خبرگزاری دولتی فرانسه در دوم خرداد 95 اعلام کرد که رژیم صهیونیستی ورود سیمان به نوار غزه که از پایان جنگ سوم غزه ممنوع شده بود را آزاد کرده است. عدم ورود سیمان به غزه سبب شده بود که بازسازی ویرانی های حملات رژیم صهیونیستی به غزه پیشرفتی نداشته باشد و زندگی برای مردم غزه بسیار دشوار شود . در این رابطه مقامات حماس بارها هشدار داده بودند که نوار غزه به یک بمب در حال انفجار تبدیل شده و عواقب اتفاقاتی که در آینده ممکن است رخ بدهد به عهده رژیم صهیونیستی است.
رژیم صهیونیستی همواره مدعی بوده است که جنبش حماس از سیمان وارد شده به غزه جهت ساخت و ساز اماکن استفاده نمی کند و سیمان وارداتی در راستای استحکام بخشی به تونلهای تاکتیکی حماس مصرف می شود. و از همین رو نیز به شدت از ورود سیمان به غزه جلوگیری می کرد.
در 24 اردیبهشت 95 یعنی یک هفته پیش از اعلام آزاد سازی ورود سیمان به غزه توسط رژیم صهیونیستی، دولت مصر طبق توافقی که با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین کرده بود، در طی دو روزی که گذرگاه رفح باز شد، چند کامیون سیمان به غزه فرستاد که اعتراض شدید رژیم صهیونیستی را در بر داشت. براین اساس باید دید چه تحولی صورت گرفته است که رژیم اشغالگر قدس بعد از گذشت یک هفته از مواضع قبلی خود کوتاه آمده و ورود سیمان به غزه را آزاد کرده است؟
تحلیل گران غربی اینگونه تحلیل می کنند که مصر و رژیم صهیونیستی در خصوص تامین امنیت صحرای سینا در مقابل تهدیدات گروه «ولایت سینا» که تحت بیعت داعش است با هم به توافق رسیده اند و مصر حماس را در جهت مقابله با این گروه قانع کرده است، در نتیجه ائتلافی بین مصر و حماس در برابر داعش شکل گرفته است. روزنامه واشنگتن پست در این رابطه می گوید: « نگرانی مصر و اسرائیل ایجاب کرد حماس نیز در برنامه ریزی برای مقابله با گروه «ولایت سینا» شرکت داده شود. نقش حماس در این میان، تشدید کنترل مرزها و تونل ها است تا دامنه رفت و آمد این گروه و بهره برداری اعضای آن از تونلها و ارتباطات آنها با همتایانشان در غزه محدود شود. به نظر می رسد حماس نیز مشکلی نمی بیند که این مأموریت را انجام دهد تا نشان دهد هیچ گاه در حوادثی که در منطقه سینا یا دیگر مناطق مصر روی داده مشارکت نداشته است، هرچند که بارها انگشت اتهام به سویش دراز شده است.» بر همین اساس نیز رسانه ها ادعا می کنند که رژیم صهیونیستی در قبال همکاری حماس در این طرح امنیتی واردات سیمان را به غزه آزاد کرده است.
با این حال باید گفت که تفاهم واقعی بین حماس و قاهره صورت گرفته و قاهره نیز به نوبه خود با صهیونیستها توافق کرده است. از این رو تفاهمی درباره این مسئله بین حماس و رژیم صهیونیستی وجود نداشته است زیرا شکاف بین دو طرف عمیقتر از آن است که پشت سر گذاشته شود. چگونه امکان دارد رژیمی که دو هفته قبل از این واقعه سخن از شروع جنگ چهارم غزه و اشغال آن می زد در امتیاز به همکاری حماس واردات سیمان به غزه را آزاد کند. «هرتسی هالیوی» فرمانده اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی چندی پیش در جلسه استماع کمیته امور خارجی کنست (پارلمان) و ارتش گفت: «وضعیت در غزه روبه وخامت گذاشته و مخالفت ها علیه اسرائیل به حالت انفجار رسیده است. بازسازی غزه بعد از جنگ سال 2014 به کندی پیش میرود، بازسازی بخشهای مختلف این باریکه میتواند از درگیری دوباره جلوگیری کند. با وجود شرایط دشوار در غزه، حماس قصد جنگ در برهه کنونی با اسرائیل را ندارد و تلاش میکند که با کنترل گروههای دیگر در این باریکه، از متشنج کردن اوضاع در مرزها جلوگیری کند.»
بنابراین می توان از این رفتار رژیم صهیونیستی اینگونه نتیجه گرفت که رژیم صهیونیستی در حال حاضر از رویارویی مستقیم با حماس واهمه دارد و نمی تواند جنگ جدیدی را در غزه آغاز کند و از سوی دیگر توان مدیریت احساس تهدیدی را که در میان جامعه صهیونیست روز به روز در حال افزایش است را نیز ندارد و با این عمل می خواهد کمی از التهاب حاکم در غزه بکاهد تا بتواند آرامش را به جامعه صهیونیست بازگرداند.
منبع : الوقت 09/03/1395