کشتار مردم قدس در سایه تبانی و سکوت مرگبار جامعه بین الملل صورت می گیرد. تجاوزات پی در پی دشمن صهیونیستی به مسجد مبارک الاقصی یک اقدام سازمان یافته است، نه فردی، هدف اسرائیل از این اقدامات سیطره کامل بر قدس از طریق طرح 2020 است. رژیم صهیونیستی تاکنون 22 هزار مورد دستور در مورد تخریب خانه های عربی در بیت المقدس صادر کرده است. شهرک نشینان صهیونیست خانه های فلسطینیان ساکن قدس را به بهانه اجازه کردن آنها از 80 سال پیش به سرقت برده اند. طبق طرح جمعیتی اسرائیل، تا سال 2020 جمعیت فلسطینیان به 12 درصد خواهد رسید،اسرائیلی کردن روش های آموزشی در کانون های علمی خطرناک ترین جنگ علیه فلسطینیان ساکن بیت المقدس به شمار می رود.
پایداری مردم قدس، دشمن صهیونیستی را به شدت نگران و سراسیمه کرده است، شهر قدس به خاطر تعداد زیاد پروژه های یهودی سازی و شهرک سازی دگرگون شده است و سیمای آن تغییر کرده است. شهر قدس در کانون تصمیم گیری های مقامات فلسطینی اولویت ندارد. دولت های عربی و اسلامی قادر به آزاد سازی قدس هستند، ولی آنان میلی به این کار ندارند. چرا تا این لحظه شهر قدس به عنوان پایتخت اعراب و مسلمانان اعلام نشده است. جامعه بین الملل منافق موضع دوگانه در قبال آرمان فلسطین اتخاذ می کند.
یکی از نمایندگان فراکسیون “تغییر و اصلاح” وابسته به جنبش مقاومت اسلامی “حماس” در مجلس قانونگذاری فلسطین، اقدامات “اسرائیل” در شهر قدس را یک کشتار و توطئه واقعی در راستای از بین بردن ملت و سرزمین فلسطین و مقدسات و خانه ها خواند.
احمد عطوان، جامعه بین الملل را به همدستی و تبانی و توطئه چینی علیه شهر قدس متهم کرد.
وی یادآور شد: تجاوزات صهیونیست ها به مسجد الاقصی و قدس در چارچوب یک طرح جامع راهبردی با اهداف مشخص صورت می گیرد؛ به نحوی که بازوان اجرایی اسرائیل در مورد اجرای این طرح اتفاق نظر دارند.
وی تصریح کرد که تکمیل پروژه صهیونیستی در گرو سیطره کامل بر شهر قدس است.
وی درباره پروژه ها و طرح های رژیم صهیونیستی در زمینه تبدیل فلسطینیان ساکن قدس به یک اقلیت 12 درصدی تا سال 2020 هشدار داد.
نماینده شهر قدس در مجلس قانونگذاری فلسطین در گفت و گوی اختصاصی با مرکز اطلاع رسانی فلسطین به تشریح چالش های شهر قدس پرداخت.
ـ تجاوزات پی در پی دشمن صهیونیستی به مسجد مبارک الاقصی یک اقدام سازمان یافته است، یا فردی؟
آنچه در شهر قدس رخ می دهد یک کشتار و توطئه واقعی در راستای از بین بردن ملت و سرزمین فلسطین و مقدسات و خانه ها به شمار می رود.
بن گورین در بدو شکل گیری این رژیم متجاوز و منسوخ یک طرح شوم را طراحی کرد و آن هنگامی بود که گفت «اسرائیل بدون قدس هیچ ارزشی ندارد و قدس بدون معبد بی ارزش است.»
این طرح باعث شد هر کس که در رژیم صهیونیستی پستی را عهده دار می شود سوگند بخورد و بگوید:«ای اورشلیم (قدس) اگر تو را به فراموشی بسپارم یا از تو چشم پوشی کنم، دستم بشکند.»
از این رو رژیم غاصب صهیونیستی پس از اشغال قدس در سال 1967 و الحاق آن به سرزمین های اشغالی 48 تلاش کرد تا بخش اعظم واقعیت ها را تحمیل کند و قوانینی را به منظور سلطه کامل و محاصره کامل این شهر به تصویب برساند.از این رو تجاوزات شهرک نشینان و نظامیان صهیونیست و سازمان های یهودی در بیت المقدس اشغالی بخشی از یک طرح جامع و نگرش راهبردی اسرائیل به شمار می رود.
آنان می دانند که از قدس چه می خواهند، آنان می دانند که در قدس به دنبال چه چیزی هستند، بنابراین تمامی نهادهای اجرایی و قضایی و قانونگذاری رژیم صهیونیستی در راستای عینیت بخشیدن به این طرح تلاش می کند. یک همنوایی و همسویی میان آنها وجود دارد، کنست قوانین و طرح هایی را به تصویب می رساند و دولت تصمیم گیری می کند و رهبران آنان حرمت مسجد مبارک الاقصی را زیر پا می گذارند و سرویس های امنیتی به حمایت از آنها بر می خیزند، رفتارهای اسرائیل در قدس کاملا سازمان یافته است و جنبه فردی ندارد.
ـ مشخصه های طرح های اسرائیل علیه قدس و مردم و مسجد آن چیست؟
نهادها و دستگاه های مختلف اسرائیل طرح به اصطلاح 2020 را مطرح کردند، رژیم غاصب صهیونیستی می خواهد تا سال 2020 جمعیت شهر بیت المقدس را حداقل برساند، دیوار حایل بیش از 140 هزار فلسطینی ساکن بیت المقدس را از این شهر جدا کرد، چندین محله از جمله اردوگاه شعفاط را آن جدا ساخت، نظامیان صهیونیست در مرزهای آن پست های بازرسی ایجاد کرده اند، به این ترتیب نزدیک به 40 هزار شهروند فلسطینی ساکن قدس از این شهر جدا گردیدند، هدف این طرح واگذاری حاکمیت برخی محله ها و روستاهای اطراف این شهر به تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار کند. اسرائیل پیشتر نیز 22 هزار دستور در زمینه تخریب خانه های عربی در بیت المقدس صادر کرد که تا سال 2020 باید اجرایی شود. دولت عبری مدعی است که این خانه ها فاقد مجوز ساخت است. این رژیم همچنین دست به مصادره زمین های فلسطینی و احداث جاده و اقدامات فراوان دیگری می زند؛ به نحوی که تعداد شهروندان فلسطینی اعم از مسلمانان و مسیحیان در شهر قدس به 38 درصد می رسد.
ملاحظه می شود که ارتش عبری پس از جنگ اخیر غزه به حملات وحشیانه خود به قدس و مسجد الاقصی شدت بخشید، نظر شما در این باره چیست؟
درست است که بیت المقدس در حال حاضر آماج جنایات بی سابقه رژیم غاصب صهیونیستی قرار گرفته است، اشغالگران صهیونیست از زمان اشغال این شهر همچنان به تعرضات خود به این شهر ادامه می دهند، حتی قبرستان های مسلمانان نیز از این جنایات در امان نمانده است. فرق آن روزها با این روزها در این است که در آن دوره رسانه ها به اینگونه به تعرضات نمی پرداختند. پس از جنگ اخیر غزه و با توجه به بی اعتنایی برخی سران کشورهای عربی و اسلامی، اسرائیل پیش بینی می کرد که یک دستاورد را در شهر قدس در برابر صهیونیست ها محقق خواهد ساخت و نگاه آنان را از شکست وارده بر ارتش عبری در جریان این جنگ منحرف خواهد کرد، ولی رژیم صهیونیستی هرگز پایداری سلحشورانه مردم قدس و ایستادگی آنان را پیش بینی نکرده بود.
ـ گسترش دامنه مقاومت به خارج از مرزهای باریکه غزه را چگونه ارزیابی می کنید، آیا دامنه آن به تل آویو می رسد؟
قدس در گذر تاریخ همواره دروازه صلح و جنگ در جهان بوده است، فلسطینیان ساکن سرزمین های اشغالی 48 بخشی از ساختار فلسطین به شمار می روند، رژیم اشغالگر قدس همواره به این تجاوزات ادامه می دهد و همچنان مانع از ورود شیخ رائد صلاح رهبر جنبش اسلامی در سرزمین های اشغای 48 به داخل بیت المقدس ممانعت به عمل می آورند.
فلسطینیان ساکن سرزمین های اشغالی 48؛ به ویژه قدس خط مقدم دفاع از مقدسات اسلامی و بیت المقدس می باشند. آنان دوشادوش فلسطینیان ساکن دیگر بخش های سرزمین های اشغالی به دفاع و پاسداری از قدس برخاسته اند. با توجه به این مساله این هماهنگی کاملا طبیعی است. خون های پاکی که در قدس و کرانه باختری و نوار غزه و سرزمین های اشغالی 48 ریخته می شود، خون مردم فلسطین است.
ـ طرح های شهرک سازی رژیم صهیونیستی در قدس به کجا رسیده است؟
بنده ساکن شهر قدس هستم، من در این شهر بزرگ شده ام، وقتی می گویم که شهر قدس به خاطر تعداد زیاد طرح های یهودی سازی و شهرک سازی و مصادره اراضی و جاده سازی دگرگون شده است، سخن به گزافه نگفته ام.
صهیونیست ها در تمامی بخش های زندگی برای ما مشکلات آفریده اند، همان طوری که این مشکلات در محله شیخ جراح کاملا هویداست. خطرناک ترین طرح ها و پروژه های همان اتفاقاتی است که در مسجد مبارک الاقصی رخ می دهد؛ به طوری که اسرائیل در زیر این مکان مقدس دست به حفاری می زند و نظامیان و شهرک نشینان صهیونیستی به صورت متوالی به محوطه آن وارد می شوند و ساختمان های اطراف این مسجد را به منظور از بین هویت عربی و اسلامی آن به تصرف خود درمی آورند.
در اینجا تاکید می کنم که حضور اشغالگران اسرائیلی در قدس یک خطر واقعی و جدی است.
اسرائیل می کوشد تا شهرک های کلان یهودی را به مناطق تحت سلطه و سیطره خود الحاق کند تا بتواند رویای قدس بزرگ را محقق سازد. در آن صورت محله های فلسطینی به اماکن کوچک در نقشه مبدل می شود که تل آویو قصد ترسیم آن را دارد.
ـ آیا آمار و ارقامی در مورد عملیات شهرک سازی وجود دارد؟
هیچ نهادی نمی تواند در این زمینه آمار و ارقام درست و دقیق ارائه کند، زیرا رژیم اشغالگر قدس هر روز با تصویب ساخت واحدهای مسکونی جدید برای یهودیان در کرانه باختری و قدس ، فلسطینیان را غافلگیر می کند. طبق تازه ترین آمارها، تعداد شهرک نشینان یهودی در کرانه باختری و قدس به 650 هزار نفر می رسد که بیش از 350 هزار تن از آنان در بخش شرقی شهر قدس سکونت دارند.
ـ در مورد جنگ جمعیتی می توانید توضیح دهید؟
این جنگ، یک جنگ خطرناک است، خانه و زمین بدون وجود مدافع از آنها چه سود و فایده ای دارد. به این معنا که دشمن صهیونیستی به خوبی به اهمیت موجودیت مردم فلسطین به دور از تعدادشان پی برده است. رژیم صهیونیستی با یهودی سازی متدهای آموزشی در کانون ها و محیط های علمی قصد دارد در تربیت و نشو ونمای نسل آتی مداخله و دخل و تصرف کند.
با نهایت تاسف، شهر قدس همچنان تحت نظر شهرداری عبری مدیریت می شود، نزدیک به 70 درصد مدارس بیت المقدس تحت سلطه اسرائیل می باشد و بقیه مدارس خصوصی می باشد.
اسرائیل با تغییر متدهای آموزشی تلاش می کند تا تاریخ ما را دگرگون سازد و هر آنچه که رنگ و بوی فلسطینی دارد را بزداید. اکنون این رژیم می کوشد تا حافظه نسل های آتی فلسطین را به کلی دگرگون کنند و به آن هویت یهودی بخشند. اسرائیل در حال حاضر با تبعید بخش اعظم فلسطینیان دست به یک جنگ جمعیتی می زند. این رژیم درصدد است تا به هر آنچه که باقی مانده است، رنگ و بوی یهودی بخشد.
ـ حضرتعالی به عنوان نماینده مردم قدس در مجلس قانونگذاری فلسطین، ارزیابی شما از موضع رسمی فلسطین در قبال رخدادهای شهر قدس و مردم آن چیست؟
مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین در حق مردم شهر بیت المقدس کوتاهی کرده اند. این شهر در برنامه های کاری این مقامات هیچ اولویتی ندارد. بنده مخالف مذاکرات سازش تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی هستم. در همین جا تاکید می کنم این تشکیلات در آخرین دور مذاکرات با تن دادن به تعویق مذاکرات یک جنایت بزرگ را در حق این شهر مرتکب شد، انگار که این تشکیلات با این اقدام به دشمن صهیونیستی مجوز داد تا به یهودی سازی شهر قدس ادامه دهد، عملا این رژیم برای تحمیل بخش اعظم واقعیت ها بر سرزمین از زمان گوی سبقت را می رباید. این تشکیلات فقط 5/1 درصد بودجه خود را برای وزارت قدس اختصاص داده است. در اینجا یک پرسش مطرح است و آن آینکه قدس در گفتمان سیاسی فلسطین چه جایگاهی دارد؟ کجاست آن طرح ها و برنامه های راهبردی دولت فلسطین در قبال شهر قدس، کجاست طرح های تقویت پایداری مردم فلسطین در قدس؟ چرا محافل رسمی فلسطین در قبال تعرضات اسرائیل موضعی اتخاذ نمی کنند و به تعرضات دشمن صهیونیستی واکنشی نشان نمی دهند؟
ـ موضع مقامات کشورهای عربی و اسلامی در قبال رخدادهای قدس را چگونه ارزیابی می کنید؟
همه آنان در حق شهر بیت المقدس کوتاهی کرده اند.