17 آوریل (30 فروردین) روزگرامیداشت اسیر فلسطینی بود و این در حالی است که هفت هزار فلسطینی در زندانهایرژیم صهیونیستی بدون رعایت قوانین و قواعد بینالمللی در حبس بسر میبرند.
به نوشته پایگاه خبری فلسطین الیوم، هفدهم آوریل سال 1971 (30 فروردین1350 ش) نخستین اسیر فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شد و پس از آن اینروز به عنوان “روز اسیر فلسطینی” نامگذاری شد. فلسطینیان با فرا رسیدن روز اسیرفلسطینی با برگزاری مراسمهایی ضمن ارج نهادن به مقاومت و پایداری و ایثار اسرایفلسطینی همبستگی خود را با عزیزان در بندشان اعلام میدارند. هدف فلسطینیها ازچنین اقداماتی، تلاش برای معطوف کردن بیشتر توجه مجامع بینالمللی به موضوع اسرا وتبیین جنایات رژیم صهیونیستی برای افکار عمومی است.
رژیم صهیونیستی ضمن کشتار روزمره فلسطینیها با به اسارت گرفتن آنها ونگهداری آنان در شرایط مصیبت بار و در معرض شکنجههای هولناک قرار دادن آنها ازلحظه بازداشت عملا مرگ تدریجی آنها را رقم زده است.
ادامه تعلل جامعه جهانی در برخورد با رژیم صهیونیستی جان بیش از هفتهزار اسیر فلسطینی را که هم اکنون در زندانهای رژیم صهیونیستی بسر میبرند بهمخاطره افکنده است. طبق آمار باشگاه اسرا و آزادگان فلسطینی بیش از 7 هزار فلسطینیدر 22 زندان و بازداشتگاه رژیم صهیونیستی در شرایط سخت و طاقت فرسا بسر میبرند.
براساس این گزارش رژیم صهیونیستی از سال 1967 (46 ش) تا کنون نزدیک بهیک میلیون فلسطینی را بازداشت کرده که از آن میان 15 هزار نفر زن و دهها هزار نفرکودک هستند.
شکنجه اسرا
براساس این گزارش، فلسطینیانی که بازداشت میشوند از لحظات نخست موردآزار و شکنجه روانی و جسمی واقع میشوند. رژیم صهیونیستی برای ایجاد رعب و وحشت درمیان مردم فلسطین بازداشت شدگان را در مقابل چشم فرزندان و خانواده او مورد ضرب وشتم و اهانت قرار داده و آنها را به قتل، تبعید و تخریب منازل، تجاوز و بازداشتهمسرانشان، عدم ارائه کمکهای پزشکی، عدم اجازه به خوابیدن، قراردادن در یخچال،سرپانگه داشتن برای مدتهای طولانی، ریختن آب سرد و یا گرم رو اندام هایشان، اجازهندادن به انجام فرائض دینی، پخش موسیقیهای شکنجه و ایجاد رعب و وحشت، هتک حرمتانسانی و عدم اجازه به پوشیدن لباس، شکنجههای سخت بدنی که منجر به آسیب و نقص عضودایم اسرا و یا مرگ آنها میشود تهدید میکند.
سلولهای انفرادی و بازداشتهای ادارای نمیتوانند با خانواده ونزدیکان خود دیدار داشته باشند. دانش آموزان و دانشجویان از ادامه تحصیل محرومند ونمیتوانند برای امتحانات آماده شوند و ورود کتاب به زندان ممنوع است، غذا به لحاظکمی و کیفی نامطلوب بوده، اسرا مدام بازرسی میشوند و نظامیان رژیم صهیونیستی بهسلولها یورش میبرند، زندانها و بازداشت گاهها از کمترین امکانات حیاتیبرخوردار نبوده و اسرا با خشونت و وحشیانه از مکانی به مکان دیگر منتقل میشوند وانها از کمترین امکانات پزشکی و درمانی محرومند.
براساس این گزارش 750 اسیر فلسطینی به صورت غیر قانونی و بدون هیچگونهتفهیم اتهام و محاکمه در اسارت به سر میبرند.
برای این اسرا پروندههای سری تشکیل میشود که اسیر خود یا وکیل اونمیتواند نسبت به آن اطلاع یابد. رژیم صهیونیستی بدون محاکمه و تفهیم اتهام بارهامدت بازداشت را تمدید میکند و اسیران فلسطینی در اعتراض به بازداشتهای اداری وتمدید مکرر دست به اعتصاب غذای میزنند که زندگی این اسرا را با خطر مرگ روبرو میکند.
«محمد القیق» خبرنگار اسیر فلسطینی پیشتر پساز 93 روز باقبول آزادی او از سوی رژیم صهیونیستی به اعتصاب غذای خود پایان داد.
زنان و کودکان اسیر
براساس گزارشها، 68 زن فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی اسیرندکه 17 نفر از آنها کم سن و سال هستند.
رژیم صهیونیستی به اشکال مختلف به نقص حقوق اسرای زن میپردازد. آنهابه شکل وحشیانهای در مقابل چشم خانواده و کودکان خود بازداشت میشوند.
زنان از دیدن کودکان خود محرومند و به زنان باردار مراقبتهای پزشکیارائه نمیشوند و در شرایط بسیار سخت کودکان خود را به دنیا میآورند.
همچنین زنان به اشکال مختلف در داخل زندانها شکنجه میشوند و در صورتاعتراض، با خشونت و گاز اشک اور سرکوب میشوند.
براساس گزارش باشگاه اسرا و آزادگان فلسطین 480 کودک کمتر از 18 سالسن در زندانهای رژیم صهیونیستی اسیر هستند.کودکان اسیر با نقص حقوق شدید روبروهستند که با همه عرفها و منشورهای بینالمللی که مسئول حمایت از حقوق جسمی وروانی کودکان است در تناقض میباشد.
آنها از همه امکانات اموزشی و دیدار با خانوادههای خود محروم بوده وکمکهای پزشکی و درمانی، آموزشی، فرهنگی دریغ میشود. در بسیاری مواقع آنها درمیان مجرمان یهودی محبوس هستند و در زمان بازداشت، بسیار خشونت آمیز و رعب آور باآنها برخورد میشود.
اسرای بیمار
آمارهای رسمی منابع فلسطینی نشان میدهد که 1700 اسیر بیمار فلسطینیدر اسارتگاههای رژیم صهیونیستی به سر میبرند که 25 نفر از آنها به بیماری سرطانمبتلا هستند.
براساس این گزارشها شرایط سختی که این اسرا در آن به سر میبرند درابتلا و تشدید حال آنها تاثیر دارد و آنها در وضعیت وخیمی در حبس نگه داشته میشوندو کمکهای پزشکی و درمانی و غذای مناسب به آنها ارائه نمیشود.
15 درصد این اسرای بیمار، به بیماری قلبی، 14درصد بیماری گوارشی، 12 فشار خون، 12.7 درصد بیماری تنفس، 11 درصد بیماریاستخوانی، 8.3 درصد بیماری چشمی، 6.1 درصد بیماری کبدی، 5.5 درصد بیماری کلیوی،2.7 درصد بیمری دیابت، 2.7 درصد بیماری پوستی مبتلا هستند.
رژیم صهیونیستی شش نفر از نمایندگان فلسطینی را بازداشت کرده که سهنفر از آنها بازداشت اداری هستند. همچنین نمایندگان دیگر “مروان برغوثی”به پنج بار حبس ابد، احمد سعدات به 30 سال حبس و “خالده جرار” به 15 ماه حبس محکوم شدهاند.
بازداشت چندباره اسرای آزاد شده
یکی دیگر از موارد نقص حقوق اسرا فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی،قانون 1961 است که براساس آن رژیم صهیونیستی میتواند اسیر آزاد شده فلسطینی رادوباره بازداشت کند.
رژیم صهیونیستی با این قانون اسرایی را به بهانه اعتراض و مخالفت بااین رژیم یا دلایل سری که خود اسیر یا وکیل او از آن مطلع نیست مانند فعالیت علیهاین رژیم و تشکیل احزاب و دلایل واهی بازداشت میکند.
براساس گزارشها رژیم صهیونیستی 70 اسیر آزاد شده را براساس همینقانون دوباره بازداشت کرده است.
اجساد اسیر!
براساس گزارشهای منابع فلسطینی رژیم صهیونیستی اجساد دهها فلسطینیاسیر و مفقود را به خانوادههای انها تحویل نداده است.
طبق این گزارشها رژیم صهیونیستی حتی برخی اجساد مانند پیکر شهید«دلال المغربی» را 30 سال از سال 1978 گروگان نگه داشته و تحویل نداده است.
آخرین مورد از این اجساد گروگان، پیکر شهید «انیس محمود» است که درزندان «عسقلان» در سال1980 (51 ش) پس از 30 روز عتصاب غذا شهید شد و رزیمصهیونیستی پیکر او را تحویل نداده است.
رژیم صهیونیستی قوانین بینالمللی و انسانی و بخصوص حقوق بشری را درخصوص تحویل اجساد به خانوادههای آنها و نیز احترام به کرامت متوفی و احترام بهمناسک دینی آنها در رابطه با خاکسپاری آنها را نقص میکند.
همچنین انجمن حمایت از روزنامه نگاران در گزارشی اعلام کرد که نظامیانرژیم صهیونیستی از ابتدای انتفاضه قدس 43 روزنامه نگار را بازداشت کردهاند. رژیمصهیونیستی در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر روی اقدامات خود بخصوص در قدس اشغالیحملات خود بر ضد روزنامه نگاران را افزایش داده است.
از زمان شروع انتفاضه الاقصی در 28 سپتامبر 2000 (مهر 79 ش)تا بهامروز بیش از 90 هزار مورد بازداشت ثبت شده است که بیش از 11 هزار نفر از آنهاافراد زیر 18 سال و حدود 1300 نفر نیز زن هستند.
سه ماهه نخست سال 2016 (85 ش)شاهد تشدید اقدامات رژیم صهیونیستی علیهمسجد الاقصی بوده است و این اقدام بر شماراسیران نیز تاثیر منفی گذاشته است، بهگونهای که حدود 4800 فلسطینی که 1400 نفر از آنها زیر 18 سال هستند، بازداشت شدهاند.
سال 2015 (94 ش)را میتوان سال جنایتهای سازمان یافته رژیم صهیونیستیاعم از اعدامهای میدانی و بازداشتهای دسته جمعی و بیسابقه دانست، به گونهای کهبیش از 85 درصد از شهدایی که در انتفاضه سوم (قدس) به شهادت رسیدهاند از فاصلههایبسیار کم مورد هدف قرار گرفتند و در بسیاری از موارد نیروهای رژیم صهیونیستی امکانبازداشت آنها را داشته اند، ولی با شلیک مستقیم گلوله فلسطینیان را به قتل رساندهاند.
از آغاز انتفاضه قدس در اکتبر سال گذشته (مهرماه) تاکنون، 212 فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست در کرانهباختری، نوار غزه و سرزمینهای اشغالی به شهادت رسیدهاند.
*ادامه تعلل جامعه جهانی در برخورد با رژیمصهیونیستی جان بیش از هفت هزار اسیر فلسطینی را که هم اکنون در زندانهای رژیمصهیونیستی بسر میبرند به مخاطره افکنده است
*رژیم صهیونیستی از سال 1967 (46 ش) تا کنوننزدیک به یک میلیون فلسطینی را بازداشت کرده که از آن میان 15 هزار نفر زن و دههاهزار نفر کودک هستند
منبع :جمهوری اسلامی ، 01/02/1395