جمعه 02/می/2025

شیخ حماد حسنات: ارتش اسرائیل دیگر شکست‌ناپذیر نیست/ حماس از مبانی خود عقب نمی‌نشیند

سه‌شنبه 16-دسامبر-2014

شیخ حماد حسنات از رهبران جماعت اخوان‌المسلمین فلسطین و از بنیانگذاران حماس در گفت‌وگو با مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین در مورد نقاط عطف تاریخ جنبش حماس و دیدگاه‌های خود در زمینه آینده این جنبش با وجود تلاش‌های صورت  گرفته برای تخریب آن اظهار نظر کرد و بشارت آینده‌ای شکوفا برای محور مقاومت به ویژه جنبش حماس را داد.

وی در این مصاحبه که به مناسبت بیست و هفتمین سالروز تأسیس جنبش مقاومت اسلامی انجام شد، از موفقیت حماس بعد از 27 سال از عمر خود در اصلاح روند منازعه با اشغالگران و وارد آوردن شکست‌های جزئى به این رژیم با وجود موازنه های معکوس قدرت در داخل و خارج و تلاش‌های اسرائیل برای تخریب وجهه مقاومت اسلامی خبر داد.

حسنات به فعالیت‌های جماعت اخوان المسلمین در پی اشغال نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی در سال 1967 اشاره و تأکید کرد که این جماعت دو ماه بعد از اشغال غزه با فعالیت‌های دینی مجددا به بازسازی خود پرداخت، بعد از اینکه احمد الشقیری ارتش آزادیبخش را تأسیس کرد، رهبران اخوان‌المسلمین در نشستی که وی در سپتامبر سال  1967 تشکیل داد، بر ضرورت مقاومت تاکید کردند، اما پول و سلاح در اختیار نداشتند، بنابراین راهبرد خود را منحصر به ایجاد نسلی کردند که موانع را از میان بردارد و از مرگ نترسد، تربیت این نسل 20 سال (بین 1967 تا 1987) طول کشید.

حسنات می افزاید: در سال 1987 جوانانمان با شجاعت و جسارت مثال زدنی با اشاره به گردن خود به یهودیان می‌گفتند: به اینجا شلیک کنید. در اینجا بود که ما متوجه شدیم فعالیت ما نتیجه داده است و جوانان آماده نبرد هستند. با آغاز به کار حماس به صورت رسمی با بیانیه این جنبش در تاریخ 14 دسامبر سال 1987 فعالیت مبارزاتی برای مقابله با اشغالگری کلید خورد.

این رهبر جماعت اخوان المسلمین قبل از پاسخ دادن به سؤالی در مورد دستاوردهای حماس بعد از 27 سال فعالیت، خواستار مقایسه اوضاع کنونی حماس با زمان تأسیس آن شد که حتی یک گلوله در اختیار نداشت، اما امروز بعد از پایداری در 3 جنگ و همگرایی و هم افزایی ملت خود، اعتماد آن را کسب کرده و با وجود محاصره مستمر از نزدیک به 8 سال قبل تاکنون، نوار غزه را اداره می‌کند و همچنان مقاوم است، این اقدام بسیار سخت است.

حتی از یک وجب از سرزمینمان چشم پوشی نمی کنیم

وی می‌افزاید: نکته مهم در روند حرکت ما به عنوان جنبش مقاومت، قدرت ما در محاصره پروژه اشغالگران است، تا جایی که این رژیم در جنگ اخیر به دنبال میانجی هایی برای آتش بس بود، این موضوع بسیار متفاوت از تاریخ رویارویی عرب‌ها با اشغالگران است و امروز با وجود قدرت نظامی اشغالگران، اما نمودی از مظاهر شکست بر چهره این رژیم به‌ وجود آمده و ارتش آن دیگر شکست‌ناپذیر نیست. 
این رهبر حماس آرمان فلسطین را موضوعی متکامل دانست و تأکید کرد که هدف اول جنبش حماس به عنوان یک جنبش مقاومت با 27 سال سابقه، از بین بردن اشغالگری است و همواره در این مسیر گام برداشته است. حماس به دنبال بازپس گیری وطن و از بین بردن اشغالگری است و اقدامات خود را بر اساس معادله “نابودی اشغالگران یا تسلیم شدن آن ها در برابر امت اسلامی” ادامه می‌دهد.
این رهبر حماس در مورد موضع حماس نسبت به رژیم اشغالگر قدس تأکید کرد: موضع ما ثابت است و تغییر نمی‌کند، ما این رژیم را به رسمیت نمی‌شناسیم و حتی از یک وجب از خاک سرزمینمان چشم‌پوشی نمی‌کنیم، درگیری‌ها نیز تا زمانی که آن‌ها از سرزمین فلسطین اخراج شوند -هر مقدار که طول بکشد- ادامه خواهد داشت. در مورد موضوع آوارگان نیز که یکی از مهم‌ترین توجیه‌های آغاز به کار حماس بود، نمی‌توان از حق بازگشت آن‌ها عقب‌نشینی کرد.

 دردناک ترین چالش فلسطین عدم توافق فتح و حماس است
حماد حسنات در مورد چالش‌های کنونی حماس تأکید کرد که این جنبش با وجود این که اهمیت این چالش‌ها را درک می‌کند، اما زیاد به علت آن‌ها نگران نیست، چرا که حماس تجربه طولانی در همه زمینه ها در طول ده‌ها سال پیدا کرده است، اما آنچه درد آورتر از دیگر چالش‌ها است، موضوع اختلافات داخلی (در فلسطین) است. چرا که گروه‌های فلسطینی شامل فتح و حماس نتوانسته اند به یک دیدگاه متحد دست پیدا کنند.

وی افزود: فتح همچنان در مسیر پروژه سازش‌کارانه خود راه می‌پیماید و حماس در مسیر مقاومت گام برمی‌دارد، فتح معتقد است که حقوق ملت با مذاکرات و سازش محقق می‌شود و حماس بر این اعتقاد مبنایی و درست قرار دارد که تنها با زور می‌توان این حق را بازپس گرفت.

برخی طرف های عربی به دنبال تخریب حماس هستند

به اعتقاد حسنات، حماس از “اقدامات علیه مقاومت” رنج می‌برد، برخی طرف‌های فلسطینی و عربی به دنبال به شکست کشاندن پروژه مقاومت هستند، چرا که نسبت به جایگاه سیاسی خود وحشت دارند. آن‌ها همواره سعی در تخریب وجهه حماس دارند و آن را خطری بزرگ به شمار می‌آورند، اما این چالش نیز نمی‌تواند مانع از اقدامات انقلابی و مقاومت حماس شود.
این رهبر حماس اولین چالش بزرگ خارجی را محاصره غزه و عدم رسیدن صدای ملت به گوشه دنیا و ممانعت از دستیابی به نیازهای ضروری دانست و تأکید کرد که بدتر از آن اتفاقی است که الان رخ می‌دهد و با وجود سرمای شدید بازسازی‌ها صورت نمی‌گیرد و مردم سرپناه کافی ندارند. اما ما با تکیه بر تجربه‌های گذشته تا زمانی که خطری از سوی خودمان وجود نداشته باشد، از هر مشکلی با موفقیت عبور خواهیم کرد.

ستایش حسنات از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران

وی مواضع دولت‌های دوست مقاومت در منطقه عربی مثل ایران و قطر و ترکیه را ستود و تأکید کرد که حماس و مقاومت نیاز اساسی به کمک‌های مالی، سیاسی و معنوی در تمامی محافل دارد.
حسنات ادامه داد: بیشترین چیزی که حماس امروز به آن نیاز دارد رفع محاصره غزه و تضمین ادامه حیات و برنامه مقاومت در این منطقه است، مطالبه مقاومت در جنگ اخیر برای احداث بندر جهت ارتباط با دنیای خارج یک خواسته مهم است و با وجود سختی جنگ نشانه‌های خوبی در این زمینه به دست آمده است. مردم خواستار پایان جنگ هستند، اما این پایان را با تحقق دستاوردهایی می‌خواهند. این نشان می‌دهد که ما قادریم در برابر تجاوز طلبی‌های اشغالگران اقداماتی را انجام دهید.

وی از اعضای جنبش و ملت فلسطین خواست تا با تمامی امکانات به اصول حماس پایبند باشند و به سخن شایعه‌پراکنان گوش ندهند، چرا که حماس با صداقت به دنبال اهداف جنبش اسلامی است. وی افزود: من همچنین اعضای حماس را به رویکردهای اعتدالگرا و تعهد به آرمان‌ها سفارش می کنم.

 این رهبر حماس در پاسخ به سؤالی در مورد نگرانی‌ها از آینده حماس در نتیجه ادامه بحران‌ها و محاصره نوار غزه تأکید کرد که حماس بر اساس دین و مبانی اسلامی هر اقدامی که بتواند انجام می دهد، کسانی باید از محاسبه بترسند که در مورد حقوق دیگران تفریط می‌کنند و از آن‌ها محافظت نمی‌کنند. حماس همواره به ارزش‌ها پایبند بوده است و اگر خداوند نخواهد این اهداف را الان برای ما محقق کند، ما همچنان مبنا را در تحقق این اهداف و مقاومت و تعهد به ارزش‌های ملی قرار می‌دهیم.

 

لینک کوتاه:

کپی شد