بعد از گذشت دوسال از حمله سال 2014 اشغالگران به نوار غزه، گردان های قسام ـ شاخه نظامی جنبشمقاومت اسلامی فلسطین «حماس» ـ همچنان در خصوص سربازان به اسارت گرفته شدهصهیونیست سکوت اختیار کرده و هنوز هم سرنوشت و تعداد این افراد نامشخص است.
ابوالعطار ازفرماندهان برجسته گردان های قسام و یکی از فرماندهان مقاومت در جنگ اخیر غزه تاکیدمی کند که ارتش رژیم صهیونیستی با وجود اجرای پروتکل هانیبال در جنگ اخیر، شماریاز سربازان و افسران خود را از دست داد و نتوانست آنها را نجات داده یا از سرنوشتشان اطلاعی حاصل کند.
پروتکل هانیبال بهنظامیان رژیم صهیونیستی اجازه می دهد تا برای جلوگیری از به اسارت درآمدن سربازان بهاستفاده افراط آمیز از زور و قدرت نظامی متوسل شوند حتی اگر با این کار، زندگیفردی که قصد نجاتش را دارند، به خطر بیافتد.
فرمانده قسامییادشده در سالروز به اسارت گرفته شدن شائول آرون، نظامی صهیونیست به بیان جزئیاتمربوط به اسیر کردن نظامیان صهیونیست پرداخت و پرده از این نکته برداشت که چگونهارتش صهیونیستی ساده ترین گزینه را انتخاب می کند و خبر کشته شدن نظامیان اسیر خودرا اعلام می نماید و شجاعت آن را ندارد که با حقیقت رو به رو شود، حقیقت هایی کهدر این گفتگو بخش هایی از آن هویدا می شود.
س: نظر شما درخصوص تصمیم رژیم صهیونیستی برای لغو پروتکل هانیبال چیست؟
ج: تصمیم رژیمصهیونیستی برای لغو پروتکل هانیبال به معنای اعترافی روشن و صریح به این نکته استکه این پروتکل با واقعیت هایی که مقاومت بر روی زمین خلق کرده است، همخوانی ندارد.بعد از هر بار استفاده از این تاکتیک، دست دشمن و اقدامش در کشتار غیر نظامیان رومی شود و پرده از چهره جنایتکارانه و زشت اشغالگران فرو می افتد.
از سوی دیگر و باوجود استفاده از تاکتیک بانیبال، مشخص شد که نظامیان و افسران این رژیم به اسارتمقاومت درآمده و ارتش موفق به انجام هیچ کاری نشده است. پس در عمل، تاکتیک هانیبالچیزی نبود جز نسخه ای برای ارتکاب کشتارها علیه ملت فلسطین.
س: آیا تصمیماشغالگران برای لغو تاکتیک هانیبال در حکم یک پیروزی برای مقاومت فلسطین به شمار می رود؟
ج: حتما همین طوراست. لغو تاکتیک مذکور به معنای آن است که یکی از تاکتیک های حیاتی در ارتشصهیونیستی ـ در تحقق اهداف تعیین شده ـ با شکست مواجه شده است. این تاکتیک در واقعبا اهدف جلوگیری از به اسارت گرفته شدن نظامیان دشمن بوده است. تجربه ثابت کرده استکه این تاکتیک به هیچ وجه مانع از عملیات های اسیرگیری که گردان های قسام و مقاومتبه انجام می رسانند، نشده است.
به عنوان نمونه به ماجرای اسیر شدن «هدار گولدین» اشارهمی کنیم که اشغالگران برای نجات او از تاکتیک هانیبال استفده کردند. این اقدامباعث پیچیده تر شدن اوضاع و مبهم شدن سرنوشت افسر یادشده گردید و به پاک شدن تمامیآثار مربوط به این افسر انجامید. ضمنا این اقدام باعث شد که اطلاع از مرده یا زندهبودن این افسر به امری دشوار برای ارتش صهیونیستی مبدل گردد. در نتیجه این وضعیت،دشمن در برابر خود چاره ای ندید جز اینکه به خانواده هدار گولدین دروغ بگوید وابراز بدارد که او به جمع اموات پیوسته است. ارتش صهیونیستی همچنین مراسم تشییعجنازه برای هدار گولدین برگزار و یک گور برای او درست کرد و مدعی شد که این مراسمرا بر اساس احکام دین یهود انجام داده است و حال آنکه بر اساس احکام این دین،تدفین وقتی انجام می پذیرد که آن عضو از جسم انسان که حیات بدون وجود آن امکانپذیر نیست، وجود داشته باشد. منظور از این عضو، سر است که به عنوان محل قرار گرفتنروح به شمار می آید.
در حقیقت، تنهاچیزی که دشمن از افسر اسیر خویش در اختیار داشت، چند لکه خون و بخشی از لوازم شخصیاو بود که این امر، علامت سوال بزرگی را در مقابل روایت دشمن صهیونیستی از سرنوشتنظامی خویش ارائه می داد. در آن برهه، تنها هدفی که دشمن صهیونیستی دنبال می کرد، ارائهداستانی برای خانواده گولدین و افکار عمومی بود تا به این ترتیب، خود را از ورطهتنگنایی که گرفتارش شده بود، برهاند. بهترین تصمیمی که به ذهن دولت صهیونیستیرسید، اعلام این خبر بود که افسر مذکور کشته شده است ؛ زیرا اگر این کار را نمیکرد، تنها گزینه ای که برایش باقی می ماند، تداوم روند حملات زمینی و ادامه حضوردر نوار غزه ـ آن هم در زیر فشار حملات مبارزان قسامی و مقاومت ـ بود که می توانستباعث کشته شدن و اسارت ده ها تن از سربازان صهیونیست گردد.
س: گردان های قسامچگونه توانست این احساس را در اشغالگران به وجود آورد که استفاده از تاکتیکهانیبال بیش از مبارزان فلسطینی، برای نظامیان شان خطر دارد؟
ج: گردان های قساممجموعه ای از تاکتیک های نظامی را مورد استفاده قرار دادند که مجال پرداختن بهآنها نیست ؛ ولی به طور کل می توان گفت که شاخه نظامی حماس در فعالیت های خود ـ درجنگ غزه ـ بر چند عنصر مهم تکیه می کرد که شامل غافلگیر کردن دشمن و سرعت عمل بودو همین امر باعث شد که دشمن نتواند در هنگام وقوع یک عملیات، راهی برای مقابله یاخنثی کردن آن پیدا نکند.
علاوه بر آنچهگذشت، مقاومت و گردان های قسام توانستند زمین غزه را به چیزی شبیه شن های روانمبدل کنند که هر لحظه می تواند نظامیان و افسران صهیونیست را ببلعد و آنها را بهدست سرنوشتی نامشخص بسپارد.
در مورد گلعادشالیت، شائول آرون و هدار گولدین باید گفت که دشمن صهیونیستی بعد از گذشت چند ساعتیا چند روز متوجه موضوع شد و شکست مذبوحانه ای را در این زمینه متحمل گردید. بهعنوان نمونه، دولت اشغالگر قدس بعد از گذشت حدود یک هفته از اسارت شائول آرون، خبرمربوط به اسارت وی را اعلام کرد.
در ماجرای شائولآرون، مبارزان قسامی دشمن صهیونیستی را در برابر گزینه های دشواری قرار دادند. درواقع، بعد از گذشت چند روز از بررسی لاشه نفربری که آرون را به همراه همکارانشمنتقل می کرد، این نکته برای اشغالگران روشن شد که هیچ اثری از نظامی مذکور میاناجساد وجود ندارد و نمونه خونش با خون های ریخته شده در داخل نفربر همخوانی ندارد.با وجود روشن شدن موضوع، دشمن صهیونیستی اعلام کرد که آرون کشته شده و البته سادهترین گزینه را نیز در این میان انتخاب کرد ؛ زیرا در آن زمان، با معضلی بزرگ تر روبه رو شد که همان هلاکت و زخمی شدن مجموعه ای از فرماندهان تیپ گولانی (نخبگان نظامیارتش صهیونیستی) بود. در واقع، بعد از جنگ هم رهبران سیاسی و فرماندهان نظامیصهیونیست شجاعت کافی را برای پیگیری حقیقت امر نداشتند.
هیچ اثری از جسد،خون یا سلاح همراه شائول آرون وجود ندارد، پس او کجا رفته است؟ نکند آن بمبی کهباعث منفجر شدن نفربر گردیده، آن قدر توان تخریبی اش بالا بوده است که باعث تبخیرنظامی مذکور گردیده و هیچ اثری از او باقی نگذاشته است؟ اگر این تئوری درست باشد،چرا ـ در میان این تعداد ـ تنها او بخار شده و این اتفاق برای بقیه نیافتاده است؟
س: برخورد گردانهای قسام با تاکتیک هانیبال در جنگ چه بود؟
ج: تاکتیک هانیبالیک تاکتیک مجرمانه است که نه با اخلاق، نه با ارزش های انسانی و نه با قوانین ارضیو سماوی همخوانی ندارد. در نظر تمامی شرایع، این تاکتیک ـ همچون دیگر تاکتیک هاینظامی و رفتارهای سیاسی و اقتصادی رژیم اشغالگر قدس ـ یک جنایت محسوب می شود.
تمام امکانات وتوانمندی هایی که اشغالگران در اختیار دارند، تنها یک هدف را دنبال می کند و آن همنابودی تمامی فلسطینی ها ـ صرف نظر از جایگاه، وابستگی حزبی یا جنسیت شان ـ میباشد ؛ زیرا در نظر صهیونیست ها، صرف وجود یک فلسطینی در این سرزمین شکست برایماموریت شان به شمار می آید و تا موقعی که این موجودیت تداوم داشته باشد، ماموریتشان پایان نیافته است.
با توجه به آنچهگذشت، گردان های قسام به عنوان گروهی که در پیشاپیش دیگر گروه های مقاومت حرکت میکند، وظیفه و ماموریت خود را مقابله نظامی با اشغالگران می داند و این به معنای آناست که باید برای مقابله با تمامی تاکتیک های دشمن آماده باشد و انجام این مهم میطلبد که به نقش میدانی خود در به شکست کشاندن تمامی تاکتیک های دشمن و وارد آوردنخسارت به آنها جامه عمل بپوشاند یعنی همان کاری که در جریان جنگ سال 2014 انجامداد.