چهارشنبه 30/آوریل/2025

پیروزی ائتلاف اسلامی در دانشگاه بیرزیت؛ انتخابی معنادار

جمعه 29-آوریل-2016

دانشگاهبیرزیت، یکی از بزرگترین و معتبرترین دانشگاه های فلسطین در کرانه باختریرود اردن است و مثل سال گذشته، این بار هم طرفداران جنبش مقاومت اسلامی(حماس) در انتخابات مجلس دانشجویی بالاترین رای را کسب کردند. این مسئلهمحبوبیت و نفوذ حماس (بویژه در بین اقشار جوان و فرهیخته) در کرانه باختریکه تحت اداره تشکیلات خودگردان فلسطین و شخص ابومازن است را نشان میدهد….
میزان مشارکت تقریبا ۷۵درصد بوده است .
این دانشگاه ۹۰۰۰دانشجو دختر و پسر دارد.
 ۵۱ کرسی مجلس دانشجویی بصورت زیر تقسیم شد:
ائتلاف اسلامی دانشجویان(وفا)(وابسته به حماس):۲۵ کرسی
شبیبه الفتح (وابسته به فتح و تشکیلات خودگردان):۲۱ کرسی
ائتلاف دانشجویان پیشرو دمکراتیک:۵ کرسی

اهمیت پیروزی ائتلاف اسلامی دانشجویان :

۱- این دانشگاه از بزرگترین و معتبرترین دانشگاه های فلسطینی محسوب میگردد فلذا پیروزی ائتلاف وابسته به حماس در این انتخابات نمایانگر اقبال واعتماد قشر جوانان تحصیلکرده فلسطینی به آرمان ها ،رویکردها و نگرش ها،الگو ها و اهداف، برنامه ها و راه کارهای حماس در خصوص مساله فلسطین محسوبمی گردد.
۲-این دانشگاه در رام الله یعنی مقر اصلی تشکیلات خودگردان فلسطینی بهرهبری ابومازن قراردارد ،لذا این پیروزی معنادار نشانگر محبوبیت ، اقبال واعتماد اقشار جوان و فرهیخته فلسطینی به ائتلاف اسلامی وابسته به حماس حتیدر مرکز فرماندهی تشکیلات خودگردان و شخص ابومازن محسوب می گردد.بدیهی استکه اگر این انتخابات در غزه که منطقه حاکمیت اختصاصی حماس است انجام میگرفتقطعا نتایج یکسره به نفع جبهه مقاومت اسلامی و جنبش حماس بود.

۳- از منظری دیگر اگر انتخاباتی در میان تمامی افشار و طبقات  فلسطینیکرانه باختری(اعم از طبقات پائین ،حاشیه نشین،متوسط،بالا،سنتی ،مدرن ،دانشآموخته،یا با تحصیلات پائین) صورت می گرفت منطقا به علت درونی بودن ومحبوبیت بالای رویکردها و نگرش های  اسلامی و مقاومتی پیروزی حماس واسلامگرایان قاطع تر و درخشان تر بود.  
۴-پیروزی اسلامگرایان و ائتلاف وابسته به جنبش مقاومت اسلامی (حماس)درشرایطی رقم خورد که از سال ۲۰۰۷م که حماس بساط سازش و تزلزل را در غزه بهنفع جبهه مقاومت اسلامی برچید و مستقل شد ، نهایت فشارهای داخلی،منطقه ای وبین المللی و سه حمله همه جانبه و ویرانگر  از سوی رژیم صهیونیستی (جنگ۲۲روزه در۲۰۰۹م؛جنگ ۸روزه در ۲۰۱۲م و جنگ ۵۱ روزه در ۲۰۱۴م )  و همچنینمحاصره ناجوانمردانه و فراگیر غزه از سوی رژیم صهیونیستی و متاسفانه مصر راتحمل کرد و منطقا اگر این فشارهای وسیع و عمیق نبود اقبال و محبوبیت حماسدر بین فلسطینیان بسیار فراتر از امروز بود.

۵-چند انتخابات مهم در فلسطین و سرنوشت آنها :

الف- انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین:
ابومازن در ۲۰۰۵م در این انتخابات بعنوان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینانتخاب شد اما تا به امروز انتخابات دیگری صورت نگرفته است و ۱۱سال است کهملت فلسطین برای انتخاب فرد دیگری به پای صندوق های رای نرفته اند و ایندرحالی است که طی این سال ها تحولات فراوانی درعرصه سیاسی منطقه و فلسطین،رخ داده است و بنا بر اصول مردمسالاری باید انتخابات ریاستی بطور ثابتبرگزارگردد. یکی از این تحولات محبوبیت بالای گروه های مقاومتی علی الخصوصحماس است.

ب- انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین(قوه مقننه):

آخرین انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین در ۲۰۰۶م برگزار شد که طی آن جنبشمقاومت اسلامی ،حماس،اکثریت کرسی ها را از آن خود کرده و پیروز انتخاباتشد.
متاسفانه در برنامه ای هماهنگ تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی بنا براخلال در کارکرد مجلس قانونگذاری گذاشته و حتی بسیاری از نمایندگان اینمجلس بویژه وابستگان به حماس در زندان های رژیم صهیونیستی اسیر هستند.
مجلس قانونگذاری فلسطین محوریت ساختار سیاسی فلسطین محسوب می گردد و وظیفهتائید نخست وزیر ،تصویب مصوبات و لوایح کابینه و مهمتر از همه وظیفه تقنینو قانونگذاری در فلسطین را به عهده دارد.  ضمنا اعضا این مجلس بصورتخودکار عضو مجلس ملی فلسطین نیز هستند.

ج- مجلس ملی فلسطین: این نهاد وظیفه قانونگذاری در سازمان آزادیبخشفلسطین(ساف)را بر عهده داشته و نیز اعضا کمیته اجرایی ساف را انتخاب میکند.۶۶۹ عضو دارد و اعضاء مجلس قانونگذاری خود بخود در آن عضو هستند.
ریاست این  مجلس از سال ۲۰۰۳م به عهده “سلیم زعنون” است.
قطعا با توجه به تحولات عرصه فلسطین بویژه اقتدار و محبوبیت بالای گروههای مقاومتی بویژه حماس  باید شاهد حضور نمایندگان حماس و جهاد اسلامی درآن باشیم که تاکنون محقق نشده است.

د-ریاست ساف(سازمان آزادیبخش فلسطین):

ساف کنفدراسیونی از گروه ها و احزاب فلسطینی باید باشد اما گروه های مقاومتی ازجمله حماس و جهاداسلامی فی الحال در آن حضور ندارند .
ریاست ساف را کمیته مرکزی ساف انتخاب می کند.  ابومازن از سال ۲۰۰۴م سالترور یاسرعرفات، ریاست ساف را بر عهده دارد و مقابل بازسازی و ترمیم ساف وورود گروه های مقاومت اسلامی را به آن گرفته است.
با توجه به اوضاع سیاسی فلسطین و عدم برگزاری انتخابات جدید اعم از ریاستجمهوری و غیره برگزاری انتخابات دانشجویی در بزرگترین و معتبرترین دانشگاهفلسطینی در رام الله واقع در کرانه باختری و پیروزی متوالی ائتلاف اسلامیوابسته به حماس در آن طی ۲ سال اخیر بسیار معنادار بوده و حاکی از تغییرصحنه سیاسی و اجتماعی فلسطین به نفع جبهه مقاومت اسلامی و حماس است.

و در آخر باید گفت:
علی رغم فشارهای گسترده و طاقت فرسای مالی ،سیاسی و… بین المللی، منطقهای و نیز خصومت آشکار رژیم صهیونیستی و نفاق تشکیلات خودگردان علیه حماس وجهاد اسلامی شاهد  اعتماد و محبوبیت گسترده حماس و جبهه مقاومت اسلامی میانملت فلسطین اعم از غزه و کرانه باختری هستیم .

منبع: خبرگزاری قدس (قدسنا)

لینک کوتاه:

کپی شد