پنج شنبه 01/می/2025

رژیم صهیونیستی بیم از دست دادن مشروعیت ساختگی اش در افکار عمومی مردم اروپا را دارد

جمعه 19-فوریه-2016

 رئیس انجمن فلسطینیان مقیم اروپا با اشاره به فعالیت های محافل غیر دولتی اروپا در حمایت از حقوق فلسطینیان تصریح کرد که این امر موجب وحشت رژیم صهیونیستی گردیده است.

زاهر بیراوی خاطرنشان ساخت: «رژیم صهیونیستی بیم آن دارد که مشروعیت ساختگی اش را در افکار عمومی شهروندان قاره سبز را از دست بدهد.»

وی در ادامه از تحولات گسترده ای که در افکار عمومی اروپا ـ البته به نفع آرمان ملت فلسطین ـ روی داده است، سخن گفت و به بایکوتی پرداخت که رژیم صهیونیستی در عرصه های دانشگاهی، فرهنگی و هنری با آن رو به رو است.

وی با اشاره به بایکوت اقتصادی کالاهای تولید شده در شهرک های صهیونیست نشین، از تداوم تلاش ها برای تاثیر گذاردن بر تصمیمات مراکز سیاسی اروپا گفت و ابراز داشت که مقامات اروپایی از یک سو تحت فشار نفوذ لابی صهیونیستی در اروپا هستند و از سوی دیگر، بیم آن را دارند که به یهودی ستیزی یا حمایت از تروریسم متهم شوند.

وی در پایان به اهمیت تشکیل یک لابی عربی ـ اسلامی برای حمایت از حقوق ملت فلسطین در اروپا پرداخت و تصریح کرد که این لابی می تواند در مقابل لابی رژیم اشغالگر قدس بایستد.

متن کامل مصاحبه زاهر بیراوی با پایگاه اینترنتی «الاسلام الیوم» به همت مرکز اطلاع رسانی فلسطین ترجمه شده و از نظر خوانندگان عزیز می گذرد:

س: آیا در تعامل اروپایی ها با مسئله فلسطین تغییری صورت گرفته است؟ برجسته ترین نشانه های این تغییر و نیز میزان تاثیر آن بر اتخاذ تصمیمات سیاسی در اروپا چیست؟

ج: تحول زیادی در نگرش افکار عمومی اروپا ـ البته به نفع حقوق ملت فلسطین ـ صورت گرفته است. این تحول در درک بهتر از وضعیت مناقشه موجود و نیز جرائم اشغالگران علیه فلسطینیان تجلی می یابد، جرائمی که از یک سو در تعارض با قوانین بین المللی است و از سوی دیگر، نقض ارزش های تمدنی اروپایی ها به شمار می رود. البته اروپایی ها از وضعیتی که ملت فلسطین در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم می کنند، بی اطلاع هستند. دلیل این بی اطلاعی را نیز باید در فشارهایی جستجو کرد که رسانه های حامی دیدگاه های رژیم اشغالگر قدس وارد می آورند، رسانه هایی که مدیریت آنها را نیز خود صهیونیست ها در دست دارند.

مثال ها و شواهد فراوانی در خصوص حجم همبستگی مردم اروپا با فلسطینیان وجود دارد. تشکل های مردمی در اروپا به ویژه در انگلستان تحرکات گسترده ای را در جوامع خویش ـ برای آشنایی شهروندان اروپایی با آرمان فلسطین و مجازات اشغالگران به خاطر جنایت های شان علیه ملت فلسطین ـ صورت می دهند. این مجازات ها اشکال مختلفی به خود می گیرد که شامل بایکوت اقتصادی، فرهنگی، دانشگاهی، هنری، بانکی و همچنین اقدام برای تنظیم کیفرخواست علیه مجرمان جنگی می گردد ؛ البته بایکوت ها، بانک هایی را در بر می گیرد که در شهرک های صهیونیست نشین شعبه دارند.

س: حجم همبستگی و توجه مردم اروپا با رویدادهای جاری فلسطین ـ به ویژه در دوره انتفاضه قدس ـ تا چه میزان است؟ آیا این همبستگی تنها محدود به فلسطینیان یا عرب های مقیم اروپا می باشد؟

ج: حجم توجه توده مردم اروپا به بحران های رخ داده در فلسطین همچون جنگ غزه، اعتصاب غذای اسرا و نیز انتفاضه قدس بسیار بالا است. پژواک این توجه را می توان در راهپیمایی ها و تجمع هایی دید که در برابر سفارتخانه های رژیم صهیونیستی برگزار می شود. اهمیت این تحرکات تا حدی است که صهیونیست ها در گزارش هایی راهبردی که توسط مراکز مطالعاتی و پژوهشی شان انجام گرفته است، از خطر سلب مشروعیت «اسرائیل» در افکار عمومی غرب سخن می گویند ؛ زیرا «اسرائیل» در افکار عمومی غرب به عنوان یک کیان دموکراتیک شکل گرفته است که در منطقه ای آکنده از نظام های دیکتاتوری، حقوق بشر را رعایت می کند.

سکاندار تحرکات مربوط به حمایت از ملت فلسطین، نهادهای مدنی اروپا هستند و محدود به عرب ها و مسلمانان نیز نمی شوند. به عنوان نمونه، در انگلستان نهادها و موسسات غیر عربی همچون «کمپین انگلیسی همبستگی با ملت فلسطین» وجود دارد که در سال 1982 شکل گرفته و ده ها هزار عضو انگلیسی دارد. در میان هواداران این کمپین می توان به روسای اتحادیه های صنفی و شغلی، شخصیت های سیاسی و پارلمانی انگلیسی و در راس آنها جیمی کوربن، رئیس حزب کارگر انگلیس اشاره کرد. این وضعیت در اکثر نقاط اروپا به همین شکل است.

س: آیا اروپا از آن تفکر «هولوکاستی» و هراس از اتهامات «یهودی ستیزی» نجات یافته است؟

ج: اروپا در سطح دولتی همچنان گرفتار موضوع هولوکاست است ؛ البته سهم محافل سیاسی بیش از دیگر محافل است. بسیاری از مقامات سیاسی بیم آن را دارند که درباره حقیقت هولوکاست حرفی بزنند یا به انتقاد از اقدامات شبه هولوکاستی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان بپردازند. دلیل این امر نیز نفوذ و قدرتی است که لابی صهیونیستی در اروپا از آن برخوردار می باشد. نفوذ این لابی باعث شده است تا با وجود پرسش هایی که شماری از پژوهشگران و اصحاب رسانه در مورد هولوکاست مطرح می کنند، این موضوع به یک اصل انکار ناپذیر و مسلم مبدل گردد.

مسئله ای که بیش از هر چیز سیاستمداران اروپایی را بیمناک می کند، متهم شدن به یهودی ستیزی است. آنها از تهدیداتی هراس دارند که رژیم صهیونیستی از طریق رسانه های تحت نفوذ خویش اعمال می کند. این رژیم با استفاده از سلاح رسانه، مقامات اروپایی را از هر گونه توضیح درباره حقیقت مناقشه موجود و نیز حمایت از حقوق ملت فلسطین باز می دارد.

صهیونیست ها وحشت فراوانی از اقدامات سازمان های اروپایی حامی ملت فلسطین دارند و از این رو انجمن ها صهیونیستی با استفاده از رسانه های تحت نفوذ رژیم اشغالگر قدس، شخصیت ها و تشکل های حامی ملت فلسطین را تحت فشار قرار می دهند و برای این کار، آنها را به تروریست بودن و حمایت از گروه های تندرو متهم می کنند. با وجود این فشارها، فعالان حامی حقوق ملت فلسطین هیچ اهمیتی به اقدامات انجمن های صهیونیستی نمی دهند و در چارچوب قوانین کشورهای محل اقامت خویش، به فعالیت های خود در این زمینه (حمایت از ملت فلسطین) ادامه می دهند.

س: تاثیر این همبستگی گسترده مردم اروپا با ملت فلسطین بر مواضع مقامات سیاسی قاره سبز چیست؟

ج: بر خلاف مردم اروپا، مقامات سیاسی این قاره جانبداری گسترده ای از روایت ساختگی صهیونیست ها دارند که دلیل آن نیز حجم گسترده ی نفوذی است که لابی صهیونیسم در اروپا دارد ؛ ولی در طول هفته اخیر چندین تصمیم از سوی اتحادیه اروپا ـ در خصوص مسئله فلسطین ـ اتخاذ شده و فرانسه نیز تلویحا از برگزاری یک کنفرانس بین المللی برای حل پرونده مذاکرات و پیشبرد روند سازش سخن گفته است.

پارلمان اروپا موسسه ای است که بیشترین بحث را درباره جنایت های رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و حقوق شان مطرح می کند. در میان اعضای پارلمان، شماری از فعالان حامی ملت فلسطین هستند که درک عمیقی از ماهیت مناقشه موجود دارند و تلاش می کنند تا مواضع اروپا در قبال مسئله فلسطین متوازن و غیر جانبدارانه (البته از رژیم صهیونیستی) باشد. نمایندگان این جریان در درجه اول سوسیالیست ها و چپگرایان حامی مسئله فلسطین هستند. تعداد افراد عضو این جریان ـ در پارلمان اروپا ـ رو به افزایش است و اخیرا نیز پارلمان اروپا مصوبه ای را در خصوص بایکوت کالاهای تولید شده در شهرک های صهیونیست نشین صادر کرده است ؛ ولی مصوبات آن برای کشورهای عضو الزام آور نیست.

شورای کمیساری اروپا نیز به خاطر نفوذ لابی صهیونیستی در داخل نهادهای وابسته اش تمایل کمتری برای انتقاد از رژیم صهیونیستی دارد. به هر حال، سیاست های اساسی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در قبال این رژیم تغییر نکرده است ؛ ولی همین کشورها نسبت به رفتار صهیونیست ها در قبال ملت فلسطین ابراز ناخرسندی می نمایند و احساس می کنند که در صورت تداوم حمایت از اقدامات رژیم غاصب قدس ـ آن هم در سایه جنایات این رژیم ـ در مقابل مردم خویش در تنگنا قرار می گیرند.

س: اهمیت تصمیم اروپا برای بایکوت کالاهای تولید شده در شهرک های صهیونیست نشین چیست؟ ارزیابی شما از حجم بایکوت های اعمال شده علیه رژیم اشغالگر قدس در عرصه های دانشگاهی و فرهنگی چیست؟

بایکوت کالاهای تولید شده در شهرک های صهیونیست نشین نتیجه سال ها تلاش سازمان هایی است که در همبستگی با ملت فلسطین هستند. البته این یک تصمیم بزرگ نبود ؛ زیرا مبادلات تجاری 20 میلیارد دلاری اروپا با رژیم صهیونیستی در دایره آن قرار نمی گرفت و موضوع منحصر به تولیدات شهرک های صهیونیست نشین می باشد ؛ ولی به هر حال همین تصمیم نیز باعث نگرانی رژیم اشغالگر قدس است ؛ زیرا این رژیم، احتمال آن را می دهد که این اقدام، مقدمه اقدامات دیگر باشد و بر چهره «اسرائیل» در افکار عمومی غرب تاثیر بگذارد و چهره یک رژیم نژادپرست را از آن بسازد. بیشترین چیزی که رژیم صهیونیستی از آن بیم دارد، متزلزل شدن پایه های مشروعیتش در میان مردم اروپا و قطع شدن شریان کمک هایی است که برای موجودیت و قوی ماندنش ضروری است.

حجم بایکوت های دانشگاهی و فرهنگی که علیه رژیم صهیونیستی انجام می گیرد، بالا بوده است تا جایی که در سال 2015، برجسته ترین حجم بایکوت را علیه این رژیم از سوی هنرمندان، دانشگاهیان و فرهیختگان اروپایی به ویژه انگلیسی ها شاهد بوده ایم.

رژیم غاصب صهیونیستی تلاش بسیاری می کند تا فعالان بخش های هنری، ورزشی و رسانه ای را در قبضه و کنترل خود داشته باشند ؛ ولی در حال حاضر، اوضاع به نفع فعالان حامی ملت و آرمان فلسطین تغییر کرده است. در نتیجه همین موضوع، برای اولین بار یک نمایشگاه هنری (البته تقریبا دائمی) در قلب لندن و برای حمایت از آرمان فلسطین برگزار می گردد.

س: برجسته ترین تحرکات در زمینه تعقیب و پیگرد مجرمان جنگی رژیم صهیونیستی در اروپا چیست؟

ج: آغاز اقدامات مربوط به پیگرد و تعقیب مجرمان جنگی صهیونیست در اروپا به دوازده سال پیش باز می گردد. کیفر خواست هایی که در دادگاه های اروپا علیه مجرمان جنگی صهیونیست صادر می شود، به شکل گسترده ای افزایش یافته است و از آن جمله می توان به کیفر خواست هایی اشاره نمود که علیه شائول موفاز، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی تنظیم گردید و باعث شد تا این چهره صهیونیستی از ترس بازداشت، سفر خود به انگلستان را ناتمام بگذارد. ما در انگلستان نیز موفق شدیم که دادخواستی را علیه زیپی لیونی، وزیر خارجه سابق رژیم صهیونیستی ـ به خاطر نقشی که در جنگ غزه داشت ـ تدوین کنیم که قاضی نیز دستور به بازداشت وی داد ؛ ولی در هنگام حضور لیونی در انگلستان، او را از این کشور فراری دادند. این موضوع می تواند هشداری خطرناک برای رژیم صهیونیستی باشد.

نگرانی از صدور بازداشت برای مجرمان جنگی صهیونیست، تل آویو را بر آن داشت تا انگلستان را برای تغییر قوانین خویش تحت فشار قرار دهد تا به این ترتیب، مانع از توقیف مسئولان صهیونیستی گردد. در پی این موضوع، لندن روند حقوقی مربوط به صدور قرار بازداشت برای مجرمان جنگی صهیونیست را پیچیده تر کرد و رژیم مذکور نیز برای جلوگیری از این بازداشت ها، به ابزاری تحت عنوان مصونیت دیپلماتیک مسئولان صهیونیستی متوسل می شود حتی اگر افراد مذکور در راس قدرت نباشند.

س: دیدگاه رژیم صهیونیستی در خصوص فعالیت هایی که اروپایی ها در حمایت از ملت فلسطین انجام می دهند، چیست و چه تحرکات مهمی را برای مقابله با این فعالیت ها آغاز کرده است؟

ج: همان طور که گفتم، صهیونیست ها وحشتی فراوان از فعالیت هایی دارند که اروپایی ها در حمایت از ملت فلسطین انجام می دهند. بیم اشغالگران قدس از آن است که مشروعیت خود در اذهان عمومی مردم اروپا را از دست بدهند و به همین خاطر، مبالغ گسترده ای را برای بقای روایت خود از مسئله فلسطین در رسانه های عمومی اروپا هزینه می کنند. آنها این کار را از طریق لابی های متنفذی انجام می دهند که در سطح اروپا فعالیت دارند. صهیونیست ها در این راستا از تاثیر خود بر سیاستمداران اروپایی استفاده می کنند و با به کارگیری سلاح اتهام به «یهودی ستیزی» یا «حمایت از تروریسم» به مقابله با فعالان حامی مسئله فلسطین می پردازند.

در حقیقت، یک جنگ واقعی در اروپا میان حق (ملت فلسطین) و باطل (صهیونیسم) در جریان دارد. یک طرف سازمان های حامی ملت فلسطین همچون تشکل فلسطینیان مقیم اروپا قرار دارند و طرف دیگر نیز لابی های صهیونیستی هستند که عمر آنها بیش از پنجاه سال است. به همین خاطر، سازمان های صهیونیستی در تلاش برای اعمال فشار به نهادهای حامی حقوق ملت فلسطین و صدور قوانینی برای جلوگیری از فعالیت های آنان هستند و در این راستا، حساب های بانکی نهادهای حامی ملت فلسطین را می بندند.

رژیم صهیونیستی مسلمانان ساکن اروپا را خطری موجودیتی برای خود می داند ؛ زیرا مسلمانان پیوندی مستحکم با مسئله فلسطین دارند. این احساس خطر، موضوعی است که در یکی از مقالات ارائه شده به کنفرانس هرتزلیا که عنوان آن «خطر حضور اسلام در اروپا» می باشد، مورد اشاره قرار گرفته است. گفتنی است که کنفرانس یادشده با هدف بررسی وضعیت راهبردی و استراتژیک رژیم صهیونیستی برگزار می شود.

با وجود تمامی فشارها، ما به فعالیت های خود ادامه می دهیم و معتقدیم که حق با ما است. در حال حاضر، برای حمایت از حقوق ملت فلسطین و بر ملا ساختن اقدامات اشغالگران ـ آن هم در سایه سلطه صهیونیست ها بر رسانه ها ـ سرمایه گذاری هایی بر روی پایگاه های اینترنتی اجتماعی انجام شده است. 

 

لینک کوتاه:

کپی شد