رژیم صهیونیستی یک سال بعد از کنترل نوارغزه به دست حماس، تمام تلاش خود برای تضعیف و حذف گروههای مقاومت فلسطین در غزهبکار گرفت و در این مدت سه جنگ تمام عیار برای نابودی جنبش حماس آغاز کرد اما…
رژیم صهیونیستی در 9 سال گذشته و یک سالبعد از کنترل نوار غزه به دست حماس، تمامتلاش خود برای تضعیف و حذف گروههای مقاومت فلسطین در غزه بکار گرفت و در اینمدت سه جنگ تمام عیار برای نابودی جنبش حماس آغاز کرد که در هیچ یک از آنها نتوانست به اهداف نظامی و سیاسیخود دست یابد. در این جنگها، رژیمصهیونیستی با تمام توان و نیروهای خود و با حمایت قدرت های بیرونی مثل آمریکا درصدد حذف کامل حماس بود و جنبش حماس نیز نشان داد که توان ایستادن و مقاومت را درمقابل رژیم تا دندان مسلح صهیونیستی دارد.
سهجنگ تحمیلی از سوی رژیم صهیونیستی به ترتیب 22 روز، 8 روز و 51 روزبطول انجامید.
جنگ51 روزه رژیم صهیونیستی در غزه ( شروع جنگ از 8 ژوئن 2014)
رژیمصهیونیستی از هشتم ژوئن سال 2014 جنگی گسترده علیه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین “حماس” آغاز کرد واین جنگ به مدت 51 روز ادامه یافت و سرانجامدر 26 آگوست رسما آتش بس نامحدود تحت نظارت مصر امضا شد.
رژیم صهیونیستی در این مدت بیش از دو هزار فلسطینی را شهید و11 هزار نفر دیگر را زخمی کرد که اکثر قربانیان را زنان و کودکان و افرادسالخورده تشکیل می دهند.
ارتش صهیونیستی اعلام کرد که در این جنگ بیش از 60664 موردحمله علیه مناطقمختلف غزه صورت داده است که منجر به تخریب بیش از 16 هزار منزل ( تخریب کامل 2358 و تخریب جزئی 13644 منزل)شده است.
البته مساجد غزه نیز از حملات ارتش رژیم صهیونیستی در اماننماندند و 175 مسجددر اثر بمباران های ارتش صهیونیستی خسارت دیدند که بیش از 70 مسجد به صورتکامل تخریب شد.
در جریان جنگ غزه، نزدیک به نیم میلیون فلسطینی (462090 نفر)آواره شدند و حجمخسارت های اقتصادی مستقیم و غیرمستقیم 3 میلیارد و 460 میلیون دلار برآورد شده است.
مدارس فلسطینی نیز هدف حملات و بمباران ارتش رژیم صهیونیستیقرار گرفتند و دراین مدت بیش از 22 میلیون دلار به بخش آموزش خسارت وارد شد که در این میان 12 میلیون دلار سهم مدارس و 10میلیون دلار سهم دانشگاهها بوده است.
مهندس محمد نجار مدیر بخش آموزش غزه در این باره گفت که درجریان جنگ اخیرغزه 142 مدرسه دولتی خسارت دیدند که 23 مورد از آنها به طور کامل تخریب شده اند و برای سال تحصیلی 2014 ـ2015 قابل استفاده نیستند. وی هزینهبازسازی این مدارس را 8 میلیون دلار برآورد کرد. در این جنگ نزدیک به 119 مدرسه دیگر نیز به صورت جزئی تخریبشده اند.
بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، جنگ اخیر رژیم صهیونیستیعلیه غزه همچنینمنجر به بی سرپرست شدن 1500 کودک فلسطینی شد و علاوه بر این، 373 هزار کودک دیگر تحت تاثیر تبعات و پیامدهایروانی این جنگ قرار خواهند گرفت.
وزارت کشاورزی فلسطین نیز میزان خسارت وارده بر بخش کشاورزینوار غزه در جریان جنگ اخیر غزه را بیش از 500 میلیون دلار برآورد کرد که 350میلیون دلاراین خسارت ها مستقیم و 200 میلیون دلار آن غیر مستقیم می باشد.
مقامات رژیم صهیونیستی به شکست ارتش این رژیم و ناتوانی درنابودی جنبش حماساذعان کرده اند. موشه یعالون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تاکید کرد که جنگ غزه بیش از 9 میلیارد شیکل برای رژیمصهیونیستی هزینه داشته است.
در گزارشهای منتشره، میزان خسارت های وارده به بخش گردشگریاسراییل 560 میلیوندلار و میزان خسارت های غیر مستقیم وارده بر بخش صنعتی 370 میلیون دلار برآورد شده است که مصادیق آنرا میتوان در کاهش سود صنعتگران مشاهده نمود.
بخش تبلیغات نیز از این جنگ در امان نماند و میزان خسارت هایوارده به اینبخش به 42 میلیون دلار می رسد. در هفته های نخستین میزان تبلیغات 30 درصد کاهش یافت و دستگاه های وابسته بهارتش عبری خسارت های سنگینی دیدند و حتی دفاتر تبلیغاتی مجبور شدند بهکارمندانش مرخصی بدون حقوق بدهند.
رئیس اتحادیه پیمانکاران رژیم صهیونیستی نیز میزان خسارت هایوارده به 500 ساختمانبر اثر حملات موشکی و خمپاره ای را نزدیک به 17 میلیون دلار برآوردکرد. عیران سیب افزود: 20 ساختمان در بئرالسبع و اشدود و دیگر شهرک هایهمجوار غزه و سدیروت و تل آویو مستقیما خسارت دیده اند.
جنگ22 روزه (2008-2009)
رژیمصهیونیستی در اواخر سال 2008 جنگی تمام عیار برای نابودی جنبش حماس آغاز کرد که بهمدت 22 روز به طول انجامید. این جنگ ۲۷ دسامبر سال ۲۰۰۸ آغاز شد و تا ۱۷ ژانویهسال ۲۰۰۹ ادامه داشت. این جنگ در اسرائیل با نام عملیات سرب گداخته و در میاناعراب با نام کشتار غزه یا جنگ 22 روزه یاد می شود. در این جنگ نابرابر، بیش از1450 فلسطینی به شهادت رسیدند و بیش از 5 هزار نفر نیز زخمی شدند.
جنگ22 روزه غزه یک واقعیتی بود که در عالم واقع در منطقه خاورمیانه رخ داد و ریشه درناکامی های رژیم صهیونیستی در اهداف خود داشته است. در این جنگ برای اولین باررژیم صهیونیستی با تمام توان و نیروهای خود و با حمایت قدرت های بیرونی مثل آمریکادر صدد حذف کامل حماس بود و برای اولین بار حماس نشان داد که توان ایستادن ومقاومت را در مقابل رژیم تا دندان مسلح صهیونیستی دارد.
کمیتهمستند سازی جنایات رژیم اشغالگر قدس در چارچوب مستند سازی جنایاتی که”اسراییل” علیه ساکنان نوار غزه مرتکب شد با استناد به گزارش های دولتییک گزارش جامع و اساسی در مورد آثار جنگ 22 روزه و عمده بخش های خسارت دیده به شرحزیر تهیه و تنظیم کرد:
1455 شهید از جمله 404 کودک دختر و پسر که مجموعا 28درصد شهدای این جنگ را تشکیل می دهند و 115 نفر زن (شهید) که 8 درصد مجموع شهدا راتشکیل می دهند که از این تعداد 457 شهید زن و مرد در استان شمالی نوار غزه، 686شهید در استان غزه، 178 شهید زن و مرد در استان مرکزی، 82 شهید در استان خان یونسو 52 شهید زن و مرد در استان رفح صورت گرفت.
تعدادمجروحان جنگ 22 روزه رژیم صهیونیستی نیز 5303 نفر برآورد شد که از این تعداد 1815نفر کودک (دختر و پسر) بودند و این تعداد 35 درصد کل مجروحان را تشکیل می دهند وتعداد زنان مجروح نیز به 785 تن می رسد که این تعداد 15 درصد مجموع مجروحان راتشکیل می دهد.
درخصوصمیزان تلفات جانی تیم های پزشکی نیز در این جنگ 16 نفر از اعضای تیم های پزشکی بهشهادت رسیده و 25 تن دیگر نیز زخمی شدند.
براساسگزارش سازمانهای فلسطینی، 40 بیمارستان و مرکز درمانی مستقیما هدف حملات وبمباران قرار گرفتند که در نتیجه آن 10 میلیون دلار خسارت به بیمارستان ها ودرمانگاه های وزارت بهداشت خسارت وارد شد. در نتیجه این جنگ 15 دستگاهآمبولانس مستقیما هدف حملات وحشیانه قرار گرفت که میزان خسارت های وارده به آنهابه 750 هزار دلار می رسد.
حجمخسارت های مستقیم وارده به نهادهای مردمی 500 هزار دلار برآورد شد. مجموع حجم خسارت های وارده به بخش های درمانینوار غزه، موسسات بهداشتی غیر دولتی و موسسات بهداشتی بخش خصوصی 000/850/14دلار برآورد شد.
دراین جنگ نابرابر رژیم صهیونیستی نیز به سرویس های امنیتی وزارت کشور دولت منتخبفلسطین به نخست وزیری “اسماعیل هنیه” خسارت های جانی و مالی وارد آمد کهطی آن 350 نفر شهید و 402 نفر مجروح شدند.
دراین جنگ 82 باب منزل مسکونی فلسطینی ها تخریب کامل و 27 باب منزل بطور جزئی تخریبشدند. 202 دستگاه خودرو نیز دراین جنگ تخریب شد.
در بخش آموزش و پرورش نیز 35 باب مدارس خسارت دیدند که مجموعکل خسارت های وارده 4646710 دلار برآورد شد. تعداد دانشگاههای خسارت دیده نیز سهدانشگاه بود که دانشگاه اسلامی، دانشگاه الازهر و دانشگاه الأمة از جمله آنهابودند که مجموع کل خسارت های وارده 25 میلیون دلار برآورد شد.
درخصوص خسارت های وارده به وزارت اوقاف فلسطین، نیز 45 باب مسجد به صورت کاملتخریب شد و 55 باب مسجد نیز به صورت جزئی آسیب دیده اند که مجموع کل خسارتهای وارده به مساجد 000/107/19 دلار برآورد شد.
دربخش خسارت های وارده به بخش گردشگری و میراث فرهنگی نیز 5 موسسه به صورتکامل تخریب شده است و40 موسسه به صورت جزئی تخریب شده است که مجموع کل خسارتهای وارده 9200000 دلار است.
تعداد واحدهای مسکونی خسارت دیده نیز 55000 واحد اعلام شد که5000 واحد مسکونی بطور کلی تخریب شدند و مجموع کل خسارت های وارده 680 میلیون دلاربرآورد شد.
حجمخسارت های وارده به راه های درون شهری نیز 17753600 دلار و حجم خسارت های وارده بهراه ها و جاده های بین شهری و منطقه ای نیز 30 میلیون دلار برآورد شد که مجموع کلخسارت های وارده 37753600 دلار می باشد. مجموع کل خسارت های وارده به محیطزیست نیز 73450000 دلار بود.
درجنگ 22 روزه 25 واحد تاسیسات ورزشی تخریب شد که حجم خسارت های وارده به تاسیساتورزشی 2544600 دلار رسید.
حجمخسارت های وارده به پارلمان فلسطین نیز 000/500/1 دلار برآورد شد. در بخش کشاورزیمجموع کل خسارت های مستقیم 218 میلیون و 23 هزار دلار و مجموع کل خسارت های تقریبیغیر مستقیم218 میلیون و 2 هزار دلار و در بخش صنعت مجموع کل خسارت های مستقیم 240میلیون دلار و مجموع کل خسارت های تقریبی غیر مستقیم 000/200/218 دلار برآورد شد.
جنگ8 روزه رژیم صهیونیستی (2012)
رژیمصهیونیستی 14 نوامبرسال 2012 با ترور «احمد الجعبری» معاون فرمانده گردانهایعزالدین قسام ـ شاخه نظامی حماس ـ عملیات موسوم به “ستون ابرها” و جنگنابرابر علیه غزه را آغاز کرد اما در نهایت در مقابل هشت روز مقاومت و پایداریمردم غزه شکست را پذیرفت.
پساز ترور الجعبری، رژیم صهیونیستی که این عملیات را دستاورد بزرگی برای خود میدانست،حملات گسترده هوایی علیه نوار غزه را آغاز کرد و طی 8 روز حملات 175 فلسطینی راشهید و 1399 فلسطینی را زخمی کرد.
درمقابل همه این تجاوزات صهیونیستها، گروههای مقاومت فلسطین نیز به مقابله پرداختهو در راستای دفاع از ملت فلسطین پاسخ دندانشکن و کوبندهای به صهیونیستها دادندکه سران این رژیم را غافلگیر کرد. بر خلاف جنگهای قبلی جنگ 8 روزه با وجود مدتزمان اندک آن خسارتهای قابل توجهی به دشمن وارد کرد و برای نخستین بار گروههایمقاومت شهرهای تلآویو و قدس اشغالی را هدف شلیک موشکهای فجر 5 قرار دادند کهوحشت زیادی در میان صهیونیستها ایجاد و زندگی طبیعی در این شهرها را مختل کرد.
مقاومتهمچنین موفق شد یک بالگرد نظامی و 2 هواپیمایی رژیم صهیونیستی را در آسمان غزه باموشکهای ضد هوایی و نیز دو ناوچه این رژیم را در آبهای غزه هدف قرار دهد که خودهمین موفقیتها باعث شد مقاومت در عرصه جنگ روانی نیز علیه دشمن پیروز شود.
شلیکبیش از 1500 موشک و خمپاره به سمت شهرها و شهرکهای صهیونیستی باعث شد که 5 میلیونصهیونیست به پناهگاهها پناه ببرند و بنا به اذعان رسانههای صهیونیست «بئرالسبع»به شهر اشباح تبدیل شده بود. سه نظامی صهیونیست نیز در حملات مقاومت فلسطین کشتهشدند. انفجار اتوبوس در قلب تلآویو نیز که به زخمی شدن 27 نفر دیگر منجر شد، وحشتصهیونیستها را بیشتر کرد.
سرانجامپس از هشت روز تهاجم رژیم صهیونیستی و مذاکرات انجام شده در قاهره، تلآویو بهشروط مقاومت تن داد و آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی وارد مرحله اجرایی شد. متنبندهای توافقنامه آتشبس بین گروههای فلسطینی و رژیم صهیونیستی که با میانجیگریمصر به امضای دو طرف رسید، به قرار زیر است:
– اسرائیل تمام اقدامات خصمانه علیه نوار غزه را از زمین و هوامتوقف میکند.
– گروه های فلسطینی تمامی اقدامات خصمانه از سوی نوار غزه علیهاسرائیل بویژه پرتاب موشک و حمله از طریق مرزها را متوقف می کند.
– بازگشایی گذرگاهها و تسهیل در حرکت افراد و کالاها و عدممحدود کردن شهروندان و ساکنان غزه.
ابزاراجرایی این توافقنامه نیز بر اساس این توافق از طریق ضمانت گرفتن مصر از دو طرفدرگیر خواهد بود. دو طرف همچنین متعهد شدند که از هر اقدامی که به منزله خروج ازاین تفاهم باشد، دوری کنند و هر ملاحظهای که نسبت به این توافق داشته باشند، ازطریق مصر آن را بررسی کنند.
مرکزاطلاعات بهداشتی وابسته به وزارت بهداشت غزه آمار نهایی مربوط به تجاوزات وحشیانه8 روزه رژیم صهیونیستی به غزه را که از تاریخ 14 نوامبر آغاز و 21 همان ماه بهپایان رسید، منتشر کرد که بر اساس آن، مجموع شهدای این حملات 175 نفر است که ازمیان آنها 34 نفر کودک، 16 نفر کودک زیر 5 سال، 11 زن و 19 سالخورده است.
دراین گزارش آمده است که تعداد زخمیها نیز یکهزار 399 نفر است که 465 نفر از آنهاکودک، 141 نفر کودک زیر 5 سال، 254 زن و 91 نفر نیز سالخورده است.
گزارشمرکز اطلاعات وزارت بهداشت همچنین به تجاوزات علیه تیم پزشکی پرداخته و آورده استکه از بین شهدا 2 نفر از تیم پزشکی و از بین زخمیها نیز 5 نفر از تیم پزشکی هستند.
درهمین رابطه کمیتههای برآورد خسارت وابسته به وزارت اشتغال و اسکان غزه نیزتحقیقات میدانی در خصوص خسارتهای وارده به استانهای مختلف نوار غزه بعمل آوردهاند.
«محمد الأستاذ» مسئول برآورد خسارتها در این وزارتخانه اعلامکرد که تعداد واحدهای مسکونی که در این حملات به طور کلی تخریب شدهاند، 200 واحداست و 8 هزار واحد مسکونی نیز خسارتهای جزئی متحمل شدهاند.
درهمین راستا مرکز حقوق بشر المیزان با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر به طورسازماندهی شده غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی را در تجاوز اخیر هدف قرار داده است،خواستار ضرورت تحقیق در جنایتهای این رژیم و تحویل عاملان آن به دادگاه شد.
دراین گزارش آمده است که دهها تاسیسات عمومی تخریب شده و خسارتهایی به آن وارد شدهاست که از جمله این تاسیسات، 10 بیمارستان و مرکز بهداشتی، 35 مدرسه، 2 دانشگاه،15 موسسه محلی، 30 مسجد و 14 موسسه رسانهای و مرکز پژوهشی است.
براساس این گزارش، تعداد تاسیسات صنعتی و تجاری که هدف قرار گرفتهاند 92 مورد است وعلاوه بر آن مرکز عرضه کمکهای آنروا، 8 مقر وزارتی، 14 مقر امنیتی و پلیسی، 5ساختمان بانک، 3 ورزشگاه و باشگاه، 3 هتل،34 خودرو، 3 قبرستان و 2 پل آسیب دیدهاند.
مساجدنیز از شر تجاوزات رژیم صهیونیستی در امان نبودهاند و در این باره «اسماعیل رضوان» وزیر اوقاف و امور دینی غزه گفتکه در این تجاوز 2 مسجد و 2 مصلا به طور کلی تخریب شدند و علاوه بر آن به 34 مسجدنیز خسارتهای جزئی متحمل شدند و همچنین مدرسه اوقاف شرعی و اداره مستندات و نسخخطی نیز خسارتهای زیادی وارد آمده و 6 قبرستان نیز به طرز وحشیانهای بمبارانشدند که اجساد اموات از قبرها بیرون آمده و پخش شدهاند.
«اسامه المزینی» وزیر آموزش و پرورش غزه نیز گفت که 50 مدرسهدر این حمله خسارت زیاد و یا متوسط متحمل شدهاند و مجموع خسارتها 4 میلیون دلاراست.
ویتصریح کرد که بخش آموزش در غزه هدف مستقیم قرار گرفته و در جریان حمله 5 نفر ازکارکنان شهید و بیش از 300 نفر دیگر اعم از دانشآموز و معلم زخمی شدهاند.
ازسوی دیگر اتاق بازرگانی غزه میزان خسارتهای روزانهای که به بخش اقتصاد غزه واردآمده است، برآورد کرده و اعلام کرد که روزانه تقریبا 5 میلیون دلار در نتیجه توقففعالیتهای اقتصادی در جریان جنگ، خسارت وارد آمده است و مجموع خسارتها نیز 40میلیون دلار است.
“ماهر الطباع” سخنگوی رسانهای اتاق بازرگانی غزه نیزاظهار داشت: جنگ 8 روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه باعث فلج شدن زندگی شد و حرکتاقتصادی طی این چند روز متوقف شده بود.
منبع : قدس ، گردآوری وترجمه: سیروس شیرزاد ، 23/04/1395