پنج شنبه 01/می/2025

نزال: از همه طرف ها انتظار می رود که دیدگاه اشتباه خود را نسبت به حماس اصلاح کنند

یکشنبه 12-آوریل-2015

عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” گفت:« تحولات کنونی منطقه به نفع گروه های انقلابی و مقاومت تمام می شود.»

“محمد نزال” در گفت و گوی مبسوط با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تصریح کرد:« از تمامی طرف ها خواسته می شود تا دیدگاه اشتباه خود نسبت به مقاومت فلسطین و در راس آن حماس را اصلاح کنند.»

وی در رابطه با عقب نشینی نظام مصر از تروریسم خواندن حماس، تصریح کرد که این عقب نشینی یک اقدام ستودنی و مهم است، ولی به تنهایی کافی نیست و نیازمند برداشتن گام های دیگری است.

وی در واکنش به موضع حماس در قبال رخدادهای اخیر منطقه؛ به ویژه بحران یمن یادآور شد: حماس به سیاست عدم دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه پایبند است، ولی وقوع پاره ای رخدادهای بزرگ خودش را بر عرصه سیاسی منطقه تحمیل کرده است که این رخدادها بر آرمان فلسطین تاثیر منفی می گذارد، از این رو ما باید یک موضع شفاف و بدون ابهام اتخاذ کنیم.

متن گفت و گو از نگاه خوانندگان عزیز می گذرد:

نظر شما درباره لغو حکم دادگاه رسیدگی به پرونده های فوری قاهره علیه حماس چیست؟

حکم دادگاه رسیدگی به پرونده های فوری قاهره به لحاظ سیاسی و حقوقی و قانونی یک اقدام اشتباه و رسوا آمیز در بود و بی تردید عقب نشینی نظام مصر از این اشتباه اقدامی ستودنی و مهم است، ولی این اقدام به تنهایی کافی نیست و نیازمند اقدامات دیگری است که در سرلوحه آنها باید حکم صادره علیه گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز لغو گردد. تروریسم خواندن حماس، مقامات مصری را گرفتار یک بحران سیاسی و حقوقی کرد.

 پس عقب نشینی نظام مصر از حکم صادره علیه حماس را چگونه تفسیر می کنید؟  


تروریسم خواندن حماس مقامات مصری را درگیر یک بحران سیاسی و حقوقی کرد، زیرا صدور این حکم ظالمانه مقامات مصری را ملزم به توقف همکاری با حماس می کرد و از طرفی این مساله به هیچ وجه امکان پذیر نبود، چرا که حماس تنها یک واقعیت سیاسی نیست، بلکه یک واقعیت جغرافیایی و میدانی نیز است که نمی توان آن را نادیده انگاشت، همه نظام های حاکم بر مصر در طول تاریخ همواره نقش عمده و مهمی در زمینه حراست از آرمان فلسطین ایفا کرده اند.

 

به اقداماتی اشاره کردید که از نظام مصر انتظار دارید آنها را انجام دهد، این اقدامات کدامند؟

باید دستگاه قضایی مصر حکم صادره علیه گردان های شهید عزالدین قسام را لغو کند و گذرگاه مرزی رفح را برای همیشه باز کند و به بمباران تبلیغاتی علیه ملت فلسطین و حماس پایان بخشد.

به نظر شما آیا این خواسته ها واقعی هستند و امکان دارد نظام مصر آنها را برآورده سازد؟

خواسته های ما عادی و طبیعی هستند، نظام مصر می تواند با آنها همسویی داشته باشد.

رامی حمد الله نخست وزیر فلسطین چندی پیش به نوار غزه سفر کرد و در جریان آن با هیاتی از رهبران حماس دیدار کرد، آیا می توان گفت که این سفر آب های راکد در مناسبات میان حماس و فتح را به جریان انداخت و آشتی ملی را پیش برد؟

متاسفانه باید بگویم که دیدار رهبران حماس با رامی حمد الله هیچ نتیجه عملی در برنداشته است. هنوز در مورد مسائل عمده و اساسی از جمله حقوق کارمندان نوار غزه، مدیریت گذرگاه های مرزی، بازسازی باریکه غزه، انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین، مجلس قانونگذاری فلسطین و شورای ملی تصمیمات نهایی اتخاذ نشده است.

اگر مسئله چنین است، دلیل سفر حمد الله به غزه چه می تواند باشد؟ چه چیز مانع از نتیجه بخش بودن این سفر گردید؟

به صراحت باید بگویم که تشکیلات خودگردان برای برون رفت از بحران جاری فلسطین جدی نیست، هدف از این سفر ارسال پیام هایی مبتنی بر اینکه عباس و دولت متبوعش به تلاش هایش در زمینه حل مشکلات مربوط به کارمندان، گذرگاه ها، بازسازی نوار غزه و غیره ادامه می دهد و حماس مانع از حل این مشکلات می شود.

آیا از اظهارات عباس در جریان نشست سران عرب غافلگیر شدید، نظر شما در مورد این اظهارات چیست؟

بی تردید مقایسه ای که عباس از رخدادهای یمن با رخدادهای فلسطین ارایه داد، مردود است و همگان را غافلگیر کرد، بنده این مساله را نشانگر ورشکستگی سیاسی عباس می دانم.

آیا این به معنای به بن بست رسیدن آشتی ملی و اعلام مرگ آن است؟

هر بار که گروه های فلسطینی سعی کرده اند در مسیر تحقق آشتی ملی به جلو حرکت کنند تا عرصه فلسطین از بحران داخلی خود رهایی پیدا کند، با دیوار بلندی برخورد کرده اند که یا ما را در جا نگاه داشته است و یا این که ما را به عقب و نقطه آغاز بر گشت داده است. 

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و برخی مقامات با نفوذ این تشکیلات ارزیابی نادرستی از تحولات جاری فلسطین دارند، ارزیایی آنان از تحولات داخلی فلسطین مبتنی بر این است که رخدادهای دو سال گذشته منطقه موجب افول ستاره حماس و حذف این جنبش از صحنه سیاسی خواهد شد. این یک برداشت نادرست است و رفتار تشکیلات رام الله را تفسیر می کند که واقعیت ها آنها را به اثبات رسانده است، واقعیت های موجود نشان می دهد که تشکیلات رام الله به دنبال برقراری آشتی ملی واقعی نیست، آشتی که ريشه اختلافات را می خشکاند.

با توجه به تفسیرتان از رفتار تشکیلات خودگردان و برداشت این تشکیلات از وضعیت سیاسی، دورنمای فلسطین را چگونه ارزیابی می کنید؟

تحولات مهمی در حال حاضر در منطقه رخ می دهد که همه آنها به نفع گروه های انقلابی و مقاومت تمام می شود و برای اینکه نتایج این تحولات را ببینیم نیازمند اندکی وقت هستیم، به یاری خداوند متعال در آینده شاهد رخدادها و تحولات مثبت و نوید بخشی خواهیم بود.

حماس پس از سکوت سه روزه با صدور بیانیه ای موضع خود در قبال رخدادها یمن را اعلام کرد، مشاهده می شود که بیانیه کوتاه و ملاحظه کارانه بود که پرسش هایی را پیرامون علت صدور آن در اذهان پدید آورد؟

حماس همچنان به سیاست عدم دخالت در امور داخلی کشورها پایبند است، ولی پاره ای رخدادهای عظیم خودش را بر عرصه سیاسی منطقه تحمیل کرده است که این رخدادها بر آرمان فلسطین تاثیرات فراوانی می گذارد. به اعتقاد بنده این بیانیه به رغم کوتاه بودنش کاملا شفاف و روشن است و نیازی به تفسیر و تاویل ندارد.

لینک کوتاه:

کپی شد