مسئولان رژیم صهیونیستی به طور بی سابقه ای در حال سفر بهکشورهای عربی هستند و اخیرا نیز برخی رسانه ها از دیدار مخفیانه 3 مقام صهیونیستیبا 3 نفر از مقامات عربستان سعودی طی 2 سال گذشته در رم، چک و هند پرده برداشتند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ریاست هیات صهیونیستی دراین نشست ها را دوری گولد تحلیلگر مرکز امور قدس و مشاور سیاسی بنیامین نتانیاهونخست وزیر رژیم صهیونیستی بر عهده داشته است. او اخیرا به عنوان مدیر کل وزارتخارجه رژیم صهیونیستی منصوب شد. او همچنین سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل نیزمی باشد و در طرف مقابل، انور عشقی نیز ریاست هیات سعودی در دیدار با مقامات رژیمصهیونیستی را بر عهده داشته است.
شمعون شبیرا عضو هیات صهیونیستی در این دیدارها که هم اکنونمدیر هیات وزیر خارجه رژیم صهیونیستی است، در این باره می گوید که هر روز مقاماتعربستان سعودی را ملاقات نمی کرد، بلکه این نشست ها به طور ناگهانی صورت گرفته ومقامات دو طرف گفتگوهای نزدیک و صمیمانه ای با یکدیگر داشته اند و امضای توافقنامهصلح میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی دور از انتظار نیست و هر لحظه ممکن استرخ دهد.
روزنامه معاریو اشاره کرد که برخی مسئولان سازمان هایامنیتی رژیم صهیونیستی از جمله رئیس موساد به عربستان سعودی سفر کرده اند. اینروزنامه تاکید کرد که یائیر لبید رئیس حزب “یش عتید” با ترکی فیصلشاهزاده سعودی در نیویورک دیدار کرده و موشه یعلون وزیر جنگ این رژیم نیز در اجلاسامنیتی مونیخ با فیصل دیدار و گفتگویی داشته است. علاوه بر این یوال شطاینتس وزیرانرژی رژیم صهیونیستی با برخی مسئولان امارات متحده در ابو ظبی دیدار کرده است واین روزنامه فاش کرده است که هر هفته دو پرواز از فرودگاه بین المللی بن گوریون درتل آویو به ابو ظبی انجام می شود.
دشمنی مشترک با ایران
مقامات رژیم صهیونیستی به طور بی سابقه ای به مصر و اردنسفر می کنند و پروفسور یورام میطال استاد بخش خاورمیانه دانشگاه بین گوریون در بئرالسبع می گوید که در صورت ادامه این سفرها و دیدارها، نقشه جغرافیایی سیاسی جدیدیدر منطقه خاورمیانه ترسیم خواهد شد.
یکی از دلایل تقویت روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربیدشمنی مشترک با ایران و حزب الله است. زئیو الکین وزیر صهیونیستی در گفتگو بامعاریو تصریح کرد که ما در پی ساختن خاورمیانه ای جدید نیستیم، بلکه در حال جنگ بادشمنانی مشترک هستیم و این جنگ منجر به همکاری بر سر برخی نقاط مشترک خواهد شد نهیک همکاری همه جانبه و دائمی.
همچنین یوئیل گوجانسکی تحلیلگر کانون مطالعات امنیت داخلیدانشگاه تل آویو نیز اظهار داشت که ترس از ایران و نبود اشتیاقی مشترک نسبت بهسیاست های آمریکا در رابطه با این مساله، منجر به همکاری رژیم صهیونیستی و برخیکشورهای عرب حاشیه خلیج فارس شده است.
گوجانسکی عنوان کرد که این مایه خوشحالی است و از چندین سالگذشته کشورهای عربی در حال نزدیک شدن به رژیم صهیونیستی هستند و اخیرا می بینیم کهروابط آن ها با این رژیم تقویت شده و علنا آن را اعلام می کنند و اگر قبلا مسئولانعربستان سعودی نمی توانستند به طور علنی با مقامات رژیم صهیونیستی دیدار کنند،اکنون می بینیم که انور عشقی از مقامات سعودی و دوری گولد علنا با یکدیگر دیدارکردند و در شرایط کنونی تقویت روابط پشت پرده صورت می گیرد و اینگونه بهتر است،زیرا در صورت علنی شدن این مساله در پرتو تحولات کنونی در خاورمیانه، مسلما ایندیدارها و نشست ها متوقف خواهد شد.
دیختر: رهبران کشورهای عربی ترسو و بزدل هستند
روابط اسرائیل و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس صرفا سیاسی وامنیتی نیست، بلکه طرفین روابط اقتصادی نیز با هم دارند.
الیران ملول یکی از کارکنان شرکت “عرب مارکتس” کهواسطه بازرگانان و تجار اسرائیلی برای معامله با کشورهای عربی است، می گوید که همهچیز به طور پنهانی انجام می شود، زیرا در صورتی که این همکاری و ارتباط علنی شود،خسارت های زیادی به شرکت های صهیونیستی وارد می شود و ما به هر شیوه ای تلاش میکنیم تا روابط اسرائیل و کشورهای عربی مخفی بماند.
معاریو فاش کرد که روابط تجاری میان رژیم صهیونیستی و برخیکشورهای عربی به طور مخفیانه به طرز قابل ملاحظه ای رو به گسترش است.
آوی دیختر رئیس اسبق شاباک و عضو کنست صهیونیستی نسبت بهاینکه کشورهای عربی هنوز شجاعت آن را ندارند که روابط اقتصادی خود با رژیمصهیونیستی را علنی کنند، ابراز تاسف کرد و تنها انور سادات رئیس جمهور اسبق مصرشجاع بود و دیگر رهبران کشورهای عربی بزدل و ترسو هستند.
ملول اشاره کرد که همکاری تجاری میان رژیم صهیونیستی وکشورهای عربی روز به روز در حال گسترش است، زیرا واقعیت و نیازهای کنونی بر سیاستغالب است و لیو لفایف تاجر و میلیاردر صهیونیستی که دارای یک شرکت بزرگ جواهرسازیاست، یک شعبه هم در دبی دارد و روابط تجاری بین اسرائیل و کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس از طریق ترکیه و قبرس انجام می شود اما اسرائیلی هایی که در فعالیت های تجاریشرکت دارند، آن را علنی نمی کنند.
ترکیه تا قبل از آغاز جنگ داخلی در سوریه کالاهای خود را ازطریق این کشور صادر می کرد اما از آن پس، این کالاها از طریق بندر حیفا در فلسطیناشغالی به کشورهای عربی صادر می شود.
همه چیز بستگی به مساله فلسطین دارد
به رغم تمامی مسائل ذکر شده، تحلیلگران و سیاستمدارانصهیونیست هشدار می دهند که روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی آنگونه کهنتانیاهو گمان می کند، به دور از مساله فلسطین هیچ پیشرفتی نخواهد داشت.
عودید عیران تحلیلگر کانون مطالعات امنیت داخلی رژیمصهیونیستی و سفیر اسبق این رژیم در امان تصریح کرد که هر چند مساله فلسطین تا حدیدر کشورهای عربی کم رنگ شده است، اما باز هم به عنوان مساله ای اساسی مطرح است وتا زمانی که راه حلی ولو جزئی برای منازعه فلسطین اندیشیده نشود، توسعه روابطرژیم صهیونیستی با کشورهای عربی از جملهاردن به کندی صورت می گیرد.
گوجانسکی هم افزود که در صورت ازسرگیری روابط میان رژیمصهیونیستی و فلسطینیان، روابط این رژیم با کشورهای عربی هم بهتر می شود. وی تاکیدکرد که انتفاضه و کشتار فلسطینیان تاثیرات و پیامدهایی منفی بر روابط با کشورهایعربی دارد.