در ورودی اردوگاه فوار واقع در جنوب الخلیل، در کرانه باختری که توسط موانعآهنی و ایستگاه های بازرسیرژیم اشغالگر قدس- از 19 روز پیش- به محاصره کامل در آمده است؛ شهروندان فلسطینی زیرکتف یک مرد شصت ساله به نام «محمد نجار» گرفته اند. اومی خواهد از ایست بازرسی عبور کرده و خود را به خودرویی که آن سوی ایست بازرسیمذکور توقف نموده است، برساند و برای درمان، به بیمارستان برود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، با وجود رنج و سختی و فشار بسیاریکه بر محمد نجار وارد شده بود، حس پایداری و مقاومت در قلب او همچنان پابرجا است واراده وی برای ادامه مقاومت، او را به بیان این سخن وا می دارد که: «هر چه با مابکنند و هر چقدر راه ها و ایست های بازرسی را به روی مان ببندند و ما را در محاصرهکامل خود در بیاورد، هرگز در مقابل آن تسلیم نخواهیم شد و مبارزه ما تا اخراج کاملاشغالگران همچنان ادامه خواهد داشت.»
محاصره ای مستمر
نیروهای اشغالگر برای نورزدهمین روز متوالی به محاصره تحمیلی خود علیهشهر الخلیل ادامه می دهند. آنها ضمن محاصره امنیتی و نظامی این شهر، ده ها خیابانو جاده ارتباطی را به روی شهروندان بسته اند که این امر باعث ایجاد مشکلی هر روزهبرای قریب به یک میلیون شهروند فلسطینی شده است که صبح ها و عصرها ـ برای حضور درسر کار یا بازگشت به خانه ـ به بخش های مختلف شهر می روند.
محمد نجار در ادامه مصاحبه خود با مرکز اطلاع رسانی فلسطین گفت : «رژیماشغالگر قدس در این خیال است که اگر سیاست مجازات جمعی را بر ما تحمیل کند و راهورود به اردوگاه ها و شهرک های دیگر را بر ما ببیند؛ ما از دست برادران مبارز خود که(به خاطر فعالیت های مبارزاتی شان) باعث این محاصره شده اند، عصبانی می شویم و بادیده خشم و غضب به آنان می نگریم ؛ اما تا زمانی که خون در رگ های ما جریان دارد،هرگز چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. ما حامی مقاومت هستیم و بر آن دستانی که از وطن وخاک میهن دفاع می کند، بوسه می زنیم.»
اردوگاه فوار … فشار و رنج ناشی از محدودیت رفت و آمد
اوضاع مردم در اردوگاه فوار تفاوت چندانی با اوضاع شهرک بنی نعیم که درمحاصره کامل قرار گرفته است، ندارد. تمام ورودی ها و راه های منتهی به این شهرک بستهشده است. 20 هزار فلسطینی ساکن این شهرک که در شرق الخلیل واقع شده، برایرفتن به محل کار یا نهادهایی که در آن فعالیت دارند، باید رنج ناشی از محدودیت هایرفت و آمد را تحمل کنند.
یک شهروند فلسطینی به نام «احمد طرایره» در مصاحبه با گزارشگر ما گفتکه ساکنان بنی نعیم مشکلات و رنج های بی سابقه ای را تجربه می کنند و مسدود شدنتمام راه های اصلی و فرعی، مردم این شهرکرا با سختی ها و رنج های بسیاری برای ورود و خروج مواجه کرده و این امر باعث شده استتا آنها برای عبور از خاکریزها و موانع آهنیِ نیروهای اشغالگر، روزانه مسافتبسیاری را به صورت پیاده طی کنند.
خسارت های اقتصادی
منطقه جنوبی الخلیل معروف به «منطقه فحص» به خاطر اقدام مکرر نظامیانصهیونیست در بستن ورودی کمربندی شهر الخلیل، در وضعیتی نابسامان به سر می برد وساعت به ساعت، ایست بازرسی به روی شهروندان و رفت و آمد تجاری شان بسته می شود.
«محمد اطراش» یکی از صاحبان کارخانه های سنگبری در الخلیل بخشی ازمشکلات این منطقه را چنین حکایت می کند و می گوید : «برنامه باز و بسته کردن ایستبازرسی ها مشکلات اقتصادی بسیاری را برای ما به وجود آورده است و زمانی که ماشینهای حمل بار از معدن سنگ به اینجا می رسند، نیروهای اشغالگر به محض ورود آنهادروازه را می بندند. این امر باعث می شود تا ماشین های حمل بار بر گردند و برایرساندن خود به کارخانه هایی که در فاصله چند متری از ایست بازرسی قرار دارند،مسیرهای دیگری را بپیمایند که چندین کیلومتر طولانی تر است.»
پایداری و مقاومت
درمورد باقی روستاها و شهرکهای تابعه استان الخلیل باید گفت که هر یک از آنها داستانی دارد که ساکنانش بامقاومت، پایداری و همچنین با کینه بسیار نسبت به این رژیم غاصب آن را روایت میکنند، رژیمی که شبانه روز طعم تلخ محدودیت عبور و مرور و رسیدن به خانه ها را بهآنها می چشاند. اوضاع در مناطقی مانند سعیر، سموع، یطا و عروب تفاوت چندانی با دیگرروستاها ندارد. در آنجا نیز مردم از مشکلات و رنج های بسیاری می گویند که شهروندانفلسطینی در سایه شوم محاصره شهر الخلیل و روستاهای آن متحمل می گردند.
استان الخلیل و ساکنانش بر خلاف عرف و قوانین بین الملل، همچنان درمجازات های جمعی تحمیل شده از سوی نیروهای اشغالگر به سر می برند. بر اساس منابععبری تا کنون حدود 200 ایست بازرسی و مسیر ارتباطی الخلیل توسط نیروهای رژیماشغالگر قدس به محاصره در آمده است.