بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز 23 مرداد سالگردپیروزی حزبالله در جنگ 33 روزه در برابر رژیم صهیونیستی به عنوان روز «مقاومتاسلامی» نامگذاری شد.
10 سال پیش رژیم تا بن دندان مسلحصهیونیستی با انواع و اقسام سلاحهای مجاز و غیرمجاز به جنوب لبنان حمله کرد تا بهخیال خود جنبش مقاومت اسلامی لبنان موسوم به حزبالله را که هدفش نابودی دشمنصهیونیستی بود را از ریشه برکند در حالی که پاسخ کوبنده رزمندگان حزبالله در همانروزهای اول جنگ، نقشه صهیونیستها را نقش بر آب کرد و پیروزیای به دست آمد کهتاکنون این رژیم متجاوز جرات حمله به لبنان را ندارد. پس از شکست مفتضحانه رژیمصهیونیستی تحولات به نفع جریان مقاومت رقم خورد، تحولاتی که زمینه سر برآوردن وعیانتر شدن نقش جریانی قدرتمند در منطقه با نام «جبهه مقاومت» شد.
پس از آن ایام بود که اقتدار حزباللهلبنان روزافزون شد و شمارش معکوس برای تضعیف رژیم صهیونیستی آغاز گردید.
و اما اینک در تاریخ پیروزی حزباللههر ساله سالگردی گرفته میشود تا افکار بیدار جهانی فراموش نکند که قدرت پوشالیرژیم کودککش صهیونیستی توسط جوانان جان برکف حزبالله لبنان درهم شکسته شد و اینکاین حزبالله و محور مقاومت است که در منطقه حرف اول را میزند نه رژیم جعلی وجنایتکار صهیونیست.
شکلگیری مقاومت اسلامی
هسته اولیه حزبالله و ساختارتشکیلاتی آن متشکل از اسلامگرایان، نیروهای حزبالدعوه به رهبری علامه سید «محمدحسینفضلالله»، شاخه دانشجویی حزبالدعوه، مسئولان جنبش امل، اعضای جنبش فتح به رهبریابوجهاد و تمام گروهها و جریانهایی که از انقلاب اسلامی ایران و حضرت امامخمینی(ره) تاثیر گرفته بودند شکل گرفت.
پس از به شهادت رسیدن سیدعباس موسویکه در حمله بالگردهای اسرائیلی به خودرو حامل وی و خانوادهاش در سال 1992 بهشهادت رسید شیخ راغب حرب، سیدحسین موسوی، شیخ عبدالکریم عبید، سیدحسن نصرالله، شیخنعیم قاسم و… از جمله افرادی بودند که از حزبالدعوه و جنبش امل وارد حزباللهلبنان شدند.
حزبالله ایدئولوژی اسلام سیاسی را ازحضرت امام خمینی(ره) الهام گرفت و سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان در اولینسالگرد جنگ اسرائیل و حزبالله لبنان در مصاحبهای اعلام کرد که در طول جنگ ولیفقیه و رهبرش آیتالله سیدعلی خامنهای رهنمود و راهنمایی دریافت میکرده است و بااتکا به همین رهنمودها به پیروزی در مقابل دشمن صهیونیستی رسیده است.
«رامین محمدی»کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو باگزارشگر کیهان درباره نحوه شکلگیری مقاومت اسلامی حزبالله میگوید: «پس از تشکیلرژیم جعلی صهیونیستی در سال 1948 بازیگران مختلفی به میدان آمدند تا با این رژیم ساختگی مقابلهکنند، گروههای فلسطینی، مصر، اردن، سوریه، لبنان و سایر کشورهای عربی هر کدام تلاشکردند این رژیم متجاوز و اشغالگر را از صحنه بیرون کنند در حالی که این رژیم بهدلیل حمایت شدیدی که از سوی کشورهای غربی و در راس آن آمریکا میشد و در سایهانفعال و سکوت دیگر کشورها هر روز بر دامنه تجاوزات و اشغالگریهای خود میافزود وسرزمینهای فلسطینی بیشتری را اشغال میکرد.
نتیجه آن شد که طی چندین دهه از زمانتشکیل این رژیم متجاوز، غرب آسیا شاهد چندین جنگ تمامعیار بود. جنگهایی که باحمایت مادی و سیاسی غرب منجر به پیروزیهای متعدد رژیم صهیونیستی در عرصههایمختلف شد و با اتکا به همین پیروزیها بود که رژیم متجاوز صهیونیستی به فکر حملهبه لبنان و اشغال خاک این کشور افتاد اما این بار تجاوز به یک کشور اسلامی باحملات قبلی تفاوت میکرد چرا که جنبشی در لبنان شکل گرفته بود که مبنای عقیدتی وایدئولوژیکی آن ملهم از انقلاب اسلامی ایران بود. عقیدهای که بر اساس آن وجوبدفاع از سرزمینهای اسلامی از ضروریات فقه اسلام است و مسلمانان اعضای پیکره واحدجامعه اسلامی هستند که در قبال تهاجم بیگانگان به سایر مسلمانان نمیتوانند بیتفاوتباشند.»
این کارشناس سیاسی تصریح میکند: «حزباللهبدون توجه به تهدیدات رژیم صهیونیستی پا به عرصه عمل گذاشت و نشان داد که یک گروهکوچک اما با عزم و ارادهای بزرگ و پولادین و متکی بر تعالیم اسلام میتواند هرمتجاوزی را فارغ از هیمنه و قدرت نظامی بر سر جای خود بنشاند و از اراضی اشغالیاخراج کند.»
این کارشناس همچنین میگوید: «اگررشادت و دلاوریهای رزمندگان مقاومت نبود امروز دشمن صهیونیستی زمینهای بیشتری ازفلسطینیان و دیگر کشورهای مسلمان را اشغال کرده بود و رویای «خاورمیانه بزرگ»دربرگیرنده آسیای مرکزی، جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا را به واقعیت نزدیکتر کردهبود. طرح خطرناکی که توطئه مشترک صهیونیسم و نظام سلطه جهانی در این منطقه مهم واستراتژیک بود.»
محدوده جغرافیایی این طرح شامل 22کشور عربی و 3 کشور غیرعربی شامل ایران، ترکیه، افغانستان و رژیم صهیونیستی بود وادامه آن شامل شمال آفریقا هم میشد و پس از آن کشورهای جنوب شرق آسیا و آسیایمیانه را دربر میگرفت. در این طرح خطرناک آمریکا درصدد بود که مدل بازی «دومینو»را با ساقط کردن دولتهای هدف به اجرا درآورد تا به اهداف راهبردی خود که هماناتامین منابع نفت مورد نیاز آمریکا، تامین امنیت اسرائیل و ایجاد حکومتهای دستنشاندهبرسد اما با سد کوبنده مقاومت اسلامی در منطقه مواجه شد و نه تنها به اهدافش نرسیدبلکه امنیت داخلی و منافع ملی خود را در خطر دید.
نقش مقاومت اسلامی در غرب آسیا
غرب آسیا یک منطقه ژئواستراتژیک وژئوپلتیک مهم و حساس در دنیا است و به دلیل داشتن منابع غنی نفت و گاز همواره مطمحنظر قدرتهای استعمارگر غرب و شرق بوده است. به همین دلیل امروزه نیز تجزیه اینمنطقه، به ویژه کشورهای محور مقاومت و تبدیل آنها به کشورهای کوچک و ضعیف تبدیل بهیکی از اهداف مهم کشورهای سلطهگر غربی شده است.
«مهدی عزیزی» مدیر سایت بیداری اسلامیدر گفتوگو با گزارشگر کیهان درباره نقش مقاومت اسلامی در تحولات منطقه غرب آسیامیگوید: «بیتردید امروز جنبشهای اسلامی در منطقه توانستهاند ادبیات سیاسی راتغییر دهند، ادبیاتی که رژیم صهیونیستی را اسطوره شکستناپذیری میدانست اما برایرسیدن به این تاثیرگذاری، جنبشهای مقاومت چه فرآیندی را پشت سر نهادند تا امروزبه این پختگی سیاسی و نظامی برسند؟ پرسشی که پاسخ به آن را باید در تحولات 1978همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی جستوجو کرد.» وی اضافه میکند: «تا پیش از پیروزیانقلاب اسلامی ایران به جنبشهای عربی که تنها با تکیه و اعتماد به قومیگرایی وپانعربیسم مبارزه میکردند در پی شکستهایی زیاد از جمله جنگهای 1967 و 1973 ازاسرائيل دچار یاس و سرخوردگی شده بودند و هیچ الگو و مدلی برای ادامه مبارزه دربرنامه آنان وجود نداشت و نبود انگیزههای معنوی و دینی نیز روند را تا جاییرساند که برخی از آنها برای عادیسازی روابط با رژيم صهیونیستی ابراز تمایل کردند.»
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح میکند: «اینگروهها هیچ افقی برای ادامه مبارزه نداشتند و از سویی مردم فلسطین و منطقه نیزاعتماد خود را به آنان از دست داده بودند و برخی از این گروهها وابسته به شرق وبرخی وابسته به غرب بودند که تشکیلات خودگردان فلسطین نمونه بارز وابستگی به غرببود و امروز نقش آن در تقویت اردوگاه سازش خلاصه شده است.»
به گفته مدیر سایت بیداری اسلامی،باپیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل جنبشهای مقاومت اسلامی که از انقلاب ایران الگوگرفته بودند تحول جدیدی در منطقه ایجاد شد. انقلابی که در درون مرزها نماند و ازپیش از پیروزی برنامه و نقشه راه خود را ترسیم کرده بود. به عبارت دیگر جایگاهعقیدتی و سیاست خارجی انقلاب پیش از پیروزی در اندیشههای بنیانگذار انقلاب تعریفشده بود. بر همین اساس مدل جدیدی در برابر ملتهای منطقه قرار گرفت. اعتمادبه باورهای بومی و اندیشههای اسلامی برای اداره و مدیریت و نیز مقابله بادشمنان، ادبیات جدیدی را در بین مردم ایجاد کرد. مدل سازش کنار رفت و مردم اعتمادخود را به جریانهای سازشکار از دست دادند.
مهدی عزیزی مدیر سایت بیداری اسلامیهمچنین خاطرنشان میکند: «گروههای مقاومت در فلسطین مانند حماس و جهاد با پسونداسلامی پس از انقلاب اسلامی ایران شکل گرفتند. مقاومت اسلامی لبنان نیز از همیندست بود که تاثیرپذیری و همخوانی بیشتری داشت. در بیشتر این جنبشها روش جدیدی برایمقابله با رژیم صهیونیستی که بر اسلام سیاسی و عملی استوار بود ایجاد شد. روشی کهمدل اسلام اخوانی و آمریکایی را کنار گذاشت و همین الگوی اصیل، برخی کشورهای عربیرا به کنارهگیری از ایران واداشت. در واقع میتوان نگرانی عمیق این کشورها را ازگسترش الگوپذیری از ایران درک کرد و تحولاتی که این روزها در بحرین، یمن و در کنارمرزهای عربستان سعودی رخ میدهد توجیه این نگرانیها است.
شکستن بت استکبار و وابستگی
قدرتهای بزرگ و سلطهگر همواره بهاین فکر میکنند که چگونه با مخالفان نظم موجود بینالمللی برخورد کنند. وقوعانقلاب اسلامی در ایران به رهبری امام خمینی(ره) در سال 1979 باعث شد که ایران ازمتحد درجه یک آمریکا در منطقه غرب آسیا به دشمن استراتژیک و بزرگترین بر هم زنندهنظم آمریکایی تبدیل شود. از این زمان قدرتهای غربی تلاش کردند که با تمام قدرت وامکانات به مقابله با این کشور بپردازند.ساماندهی و حمایت از گروههای مختلف مخالفجمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج از کشور، حمایت از جنبشهای تجزیهطلبانه،جلوگیری از صدور انقلاب اسلامی، جداییمحور مقاومت از ایران از جمله اقداماتی استکه نظام سلطه برای مقابله با ایران در پیش گرفت.
«متین منتظمی» دبیرکل اتحادیه جامعهاسلامی دانشجویان سراسر کشور در گفتوگو با گزارشگر روزنامه کیهان دربارهویژگی استکبارستیزی دین مبین اسلام و تشکیل جبهه مقاومت اسلامی میگوید: همان طورکه در قرآن کریم آمده اسلام دینی است که باید مراحلی را طی کند و فراگیر و جهانگیرشود و این یکی از عواملی است که جبهه استکبار از آن واهمه دارد. در واقع حقانیت وقدرت دین اسلام است که استکبار جهانی میخواهد تحت هر شرایطی از گسترش آن جلوگیرینماید.»
وی اضافه میکند:«با وقوع انقلاب اسلامی ایران، بتاستکبار، وابستگی و وادادگی شکسته شد و به مردم جهان ثابت شد که برای آزادی وپیشرفت باید استقلال داشت و استکبار جهانی را حذف کرد. به همین دلیل با گذر زمانبه این نتیجه رسیدند که اسلام بهترین و کاملترین دین برای مقاومت در برابراستکبار جهانی است و انقلاب اسلامی ایران نیز علمدار و پرچمدار این حرکتاست.دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان همچنین میگوید: «جبهه مقاومت اسلامی نیزبا محوریت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به دین مبین اسلام توانسته استدر برابر زورگوییها و زیادهخواهی کسانی که خود را ارباب جهان میدانستندایستادگی کند و آنها را به خاک سیاه بنشاند تا جایی که خودشان نیز اعتراف کردند کهتوان ایستادگی در برابر جبهه مقاومت اسلامی به رهبری ایران اسلامی را ندارند.»
وی خاطرنشان میکند: «ایستادگیسوریه، حزبالله، عراق، یمن و مدافعین حرم نشان داد که مسلمانان تا پای جان آمادهمبارزه هستند و در برابر کسانی که بخواهند به دین پیامبر اعظم(ص) و ائمه اطهار(ع)تخطی نمایند مقاومت خواهند کرد و البته همین موضوع یکی دیگر از عوامل مهم ترساستکبار از مقاومت اسلامی است به همین دلیل دست به هر کاری میزنند که جبهه مقاومتاسلامی را خدشهدار سازند ولی باید بدانند که آرزوی خود را به گور خواهند برد وبیداری اسلامی، روزبهروز در حال گسترش است.»
منبع :کیهان ، فریده شریفی ، 20/05/1395