ساکنان نوار غزه از مدتی قبل از پرواز گستردههواپیماهای جاسوسی رژیم صهیونیستی در آسمان نوار غزه ـ که در اصطلاح عامیانه ازآنها با نام “الزنانه” یاد می شود ـ شاکی هستند و این مساله باعث ایجادنگرانی نسبت به اهداف پشت پرده این پروازها شده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، صفحاتپایگاه های ارتباط جمعی در غزه شاهد انتشار دهها نظر و یادداشت از سوی شهروندانفلسطینی هستند که در این یادداشت ها ناراحتی خود از پرواز گسترده هواپیماهایجاسوسی رژیم اشغالگر قدس در آسمان این منطقه را ابراز داشته اند و برخی از آنها ازامکان پخش مستقیم فایل های ویدیوئی در فیسبوک برای انتشار فایل های صوتی و ویدیوئیحاوی صدای پرواز هواپیماهای صهیونیستی در آسمان غزه استفاده کرده اند.
در این میان، کارشناسان مسائل صهیونیستی وناظران امنیتی نظرات مختلفی درباره اهداف رژیم صهیونیستی از پرواز هواپیماهایجاسوسی اش در آسمان غزه بیان کرده اند و برخی از آنها معتقدند که این رژیم سعی درجمع کردن اطلاعات محرمانه درباره افزایش قدرت نظامی مقاومت دارد، اما برخی دیگر،اعلام کرده اند که این پروازها هیچ جای نگرانی ندارد و در راستای گشت زنی های دورهای هواپیماهای صهیونیستی در آسمان غزه صورت می گیرد.
گروه اول برای اثبات نظر خود به اظهارات برخیمقامات صهیونیستی درباره جبهه غزه یا بحث های مربوط به آزادی نظامیان اسیر اینرژیم اشاره می کنند، اما گروه دوم معتقدند که نه رژیم صهیونیستی و نه مقاومت خواهانورود به عرصه جنگ جدید نیستند.
ایمن رفاتی از تحلیلگران مسائل صهیونیستی درگفتگو با روزنامه الرساله تاکید کرد که به احتمال زیاد ارتش صهیونیستی تصمیم بهافزایش فعالیت های اطلاعاتی خود در غزه گرفته است تا بانک اهداف جدید خود را تهیهکند و از سوی دیگر، توان نظامی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و اهداف آنرازیر نظر داشته باشد.
رفاتی تصریح کرد که جدای از اهداف اطلاعاتی،این احتمال وجود دارد که هدف از پرواز هواپیماهای صهیونیستی در آسمان غزه اخلال درعملیات های مقاومت و تحرکات خودروهای نظامی آن؛ به ویژه پس از پی بردن مقاومت بهخطر گشت زنی های هواپیماهای صهیونیستی در حریم هوایی غزه باشد.
وی افزود شاید ارتش صهیونیستی سیاست ایجاد محدودیتهای شدید خود در قبال اقدامات آماده سازی و جمع آوری تجهیزات توسط مقاومت را عملاآغاز کرده باشد و نمی خواهد به مقاومت اجازه فعالیت آزادانه را بدهد، بلکه می خواهدآنرا تحت فشار قرار داده و امکانات در دسترس آنرا کاهش دهد تا فرصت دست زدن به هرگونه عملیات نظامی از سوی آن گرفته شود.
علاوه بر این، این احتمال وجود دارد که هدف ازتشدید عملیات های ارتش صهیونیستی در آسمان غزه و در مرزهای شرقی، رساندن این پیامبه جنبش حماس باشد که اگر سعی در تشدید عملیات های خود داشته باشد، ارتش آماده مقابلهبا چنین وضعیتی است.
اما بر خلاف رفاتی، دکتر هشام مغاری کارشناسمسائل امنیتی اعلام کرد که معادله بازدارندگی موجود میان مقاومت و رژیم صهیونیستیمی تواند جلوی وقوع جنگ های جدید در آینده را بگیرد.
وی افزود رژیم صهیونیستی از هیچ تلاشی برای جمعآوری بیشترین حجم ممکن از اطلاعات محرمانه درباره تحرکات و فعالیت های مقاومت درراستای افزایش قدرت و توسعه عملیات های خود فروگذار نمی کند و همین مساله باعثتقویت این احتمال می شود که پرواز هواپیماهای صهیونیستی در آسمان غزه، اقدامی درراستای افزایش عملیات های اطلاعاتی مداوم این رژیم باشد.
مغاری تصریح کرد که افزایش گشت زنی هواپیماهایجاسوسی اسرائیل در آسمان غزه مستلزم افزایش مخفی کاری در فعالیت های مقاومت وتحرکات آن است؛ چرا که این روند آماده سازی مستمر مقاومت در مرحله پس از جنگ سال2014 به عاملی برای ناراحتی این رژیم تبدیل شده است.
این تحلیلگر مسائل صهیونیستی خواستار اطمینانبخشی به ساکنان غزه درباره عدم وقوع جنگ طی ماه های آینده شد و گفت دلایل منطقیوجود دارد که باعث می شود هر دو طرف به آرامش موجود در مرزها پایبند باشند.
وی افزود به هر حال، مقاومت نمی تواند از دسیسهها و توطئه های دشمن صهیونیستی در امان باشد؛ به ویژه که اویگدور لیبرمن تندرو برکرسی وزارت جنگ این رژیم تکیه زده است و به تجاوز علیه غزه به چشم اهرم و ابزاریبرای اثبات قدرت خود در برابر مخالفان خود نگاه می کند.