جنبش حماس با اعلام آمادگی خود برای مشارکت درانتخابات آتی شوراها شوک سنگینی را به آمریکایی ها، مقامات رژیم صهیونیستی ومسئولان تشکیلات خودگردان وارد کرد که البته بازتاب آن را می توان در اظهارات طرفهای مذکور دید. تحلیلگران و نویسندگان صهیونیست در نوشته های خود به پیش بینیاوضاع در صورت پیروزی حماس در انتخابات پرداختند و خروج از این تنگنا (پیروزی حماسدر انتخابات) را مورد کنکاش قرار دادند.
روزنامه معاریو در شماره روز شنبه خود دو مقالهبا موضوع انتخابات شوراهای فلسطین منتشر کرد. عنوان یکی از این مقالات که نام رانادلست، نویسنده صهیونیستی را در پای خود داشت، چنین بود: «آیا اسرائیل و ابومازنمی توانند انتخابات شوراها را به شکست بکشانند؟» عنوان مقاله دوم هم «چگونگی نجاتفتح» بود که نام کارولین گلیک به عنواننویسنده آن ثبت شده است. بخش ترجمه مرکز اطلاع رسانی فلسطین برجسته ترین موارد ذکرشده در دو مقاله را مورد بررسی قرار داده است.
دو نویسنده مذکور مقالات خود را وقتی نوشته اندکه پیش بینی های مسئولان دستگاه های امنیتی رژیم صهیونیستی که توسط رسانه های عبریپخش شده است، حکایت از آن دارد که در انتخابات آتی، نامزدهای عضو حماس در اکثرشوراهای شهر و روستا پیروز خواهند بود.
همسویی منافع ابومازن با نتانیاهو
ران ادلست مقاله خود را چنین آغاز می کند: «بهدنبال اعلام خبر برگزاری انتخابات شوراها در کرانه باختری و نوار غزه بود که هرج ومرج و نابسامانی کنونی بر دستگاه های امنیتی حاکم شد و همین امر نیز زئیو الکین رابر آن داشت تا بگوید: تصمیم ابومازن دیگر بی ربط است ؛ چرا که تشکیلات خودگردان ازهم پاشیده شده است و ما باید وارد مراکز شهرها در کرانه باختری شویم و کنترل آنهارا به دست بگیریم.»
نویسنده مذکور با اشاره به همسویی منافع نتانیاهوو ابومازن در به شکست کشاندن انتخابات، تصریح کرد که انتخاب هواداران ابومازن بهنفع تل آویو است.
قرار است که انتخابات شوراهای فلسطین در هشتماکتبر آتی برگزار شود که شامل 416 حوزه از جمله 141 شهر و شهرک و 13 کلان شهر خواهدشد. از مجموع حوزه ها، 25 حوزه مربوط به نوار غزه است. ضمنا تعداد رای دهندگان نیزبه حدود 2.6 میلیون نفر می رسد.
نویسنده مذکور می افزاید: «مشکل این است که چطورمی توان با انتخاباتی که با نظارت جامعه بین الملل و با حضور نمایندگانی از چندینکشور برگزار می شود، بازی کرد.»
پروژه شکست دادن حماس
ران ادلست در ادامه به بحث های صهیونیست ها برای جلوگیریاز پیروزی حماس و نیز امکان دخالت در انتخابات پرداخت و پیشنهاد کرد که بازداشتهای دسته جمعی فعالان سیاسی عضو حماس و تخریب زیرساخت های ایجاد هوادار برای اینجنبش همچون مراکز همگانی و کلاس های آموزشی در دستور کار قرار گیرد یعنی همان مدلیکه این رژیم در مورد انتخابات لبنان انجام داد وقتی که جنگ اول خود علیه این کشورعربی انجام داده بود.
وی تصریح کرد: «باید همان کاری را با حماس کرد کهدر پی کشف اجساد سه شهرک نشین (کشته شده در ژوئن 2014) انجام شد. در آن دوره،یورام کوهین و رونی که به ترتیب ریاست و معاونت سازمان شاباک را بر عهده داشتند،بر عملیات های خود علیه حماس تشدید بخشیدند و مدیریت نابودی زیرساخت های حماس را عهدهدار شدند. آنها کلاس های آموزشی، مراکز پزشکی، دفاتر و مراکز مختلف که زیرساخت هایایجاد هوادار برای حماس بودند، از بین بردند و ده ها تن از فعالان سیاسی حماس رابازداشت کردند. در نهایت نیز عملیات پاکسازی پایدار (جنگ علیه نوار غزه) را به راهانداختند که باعث افزایش توان حماس در کرانه باختری و تقویت سیطره این جنبش بر غزهانجامید.»
یکی از طرح هایی که مقامات رژیم صهیونیستی بهدنبال تحقق آن هستند، به راه انداختن فتنه در فلسطین است. نویسنده صهیونیست مذکور مینویسد: «تنها امید ما این است که حماس و فتح وارد یک جنگ شدید داخلی شدند. اتفاقیکه پیش از این افتاده و احتمال وقوع مجدد آن نیز وجود دارد. انتخابات اکتبر ثابتمی کند که اعضای این دو گروه و همچنین ما درس های لازم را گرفته ایم یا نه. به هرحال، پر واضح است که حماس اینجاست تا بماند.»
نقشه نجات
کارولین گلیک، نویسنده صهیونیست در مقاله خودمستقیما به طرح موضوعی می پردازد که خواب و آرام را از مسئولان رژیم صهیونیستیگرفته است. او در مقاله خود که توسط روزنامه معاریو منتشر شده، مسئله «چگونگی نجاتفتح از این تنگنا» را مورد بحث قرار می دهد.
الکس فیشمن نیز مقاله ای در روزنامه یدیعوتآهارانوت نوشته و تاکید کرده است: «رئیس تشکیلات خودگردان و جنبش فتح تنها کسانینیستند که نسبت به نتایج انتخابات نگران هستند ؛ بلکه فرماندهان ارتش اسرائیل نیزتحت فشار می باشند.»
بر اساس گزارش الکس فیشمن، وزیر جنگ رژیمصهیونیستی در هفته های گذشته جلسات بحث و تبادل نظر فراوانی را با فرماندهان ارتشبرای اجرای طرح تدوین شده توسط هماهنگ کننده امور دولت در اراضی اشغالی داشته است.از مهم ترین مفاد این طرح می توان به انتقال اختیارات مربوط به برنامه ریزی و ساختو ساز در مناطق «C» به تشکیلات خودگردان است.
وی می نویسد: «لیبرمن با ساخت و ساز های غیرقانونی فلسطینیان در مناطق Cموافقت خواهد کرد و ایجاد یک شهر جدید فلسطینی در کرانه باختری ـ به همان سبک شهرروابی ـ را خواهد پذیرفت. به نظر می رسد که این کارها تلاشی برای نشان دادن ابعادمثبت تشکیلات خودگردان می باشد که محبوبیت خود را از دست داده است.»
گلیک درباره طرح مذکور خاطرنشان می سازد: «مشکلاتفراوانی در این طرح وجود دارد. به عنوان نمونه، چشم پوشی از اختیارات مربوط بهبرنامه ریزی و ساخت و ساز در مناطق C کارسودمندی نیست ؛ زیرا وقتی اسرائیل از اختیارات خود در این مناطق می گذرد، عملاتوان خود برای کنترل امنیت در مناطق مذکور را از دست می دهد و مناطق اسرائیلی نشین(شهرک های یهودی در کرانه باختری) را به خطر می اندازد.»
نویسنده یادشده در ادامه این پرسش را مطرح می کند:«چرا ارتش اسرائیل فکر می کند که تفویض اختیارات مربوط به ساخت و ساز و برنامهریزی در مناطق C شانس نامزدهای انتخاباتی فتحبرای پیروزی در انتخابات آتی شوراها را افزایش می دهد؟ بر چه اساسی چنین تصوری میکنند؟ تجربه سال های اخیر ثابت کرده است که امتیازات اعطای شده از سوی اسرائیل،فلسطینیان را به سمت حمایت از صلح سوق نمی دهد.»
وی در ادامه ابراز می دارد: «آیا در صورت پیروزیحماس در انتخابات آیا باز هم اسرائیل این وضعیت (تفویض اختیارات) را ادامه می دهدیا آنکه تمامی اینها منوط به تحقق شروطی خاص است؟»
حماس، پیروز انتخابات خواهد بود
تحلیلگر امور رژیم صهیونیستی در مرکز اطلاع رسانیفلسطین می گوید که چندین سناریو برای به شکست کشاندن انتخابات یا تعویق زمان آنوجود دارد. به عنوان نمونه، امکان دارد که صهیونیست ها ـ با تایید تشکیلاتخودگردان ـ دست به کاری بزنند که توجه افکار عمومی ملت فلسطین و به طور خاص جنبشحماس را از انتخابات را بازدارند.»
به نظر تحلیلگر ما، فراخوان کنونی صهیونیست ها برایحمله به مسجد الاقصی احتمالا یک اقدام از پیش برنامه ریزی شده برای منحرف کردنتوجه ملت فلسطین از موضوع انتخابات و به تبع آن، تاخیر انتخابات برای مدتی طولانییا حتی لغو آن باشد. صهیونیست ها و تشکیلات خودگردان می کوشند تا در مسیر پیروزیحماس مانع تراشی کنند ؛ ولی وضعیت در فلسطین نشان می دهد که لیست های انتخاباتیمورد حمایت حماس پیروز انتخابات خواهند بود.