عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تصریح کرد: در حال حاضر تحرکات بین المللی برای آشتی ملی و عینیت بخشیدن به همدلی ملی و تثبیت آتش بس با دشمن صهیونیستی جریان دارد.
وی تاکید کرد: همگان می دانند که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین یک انسان دروغ گو است و به دنبال برقراری اشتی ملی نیست، همگان به اشتباهات عباس در مورد حماس پی برده اند.
معاون نخست وزیر سابق فلسطین یادآور شد: سرویس های امنیتی نوار غزه توانستند توطئه جدید مربوط به ایجاد ناآرامی و بی ثباتی در نوار غزه را در نطفه خفه کنند.
وی بار دیگر تصریح کرد: محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان عامل اصلی به بن بست رسیدن آشتی می باشد.
متن کامل این گفت و گو به شرح زیر است:
سرویس های امنیتی نوار غزه بارها موفق به ناکام گذاشتن توطئه های شوم مربوط به بمب گذاری در باریکه غزه شدند، آیا می توانید در مورد ماهیت این تجاوزات توضیح دهید؟
سرویس های امنیتی فعال در نوار غزه هنوز از دولت توافق ملی حقوقی دریافت نکرده اند، با این وجود آنها به تلاش ها و فعالیت های خود در راستای حراست از امنیت شهروندان فلسطینی ادامه می دهند، این سرویس ها موفق به حمایت و حراست از ملت فلسطین و سرزمین فلسطین و امنیت نوار غزه در قبال توطئه های شوم و مشترک رژیم اشغالگر قدس و عناصر تشکیلات رام الله در زمینه ایجاد ناآرامی و نابسامانی و مشکلات امنیتی در باریکه غزه از طریق بمب گذاری و تلاش برای ضربه زدن به شخصیت های حزبی و گروهی شدند.
نیروهای سرویس های امنیتی نوار غزه از امنیت کشور حراست می کنند همان طوری که در جریان سه دوره جنگ از امنیت این منطقه حراست و پاسداری کردند.
این ناآرامی ها چه ارتباطی با داعش و سلفی ها دارد؟
سرویس های امنیتی تشکیلات رام الله دست به این شایعه پراکنی ها می زنند. حال آنکه نیروهای مقاومت در نوار غزه حضور دارند و در برابر اشغالگران صهیونیست مقاومت می کنند و این مساله برای همه ملت فلسطین آشکار و عیان است و ملت فلسطین از این اقدام تمجید می کنند. برخی افراد به منظور تحقق بخشیدن به اهدف شوم محمود عباس و رژیم صهیونیستی سعی داشتند در نوار غزه ناآرامی ایجاد کنند، ولی این توطئه به شکست انجامید.
سلفی ها در مورد بازداشت ده ها تن از اعضای خود در غزه خبر دادند؟
واقعیت موجود خلاف آن را می گوید، تمامی این ادعاها بی پایه و اساس است، سرویس های امنیتی غزه با تمامی حامیان مقاومت تعامل می کنند.
مساله داعش برای شهروندان فلسطینی نگرانی ایجاد کرده است؟ آیا می توانید در این مورد توضیح بدهید؟
شهروندان فلسطینی آگاه و هوشیار هستند و به خوبی می دانند که چیزی به عنوان داعش در غزه وجود ندارد. در غزه فقط نیروهای مقاومت حضور دارند که به مقابله با اشغالگران صهیونیست برخاسته اند و عملا ثابت کرده اند که قادر به رویارویی با رژیم صهیونیستی و عینیت بخشیدن به دستاوردها هستند، به همین خاطر ملت فلسطین از مقاومت حمایت می کند.
جنبش مقاومت اسلامی حماس در زمینه آشتی ملی به خاطر تحقق مصالح ملت فلسطین امتیازات فراوانی داده است، این جنبش از دولت چشم پوشی کرد، حماس به این باور رسیده است که عباس هیچ وقت نمی تواند مصالح ملت فلسطین را برآورده سازد.
ما با برهان و دلیل ثابت می کنیم که عباس مانع اصلی بر سر راه آشتی ملی می باشد، او نمی خواهد همدلی ملی در میان فلسطینیان محقق گردد، او قصد دفاع از اصول و آرمان های ملت فلسطین را ندارد، تنها هم و غم او تامین امنیت رژیم اشغالگر قدس است، حال آنکه هیچ فلسطینی خواه در کرانه باختری خواه در نوار غزه با این امر موافق نیست، زیرا ملت فلسطین ملتی شریف و بزرگوار است و با آن همکاری کند و در جهت تحقق بخشیدن به مصالح آن گام بردارد،این ملت با تمام توان و قوا در جهت بیرون راندن اشغالگران صهیونیست تلاش می کند.
وضعیت آشتی ملی به کجا رسیده است؟ آیا اوضاع به همین منوال ادامه خواهد داشت؟
عباس روز به روز ثابت می کند که شریک ملی نیست و نمی خواهد وفاق ملی صورت بگیرد، هر بار که با جنبش فتح یا دولت وفاق ملی به توافق می رسیم، می بینیم که عباس آن را وتو می کند، او مخالف برقراری آشتی ملی است.
هر لحظه که عباس به عنوان رئیس جنبش فتح تصمیم بگیرد در زمینه حل مشکلات ملت فلسطین شریک ملی باشد، ما در حماس از آن استقبال می کنیم، ما بارها اعلام کرده ایم که عباس رئیس ملت فلسطین نیست، او همسو با سیاست های رژیم صهیونیستی حرکت می کند.
به تازگی ملاقات هایی میان عزام احمد از رهبران فتح و دکتر موسی ابومرزوق عضو دفتر سیاسی حماس صورت گرفت، آیا می توانید در مورد مضمون و محتوای این ملاقات توضیح بدهید؟
ملاقات رهبران حماس با اعضای و مقامات فتح و دیگر گروه ها و حتی مقامات بین المللی همچنان ادامه دارد، این روابط هنوز قطع نشده است. توافقنامه قاهره و توافقنامه شاطی و توافقات با دولت ها همچنان به قوت خود باقی است، فقط باید این توافقنامه ها به مرحله اجرا درآیند، نیازی به دیدار و ملاقات گسترده و فشرده و اظهار نظر در رسانه ها نیست، ما خواستار اجرای این توافقنامه ها هستیم. ملت فلسطین بیش از این دیگر نمی توانند تحمل کنند.
این توافقنامه ها باید به چه نحویی به مرحله اجرا درآیند؟
این توافقنامه ها باید با دستور محمود عباس به عنوان رئیس جنبش فتح و نشست کادر رهبری موقت سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” و دعوت از مجلس قانونگذاری فلسطین برای تشکیل جلسه در کرانه باختری و نوار غزه جهت رسیدگی به تصمیمات اتخاذ شده از سوی نهاد تشکیلات رام الله و دولت در برهه شکاف داخلی و اصلاح یا تعدیل یا لغو آنها به مرحله اجرا در می آید.
یک طرح منطقه ای و بین المللی برای امضای توافقنامه آشتی ملی وجود دارد، واقعیت امر چیست؟
پاره ای تحرکات از سوی محافل بین المللی و عربی در زمینه تحقق بخشیدن به آشتی ملی و همدلی ملی فلسطین و تثبیت آتش بس در جریان است.
همگان می دانند که حماس یک جنبش مهم و عمده است و نمی توان نقش آن را در هیچ مساله ای خواه سیاسی خواه اقتصادی خواه نظامی خواه اجتماعی نادیده انگاشت، حماس نماد کرامت ملت فلسطین است و قادر به تحقق بخشیدن به دستاوردهای عمده و سترگ می باشد.
همگان می دانند که مواضع فتح علیه حماس کاملا نادرست بوده است، مبارزان حماس موفق شدند ارتش رژیم اشغالگر قدس را در نگاه دیگران خوار سازند، این اقدام در حالی صورت می گیرد دان هالوتس از مقامات نظامی اسرائیل اعتراف کرد که نظامیان اسرائیلی بربر کاغذی هستند.
شما می گویید که دوره ریاست عباس بر تشکیلات خودگردان فسطین به اتمام رسیده است؟ آیا می توانید این موضوع را بیشتر باز کنید؟
طبق قانون اساسی اصلاح شده فلسطین، وقتی دوره قانونی رئیس تشکیلات خودگردان به اتمام می رسد، اگر انتخاباتی برگزار نشود باید رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین به مدت 8 هفته ریاست این تشکیلات را برعهده می بگیرد.
به تازگی برای تشکیل کمیته ملی برای مدیریت غزه دست به تحرکاتی زدید؟ چرا این اقدام متوقف گردید؟
ما چنین کمیته ای را تشکیل نداده ایم و اصلاح چنین مساله ای را مطرح نکرده ایم و به دنبال چنین چیزی هم نیستیم، اگر چنین قصدی داشته باشیم آن را به همگان اعلام می داریم و هرگز چنین تصمیم یکجانبه ای را اتخاذ نمی کنیم.
ولی برخی از گروه ها در مورد این مساله جنجال آفریدند؟
گروه ها نه، بلکه برخی جریان های وابسته به عباس که جیره خوار او هستند، در این مورد جنجال به پا کردند. حال آنکه آنها هم از واقعیت خبر دارند و هم عباس را می شناسند. این گروه ها می دانند که عباس مخالف برقراری آشتی ملی است.وقتی می خواهیم تصمیمی را بگیریم آن را با همگان مورد بحث و بررسی قرار می دهیم و با همگان پیرامون نحوه فعالیت در باریکه غزه و حراست از برنامه ملی فلسطین و مقاومت و جامعه فلسطین مشورت می کنیم.
ما با هرگونه اقدام جدایی طلبانه مخالفیم. همان طوری که پیشتر گفتیم هرگز اجازه شکل گیری کشور غزه یا تشکیل کشوری بدون غزه را به کسی نخواهیم داد.
ما دست به فعالیت سیاسی نمی زنیم که رنگ و بوی سازش سیاسی داشته باشد، همانطوری که عباس این کار را انجام می دهد و ملت فلسطین را به سمت پرتگاه سوق می دهد، حال آنکه ما ملت فلسطین را به سمت مقاومت سوق می دهیم، از این رو مخالف تشکیل کشور در غزه یا تشکیل کشور فلسطین بدون غزه هستیم، ما به همگان اعلام می داریم که عباس نمی تواند کشور تشکیل دهد ،حتی اگر جهانیان از او حمایت کنند.
آیا توافق گروهی در مورد این مساله وجود دارد؟
بحث مالیات یک جنجال عظیم به پا کرده است، آیا این امر اجرایی شده است؟
مجلس قانونگذاری فلسطین طی نشستی وضعیت فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار داد و دید که دولت توافق ملی به وظایف و مسئولیت های خود در قبال مردم نوار غزه عمل نمی کند، عباس میان ملت خود تبعیض قائل است و عباس و دولتش از ملت فلسطین مالیات های سنگین اخذ می کند، ملتی که با فقر و گرسنگی و انواع محرومیت ها دست و پنجه نرم می کند و کارمندان بخش های امنیتی و اقتصادی و اجتماعی هیچ حقوقی دریافت نمی کنند، لذا ایده مالیات همیاری اجتماعی مطرح شد که فقط شامل شرکت هایی می شود که سوددهی آنها از یک میلیون دلار بالاتر است. این مساله در جلسه های مجلس قانونگذاری فلسطین کارشناسی شد و پس از چندین شور به تصویب رسید.
یا در آینده نزدیک قرارداد مبادله اسرا امضا می شود؟
این موضوعی است که فعلا نمی خواهیم در مورد آن صحبت کنیم، این مساله به کلی متوقف شده است، اگر خواسته های حماس در این زمینه محقق نگردد هیچ تحول تازه ای رخ نخواهد داد.
آیا در این زمینه پیشنهاداتی ارائه شده است؟
عمده ترین چالش های فراروی بازسازی غزه کدامند؟
عباس در مسیر بازسازی نوار غزه سنگ اندازی کند، او همسو با خواسته های رژیم صهیونیستی حرکت می کند و در جهت تحقق خواسته های امنیتی آن تلاش می کند تا این محاصره به یک محاصره صهیونیستی مبدل نشود، بلکه به یک محاصره بین المللی مبدل گردد. او به تنهایی موافقت کرد که روند بازسازی نوار غزه طبق طرح سری صورت بگیرد و یک گروه تمامی زمام امور غزه را به دست بگیرد و بر تمامی امور سلطه پیدا کند، ما هرگز با چنین امری موافقت نخواهیم کرد.
مناسبات حماس با جهاد اسلامی به چه سمت و سویی پیش می رود؟
روابط حماس با عربستان را چگونه ارزیابی می کنید؟
پیشرفت هایی در مناسبات میان حماس و تمامی طرف ها صورت گرفته است و این پیشرفت ها فقط به روابط میان حماس و عربستان محدود نمی شود، ما به دولت و ملت عربستان به خاطر مواضع حمایت آمیزشان از آرمان فلسطین احترام فراوان قائل هستیم، ما از تمامی کشورها و ملت های عربی و جهانیان آزادی خواه و حامی آرمان فلسطین تقدیر و تشکر می کنیم، آری تحولات مثبتی در مناسبات میان عربستان و حماس صورت گرفته است، امیدواریم که نتایج و بازتاب آن با برداشته شدن گام های عملی نمود پیدا کند.
مناسبات میان حماس و قطر را چگونه می بینید؟
مناسبات میان طرفین بسیار خوب است ، مواضع سیاسی و بشردوستانه قطر در حمایت از آرمان فلسطین بسیار پیشگامانه است، ما به این کشور ارج و احترام فراوانی قائل هستیم، امیدواریم که که کشورهای دیگر از آن الگو بگیرند، امیر قطر برای بازسازی نوار غزه چندین پروژه را به اجرا درآورده است که ارزش مالی آنها به 407 میلیون دلار می رسد. قطر نخستین کشوری بود که بحث بازسازی نوار غزه را با ساخت 1000 واحد مسکونی در غزه کلید زد.
به تازگی گفتید که تحولات مثبتی در روابط میان حماس و مصر صورت گرفته است، آیا می توانید در این زمینه توضیح بدهید؟
آیا نشانه ها و قرائن واقعی در مورد گشوده شدن گذرگاه رفح در آینده نزدیک به چشم می خورد؟