عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که هیچ “طرح مدونی” درباره تثبیت آتش بس در باریکه غزه میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی وجود ندارد؛ هر چند که معادله مذکور مبنی بر تثبیت آتش بس در قبال حل مشکلات نوار غزه قابل قبول است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، موسی ابو مرزوق در گفتگو با پایگاه اینترنتی رسمی جنبش حماس خاطر نشان کرد که طرح ها و ایده هایی که درباره تثبیت آتش بس مطرح می شود، باید در چارچوب ملی مورد بحث قرار گیرد و منجر به جداسازی باریکه غزه از کرانه باختری نشود؛ چرا که این دو “یک منطقه جغرافیایی واحد و یکپارچه” به شمار می روند. وی افزود توافق آتش بس همچنین نباید مبتنی بر پرداخت امتیاز سیاسی از سوی فلسطینیان باشد.
ابو مرزوق تصریح کرد که تمامی اخباری که درباره تعیین مدت زمانی برای آتش بس منتشر می شود، گمانه زنی بیش نیست و واقعیت ندارد. وی اتهامات جنبش فتح علیه حماس مبنی بر تلاش برای جداسازی نوار غزه از کرانه باختری را بی پایه و اساس خواند و گفت:«به کسی اجازه ایجاد شک و تردید درباره ملی گرایی خود را نمی دهیم.»
این عضو برجسته دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد که سفر هیات حماس به عربستان سعودی طی ماه گذشته میلادی در تحقق اهداف مورد نظر موفق عمل کرد و در عین حال روابط حماس با مصر نیز در حال بهتر شدن است و از سوی دیگر، هیاتی از این جنبش طی سفری رسمی راهی مسکو ـ پایتخت روسیه ـ خواهد شد.
ترمیم کابینه
موسی ابو مرزوق در بخش دیگری از این گفتگو به بحث ترمیم کابینه دولت وفاق ملی و پرونده کارمندان دولت سابق در غزه و نیز آینده آشتی ملی و گسترش روابط حماس با طرف های منطقه ای و بین المللی پرداخت.
وی درباره ترمیم کابینه اظهار داشت که «اقداماتی که صورت گرفت، یکجانبه بود و ما آنرا قبول نداریم و با وزرای جدید تعامل نخواهیم کرد. رامی حمد الله با توافق ملی به عنوان نخست وزیر دولت وفاق ملی تعیین شده است و ما مخالفتی با تعامل با وی نداریم؛ هر چند که در عمل به مسئولیت های خود شکست خورده است و هیچ کاری نکرده است و تمامی طرف های ملی خواستار تغییر وی و تشکیل دولت وحدت ملی هستند.»
پرونده کارمندان
ابو مرزوق در پاسخ به سوالی درباره راهکارهای حل بحران کارمندان غزه و ساز و کار جایگزین برای پرداخت حقوق کارمندان در سایه عدم دستیابی به توافق تا این لحظه اظهار داشت:« می دانم که وضعیت کنونی کارمندان فعلی نوار غزه سخت است، اما این محمود عباس است که این افراد را به خاطر همکاری با جنبش حماس مجازات می کند؛ همان طوری که کارمندانی را که پس از سیطره حماس بر باریکه غزه با این جنبش همکاری کردند، از کارشان برکنار کرد، اما این وضعیت همیشه بدین شکل باقی نخواهد ماند و بی شک این بحران پایان خواهد یافت و این سیاست ها جز باعث دلخوری و ناراحتی از یکدیگر نخواهد شد.»
وی افزود:« حماس از هیچ تلاشی برای حل این مشکل فروگذار نخواهد کرد و همچنان خود را پایبند به ارائه راهکارهای ممکن برای تقویت پایداری و تداوم فعالیت و انجام وظیفه کارمندان خواهد دانست. این افراد شایسته تقدیر هستند. آنها همه را به تعجب واداشته اند؛ چرا که کار می کنند و می دانند که سر برج هیچ حقوقی دریافت نخواهند کرد و کودکان آنها مانند تمامی کودکان دنیا از آنها انتظار دارند، اما آنها قدرت پاسخگویی و تامین نیازهای فرزندان شان را ندارند.»
این رهبر جنبش حماس خاطر نشان کرد که «به هر حال، چند طرح درباره جذب این کارمندان به جنبش حماس ارائه شده است، اما این طرح ها همه کارمندان را در بر نمی گیرد. لذا، ما هنوز بر سر این طرح ها به توافق نرسیده ایم و به زودی به جمع بندی نهایی در این باره خواهیم رسید.»
وی درباره آشتی ملی فلسطین نیز اظهار داشت که «آشتی ملی یک ضرورت ملی است و ما ملت فلسطین در راه تحقق اهداف ملی مان خودمان را از آن بی نیاز نمی دانیم. در سایه وجود اختلافات و شکاف داخلی امکان تحقق هیچ دستاوردی وجود ندارد، اما آشتی ملی به معنای توافق با برنامه ای که در خدمت رژیم صهیونیستی است و باعث تداوم شهرک سازی ها و یهودی سازی مقدسات می شود، نیست، بلکه ما خواهان آشتی هستیم که به نفع ملت و آرمان ملی ما؛ به ویژه در زمینه بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود و حفظ مقدسات فلسطین باشد.»
رابطه با مصر
ابو مرزوق درباره نظارت مصر بر توافق آتش بس تاکید کرد که «ما نمی توانیم هیچ طرفی را مجبور به انجام کاری که نمی خواهد بکنیم. مصر یک سال است که از این پرونده کنار کشیده است، اما در هیچ زمینه خلأ ایجاد نخواهد شد، بلکه طرف های زیادی هستند که حاضر به ایفای نقش در این زمینه ها هستند، اما هنوز به توافقی با آنها دست نیافته ایم و هیچ چیزی مشخص نیست؛ هر چند به نظر می رسد که مصر در حال حاضر تصمیم به احیای روابط و برقراری ارتباط با ما گرفته است و امیدواریم که هر چه خیر است پیش آید.»