«خالد القدومی» نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایراناظهار داشت: ما فلسطین را کل لا یتجزء وتفکیک ناپذیر می دانیم، هیچموجودیتی برای رژیم صهیونیستی قائل نیستیم و ایران از بدو آغاز روابط تا بهامروز حامی حماس بوده است.
طی سال های گذشته جبهه استکبار با راه انداختن جنگ های داخلی ونظامی در کشورهای اسلامی، منطقه غرب آسیا را به خاک و خون کشیده است تادشمن اصلی که همانا رژیم صهیونیستی است، با آسودگی به فعالیت خود در بخشدیگری از منطقه ادامه دهد.
در این راستا «فلسطین» در سایه جنگ های نظامی منطقه هر روزبیش از پیش به فراموشی سپرده می شود و صهیونیست ها نیز با خیالی راحت توطئههای خود را برای فلسطین که به فرموده امام خمینی(ره) پاره تن اسلام است،اجرا می کنند. هر چند که محور مقاومت با توطئه دشمنان مستکبر به درگیری هایبا آنها مشغول شده است اما در این میان نباید مسأله نخست جهان اسلام واولویت اول کشورهای اسلامی را کمرنگ کرد و به اولویت های چندم تبدیل کرد.
در همین راستا به سراغ جنبش مقاومت اسلامی فلسطین رفتیم که درنوک پیکار مبارزه با دشمن صهیونیستی قرار دارد و با «خالد القدومی»نماینده این جنبش در ایران گفتگو کردیم که شرح آن در ذیل می آید:
*وضعیت کنونی منطقه و درگیری میان محور مقاومت با دشمنان آن را چگونه تحلیل می کنید؟
بی شک حوادثی که طی ۵ سال گذشته در منطقه رخ داد به نوعی برمجموعه جبهه بندی ها و محورها در منطقه تأثیر گذاشت و سهم فلسطین از اینتأثیرات، منفی بود؛ به طوری که آرمان فلسطین از نردبان اولویت توجهات منطقهتنزل یافت. متأسفانه و بنا به دلایل گوناگون واقع بینانه و دلایل دیگر،جنگهای طایفه ای، قومی و مذهبی ضربه سختی بر وحدت مسلمانان که ستون و رکناصلی حمایت از مقاومت در قبال رژیم صهیونیستی بشمار می رفت، وارد آورد.
مکتب مقاومت توانست ضربه شدیدی بر پیکر رژیم صهیونیستی واردآورده و درسهای سختی به او بدهد و باعث گردد دشمن قبل از اقدام به تعدی وتجاوز بارها و بارها اندیشه کند. اگر نگاهی منطقی و واقع گرایانه به اینموضوع داشته باشیم، درخواهیم یافت که رژیم صهیونیستی بجای این که یگانهدشمن در منطقه باشد و بجای این که ماهیتا متزلرل و ناتوان باشد، متأسفانهما فرزندان منطقه دشمنانی از میان خود ساختیم و خونی که در منطقه ریخته میشود، خون مردم منطقه است ونه دشمنان آن.
بنابراین تهدید بالقوه ای که منطقه را در هم می نوردد، همخارجی و هم داخلی است. تهدید خارجی آن است که از جانب دشمنان راستین منطقهکه همانا رژیم صهیونیستی، کشورهای استکباری و حکومت های دیکتاتوری است وتهدید داخلی که قاعدتا باید تعامل با آن و مهارش آسان تر باشد، متأسفانهخطرناک تر گشته است. ما چه عرب و چه مسلمان و یا سنی و شیعه می توانیمتهدید خارجی را با وحدت خود مهار و بی اثر سازیم.
*در حال حاضر روابط میان جمهوری اسلامی ایران و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را چگونه ارزیابی می کنید؟
روابط بین جمهوری اسلامی ایران و جنبش حماس تابع پارامترهایمتعددی است و از آن جمله این که اساس و نقطه شروع این مناسبات فلسطین و بهعبارتی مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و برچیدن آن است. این فصل مشترک وپردامنه اساس روابط ما با برادران ایرانی را تشکیل می دهد.
ایران از بدو آغاز این روابط تا به امروز کمک هایی ارائه کردهو می کند و این کمک ها در دو بعد نظامی وسیاسی بوده است. این روابط اگر چهدستخوش فراز ونشیب بوده است-به ویژه طی ۵ سال گذشته که شاهد رخدادهایی درمنطقه بوده و هستیم- اما روابط طی این مدت هیچگاه قطع نشد.
جنبش مقاومت اسلامی حماس در روابط خود با برادران خود چه عرب وچه مسلمان اصل توازن را مراعات کرده و مد نظر دارد. ما بر خود فرض و واجبمی دانیم که از همه تلاشهای امت اسلامی در جهت یاری رساندن و احقاق حق مسلمملت فلسطین بهره بگیریم. از سوی دیگر ما در هیچ یک از امور داخلی ومناقشات بین منطقه ای دخالت نمی کنیم و از طرفی در خصوص مسأله فلسطین همگانبا هر مسلک و اعتقادی اتفاق نظر دارند؛ از اینرو از همه برادران جهاناسلام انتظار داریم که فلسطین را از آتش سوزان کشمکش های بین منطقه ای دورنگاه دارند.
جا دارد مجددا تاکید کنیم که ما برای همه کشورهای عربی واسلامی خیر و صلاح می خواهیم و از همه کسانی که ما را بر اساس احساس وظیفهای که در قبال آرمانی مقدس و به جهت یاری رساندن به ملت مظلوم فلسطین کمککرده اند، تشکر و قدردانی داریم. همچنین در مورد روابط با برادرانمان درجمهوری اسلامی ایران که اساس و محوریت آن فلسطین و قدس است، باید بگویم کهروابط خوبی است و سعی در گسترش آن در راستای خدمت و ارتقای همانپارامترهایی که ذکر شد، داریم.
*در مطبوعات صهیونیستی از آقای خالد مشعل نقل قول شده بودمبنی بر این که حماس در صدد برسمیت شناختن رژیم صهیونیستی است که حماس باصدور بیانیه ای این ادعا را تکذیب کرد. نظر شما در این باره چیست؟
اولا؛ ما در جنبش مقاومت اسلامی حماس به این دروغ پردازیهایرژیم صهیونیستی عادت کرده ایم و خیلی به آن وقعی نمی گذاریم. زیرا اساسا بردروغ و داستانهای جعلی ساخته و پرداخته شده اند.
دوما؛ همانگونه که اشاره داشتید، جنبش حماس این دست ادعاها را تکذیب کرد.
سوما؛ ما در جنبش حماس در دکترین و ایدئولوژی خود میان خطهایقرمز، خاکستری و سبز تفاوت قائلیم. بر همین اساس قدس و آزادسازی کل فلسطین وبرچیدن رژیم اشغالگر صهیونیستی خط قرمزی است که نمی توان در قبال آن عقبنشست و یا چشم پوشی کرد و این مسأله جای هیچ بحثی ندارد. چرا که نه دردایره تفسیر وتحلیل می گنجد و نه در حوزه همه پرسی جای دارد و قاعدتا درمورد مسأله ای که از اساس رد شده است، همه پرسی معنایی ندارد.
از اشتباهات فاحش این که برخی از تحلیل گران سیاسی، بین نقطهنظر جنبش در چارچوب طرح فراگیر فلسطین وطرح سیاسی ملی فلسطین که مورد اجماعهمه گروههای مقاومت فلسطینی عضو و غیرعضو سازمان آزادی بخش فلسطین است وبر پذیرش کشوری با حاکمیت کامل فلسطینیان (متضمن حق بازگشت و قدس) بر اراضیچهارم ژوئن ۱۹۶۷ میلادی مبتنی است، خلط مبحث می کنند. از سوی دیگر برخیدچار خطای نابخشودنی به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی می شوند.
ما برای رژیم صهیونیستی در ذره ای از خاک فلسطین از شمالیترین تا جنوبی ترین واز منتها الیه شرق تا غرب آن حقی قائل نیستیم. مافلسطین را کل لا یتجزء وتفکیک ناپذیر می دانیم و هیچ موجودیتی برای رژیمصهیونیستی قائل نیستیم.
*نظر شما در خصوص نابودی اسرائیل در ۲۵ سال آتی چیست؟
از حسن تصادف است که دیدگاه های راهبردی ما وجمهوری اسلامیایران در مورد زوال رژیم صهیونیستی تطابق دارد. شیخ شهید احمد یاسین زوالرژیم صهیونیستی را تا ۱۶ سال آینده پیش بینی کردند و مقام معظم رهبری ایراننیز زوال این رژیم را در بازه زمانی دو دهه پیش بینی کردند.
هنوز زود است که مدعی شویم، توانسته ایم کار بزرگ و مهمی درراستای حقوق و منافع ملتهای ستم دیده خود انجام داده ایم؛ اگر چه مغزهایمتفکر و نخبگان شایسته و نسل پویایی داریم اما متاسفانه منابع حمایتی ازاین مغزهای متفکر در سطوح دولتی و غیر دولتی اندک است و اگر چه شبکه هایتلویزیونی و ماهواره ای و وسایل ارتباط جمعی ما که در حد استانداردهای بینالمللی وقابل طرح باشند، بسیار اندک اند اما با این وجود باید از فعالیتهایصادقانه جوانان شایسته و پرتلاشی که در راستای مقابله با انحطاط سیاسینظیر موج عادی سازی و تکاپو برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی صورت میگیرد، قدردانی کرد.
با توجه به حجم عظیم توطئه هایی که علیه حقوق ملت فلسطینوحقانیت آرمان او می شود، از تمامی جوانان نخبه و پرتلاش می خواهیم که بهرویارویی خود با جرایم وجنایات رژیم صهیونیستی و نیز اثبات هویت مقاومتادامه دهند کما این که از کسانی که صاحب سرمایه ومنابعی هستند، درخواستداریم که حامی و پشتیبان رسانه های فعال در عرصه رهایی بخشی و آرمان هایعادلانه و در رأس آنها مسأله فلسطین باشند.
مسأله بسیار حائز اهمیت دیگر این که متوجه هجمه های تبلیغاتی که به سرکردگی غرب با هدف تخریب و سیاه نمایی سیمای اسلام و مسلمانان وایراد اتهام افراط گرایی به جوامع اسلامی صورت می گیرد، باشیم.
جامعه اسلامی میانه رو و بدور از افراط گرایی است و گروه هایافراط گرا نظیر داعش دست ساز غرب هستند. صاحبان و مسئولان رسانه بایستیعملیاتی تر باشند و عاطفه واحساساتشان کمتر باشد. زیرا حقایق و ادله آنقدرزیاد و گویا هستند که براحتی وابستگی این گروهک های وارداتی را ثابت میکند.
منبع: خبرگزاری مهر، دوشنبه 25 مرداد 1395