رژیمصهیونیستی در دومین سالگرد جنگ 51 روزه علیه نوار غزه در تابستان سال 2014 شاهد دودستگی در عرصه سیاسی خود است؛ به طوری که گروهی به رهبری بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این رژیم همچنان ادعاهای بی پایه و اساس خود درباره پیروزی ارتش صهیونیستی درجنگ مذکور را تکرار می کنند، اما در مقابل، گروهی دیگر به رهبری “نفتالیبنت” وزیر آموزش و پرورش و رئیس حزب “خانه یهودی” اعلام کرده اندکه رژیم صهیونیستی به شکل خفت باری از جنگ غزه خارج شد و مراجع امنیتی این رژیمموفق به شناسایی تونل های مقاومتی حماس نشدند و ارتش هم تاکنون موفق به اطلاع دقیقاز ماهیت تونل های حفر شده توسط این جنبش نشده است.
بهگزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع قدس اشغالی، این دو جریانصهیونیستی بر روی این مساله اجماع نظر دارند که حماس در جنگ آتی دست به اقداماتغیر منتظره ای خواهد زد که ارتش صهیونیستی را غافلگیر و منفعل خواهد کرد. از سویدیگر، بسیاری از فرماندهان ارتش صهیونیستی معتقدند که این جنبش از تونل هایمقاومتی برای نفوذ به شهرک های صهیونیست نشین اطراف نوار غزه استفاده خواهد کرد.
برخیمقامات سیاسی و امنیتی اسرائیل هم بر این باورند که تونل های مقاومتی تهدیدیراهبردی و خطرناک برای این رژیم هستند و با وجود وعده ها برای شناسایی زودهنگاماین تونل ها، ارتش همچنان در تونلی تاریک گام بر می دارد.
ایتانهابر رئیس اسبق دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دوران اسحاق رابین که از برجستهترین و تاثیرگذارترین تحلیلگران صهیونیستی در اسرائیل به شمال می رود و ارتباطاتگسترده ای با مراجع تصمیم گیری این رژیم دارد، معتقد است که بدبینی ها نسبت بهنحوه پایان یافتن جنگ 51 روزه غزه تنها از این مساله سرچشمه می گیرد که صهیونیستها خواهان “پیروزی مطلق” هستند که هیچ شک و شبهه ای در آن باقی نماند.وی می افزاید: «به احتمال زیاد ما در آینده هم شاهد وقوع جنگ های مشابه خواهیم بودو هیچ جنگی آخرین جنگ نخواهد بود (مگر اینکه جنگ هسته ای روی دهد).»
هابردر ادامه آورده است که تونل های مقاومتی تنها بخشی از این ماجراست و مساله اصلیموضع جامعه صهیونیستی نسبت به جنگ هاست؛ به طوری که طی سال های گذشته صهیونیست هاهمواره خواهان پیروزی های تمام عیار و بیشتر بوده اند و در حالی که پیروزی در جنگ6 روزه (ژوئن سال 1967) تاثیر زیادی بر روی ارتش صهیونیستی به عنوان ارتش همیشهپیروز گذاشته بود، اما جنگ غفران در سال 1973 در این مساله خلل ایجاد کرد.
ویتاکید می کند که عدم پیروزی قاطعانه و بزرگ ارتش صهیونیستی در جنگ های اخیر باعثشده است که ارتش پس از هر جنگی، دنبال جنگی دیگر باشد. اما نتانیاهو مدعی است کهوضعیت امنیتی رژیم صهیونیستی پس از جنگ 51 روزه غزه تا حد زیادی بهبود پیدا کردهاست و این رژیم امروز با طرف هایی همکاری می کند که جنبش حماس را دشمن مشترک خود وتل آویو می دانند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در جریان سخنرانی خود در مراسم گرامی داشت یاد و خاطرهنظامیان کشته شده صهیونیستی در جریان جنگ غزه که در “کوه هرتزل” در قدسبرگزار شد، اعلام کرد که تلاش های فلسطینیان برای منزوی کردن اسرائیل در عرصه بینالمللی پس از این جنگ به شکست انجامید و این رژیم همچنان جایگاه شایسته ای درمحافل بین المللی دارد!
ویمدعی شد که اگر جنبش حماس بخواهد وارد جنگی دیگر با رژیم صهیونیستی شود، تاوان سختتری نسبت به گذشته پس خواهد داد و «در صورتی که “اسرائیل” روی آرامش بهخود ببیند، نوار غزه هم از آرامش بهره مند خواهد شد و هر کس با اسرائیل بجنگد، چیزیجز خرابی و ویرانی نصیبش نخواهد شد.» اما خانواده های نظامیان کشته شده در جریانجنگ غزه با شعارهای خود در جریان این سخنرانی نتانیاهو، نارضایتی و بی اعتمادی خودبه نخست وزیر و دولت وی را نشان داده و خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب درباره جنگمذکور شدند.
نتانیاهوهمچنین چهارشنبه شب گذشته اظهارات نفتالی بنت وزیر آموزش و پرورش خود و رئیس حزبخانه یهودی را که گفته بود نخست وزیر از پذیرش مسئولیت خود در قبال تونل هایمقاومتی حماس طفره می رود، رد کرد.
دربیانیه صادره از سوی دفتر نخست وزیری اسرائیل آمده است که ادعاهای بنت مبنی بر عدمبررسی مساله حمله به غزه در کابینه امنیتی قبل از آغاز جنگ تابستان سال 2014 صحتندارد. دفتر نتانیاهو مدعی شده است که متاسفانه برخی طرف ها سعی در تحریف افکارعمومی صهیونیست ها درباره مسائل امنیتی مهم را دارند.