جمعه 02/می/2025

مرزهای نوار غزه؛ معادله جدید و تبادل پیام های آتشین

جمعه 6-می-2016

چند ماهی است که ارتش صهیونیستی به بهانه یافتن تونل های مقاومت،تجهیزاتی را در خط مرزی نوار غزه مستقر می کند که برخی آنها برای مقاومت آشنا استو بعضی دیگر جدید و تازه هست. این استقرار تجهیزات البته همچون همیشه با حملات وآتش گشودن هایی همراه است.

مقاومت امروز با موشک های مورتر خود علاوه بر دستگاه های حفاری وتجهیزات ارتش صهیونیستی، یگان های متجاوز این نهاد نظامی را که مشغول ماموریت هایپایان ناپذیر در مرزهای نوار غزه هستند، هدف قرار داد. این اقدام در راستای تثبیتمعادله ای بود که بر اساس آن، ورود به سرزمین طرف مقابل (خاک نوار غزه) شباهتی بهخروج از آن ندارد یعنی دشمن بدون تحمل خسارت نمی تواند از آن خارج شود.

توپخانه رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه برخی مواضع مقاومت فلسطین درمرزهای نوار غزه را هدف قرار داد و مقاومت در پاسخ به این اقدام اشغالگران، برخیپایگاه های نظامی شان در نقاط مرزی هدف گرفت.

تشدید اقدامات نظامی آری، جنگ نه

ارتش صهیونیستی با سرعت بالایی مشغول حفاری در مرزهای نوار غزه است ودر بیشتر اوقات، خط مرزی غزه را زیر پا می گذارد و همین امر می طلبد که مقاومت ـهر چند با مدتی تاخیر ـ به آن پاسخ گوید.

به اعتقاد «محمد عجرمی» کارشناس امور امنیتی، تشدید اوضاع میدانی بخشیاز تبادل پیام ها میان دشمن و مقاومت به شمار می رود و حکایت از وضعیت ناپایداریدارد که در ده سال گذشته ادامه داشته است.

وی به خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین گفت: «از زمان جنگ 2008، یک تغییر راهبردی در مناقشهموجود به وجود آمده است. آنچه امروز در جریان است تبادل پیام ها، واکنش ها واظهاراتی است که نشانگر آمادگی مقاومت (حماس و جهاد اسلامی) می باشد و البته دشمنتوجه زیادی به آن دارد.»

از زمان جنگ 2006 لبنان و جنگ 2008 غزه، ارتش صهیونیستی با مشکل زوالقدرت بازدارندگی دست و پنجه نرم می کند و به گفته محمد عجرمی، استفاده افراطی ازقدرت نظامی نیز کمکی به آن نکرده است.

بعید است که اشغالگران جنگی بزرگ را علیه نوار غزه به راه بیاندازند ؛زیرا این موضوع می تواند این رژیم را وارد یک بحران و تنگنای بزرگ تر و نیز انزوایبین المللی بیشتر کند، انزوایی که اخیرا ـ بعد از تجاوزات رو به افزایش و البتهآشکارش علیه شهروندان فلسطینی ـ تجربه کرده بود.

دریافت پیام ها

تیراندازی به سمت دستگاه های حفاری رژیم صهیونیستی در مرزهای نوار غزهبه صراحت به اشغالگران ثابت می کند که دیگر نمی توانند به شکلی آزادانه هر کاری راکه خواستند، در نوار غزه انجام دهند. ضمن آنکه فعالیت های مقاومت نه نتیجه ترس ازکشف تونل ها، بلکه برآیند توازن وحشت و بازدارندگی با طرف مقابل است.

در علوم نظامی، استفاده از خمپاره برای غافلگیر کردن دشمن و ضربه زدنبه اهدافی است که خارج از میدان دید است. دشمن اشغالگر نیز در جریان جنگ 2014 غزه،به خطر خمپاره ها برای سربازان خویش اعتراف کرد.

یوسف شرقاوی، تحلیلگر نظامی می گوید در سایه دسیسه های اشغالگران برایمانع تراشی در مسیر استفاده حماس از تسلیحات و امکاناتش، این جنبش به خوبی وضعیترا درک کرد و پیام را دریافت نمود.

وی در ادامه به خبرنگار مرکز اطلاع رسانیفلسطین گفت: «رژیم صهیونیستی هنگام رویارویی با یک گروه مبارز، می کوشدتا از طریق نیروهای نیابتی و اجاره ای خود (مزدوران)، مقاومت را گرفتار دسیسه هایداخلی کند و از انجام ماموریتش باز دارد ؛ ولی حماس از حزب الله زیرک تر است و درنبرد بازدارندگی، ابتکار عمل را به دست گرفته است تا ثابت کند که مقاومت قابلبازدارندگی نیست.»

شرقاوی امیدوار است تا رفتار میدانی حماس که مبنای آن بر استفاده ازبمب و خمپاره برای مقابله با فعالیت های تجهیزات یگان مهندسی رژیم صهیونیستی (علیهتونل ها) است، با اظهارات پیشین هنیه درباره «عدم تسلیم حماس در برابر محاصره»همسو باشد.

معادله ای جدید

یک قاعده مشهور در جنگ های چریکی هست که می گوید: «ورود به سرزمیندشمن عیب نیست ؛ بلکه عیب آن است که دشمن از سرزمین شما سالم خارج شود.» مقاومت درنوار غزه یک معادله میدانی جدید را حکمفرما ساخته است که بر اساس آن، اجازه دادهنمی شود تا تجهیزات دشمن صهیونیستی که به دنبال یافتن تونل ها هستند و وارد نوارغزه می شوند، آزادانه کار خود را انجام دهد.

عادت جنبش های آزادیبخش که نمونه آن در نوار غزه نیز وجود دارد، ایناست که وارد نبرد امتیازگیری و جنگ اراده ها می شوند که البته نمونه عملی آن را درمناقشه مقاومت با اشغالگران شاهد بودیم.

شرقاوی، تحلیلگر مسائل سیاسی به مرکزاطلاع رسانی فلسطین می گوید که رژیم صهیونیستی می خواهد تا ماموریتنظامی خود را در سایه یک آتش بس و البته بدون پرداخت هیچ گونه بهایی به انجامبرساند. این رژیم از طریق بحث نگرانی درباره تونل ها، توانست صدها میلیون دلار ازآمریکا باج خواهی کند تا از آن برای وارد کردن فناوری های کشف تونل استفاده نماید.

وی می گوید: «در مقابل سلسله حملات و عملیات های مستمری که اشغالگرانانجام می دهند، این پرسش قدیمی از سوی مقاومت مطرح می شود که این نفوذها به داخلنوار غزه ـ آن هم در حالی که ما سلاح در اختیار داریم ـ چه فایده ای دارد؟ اینموضوع چارچوبی برای اعمال معادله ای جدید است که بر اساس آن، دشمن در آینده نخواهدتوانست حتی یک متر در داخل نوار غزه نفوذ کند.»

عجرمی، دیگر کارشناس مسائل سیاسی می گوید که تونل ها یک نگرانی برایاشغالگران به شمار می آیند و اشغالگران در جنگ های سال 2008 تا 2014 یک جنگکورکورانه را برای مقابله با آن به راه انداختند و نتوانستند حتی به یک هدفراهبردی دست پیدا کنند.

وی ابراز می دارد: «در گذشته این اشغالگران بودند که زمان و مکان جنگبا طرف مقابل را مشخص می کردند ؛ ولی این شرایط از سال 2006 تغییر پیدا کرد و آنهامجبور شدند تا برای آمادگی جبهه داخلی خویش، سناریوی نبرد احتمالی را داخل اراضیاشغالی به انجام برساند. مقاومت توانمندی هایی را کسب کرده است که می تواند جلویضربات غافلگیر کننده دشمن را بگیرد.»

ناظران امنیتی و میدانی در نوار غزه معتقدند حماس در مقابل دسیسه هایسیاسی که از اطراف نوار غزه علیه این جنبش طراحی و اجرا می گردد، در نهایت وادارمی شود تا دست به یک اقدام نظامی میدانی بزند و به این ترتیب، باعث در تنگنا قرارگرفتن مصر گردد، کشوری که اشغالگران به افزایش بی سابقه هماهنگی با آنها به خود میبالند.    

لینک کوتاه:

کپی شد