مقاماتعالی رتبه رژیم صهیونیستی همچون روال همیشه در کنفرانس هرتزلیا گرد هم آمدند تا بهبررسی مشکلاتی بپردازند که رژیم منحوس شان را گرفتار کرده و موجودیتش را به خطر میاندازد. در کنار خطرات و تهدیدات نظامی، صهیونیست ها مشکلات اجتماعی و اقتصادی راپاشنه آشیل رژیم متبوع خویش دانستند.
در اینکنفرانس، ژنرال «هرتسی هلیوی» رئیس سازمان اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی درسخنرانی خود اظهاراتی را بیان داشت که کاملا مغایر با گفته های اسلافش در سال هایاخیر بوده است. این مقام نظامی صهیونیست بر خلاف ژنرال کوخاف یائیر، رئیس سابقسازمان اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی و فرمانده کنونی منطقه شمال این ارتش هیچاشاره ای به خطر زرادخانه موشکی حزب الله و نیز سناریوی احتمالی پرتاب هزاران موشکبه سمت رژیم صهیونیستی نداشت و تصریح کرد که ایران تنها طرف بین المللی است که میتواند تهدیدی برای تل آویو باشد.
هلیویخاطرنشان ساخت: توافق هسته ای با ایران یک مشروعیت دو جانبه را به آن می بخشد.ابتدا اینکه جامعه بین الملل برخورداری ایران از یک پروژه هسته ای را به رسمیت میشناسند و این کشور نیز سعی می کند که در سال های نخست خود را به نسبت به بندهایتوافق انجام گرفته متعهد نشان دهد. بعد دوم موضوع به پذیرش تهران به عنوان یک طرفمشروع در بازی های منطقه ای باز می گردد، بازی هایی که قواعد و قوانین آن تغییرکرده و دیگر صفحه شطرنج منطقه محدود به رنگ های سفید و سیاه نیست. در شرایط جدید، هویتطرف های درگیر در منطقه کاملا پیچیده است. برخی اوقات می بینی که مجبوری به دشمن یارقیب خودت در مورد ضربه و خطر احتمالی هشدار دهی ؛ زیرا نمی خواهی در برنامه زمانیمشخص و تعیین شده، آسیبی به او وارد آید ؛ زیرا جایگزین این دشمن یا رقیب نامشخصاست یا آنکه حضور چنین جایگزینی به نفع تو نیست.
مقامصهیونیستی مذکور در موضوع توانمندی حزب الله به بیان این نکته بسنده کرد که جنگآتی با حزب الله برای جبهه داخلی سنگین تر خواهد بود. وی در چکیده اظهارات خوددرباره وضعیت راهبردی رژیم صهیونیستی تصریح داشت که تل آویو بر قدرت خویش افزودهاست ؛ ولی شرایط منطقه پیچیده تر شده است.
با وجودآنکه رئیس سازمان اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی ابراز داشت که حزب الله و تل آویوتمایلی برای مقابله نظامی با یکدیگر ندارند و هر دو طرف ترجیح می دهند که وارددومین دهه از آرامش (بعد از گذشت یک دهه از آخرین جنگ) شوند ؛ ولی نبردهای آتیممکن است در نتیجه یک عملیات روی دهد، عملیاتی که باعث کشانده شدن واکنش ها به سمتیک نبرد جدید گردد.
هلیوی میگوید که چالش های اصلی پیش روی تل آویو، قدرت ایران است به ویژه آنکه تهران در حالحاضر مشغول چیدن میوه از درخت توافق هسته ای است. توافق مذکور در عمل باعث مشروعیتبخشیدن به مدیریت مستقل ایران بر پروژه اتمی اش (در آینده) و نیز تقویت نقش منطقهای آن می گردد.
وی ابرازداشت که رویدادهای کنونی نیز چالشی بزرگ در برابر «اسرائیل» است به ویژه آنکهانتفاضه کنونی ـ به باور هلیوی ـ در عمل نشانگر عدم پاسخگویی فلسطینیان به خواست«اسرائیل» در کرانه باختری است. فلسطینیان ساکن کرانه باختری و نیز مقامات تشکیلاتخودگران عنوان «خیزش» را برای اشاره به این رویدادها استفاده می کنند. این در حالیاست که جنبش حماس عنوان «اانتفاضه» را برای آن برگزیده و خواستار تبدیل آن به یکانتفاضه فراگیر ملی در کرانه باختری و قدس است.
هلیوی درتوصیف انتفاضه کنونی می گوید: این یک انتفاضه پست مدرن است که هیچ ربطی بهایدئولوژی ندارد و فاقد وابستگی سازمانی و گروهی می باشد. تشکیلات خودگردان و درراس آن محمود عباس مخالف مبارزه مسلحانه است ؛ ولی در عین حال برای بین المللیسازی مناقشه فلسطین و انتقال پرونده به عرصه بین الملل می کوشد.
عوزیآراد، مشاور امنیت قومی رژیم صهیونیستی که پیش از این رئیس شورای امنیت قومی ومشاور رئیس دولت این رژیم بوده است، می گوید: به استثنای قدرت نظامی که «اسرائیل»را در بین ده کشور اول دنیا قرار داده است، وضعیت اقتصادی و عملکرد دولت در بخشهای مختلف یک چالش برای «اسرائیل» به شمار می رود که باید برای مقابله با آن اقدامکرد. «اسرائیل» از نظر بانک جهانی رتبه 35 را در اقتصاد دارا است ؛ ولی در زمینهرفع شکاف های اجتماعی و اقتصادی رتبه بسیار پایینی دارد که البته این امر نتیجهناکارآمدی نظام و ضعف در عملکرد مقامات «اسرائیل» به عنوان افرادی مسئول و پاسخگواست. یکی از مهم ترین چالش هایی که «اسرائیل» امروز پیش روی خود دارد، استحکامبخشی مجدد به ائتلافش با ایالات متحده می باشد که در سال های اخیر دچار آسیبگردیده است.
دوریگولد، مدیر کل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نیز در کنفرانس هرتزلیا به موضوع روابطبین المللی رژیم صهیونیستی پرداخت و با رد گفته های مخالفان این رژیم ابراز داشت:دشمنان در صدد القای این موضوع هستند که «اسرائیل» از انزوای شدید رنج می برد وروابطش با قاره اروپا به شدت دچار تنش شده است. این حرف به هیچ وجه درست نیست.دولت نتانیاهو به روابطش با اروپا توجه دارد و در عین حال به بهبود جایگاه و روابطبین المللی خود با جنوب شرق آسیا می اندیشد و به موفقیت هایی همچون امضای توافقنامه تجارت آزاد با چین، کره و هند دست یافته است. علاوه بر این، «اسرائیل» بهآفریقا و به قلب کشورهای اسلامی در این قاره بازگشته است.
این مقاموزارت خارجه رژیم صهیونیستی بار دیگر از تماس های گسترده ای گفت که شخصا با طرفهای عربی در خلیج فارس دارد، طرف هایی که او از آنها با عنوان اعضای جبهه کشورهایمعتدل و میانه روی سنی یاد می کرد. وی ابراز داشت: راهبرد دولت نتانیاهو تقویتبنای ارتباط با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ـ البته بر اساس منافع مشترک ـ است،کشورهایی که مسئله فلسطین را در راس اولویت های خود قرار نمی دهند. گفتنی است کهارتباطات و تماس ها با این کشورها به صورت سری و پنهانی انجام می گیرد که دلیل آننیز حساسیت افکار عمومی این کشورها می باشد.
گولدتصریح داشت که راهبرد نتانیاهو دست یابی به روابط منطقه ای و دوجانبه ای است کهاساس آن منافع مشترک است و در این زمینه مسئله فلسطین هیچ نقشی ندارد. اساس اینارتباط ترس کشورهای عربی از قدرت رو به رشد ایران در منطقه خلیج است. به هر رو، باوجود آنکه یخ روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس آب نشده است ؛ ولی در زیر این طبقهیخ، آب بسیار گرمی جریان دارد.
کنفرانسهرتزلیا همچنین به سخنرانی احمد مجدلانی، عضو کمیته اجرایی ساف گوش فرا داد.مجدلانی در سخنرانی خویش ابراز داشت که رهبران فلسطینی بر خواست خویش در خصوصتشکیل کشور مستقل به مرکزیت قدس شریف تاکید دارند و بر اجرای نقشه راه که طرح صلحاعراب بر اساس آن شکل گرفته است، اصرار دارند ؛ ولی دولت کنونی نتانیاهو مخالف دستیابی به صلح می باشد و راه تندروی سیاسی را پیش گرفته است.
وی باتکرار اظهاراتی که انور سادات، رئیس جمهور مصر هنگام حضور در کنست بیان داشته بود،گفت: هر چقدر «اسرائیل» توافق نامه صلح امضا کند، باز هم به صلح و امنیت دستنخواهد یافت ؛ زیرا شرط آن، دست یابی به راه حلی برای مناقشه فلسطین است، راه حلیکه اساس آن حق تعیین سرنوشت باشد.
مجدلانیدر پایان خطاب به صهیونیست های حاضر در کنفرانس هرتزلیا خاطرنشان ساخت: تنها چیزیکه باعث تامین منافع دو طرف و برقراری امنیت می گردد، تشکیل کشوری فلسطینی است.