پنج شنبه 08/می/2025

6 فیلم درام فلسطینی در ماه رمضان

پنج‌شنبه 16-ژوئن-2016

تا همین اواخر درام فلسطین چندان رونق و تاثیر زیادی در جامعه نداشت، اما می توان گفت که طی 5 سال اخیر آثار برجسته ای تولید شده است که برخی از آنها آنقدر شهرت پیدا کرده و موفق بوده اند که باعث شده است سری های جدیدی از این سریال ها ساخته شود.
ما در این گزارش سعی داریم مجموعه ای از مهمترین آثار درام فلسطین را برای شما معرفی کنیم که به بررسی واقعیت های موجود در فلسطین پرداخته اند و از طریق آنها می توان تا حد زیادی در جریان زندگی روزمره ملت تحت اشغال فلسطین قرار گرفت.

1-     شهادت طلب 2 (فدائی 2) 

تولید کنندگان این سریال به خاطر استقبال زیاد از سری اول این فیلم که در ماه رمضان گذشته پخش شد، ساخت قسمت دوم را در دستور کار خود قرار دادند. زهیر افرنجی ناظر فیلم در گفتگو با پایگاه تحلیلی “ساسه پوست” خاطر نشان می کند که موفقیت نمایش این سریال در سال 2015 و استقبال گسترده از آن که حتی باعث شد این سریال به زبان ترکی دوبله شده و در یکی از شبکه های ترک پخش شود، ما را بر آن داشت که سری دوم این سریال را هم تولید کنیم و قرار است این سریال از طریق شبکه های الاقصی، زیتونه تونس و یرموک اردن پخش شود.
این سریال به بررسی درد و رنج اسرای مرد و زن فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی پرداخته و ایستادگی فلسطینیان ساکن کرانه باختری و باریکه غزه و مشکلات ناشی از آنرا در کانون توجه خود قرار داده و تعداد زیادی از عملیات های شهادت طلبانه مبارزان فلسطینی را تشریح کرده است.

2-     شکیبا باش 5 (طول بالک 5)

“مومن شویخ” هنرمند فلسطینی اهل باریکه غزه برای پنجمین سال متوالی برنامه کمدی خود با عنوان “طول بالک 5” را که برنامه دوربین مخفی در قالب درام است، تولید می کند. این برنامه به بررسی برخی مسائل ملی مورد اهتمام شهروندان فلسطینی می پردازد. شویخ خود در گفتگو با “ساسه پوست” خاطر نشان کرده است که این برنامه برخی موضوعات مربوط به مساله فلسطین را مورد بررسی قرار می دهد که از آن جمله می توان به برنامه ای درباره “پرچم اسرائیل” یا برنامه مربوط به “مهاجرت جوانان و آرزوهای آنها برای دریافت تابعیت اروپایی” و برخی موضوعات دیگر اشاره کرد که واکنش های فلسطینیان نسبت به این مسائل را نشان می دهد.

3-     کافیه مرد 4 (بس یا زلمة ـ الموسم الرابع)

این اثر که در باریکه غزه تولید می شود، از جمله آثار کمدی موفق به شمار می رود که تولید کنندگان آن گروهی از جوانان زیر 30 سال هستند که به نوعی شیوه “استند آپ کمدی” و نگاه کمدیک برجسته به مواضع فلسطینی و عربی را با هم درآمیخته است. این برنامه که در آغاز کارش را از یوتیوب آغاز کرد، موفقیت زیادی داشته است و تعدادی از شبکه های فلسطینی با آن قرارداد امضا کرده و اقدام به پخش آن کرده اند.

4-     سریال باب العامود 2 (مسلسل باب العامود 2)

باب العامود از آثار درام فلسطینی است که به معرفی بخش قدیمی قدس می پردازد. این سریال به بررسی زندگی اجتماعی فلسطینیان در بخش قدیمی قدس در سایه اشغالگری رژیم صهیونیستی می پردازد. باب العامود یک اثر درام برجسته به شمار می رود که در کوچه پس کوچه ها و منازل قدس اشغالی به تصویر کشیده شده است.
بخش قدیمی قدس: این سریال چهره های فلسطینیان ساکن قدس را در قالب اجتماعی طنزآلود و به شکل هدفمند به تصویر کشیده است و پس از نمایش آثار برجسته بخش قدیمی قدس، به بررسی زندگی فلسطینیان ساکن قدس از داخل منازل آنها پرداخته است و بدون اینکه شعارهای دروغین سر دهد، به بررسی درد و رنج اهالی قدس می پردازد. ما در این سریال شاهد روابط میان همسایگان، فروشندگان و بازاریان قدس هستیم و با به کار گیری لحن محاوره ای اهالی قدس گیرایی خاصی به فیلم داده است.

5-     کفر اللوز

این سریال کمدی طنز به بررسی اوضاع معیشتی روزمره فلسطینیان پرداخته و نوعی جنگ میان نسل قدیم و جدید و حتی جنگ در داخل نسل قدیم به شمار می رود که در 30 قسمت تهیه شده است. “بشار مطر” کارگردان این سریال تاکید می کند که اصطلاح “کفر اللوز” بیانگر روستای فرضی فلسطینی است که 3 خانواده در آن سکونت دارند و برای در اختیار گرفتن ریاست شورای روستا با هم رقابت می کنند و بدین ترتیب، واقعیت های سیاسی فلسطین که 10 سال است درگیر شکاف داخلی است، به تصویر کشیده شده است.

6-     بدون کارگردانی (بدون إخراج)

این سریال عبارت از قسمت های جداگانه ای است که برخی مسائل مربوط به اوضاع داخلی فلسطین را به تصویر کشیده است و مخاطبان می توانند در جریان بسیاری از مسائل پشت پرده در فلسطین قرار گیرند. شرکت سازنده این فیلم نخستین سری آنرا در ماه رمضان سال گذشته (2015) تولید کرده بود که موفقیت آمیز بودن تجربه آن باعث تولید سری دوم این اثر شد.

 

 

لینک کوتاه:

کپی شد