پنج شنبه 01/می/2025

بطش: اعتراض دولت مصر به حکم اخیر دادگاه این کشور اذعان به عدم دخالت حماس در امور داخلی مصر است

یکشنبه 15-مارس-2015

یک رهبر جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد که این جنبش از اعتراض دولت مصر به حکم دادگاه رسیدگی به پرونده های فوری این کشور علیه جنبش مقاومت اسلامی “حماس” که آنرا سازمان تروریستی معرفی کرده بود، حمایت می کند و آنرا گامی مثبت می داند که بیانگر موضع اصلی مصر در قبال مساله فلسطین و حمایت های آن از ملت فلسطین است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خالد بطش در گفتگو با روزنامه “الوطن” مصر خاطر نشان کرد که اعتراض دولت مصر به حکم دادگاه این کشور نشانگر این است که قاهره به عدم دخالت حماس در امور داخلی این کشور اذعان دارد.

وی افزود حماس پس از ارائه اعتراض مذکور از سوی دولت مصر، نیروهای خود را در مرزهای غزه با مصر مستقر کرده است تا امنیت مرزها را تامین کنند. بطش همچنین خواستار حل و فصل اختلافات میان دو طرف از طریق دیدارهای مستقیم طرفین شد.

ـ نظر شما درباره اعتراض دولت مصر به حکم دادگاه این کشور که جنبش حماس را سازمان تروریستی معرفی کرده بود، چیست؟

اولا ما شکی نداشتیم که مصر هرگز معرفی حماس به عنوان سازمان تروریستی را قبول نخواهد کرد و ضمن اعتراض به آن، خواستار تجدید نظر در این حکم خواهد شد. ما از اعتراض دولت مصر به این حکم استقبال می کنیم و آنرا نشانگر نقش مثبت قاهره در قبال غزه و ساکنان آن و نیز کل ملت فلسطین و مقاومت می دانیم. جنبش جهاد همچنین ابراز امیدواری کرده است که این تصمیم مصر به تلاش ها برای تخریب وجهه مقاومت و اقداماتی که به نقش قاهره در قبال ملت فلسطین و مقاومت ضربه می زند، پایان دهد.

ـ در جریان دیدارهای هیات حماس با مسئولان مصری در قاهره چه مسائلی مورد بحث و بررسی قرار گرفت؟

هیات جهاد به ریاست دکتر رمضان عبد الله شلح دبیر کل جنبش تمامی مسائل مربوط به روابط فلسطینی ـ مصری و دیگر مسائل را مورد بحث و بررسی قرار داد و درباره نقش مصر در کاهش مشکلات ساکنان غزه، عمل این کشور به نقش تاریخی خود در قبال ملت فلسطین و حمایت از آن در برابر رژیم صهیونیستی تبادل نظر کرد. در این دیدار همچنین روابط حماس و مصر و تنش های اخیر میان طرفین به ویژه بر سر معرفی حماس به عنوان سازمان تروریستی بررسی شد.

ارزیابی شما از نتایج این مذاکرات چیست؟

سفر هیات جهاد اسلامی و دیدارهای آن با مسئولان مصری بازتاب های سریعی داشت که بازگشایی گذرگاه رفح به مدت 2 روز طی هفته گذشته و اعتراض دولت مصر به حکم دادگاه این کشور علیه حماس از جمله آنها بود. به نظر ما این اقدامات می تواند باعث بازگشت امور به روال طبیعی خود و اصلاح اشتباهات صورت گرفته شود و به تخلفات برخی وکلای حقوقی و رسانه های مصری نیز پایان دهد.

ـ اما مصر همواره مدعی مداخله حماس در امور داخلی این کشور بوده است؟

اولا جنبش حماس بارها تاکید کرده است که هیچ دخالتی در امور داخلی مصر نداشته و نخواهد داشت و حتی اجازه تعرض به امنیت مصر و امنیت هیچ کشور عربی دیگری را نخواهد داد. اینکه دولت مصر به حکم دادگاه این کشور علیه حماس اعتراض کرده است، نشان می دهد که قاهره به عدم دخالت حماس در امور داخلی این کشور اذعان دارد و اتهامات مطرح شده صرفا شایعه پردازی و جنگ تبلیغاتی رسانه های گروهی است.

ـ راه بهبود روابط مصر و حماس چیست؟

مقامات مصری باید روابط رسمی خود با جنبش حماس را از سر بگیرند و دیدارهای متعددی میان طرفین فلسطینی و مصری با حضور رهبران حماس برگزار شود. حماس نیز عملا اقدامات سازنده ای در قبال مصر اتخاذ کرده است و پس از اعتراض دولت مصر به حکم دادگاه رسیدگی به پرونده های فوری این کشور، نیروهای خود را در مرزها مستقر کرد تا امنیت مرزها را برقرار کنند و هیچ بهانه ای برای نقض امنیت ملی مصر وجود نداشته باشد. قاهره و جنبش حماس باید با هم در ارتباط باشند و همگان باید بدانند که آرامش اوضاع در غزه به نفع امنیت ملی مصر است و غزه یکی از دروازه های تامین امنیت این کشور به شمار می رود. لذا، باید روابط خوبی میان طرفین برقرار شود که مبتنی بر همان روابط ملت های مصر و فلسطین باشد.

ـ نظر شما درباره حملات رسانه های وابسته به جنبش حماس علیه مصر چیست؟

رسانه های فلسطینی و به ویژه رسانه های وابسته به جنبش حماس در کل گفتمان مثبتی در قبال مصر دارند و این وضعیت پس از اعتراض دولت مصر به حکم دادگاه این کشور علیه حماس و حمایت رهبران حماس از این اقدام تقویت شده است و در کل نگرش طرف های فلسطینی به مصر مثبت است.

لینک کوتاه:

کپی شد