دوشنبه 11/نوامبر/2024

آخرین تحولات آشتی ملی از زبان مسئول مناسبات خارجی جنبش حماس

شنبه 28-می-2016

به رغم اظهارات مکرر رهبران جنبش های فتح و حماس مبنی برتوافق بر سر بسیاری از مسائل اختلافی، آشتی ملی فلسطین همچنان تعطیل مانده و موانعزیادی بر سر راه تحقق نهایی آن وجود دارد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، اسامه حمدان مسئولمناسبات خارجی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین “حماس” در گفتگو با روزنامهالکترونیکی “العربی الجدید” تاکید کرد که جنبش فتح در پی اعتراض محمودعباس رئیس تشکیلات خودگردان به دور دوم دیدار دو جنبش در دوحه در ماه مارس گذشته ازپیشبرد گفتگوهای آشتی ملی منصرف شد.

حمدان در حاشیه شرکت در دهمین اجلاس جنبش نهضت تونس اظهارداشت: « طبق توافقات صورت گرفته می بایست در دور دوم گفتگوهای آشتی ملی در دوحهتفاهمات صورت گرفته در نشست های قبلی به منظور اتخاذ تصمیمات نهایی به رهبران فتحو حماس ارائه شود. جنبش حماس که رویکرد و تصمیم نهایی خود در این زمینه را اتخاذکرد اما هیات جنبش فتح مجددا طفره رفت و آنگونه که از برخی منابع مطلع شدیم کمیتهمرکزی جنبش فتح در نشست اخیر خود نسبت به تفاهمات حاصل شده در دوحه اعتراض کردهاست.»

وی افزود که شماری از اعضای کمیته مرکزی جنبش فتح گفته اندکه عزام احمد مسئول پرونده آشتی ملی از این جنبش از اختیارات و صلاحیت های خودفراتر رفته است و محمود عباس معترض اصلی به این تفاهمات بوده است و تا این لحظهنیز عزام احمد تماسی در مورد تعیین زمان دور بعدی گفتگوها در دوحه با رهبران حماسبرقرار نکرده است.

این رهبر حماس اظهار داشت: « ما از اظهارات تازه برخیمسئولان فتح شگفت زده شدیم. آن ها می گویند که به بندهای توافقنامه آشتی ملی درسال 2011 و توافقنامه دوحه کاملا پایبند هستند اما جای سوال است که با این حالدلیل درخواست های آنان برای برگزاری نشست ها و دست یابی به توافقنامه هایی مفصل ترچیست؟ این یعنی اینکه جنبش فتح به دنبال اتلاف وقت تا زمان ازسرگیری مجدد مذاکراتسازش با دشمن صهیونیستی است.»

عزام احمد عضو کمیته مرکزی جنبش فتح و مسئول پروندهگفتگوهای آشتی ملی از این جنبش ماه مارس گذشته در گفتگو با “العربیالجدید” اظهار داشت که توافقنامه آشتی ملی دوحه بر تشکیل دولت وحدت ملی تاکیدکرده است نه دولت وفاق ملی که اکنون فعالیت می کند و علاوه بر این، در اینتوافقنامه بر برگزاری انتخابات پارلمانی، ریاست تشکیلات خودگردان و شورای ملی 6ماه پس از تشکیل دولت جدید تا زمان تعیین زمانی مشخص و مورد توافق برای آغاز بهکار مجدد مجلس قانونگذاری با تمامی صلاحیت ها و اختیاراتش و فعالیت مجدد کمیته هایمدنی و اجتماعی تاکید شده است.

احمد همچنین تصریح کرد که توافق صورت گرفته در دوحه چیزتازه ای نیست و صرفا طی آن بر اجرای بندهای توافقنامه آشتی ملی قاهره در سال 2011تاکید شده است.

از سوی دیگر، اسامه حمدان خاطر نشان کرد که تا این لحظهجنبش فتح دیدگاه و موضع مثبتی در مورد تفاهمات حاصل شده در دوحه اتخاذ نکرده است واخبار درز شده از محافل سیاسی فلسطین بر این مساله تاکید دارد که این جنبش از تحققآشتی ملی پا پس کشیده است.

اسامه حمدان در مورد گزینه های پیش روی حماس در این زمینهاظهار داشت که تحقق آشتی ملی گزینه ثابت جنبش متبوعش است و این جنبش تا تحقق نهاییاین آشتی دست از تلاش نمی کشد و تلاش ها و اقدامات قطر نیز در این باره مثبت وسازنده بوده است و امیدواریم این اقدامات در کنار تلاش های مصر در نهایت به تحققآشتی ملی منجر شود.

حمدان اشاره کرد که ما در جنبش حماس منتظر جنبش فتح نخواهیمبود و به مقاومت در برابر اشغالگران ادامه می دهیم و از رهبران سیاسی فلسطین وجامعه فلسطین هم می خواهیم در مسیر نجات آشتی ملی و فراتر از آن پروژه ملی فلسطینگام بردارند.

وی در رابطه با نتایج تماس های گسترده جنبش حماس با مصر کهنتایج ملموسی برای فلسطینیان به همراه نداشته است، گفت: این تماس ها هنوز به نتیجهنرسیده است و روابط حماس و مصر هنوز به شرایط اول بازنگشته است به گونه ای که دوطرف از آن رضایت داشته باشند.

اسامه حمدان تعیین زمانی مشخص برای ازسرگیری گفتگوها با مصررا رد و تاکید کرد که ایده هایی در دست بررسی است اما زمان مشخصی برای دیدار وگفتگوی مجدد رهبران حماس و مصر تعیین نشده است.

از سوی دیگر، حمدان از وجود تماس ها و گفتگوهایی میان حماسو برخی شخصیت های آمریکایی و اروپایی که نخواست نامشان فاش شود، خبر داد و گفت کهاین تماس ها از قدیم بوده و همچنان ادامه دارد و هدف حماس از آن صرفا دفاع از حقوقو منافع ملت فلسطین است و اینکه غربی ها را به این قناعت برساند که دلیل اصلی بهبن بست رسیدن مذاکرات سیاسی، اقدامات و سیاست های خودسرانه رژیم صهیونیستی است واینکه این رژیم به هیچ وجه به دنبال صلح و سازش نیست و هدف آن صرفا نابودی مسالهفلسطین و اشغال سراسر این سرزمین است.

لینک کوتاه:

کپی شد