درحالی که خبرنگاران جهان خود را برای برگزاری جشن روز جهانی آزادی مطبوعات آماده می کنند، خبرنگاران فلسطینی آماج انواع تجاوزات اشغالگران صهیونیست قرار گرفته اند، اینتجاوزات از آغاز انتفاضه قدس تشدید یافته است.
بهگزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، دشمن صهیونیستی بدون توجه به اینکه فردا سوم میروز جهانی آزادی مطبوعات است با تداوم بخشیدن به تجاوزاتش علیه خبرنگاران فلسطینی مبانیو اصول آزادی فعالیت های رسانه ای را نقض می کند. در چنین روزی به منظور ارج نهادنبه جایگاه والای خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه و تاکید بر ارزش کار آنان و حمایتاز رسانه ها در برابر تجاوزات دشمن صهیونیستی و نثار سلام و درود به فعالان رسانهای که در این راه جان خود را تقدیم کردند مراسم های مختلفی برگزار می شود.
مجمععمومی سازمان ملل در سال 1993 طی نشستی روز سوم می را به عنوان روز جهانی آزادیمطبوعات نامگذاری کرد، این اقدام بنام به توصیه های صورت گرفته در جریان بیست وسومین دوره نشست سراسری یونسکو در سال 1991 انجام پذیرفت. .
روزسوم می فرصتی است که برای آگاه سازی جهانیان از اینکه خبرنگاران فلسطینی آماججنایات وحشیانه دشمن صهیونیستی قرار می گیرند و نیروهای ارتش اسرائیل دست به سرکوبآنان می زنند و به سویشان تیراندازی می کنند و دست به بازداشت و کشتارشان می زنند ونهادهای رسانه ای فلسطین را پلمپ می کنند و محدودیت های فراوانی را برای آنانایجاد می نمایند.
کمیتهحمایت از خبرنگاران به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات با صدور گزارشی تاکید کردکه دشمن صهیونیستی به نقض آزادی ها در فلسطین شدت بخشیده است.
اینگزارش موارد نقض آزادی ها از دهم ژانویه سال 2015 تا آوریل سال جاری را پوشش میدهد که نشان می دهد تجاوزات اشغالگران اسرائیلی علیه خبرنگاران فعال در سرزمین هایاشغالی فلسطین اوج یافته است.
دراین گزارش می خوانیم که اشغالگران صهیونیست در این بازه زمانی به بهانه های واهی بهصورت عامدانه خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه را آماج تجاوزات خود قرار دادند.
اینگزارش، تجاوزات نظامیان اسرائیلی علیه فلسطینیان از جمله بازداشت، تمدید مدتبازداشت، یورش به خانه های خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه، مصادره وسایل خبرنگارانو تصویربرداران و عکاسان، ممانعت از فعالیت آنان، استفاده از خبرنگاران به عنوانسپرهای انسانی ، تبعید آنان از شهر قدس اشغالی و بستن نهادهای رسانه ای را رصدکرده است.
اینکمیته در گزارش خود آورده است که ارتش اسرائیل در این بازه زمانی سه خبرنگار فلسطینی را بهشهادت رسانده، 140 خبرنگار فلسطینی دیگر از جمله یک خبرنگار خارجی را بازداشت کرده، 209 تندیگر از جمله 3 خبرنگار خارجی را مجروح کرده، 91 تن دیگر از جمله یک خبرنگار زنخارجی را از فعالیت منع کرده و 40 تن دیگر را از سفر محروم کرده است.
درپایان این گزارش می خوانیم که ارتش رژیم اشغالگر قدس طی 8 سال گذشته دست به 1406مورد تجاوز علیه خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه زده است که در پی این جنایات 27 تناز این خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه به شهادت رسیده اند و همچنان 19 خبرنگار درزندان های اسرائیلی در بازداشت به سر می برند.