پنج شنبه 01/می/2025

مشارکت حماس در انتخابات شهرداری ها و برهم خوردن معادلات رژیم صهیونیستی

شنبه 6-آگوست-2016

تصمیم قطعی جنبش مقاومت اسلامی “حماس”برای مشارکت در انتخابات شهرداری های فلسطین که قرار است در تاریخ 8 اکتبر آیندهبرگزار شود، شوک بزرگی به تشکیلات خودگردان و البته شوک بزرگتری به رژیم صهیونیستیوارد کرد و این رژیم مجبور به بازنگری در معادلات و حساب و کتاب های خود شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل ازروزنامه صهیونیستی یدیعوت أحرونوت،‌ نتایج و معادلاتی که مشارکت حماس در انتخاباتشهرداری ها می تواند رقم بزند، ممکن است با اهداف و خواسته های اویگدور لیبرمنوزیر جنگ رژیم صهیونیستی و فرماندهی ارتش صهیونیستی مغایرت داشته باشد و جلویاجرای سیاست “تهدید و تطمیع” لیبرمن به عنوان وسیله و ابزاری برای مرحلهپس از محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان را بگیرد و اجازه ندهد که رژیم صهیونیستیبا این سیاست زمینه تحقق یک صلح جامع منطقه ای را فراهم کند و یا حداقل چتری منطقهای و عربی برای اعمال فشار علیه مقامات فلسطینی به منظور اتخاذ تصمیمات قاطعانه درراستای حل موقتی منازعه به نفع این رژیم ایجاد کند.

این ها نتایجی است که عملا می توان از گزارشویژه “آلکس فیشمان” تحلیلگر مسائل نظامی در روزنامه یدیعوت درباره نحوهبر هم خودن معادلات اسرائیل در نتیجه مشارکت حماس در انتخابات شهرداری ها برداشتکرد. فیشمان خاطر نشان کرده است که حماس با تصمیم اخیر خود همه را به”کما” فرستاد و در حالی که همگان فکر می کردند که تشکیلات خودگردانفلسطین و جنبش فتح در سایه عدم مشارکت حماس در این انتخابات، همانند سال 2012 بهراحتی پیروزی را از آن خود خواهد کرد، اما همه این حساب و کتاب ها به یکباره به همخورد و حماس دو هفته پیش بر خلاف انتظارها موافقت خود با مشارکت در انتخاباتشهرداری ها را اعلام نمود. علاوه بر این، جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم از تصمیم خودبرای مشارکت در انتخابات خبر داد.

صرف همین اعلام مشارکت کافی بود تا معادلات رژیمصهیونیستی به هم بخورد و نقشه های لیبرمن که به خاطر آنها جلسات گسترده ای با رئیسستاد مشترک ارتش صهیونیستی و جانشین وی، رئیس دایره اطلاعات نظامی ارتش، فرماندهمنطقه مرکزی ارتش، مسئول کنترل اوضاع کرانه باختری و سازمان اطلاعات”شاباک”، درباره محتوا و جزئیات سیاست جدید ارتش صهیونیستی در کرانهباختری برگزار کرده بود، نقش بر آب شود.

تصمیم اخیر جنبش حماس لیبرمن را بر آن داشت کهبار دیگر در حساب و کتاب های خود بازنگری کند و رویکرد خود درباره تقویت طبقهمتوسط کرانه باختری از طریق احداث شهر جدید شبیه شهر “روابی” در نزدیکیرام الله و ارائه تسهیلات در زمینه ساخت و ساز را که در راستای آن قرار بوداختیارات ساخت و ساز و صدور مجوز در مناطق موسوم به “الف” و”ب” تحت سیطره رژیم صهیونیستی به طرف فلسطینی واگذار شود، تغییر دهد. ازجمله اختیاراتی که قرار بود به تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار شود، صدور مجوزساخت و ساز منازل بود که انتظار می رفت بتواند مشکل دهها هزار منزل فلسطینی فاقدمجوز را که 200 هزار فلسطینی در آنها سکونت دارند، برطرف کند و به اصطلاح به آنهامشروعیت ببخشد. لیبرمن همچنین مدعی شده بود که قصد حمایت از اقتصاد فلسطین در اینمناطق و در عین حال، اتخاذ مجازات های دسته جمعی در مناطق ـ به تعبیر رژیمصهیونیستی ـ “مشکل ساز” را دارد. همه این تصمیمات و اقدامات نوعی آمادگیبرای مرحله پس از محمود عباس بود، اما تصمیم جنبش حماس برای مشارکت در انتخاباتشهرداری ها باعث شد که شکل همه این اقدامات تغییر کرده و رژیم صهیونیستی درصددحمایت از ابو مازن و تشکیلات رام الله برآید تا بدین ترتیب بتواند مانع از پیروزیحماس در انتخابات و سیطره آن بر اراضی اشغالی فلسطین شود.

اسرائیل و انتخابات شهرداری ها؛کارشکنی یا ایجاد تسهیلات؟

پس از اعلام مشارکت حماس در انتخابات، پیش بینیهای صهیونیست ها کلا تغییر کرد و به کابوسی برای این رژیم تبدیل شد؛ به طوری کهمقامات صهیونیستی به این نتیجه رسیدند که این جنبش در انتخابات شهرداری ها درشهرها و شهرک ها و روستاهای بزرگ پیروز خواهد شد که از جمله آنها می توان به استانو شهر ام الفحم اشاره کرد. رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است که حماس در صورت مشارکتدر انتخابات، تقریبا پیروز قطعی خواهد بود و وضعیت نابلس، طولکرم و حتی قلقیلیه همچندان تفاوتی با ام الفحم نخواهد داشت و در این میان، قلقیلیه به خاطر نزدیکی بهکمربند سبز امنیتی و قرار داشتن شهر “کفار سابا” در تیررس مبارزان اینشهر به تنهایی کابوسی برای اسرائیل به شمار می رود و فلسطینی ها حتی با سنگ و یکگلوله ساده هم می توانند صهیونیست ها را در این شهر هدف قرار دهند و در صورتی کهشهردار منتخب حماس در این شهر تصمیم به تسلیح نگهبانان شهرداری به سلاح های سبک وحتی هفت تیرهای معمولی بگیرد، آنها می توانند صهیونیست ها را در کفار سابا هدفقرار دهند.

بنابراین، این تصمیم حماس که باعث نگرانی شدیدرهبران جنبش فتح به خاطر اطلاع شان از کاهش محبوبیت این جنبش در میان افکار عمومیجامعه فلسطین شده است، کل عرصه سیاسی و امنیتی را تحت الشعاع قرار داده است. درهمین راستا، اویگدور لیبرمن از فرماندهی ارتش صهیونیستی خواسته است که خود را برایبرگزای نشست ویژه به منظور بررسی تبعات و پیامدهای تصمیم حماس برای مشارکت درانتخابات شهرداری ها و راه های مقابله با آن و جلوگیری از سیطره این جنبش بر کرانهباختری آماده کنند؛ چرا که این کار می تواند باعث تغییر فضای سیاسی شود که از سال2007 تاکنون عملا باعث قطع ارتباط میان کرانه باختری و باریکه غزه و ـ به تعبیرمقامات صهیونیستی ـ محصور شدن حماس در غزه و در مقابل، تعامل اسرائیل با تشکیلاتخودگردان فلسطین در کرانه باختری شده است، اما اکنون این وضعیت در آستانه فروپاشیقرار گرفته است و حماس به تغییر وضعیت سیاسی کرانه باختری و بازگشت به صحنه ازطریق شهرداری های فلسطینی مجاور مناطق تحت اشغال رژیم صهیونیستی و کمربند سبزامنیتی در وسط این اراضی نزدیک شده است و این ناشی از موقعیت جغرافیایی شهرهایی مانندطولکرم و قلقیلیه است.

از سوی دیگر، تشکیلات خودگردان فلسطین هم تلاشهای خود برای تضعیف جنبش حماس و کاهش احتمال پیروزی آن در انتخابات شهرداری ها راآغاز کرده است که از جمله این اقدامات می توان به بازداشت 70 فعال سیاسی برجستهعضو این جنبش اشاره کرد. فیشمان در ادامه پیش بینی کرده است که تشکیلات خودگردانفلسطین دست به بازداشت های بیشتر علیه اعضا و فعالان حماس بزند تا به سیستمانتخاباتی این جنبش که طرفداران خود را در قالب لیست های مستقل انتخاباتیسازماندهی کرده است، ضربه بزند. این تحلیلگر صهیونیستی خاطر نشان کرده است که اینبازداشت ها لزوما نمی تواند به معنای موفقیت طرح تشکیلات خودگردان برای ضربه زدنبه حماس باشند؛ چرا که این حربه در انتخابات شورای دانشجویی دانشگاه بیرزیت مورداستفاده قرار گرفته بود، اما با وجود آن، طرفداران حماس توانستند کرسی های اینشورا را تصاحب کنند.

البته نگرانی های رژیم صهیونیستی تنها به پیروزینامزدهای حماس در انتخابات شهرداری ها محدود نمی شود، بلکه این رژیم به شدت نگرانتبعات و پیامدهای این پیروزی ها و بازتاب آن بر آینده تشکیلات خودگردان فلسطیناست؛ به ویژه که این انتخابات مقدمه ای برای انتخابات پارلمانی و ریاست تشکیلاتخودگردان فلسطین و در نتیجه سیطره حماس بر سازمان آزادی بخش فلسطین و موسساتزیرمجموعه آن (مانند تشکیلات خودگردان) خواهد بود. به عبارت دیگر، در صورت برگزاریانتخابات پارلمانی در فلسطین، نقشه های رژیم صهیونیستی برای مرحله پس از محمودعباس نقش بر آب خواهد شد؛ چرا که تمام برنامه های این رژیم برای شکل دهی هویت رئیسآتی تشکیلات خودگردان بی تاثیر خواهد شد و حماس بار دیگر هم در باریکه غزه و هم درکرانه باختری به صحنه باز خواهد گشت تا سیاست رژیم صهیونیستی برای قطع ارتباط میاندو منطقه باریکه غزه و کرانه باختری را خنثی کند.

برآوردهای رژیم صهیونیستی حاکی از پیروزی جنبشحماس در انتخابات شهرداری هاست و این مساله هیچ تفاوتی در شهرهای الخلیل، جنین،نابلس، قلقیلیه و شهرک ها و روستاهای اطراف آنها نخواهد داشت؛ هر چند که به اعتقادصهیونیست ها، وضعیت شهر طولکرم هنوز مبهم و نامشخص است، اما در کل انتظار می رودکه تشکیلات خودگردان در قبال کوتاهی های 20 ساله خود تاوان سنگینی بدهد. در مقابل،روزنامه صهیونیستی “یدیعوت أحرونوت” اعلام کرده است که محمود عباس اخیرابا صدور دستوری ریاستی، انتخاب شهرداران دست کم 11 شهرک فلسطینی از میان نامزدهایمسیحی را ضروری دانسته است و این نشانگر تلاش وی برای منفجر کردن انتخابات و نوعیبمبگذاری در مسیر قطار انتخابات است.

لینک کوتاه:

کپی شد