چهارشنبه 30/آوریل/2025

رنج کودکان فلسطینی و سکوت مدعیان حقوق بشر

پنج‌شنبه 12-می-2016

کودک 5ساله‌ای که به جای اسباب‌بازی، اسلحهچوبی به دست می‌گیرد و سربازان اسرائیلی را نشانه می‌گیرد البته و صدالبته که برایصهیونیست‌ها نگرانی و ترس ایجاد می‌کند. رژیم صهیونیستی از ترس عملیات مقاومتفلسطینیان خواب و آرامش ندارد و بیشترین وحشت صهیونیست‌ها از اتحاد جهان اسلام وبیداری افکار عمومی نسبت به جنایات این رژیم است. لذا به هر ترفندی برای شکستن ایناتحاد و انسجام متوسل می‌شود.
به همین دلیل جهان اسلام باید برایحمایت از ملت فلسطین در برابر توسعه طلبی‌های صهیونیست‌ها و متحدان غربی‌اشاقدامات عملی را اجرایی کنند. چرا که ملت فلسطین همچنان محکم و استوار در پی‌گیریحقوق و مطالبات بر حق خود تلاش می‌کنند و در این میان از قربانی ساختن کودکان چندماهه خود نیز باکی ندارند
10
سال از محاصره هوایی، زمینی و دریایینوار غزه می‌گذرد و در این مدت در حدود دو میلیون فلسطینی بی‌گناه در سایه سکوتمجامع جهانی و حقوق بشری از اوضاع نابسامان اقتصادی، بهداشتی رنج می‌برند و کسی همجوابگو نیست؟! رژیم صهیونیستی با این ادعا که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) یکگروه تروریستی است محاصره تحمیلی علیه غزه را آغاز کرد در حالی که می‌خواست از اینحربه برای نابودی مقاومت اسلامی استفاده کند.
طی یک دهه نوار غزه در معرض محاصرهشدید و تجاوزات مستمر قرار داشت و در طول این سال‌ها با سه جنگ ویرانگر نیز روبه‌روشد که از سوی رژیم صهیونیستی بر این منطقه تحمیل شد و نتیجه آن بحران‌های اقتصادیشدید، کمبود غذا، دارو، سوخت، مایحتاج زندگی و افزایش میزان فقر و بیکاری بهبالاترین حد ممکن است.
60
سال جنایت علیه فلسطین
سازمان ملل متحد در این باره اعلامکرده که اگر اوضاع کنونی درنوار غزه به همین منوال ادامه یابد غزه 5 سال دیگرغیرقابل سکونت است.
«
حسین کنعانی مقدم» دبیر انجمن بین‌المللیضدصهیونیستی در گفت‌وگو با گزارشگر کیهان در این باره می‌گوید: «جنایات رژیمصهیونیستی 60 سال است که ملت فلسطین را نشانه گرفته و در حال حاضر نسل چهارمفلسطین از آثار کمبودها، محاصره، جنایات جنگی، استفاده از سلاح‌های غیرمتعارف ونسل‌کشی رنج می‌برد
وی اضافه می‌کند: «10 سال محاصرهظالمانه و کمبود دارو، سوخت، غذا، محرومیت از تحصیل، امکانات بهداشتی و… موجبشده که کودکان فلسطینی به غیر از بیماری‌های جسمی به انواع بیماری‌های روحی وروانی مبتلا شوند. روح و روان آسیب‌دیده کودکان به هیچ وجه قابل توصیف نیست، رنجاز دست دادن پدر، مادر، خواهر و برادر، ترس و وحشت بمباران‌های روزمره، نداشتنسرپناه، آوارگی و… مصائبی است که به دلیل زورگویی و تجاوزات رژیم صهیونیستیپایانی ندارد
این کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید می‌کند:«کودکان فلسطینی در نقاشی‌های خود در آسمان به جای پرنده، هواپیما و در زمیندرختان زیتون به نشانه مقاومت و پیروزی ترسیم می کنند و تمام این تصویرها نشان می‌دهدکه کودکان فلسطینی هم همچون پدران و برادران خود تسلیم نمی‌شوند و به مبارزه با دشمنصهیونیستی می‌پردازند. چرا که مقابله با ظلم و ستم را از دیدگاه جهادی و اسلامیپدرانشان آموخته‌اند
کنعانی مقدم علت اصلی محاصره نوار غزهو فشار بر ساکنان این منطقه را در پنج عامل بیان می‌کند:
«1-
قدرت مقاومت را در مردم فلسطین از بینببرد و فلسطینی‌ها را وادار به سازش و تسلیم کند.
2-
سرزمین فلسطین را به سرزمینی سوختهتبدیل کند به نحوی که فلسطینی‌ها ناچار به مهاجرت شوند.
3-
مقاومت گروه‌های فلسطینی همچون حماس وجهاد اسلامی را از میان ببرد و آنها را تضعیف کند.
4-
با فشار به مردم غزه کاری کنند کهآنها نوار غزه را ترک کنند، حتی صهیونیست‌ها اعلام کرده‌اند که اگر مجبور شوند خاکغزه را می‌برند و ساکنان آن را به دریا می‌اندازند.
5-
اسرائیل به دنبال این است که کلسرزمین‌های اشغالی را به تصرف درآورد چه غزه، کرانه باختری و درصدد یهودی‌سازی اینمناطق است و تلاش می‌کند که با محاصره دریایی، هوایی و زمینی به اهداف نژادپرستانهو استعماری خود برسد.وی خاطرنشان می‌کندکودکان فلسطینی با توجه به این فشارهایک امید در دل دارند و آن این است که قلب کودکان مسلمان سراسر دنیا برای کودکانفلسطینی می‌تپد
کمپین حمایت از کودکان فلسطینی
بیش از 40 سازمان حقوقی در جهانکمپینی را با عنوان همبستگی با کودکان فلسطینی دربند زندان‌های رژیم صهیونیستی راه‌اندازیکردند که هدف این کمپین اعزام تیمی به زندان‌های صهیونیستی برای دیدار با بازداشت‌شدگانو تلاش برای آزادی زندانیان به ویژه کودکان فلسطینی است.
نهادهای جهانی دفاع از حقوق کودکاناعلام کرده‌اند که تعداد کودکان بازداشت شده در زندان‌های اسرائیل بالغ بر 440 نفراست.
کمپین دیگری نیز برای انعکاس درد ورنج نزدیک به دو میلیون فلسطینی ساکن غزه تشکیل شده که در بدترین شرایط اقتصادی وانسانی زندگی می‌کنند هماهنگ‌کنندگان این کمپین اینترنتی اعلام کرده‌اند که اینکار آنها به منظور جلب توجه افکار عمومی جهان به درد و محنت ساکنان نوار غزه صورتگرفته است.
کارشناسان و تحلیلگران مسائل فلسطینمعتقدند اگر چنین کمپین‌هایی برای حمایت از فلسطینی‌های مظلوم ساکن غزه، کرانهباختری و تمام مناطق دیگری که فلسطینی‌ها در آن مناطق پناه گرفته‌اند از سوی تماممردم جهان تشکیل شود این همه ظلم و ستم و درد و رنج بر فلسطینی‌ها وارد نمی‌شود.
برگزاری تجمعات همبستگی با مردم غزه،نمایشگاه‌های عکس و فیلم از زندگی مردم فلسطین، اعزام کاروان‌های کمک‌رسانی بهغزه، برگزاری راهپیمایی و تظاهرات ضد اسرائیلی برای اعلام همبستگی با فلسطینیان ازجمله اقداماتی هستند که می‌تواند دشمن صهیونیستی را به هراس انداخته و در لغومحاصره غزه مؤثر باشند.
رهبران گروه‌های فلسطینی به رژیمصهیونیستی هشدار داده‌اند که بیش از این در برابر ظلمی که بر مردم فلسطین روا می‌شودنمی‌توان صبر کرد و در نهایت علیه تمامی اشغالگران اسرائیلی و طرف‌های منطقه‌ای ومحلی قیام خواهیم کرد.
«
حسین منصور» عضو کمیته مرکزی جبههمردمی برای آزادی فلسطین در این‌باره می‌گوید: «اشغالگران اسرائیلی مسئول فاجعهانسانی در غزه هستند و در کنار آنان سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای عربی قراردارند و تشکیلات خودگردان فلسطین نیز باید مسئولیت خود را در قبال ملت غزه بپذیردو تصمیمات جدی برای رفع محاصره غزه اتخاذ کند
وعده‌های توخالی
از زمانی که جنبش حماس در نوار غزهحاکمیت را به دست گرفت، این منطقه با محاصره همه‌جانبه‌ای روبه‌رو شد، محاصره‌ایکه با گذشت زمان هر روز شدیدتر شد و عرصه را بر مردم این منطقه تنگ‌تر کرد.
براساس آمار موجود از زمان آغازمحاصره بیش از 272‌هزار شهروند بیکار شده‌اند، بیش از 150 هزار کارگر و 100 هزارفارغ‌التحصیل دانشگاهی فاقد کار هستند. طی این 10 سال 20 هزار واحد مسکونی کاملاًتخریب شده است و به دلیل ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود مصالح ساختمانی به اینمنطقه 100 هزار نفر بدون سرپناه مانده‌اند.
مردم این منطقه همچنان در انتظار تحققوعده‌هایی هستند که برخی از کشورهای عربی، غربی و ترکیه قول آن را داده‌اند.«مهنازکرباسی» کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به سکوت و انفعال کشورهای مرتجع عربی منطقهمی‌گوید: «پس از جنگ‌های 22 روزه، 8 روزه و 51 روزه نشست‌های متعددی از سویکشورهای عرب تشکیل شد که در این نشست‌ها وعده بازسازی غزه و کمک به مردم محرومفلسطین مطرح شد اما حتی یک دلار برای بازسازی ویرانه‌های غزه پرداخت نشد، و حتیبرخی از منابع فلسطینی اعلام کردند که رژیم صهیونیستی مبالغ درنظر گرفته شده برایبازسازی غزه یا حتی مصالح موردنیاز را به سرقت برده است. که این یعنی فاجعه و نقضحقوق بشر آشکار که در سایه سکوت و بی‌توجهی کشورهای مرتجع عرب صورت می‌گیرد
کارشناسان منطقه معتقدند اتحادیه عربکه با هدف حل مشکلات و معضلات جهان عرب تشکیل شده است تاکنون نه‌تنها مشکلی ازمشکلات اعراب و به ویژه مردم فلسطین را حل و فصل نکرده است بلکه در برخی مقاطع حتیبا دشمن صهیونیستی همراهی و همسویی کرده است.
در هر صورت این انفعال و بی‌توجهیموجب شده که موضوع فلسطین به تدریج به فراموشی سپرده شود یعنی آرزویی که صهیونیست‌هادارند کم‌کم تحقق پیدا کند.
سکوت و انفعال مدعیان حقوق بشر
«
مهدی عزیزی» تحلیلگر مسائل غرب آسیادر خبرگزاری صداوسیما درباره سکوت و انفعال مدعیان حقوق بشر می‌گوید: «بیشتر از ششدهه از اشغالگری فلسطین می‌گذرد، آنچه که امروز از فلسطین درمورد نقض حقوق بشر می‌گذردمحصول سکوت دردناک کشورهای عربی، سازمان‌های بین‌المللی، مجامع حقوق بشری، اتحادیهعرب و سازمان همکاری اسلامی است چراکه این کشورها و نهادها فلسطین را وجه‌المصالحهخود قرار داده‌اند و در واقع ثبات و پایداری خود و تعامل با آمریکا را موضوعفلسطین می‌دانند. کشورهایی چون قطر، ترکیه و عربستان به جای حمایت از فلسطین راهمقابله با مقاومت اسلامی را در پیش گرفته‌اند و ملت مظلوم فلسطین به جز مقاومتاسلامی و کشورهای حامی مقاومت هیچ پناهگاه و پشتیبانی ندارند
به گفته این تحلیلگر، کشورهای عربیحتی اگر صحبتی از مذاکرات صلح می‌کنند فقط و فقط برای امتیاز گرفتن و چانه‌زنی باغرب برای منافع خود است وگرنه به فکر آرمان‌های ملت فلسطین نیستند.
وی خاطرنشان می‌کند: «خواسته‌ها،توقعات و آرمان‌ها در این مذاکرات که بهتر است به آن مذاکرات سازشی بگوییم تغییرکرده، به نحوی که دیگر موضوع بازگشت آوارگان و آزادی اسیران مطرح نیست و فقط مسئلهتوقف شهرک‌سازی عنوان می‌شود. در واقع رژیم صهیونیستی کاری کرده که همه از آرمان‌هایاصلی فلسطین دور شده‌اند و فکر می‌کنند توقف شهرک‌سازی مهم‌ترین خواسته بوده است
عزیزی همچنین می‌گوید: «در شرایطکنونی عربستان برای فراموش کردن مسئله فلسطین، تروریست‌های داعش را جایگزین مقاومتاسلامی کرده تا محور مقاومت در منطقه استراتژیک غرب آسیا منزوی و فراموش گردد ومسئله مقابله با رژیم صهیونیستی تبدیل به حفظ امنیت برای این رژیم توخالی شود و صدالبته که این برنامه ریزی‌ها و سیاستگذاری‌ها با حمایت آمریکا و کشورهای غربی صورتمی‌گیرد. همان‌طور که در روزهای اخیر هم شاهد بودیم در اجلاس‌ها به جایاینکه اسرائیل محکوم شود حزب‌الله گروه تروریستی اعلام می‌شود و چهار بند علیهایران تنظیم می‌شود!
فلسطین از دیدگاه شهید مطهری
استاد شهید مرتضی مطهری در یکی ازسخنرانی‌های خود درباره مسئله فلسطین می‌گوید: «به خدا قسم ما غافل هستیم… بهخدا قسم مسئولیت داریم، ما در برابر این قضیه مسئولیم… به خدا خجالت دارد ماخودمان را مسلمان بدانیم، خودمان را شیعه علی‌بن ابی‌طالب بدانیم و به موضوعفلسطین بی‌تفاوت باشیم. مگر این‌ها مسلمان نیستن؟ برای حق مشروعشان مبارزه نمی‌کنند؟
پیغمبر فرمود: «من سمع مسلما ینادی یاللمسلمین فلم یجبه فلیس بمسلم» هر کس صدای مسلمانی را بشنود که فریاد می‌کند ومسلمانان را به کمک فرامی‌خواند و او را کمک نکند، دیگر مسلمان نیست… مردم بیدارمردمی هستند که فرصت‌شناس باشند، دردشناس باشند، حقایق‌شناس باشند. علت اینکه دولت‌هایبزرگ چندان درباره سرنوشت ما نمی‌اندیشند این است که معتقدند مسلمانان همبستگیندارد، درحالی که هفتصد میلیون مسلمان اگر با یکدیگر وحدت و همبستگی داشته باشندتمامی مشکلات جهان اسلام حل و فصل خواهد شد… ما باید به خودمان ارزش بدهیم. بهکار و فکر خودمان ارزش بدهیم، خودمان را در میان ملل دنیا آبرومند بکنیم… من بهوظیفه خود عمل کردم، وظیفه من گفتن بود و خدا می‌داند جز تحت فشار وجدان و وظیفهخودم چیز دیگری نبود
تحولات بسیاری را در عرصه بین‌المللیمی‌توان مشاهده کرد که رژیم صهیونیستی برای دوری جهان اسلام و افکار عمومی جهان ازتحولات فلسطین این سناریوها را طراحی می‌کند. ترور رهبران مقاومت، ایجاد بحران‌هایامنیتی در کشورهای عربی و اسلامی نظیر، سوریه، یمن، عراق، بحرین و… که در تحولاتاخیر غرب آسیا مشاهده می‌شود. سناریوی ایران‌هراسی و اهانت به مقدسات اسلامی ازدیگر اقداماتی است که توسط صهیونیست‌ها به مرحله اجرا درمی‌آید.

منبع :کیهان ،15/02/1395

لینک کوتاه:

کپی شد