چهارشنبه 30/آوریل/2025

مقاومت مسلحانه؛ گزینه دفاعی بزرگ برای فلسطینیان

شنبه 30-جولای-2016

 

ریچارد فالک” گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل در گفتگو باقدسنا: مقاومت مسلحانه، یک گزینه دفاعی بزرگ برای فلسطینیان محسوب می شود//جهانعرب در استفاده از ثروت و نفوذ خود برای کاهش رنج و سختی مردم فلسطین شکست خوردهاست.

 

ریچاردفالک” گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل در امور حقوق بشر فلسطین در مصاحبهاختصاصی با خبرنگار خبرگزاری قدس، با اشاره به شرایط وخیم انسانی نوار غزه وانفعال جامعه بین المللی در این زمینه گفت: “هر زمان که نیروهای ژئوپلتیک کمکهای بشری را متوقف کنند، نتیجه، بروز فجایعی برای انسان های آسیب پذیر است. اینشرایط، تراژدیی که فلسطینیان ساکن نوار غزه را چندین سال درگیر خود کرده را عمیقتر ساخته است و به خصوص از سال 2007 و با آغاز محاصره کامل اسرائیل علیه نوار غزهکه بر اساس بند 33 کنوانسیون چهارم ژنو مثال بارزی از مجازات جمعی است، مشهود ترساخته است.”

 

ویافزود: “این مصیبت وحشتناک، با تحمیل سه جنگ بزرگ نظامی علیه نوار غزه در سالهای 2008-2009 و 2012 و 2014 بسیار تشدید شده است که آخرین حمله در سال 2014،منجر به بیشترین خسارت جانی و ویرانی در نوار غزه شد. جوامع بین المللی باید اینشرایط را به عنوان موردی واضح از معیار R2P (مسئولیتمحافظت) ارزیابی می کردند ولی به جای آن، آنها پشت خود را به غزه کردند.”

 

مقامسابق سازمان ملل تاکید کرد: ” اینشرایط نشان می دهد که همانند دیپلماسی غرب به رهبری آمریکا، جهان عرب نیز به طورفزاینده ای در استفاده از ثروت و نفوذشان برای کاهش رنج و سختی مردم فلسطین شکستخورده اند.”

ریچاردفالک در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: “حس قوی من این است که تاکتیک هایرهبران فلسطینی (تشکیلات خودگردان) به سمت رسیدن به یک مسیر سیاسی تغییر یافته استکه بر حقوق فلسطینیان بر اساس قوانین بین المللی تاکید می کند وبه دنبال تحقق کشورفلسطین در سازمان، ارتقای وضعیت دیپلماتیک در سراسر دنیا، است. حتی حماس نیز اکنوندر کنار موضع مقاومتی خود بر رویکرد های سیاسی تاکید می کند مگر اینکه با حملهمستقیم و اقدامات تحریک آمیز اسرائیل مواجه شود.”

ویگفت: “در این شرایط جامعه مدنی فلسطینیان در ساخت یک کمپین جهانی همبستگی کهجنبش جهانی تحریم اسرائیل از آن ایجاد شد، به شدت موفق بوده و با اقبال خوبی روبروشده است. به بیان دیگر آزادی فلسطین اکنون به طور اساسی به استراتژی غیرخشونت آمیزبستگی دارد و البته در کنار آن مقاومت مسلحانه باید به عنوان یک گزینه دفاعی بزرگمحسوب شود.”

شخصیتبرجسته حقوق بشر آمریکا همچنین با بررسی تحولات اخیر ترکیه، در مورد توافق عادیسازی روابط میان ترکیه و اسرائیل و اهداف رژیم صهیونیستی از این توافق گفت:”باید گفت که این یک تحول دیپلماتیک پیچیده است که محرک آن، تلاش ترکیه برایعادی سازی روابط با بازیگران اصلی سیاست از جمله روسیه و ایران است. این موضوعممکن است برخی کمک های بشر دوستانه نیز به سمت نوار غزه بیاورد، البته صحبت از اینمسئله هنوز زود است. نکات منفی این عادی سازی روابط نیز کاهش فشار دیپلماتیک براسرائیل، بهبود افق توسعه روابط تجاری اسرائیل با منابع گاز طبیعی مدیترانه ایخواهد بود.”

 

منبع: قدس ، 05/05/1395


 

لینک کوتاه:

کپی شد