همزمان بابرگزاری تظاهرات ضد صهیونیستی در برخی کشورها از جمله در تونس و ترکیه، ایرلندتازه ترین کشور اروپایی است که به کمپین تحریم اسرائیل موسوم به بی دی اس به خاطررفتار رژیم تل آویو با فلسطینیها پیوسته است.
چارلز فلاناگان وزیر امور خارجه وتجارت ایرلند در سخنانی در پارلمان تاکید کرد: در حالی که دولت از سیاست تحریماسرائیل حمایت نمیکند، ولی یک دیدگاه سیاسی مشروع نسبت به تحریم اسرائیل دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: من با تلاشهاییکه قصد دارند کسانی را که از این سیاست حمایت میکنند، شیطانی جلوه بدهند یا آنهارا معادل تروریستهای خشن قرار دهند، موافق نیستم. من هیچ اطلاعی از اتهاماتمعتبری ندارم که این فرد در اقدامات خشونت آمیز دست داشته است.
اشاره وزیر امور خارچه ایرلند به عمربرغوثی است، یکی از کسانی که کمپین بین المللی تحریم اسرائیل را به راه انداختهاست.برغوثی به خاطر فعالیت در این کمپین ضد اسرائیلی، با مشکلاتی برای ورود و خروجبه کشورهای اروپایی روبرو شده است. به نوشته “التکترونیک انتفاضه”، ایرلندسومین دولت اتحادیه اروپا است که چنین بیانیهای را در حمایت از تحریم اسرائیلصادر کرده است.پیش از این سوئد و هلند نیز از تحریم اسرائیل حمایت کرده بودند.رژیمصهیونیستی هم اکنون هدایت کمپینی را بر عهده دارد تا بر دولتهای خارجی در سراسرجهان فشار وارد کند تا قوانینی را تصویب کنند که حمایت شهروندان از جنبش تحریماسرائیل را سخت و مشکل نماید.در همین حال هزاران تن در استانبول ترکیه با برپاییراهپیمایی با عنوان آزادی قدس و یاد شهدای کشتی مرمره آبی، شعار مرگ بر اسرائیلو زنده باد فلسطین سردادند.
مردم استانبول در ششمین سالروز حملهنیروهای رژِیم صهیونیستی به کشتی مرمره آبی با برگزاری راهپیمایی از میدان تونل درمیدان گالاتاسرای استانبول تجمع کردند. در این تجمع که تا شامگاه دیروز ادامهداشت، تظاهرکنندگان شعارهای مرگ بر اسرائیل، زنده باد فلسطین آزاد، سلام ازاستانبول به غزه و مسجد الاقصی افتخار ماست، سردادند. در این راهپیمایی که بهمناسبت کشته شدن ۹ تن و زخمی شدن شماری از شهروندان ترکیه در کشتی حامل کمکهایانسان دوستانه به مردم غزه در حمله کماندوهای صهیونیستی به کشتی مرمره آبی در سال۲۰۱۰ میلادی ترتیب داده شده بود، شعارهایی علیه رژیم صهیونیستی جلب توجه میکرد.در پی حمله نظامیان صهیونیست به کشتی مرمره آبی در سال ۲۰۱۰ میلادی، روابط سیاسیآنکارا و تل آویو برخلاف روابط اقتصادی دو طرف تیره شد. از سوی دیگر اقدام مسئولانتونس در اعطای مجوز به یک هیات از رژیم صهیونیستی برای سفر به تونس، واکنشهایی رابه دنبال داشت و چهرههای سیاسی تونس این اقدام را محکوم کردند. همزمان صدها تن ازاعضای سندیکاهای کارگری و کارکنان اتحادیه مشاغل تونس با برگزاری تظاهراتی سیاستهایدولت در زمینه اقتصادی را به شدت محکوم کردند.
اخیرا رافائل کوهن کنز، خاخام تندرواسرائیلی در راس هیاتی ۵۰ نفره به منطقه “الغربیه” در جزیره”جربه” واقع در جنوب شرق تونس سفر کرد. اقدام مسئولان تونسی در اعطایمجوز به این هیات برای سفر به تونس، واکنشهای متفاوتی را در این کشور به دنبالداشت تا جایی که گروهی از چهرههای سیاسی تونس این اقدام را محکوم کردند. کوهن کهعضو حزب راستگرا و تندرو “شاس” در سرزمینهای اشغالی است، ضمن ابرازخرسندی از این سفر و تقدیر از مسئولان تونس گفت: مقامات تونس موفق شدند این پیامرا به همه جهان بدهند که تونس سرزمین بخشش، تنوع و همزیستی است.
در مقابل یکی از رهبران برجسته حزب “جریان دموکراتیک” تونس در صفحه فیسبوک خود با انتقاد ازاین سفر نوشت: مسئولان تونس به یک صهیونیست نژادپرستاجازه ورود دادهاند و این اتفاق با سانسورهای رسانهای ریاکارانه پنهان میشود.وی افزود: بهار عربی را باید از بهار عبری آموخت. زمانی که بهار ما عربی بود ازخالد مشعلف رئیس دفتر سیاسی جنبش حمس فلسطین استقبال کردیم و حالا از کوهن.اسرائیلامروز مثل گذشته از اعراب نمیترسد. در این میان در اقدامی مغایر با اصل حمایت ازفلسطین اتحادیه عرب در جلسه فوق العاده روز شنبه که با حضور وزرای خارجه کشورهایعضو برگزار شد با طرح فرانسه برای از سرگیری گفتوگوهای سازش موافقت کرد. این درحالی است که رژیم صهیونیستی همچنان به جنایت و کشتار ادامه میدهد چنانکه رژیمصهیونیستی قصد دارد برای تسهیل روند درمان شورشیان و تروریستهای سوری در مرزجولان، یگان ارتباطی جدید ایجاد کند.همچنین یواف گالانت با بیان اینکهسیاست کابینه بر شهرکسازی در کرانه باختری نیست مدعی شد که این رژیم باید بدونشریک فلسطینی در این منطقه اقدام سیاسی داشته باشد.
منبع :سیاست روز ، 09/03/1395