سه شنبه 12/نوامبر/2024

راز مشارکت حماس در انتخابات شهرداری ها

چهارشنبه 27-جولای-2016

عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی”حماس” تصمیم این جنبش برای مشارکت در انتخابات شهرداری ها را گامی دیگردر راستای پایان دادن به شکاف داخلی و باز کردن افق های جدید و تثبیت مشارکت دانستو تاکید کرد که مسائل ملی عامل اصلی اتخاذ این تصمیم بود.

موسی ابو مرزوق در گفتگوی ویژه با مرکز اطلاعرسانی فلسطین اظهار داشت که حماس لیست های انتخاباتی خود را با حضور افراد دارایتجربه و تخصص تشکیل خواهد داد و در تمامی مناطق کرانه باختری لیست هایی با اسم خودارائه نخواهد کرد.

وی افزود:« جنبش حماس در تمامی مناطق ازطرفداران و رای دهندگان عضو این جنبش خواهد خواست که به دور از هر گونه مسائل حزبییا قبیله ای، به لیست های قدرتمند و دارای تخصص های لازم رای دهند.»

این رهبر برجسته فلسطینی تصریح کرد که انتخاباتشهرداری ها بهترین فرصت برای ارتقای سطح خدمت رسانی در نهادهای محلی و فرصتی واقعیبرای تزریق خون جدید و نیروهای جوان متخصص در این نهادهاست که از توانایی ها ودانش خود برای خدمت رسانی به ملت فلسطین استفاده کنند. وی افزود حماس به تقویت اینروند از طریق حمایت از شخصیت های خبره و خدوم فلسطینی امیدوار است.

ابو مرزوق درباره نگرانی های خود نسبت به تعقیبو پیگردها ها، کارشکنی ها و فراهم نشدن فرصت های برابر برای تمامی طرف ها اعلامکرد که «نگرانی های جدی در این زمینه وجود دارد» اما بر اساس توافقی که با کمسیونمرکزی انتخابات و دیگر گروه های فلسطینی به دست آمده است، بر روی اتخاذ برخی اقداماتبرای مقابله با این وضعیت توافق شده است که از جمله آنها می توان به امضایمرامنامه انتخاباتی اشاره کرد که ضامن تامین آزادی و فرصت های برابر برای نامزدهاو لیست های انتخاباتی در هر دو منطقه کرانه باختری و باریکه غزه است.

این عضو برجسته دفتر سیاسی جنبش حماس خاطر نشانکرد که انتخابات شهرداری ها مقدمه ای برای انتخابات پارلمانی یا ریاست تشکیلاتخودگردان در آینده است. وی بار دیگر بر موضع حماس مبنی بر لزوم برگزاری انتخاباتپارلمانی، ریاستی و شورای ملی بر اساس توافقات آشتی ملی تاکید کرد.


متن کامل این گفتگو از نظر خوانندگان محترم میگذرد:


انگیزه های مشارکت

ـ انگیزه های جنبش حماس از مشارکت در انتخاباتشهرداری ها چیست؟

حماس هرگز در مسیر تحقق اراده مردمی که باعثحرکت ملت فلسطین به جلو می شود، مانع تراشی نمی کند. مسائلی که باعث تصمیم حماس بهمشارکت در انتخابات شد، در درجه اول ملی است و این انتخابات گامی دیگر از سوی حماسدر راستای پایان دادن به شکاف داخلی، باز شدن افق های جدید و تثبیت مشارکت ملیاست. حماس هرگز مانعی بر سر راه تحقق اراده مردمی در مسیر حرکت رو به جلوی ملتفلسطین نبوده است، بلکه از هیچ اقدامی به نفع ملت فلسطین و از هیچ خدمتی به اینملت و در راه ارتقای وضعیت و امکانات آن دریغ نکرده است تا این ملت از سازماندهی وآرامش و ثبات بیشتری برخوردار شود.

ـ حماس چطور در منطقه کرانه باختری در انتخاباتشهرداری ها شرکت خواهد کرد؟

بی شک، شرایط کرانه باختری بسیار ویژه است و باوضعیت باریکه غزه فرق می کند، اما این اولین باری نیست که حماس موفق به پشت سرگذاشتن موانع و مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی می شود؛ از همین رو، این جنبشلیست های انتخاباتی خود را با حضور افراد با تجربه و متخصص تشکیل خواهد داد و ازلیست هایی با همین شرایط هم حمایت خواهد کرد. این جنبش در هیچ منطقه ای با لیستهای انتخاباتی منتسب به حماس شرکت نخواهد کرد.

جنبش حماس در تمامی مناطق از طرفداران و رایدهندگان عضو این جنبش خواهد خواست که به دور از هر گونه مسائل حزبی یا قبیله ای،به لیست های قدرتمند و دارای تخصص های لازم رای دهند.

نگرانی ها و برابری فرصت ها

ـ نگرانی های زیادی نسبت به تعقیب و بازداشتها، کارشکنی ها و عدم برابری فرصت ها وجود دارد. شما چطور با این مساله برخورد میکنید؟

این نگرانی ها واقعا جدی است و این حق ملت ماستکه نسبت به این مسائل حساس باشد، اما در مقابل، ما با همکاری کمسیون مرکزیانتخابات و دیگر گروه های فلسطینی بر روی اتخاذ برخی اقدامات برای مقابله با اینوضعیت توافق کرده ایم که از جمله آنها می توان به امضای مرامنامه انتخاباتی اشارهکرد که ضامن تامین آزادی و فرصت های برابر برای نامزدها و لیست های انتخاباتی درهر دو منطقه کرانه باختری و باریکه غزه است و با هر گونه نقض قانون با مسئولیت ووضوح برخورد خواهیم کرد.

ـ نتایج این انتخابات را چگونه برآورد می کنید؟

جنبش حماس به انتخابات شهرداری به چشم فرصتی بزرگبرای ارتقای سطح خدمت رسانی در نهادهای محلی و فرصتی واقعی برای تزریق خون جدید ونیروهای جوان متخصص در این نهادها نگاه می کند که منتخبان جدید می توانند ازتوانایی ها و دانش خود برای خدمت رسانی به ملت فلسطین استفاده کنند. وی افزود حماسبه تقویت این روند از طریق حمایت از شخصیت های خبره و خدوم فلسطینی امیدوار است.

ما از همین جا، از افراد متخصص و کارآمد ملت میخواهیم که هر چه سریعتر در این انتخابات نامزد شده و لیست های انتخاباتی با حضورافراد متخصص تشکیل دهند که قدرت خدمت رسانی و ارتقای وضعیت ملت فلسطین را داشتهباشند و در این صورت شاهد حمایت حماس از خود خواهند بود.

مرحله پس از انتخابات

ـ اوضاع فلسطین در مرحله پس از برگزاریانتخابات شهرداری ها را چطور ارزیابی می کنید؟

انتخابات شهرداری ها مقدمه ای برای انتخاباتپارلمانی یا ریاست تشکیلات خودگردان در آینده است و حماس همچنان بر موضع خود مبنیبر لزوم برگزاری انتخابات پارلمانی، ریاستی و شورای ملی بر اساس توافقات آشتی ملیتاکید دارد.

ما در آغاز این فرآیند تاکید می کنیم که به انتخابملت فلسطین؛ صرفنظر از ماهیت آن احترام می گذاریم و تصمیمی را که این ملت از طریقصندوق های رای اتخاذ خواهد کرد، قبول خواهیم کرد؛ البته به این شرط که انتخابات درفضای دموکراتیک و بر اساس تضمین های ارائه شده از سوی کمیته مرکزی انتخابات درزمینه سلامت و برابر فرصت ها و دیگر اصول انتخابات دموکراتیک برگزار شود.

اما درباره مرحله پس از انتخابات شهرداری هاباید گفت که ما این انتخابات را مقدمه ای برای انتخابات پارلمانی یا ریاست تشکیلاتخودگردان در آینده می دانیم و همچنان برموضع خود مبنی بر لزوم برگزاری انتخابات پارلمانی، ریاستی و شورای ملی بر اساستوافقات آشتی ملی تاکید داریم و این همان چیزی است که در توافقات آشتی ملی هم آمدهاست و ما بر پایبندی خود به این توافقات تاکید کرده و از تمامی شرکای خود در دیگرگروه های فلسطینی می خواهیم که این توافقات را اجرایی کنند.

لینک کوتاه:

کپی شد