا روی آشتی ملی وجود دارد؟

به باور بنده در صورت وجود اراده سیاسی نزد تمامی طرف ها برای اجرای توافقات صورت گرفت، در آن وقت امکان تحقق آن وجود دارد، اما اگر مطیع طرف های خارجی باشیم که هیچ ارتباطی با مساله فلسطین ندارند در آن وقت به سوی تشدید تنش حرکت خواهیم کرد. حماس موضع خود را اعلام و تاکید کرد که هرگز به عقب باز نخواهد گشت، هر کس به خون فلسطینی ارج و ارزش نگذارد جنایتکار است.  

هر کس بخواهد میان فلسطینیان پس از یکپارچه شدن آنان جدایی بیندازد، جنایتکار است، هر کس می کوشد مقاومت را غیر قانونی جلوه دهد مجرم است. اساسا ما باید به دنبال مشترکات باشیم و در جهت تقویت جبهه داخلی تلاش کنیم، مولفه های شکل گیری کشور فلسطین در کرانه باختری و نوار غزه به خاطر شهرک سازی و مصادره زمین های فلسطینی و ساخت دیوار حایل از بین رفته است. ما باید در مصاف با زورگویی های ارتش رژیم عبری یکپارچه و یکصدا باشیم.

نظر شما در مورد ادعای تشکیلات رام الله مبنی بر اینکه گروهی از حماس برای کودتا علیه ابومازن طرح و نقشه ریخته بود، چیست؟

این سخن بی پایه است، هنگامی که در زندان اسرائیلی بازداشت بودم، افراد متهم به این مساله بار دیگر مورد بازجویی قرار گرفتند، ما از اقدام تشکیلات رام الله به پذیرش ادعای دروغین اسرائیل غافلگیر شدیم.تحقیقات در مورد این ماجرا از سه ماه پیش به پایان رسیده است، وزارت امور اسرا و کانون حمایت از اسرای فلسطینی گواهی های اسرا را در این زمینه استماع کردند، ما نیز به شهادت آنان گوش دادیم،خود رسانه های اسرائیلی این ادعا را رد می کنند، پس چرا ما آن را قبول کنیم و بر آن اصرار ورزیم.  

حماس هیچ وقت در اندیشه کودتا علیه تشکیلات رام الله در کرانه باختری نبود، ما در بحبوبه سرکوبگرهای عناصر امنیتی تشکیلات رام الله علیه اعضای حماس حتی یک سنگ به سوی تشکیلات رام الله پرتاب نکردیم، چطور امکان دارد در سایه تشکیل دولت وحدت ملی دست به چنین کاری بزنیم.


نظر شما در مورد این ادعا چیست؟

من قصد متهم کردن کسی را ندارم، اگر بدنبال بهانه و توجیه برای بازگست به همان وضعیت سابق و شکاف داخلی باشیم در آن صورت بهانه های فراوانی را پیدا خواهیم کرد، برخی طرف ها به دنبال تداوم وحدت و انسجام نیستند، تنها کسی که از دو دستگی سود می برد رژیم اشغالگر قدس است.  

این اتفاق ها در شرایطی رخ داد که ادعا می شد ثبات و امنیت برقرار است ، اگر ثبات و امنیت برقرار است چطور به سوی استاد دانشگاه و نائب رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین و پیش از آن به سوی وزیر سابق امور اسرا تیراندازی می شود، این اقدام در حالی صورت می گیرد که اگر به سوی یک شخصیت وابسته به یک جریان مشخص تیراندازی می شد، در آن صورت بلوای عظیم به پا می شد، اگر چنین رخدادهای تکرار شود در آن صورت نابسامانی امنیتی بر فلسطین سایه می افکند.

از سرویس های اطلاعاتی و امنیتی خواسته می شود تا عاملان این اقدام را شناسایی کنند و آنها را در جلوی رسانه ها معرفی کنند و به دست عدالت بسپارند و گرنه موجودیت این سرویس ها زیر سوال می رود و مشخص می شود که سرویس های امنیتی قادر به تامین امنیت برای شهروندان فلسطینی نیستند.

به نظر شما آیا این تجاوزات ناشی از نابسامانی امنیتی است، یا اینکه این جنایات تحت نظارت برخی طرف ها صورت می گیرد؟

من نمی توانم بدون سند و مدرک کسی را متهم کنم، سرویس های امنیتی باید دست به کار شوند و دست تحرکات جدی بزنند، تاکنون هیچ تحولی در این زمینه صورت نگرفته است تا درباره آن توضیح بدهم. 

لینک کوتاه:

کپی شد