کشتیلغو محاصره “زیتونه” با مشارکت فعالان زن حامی مساله فلسطین و در قالبچهارمین ناوگان بین المللی آزادی غزه خود را آماده سفر از بندر “مسینا”در جزیره صقلیه ایتالیا به سمت سواحل نوار غزه می کند تا محاصره 10 ساله این منطقهرا لغو کند.
بهگزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این فعالان زن که تعداد آنها 30 نفر اعلام شدهاست، تابعیت های مختلف ترکیه ای، کانادایی، اسپانیایی، آمریکایی، نروژی،استرالیایی و غیره دارند و دو روز قبل به جزیره صقلیه ایتالیا که آخرین ایستگاهناوگان بین المللی شماره 4 آزادی غزه قبل از رسیدن به سواحل غزه است، رسانده اند.
اینفعالان زن حامی مساله فلسطین که مهارت کافی در زمینه دریانوردی دارند، نشست هایگسترده ای با دیگر فعالان زنی که به ناوگان آزادی ملحق شده اند، برگزار کرده و اقداماتیرا که لازم است آنها در جریان این سفر انجام دهند برایشان تشریح کرده اند.
دربحبوحه آمادگی این ناوگان و دست اندرکاران آن برای سفر به غزه، خبرنگار خبرگزاریبین المللی “آناتولی” ترکیه با تعدادی از فعالان زن عضو این ناوگان کهبه تازگی به آن ملحق شده اند و به ویژه “رناتو آکورنتی” شهردار مسیناترتیب داده است و آنها در گفتگو با این خبرگزاری از شور و شوق زیاد خود برای سفربه غزه به ویژه در آستانه آغاز حرکت کشتی به سمت سواحل غزه سخن گفته اند.
درهمین راستا، “الین هانسون” خواننده سوئدی اعلام کرد که از دو سال پیششاهد تلاش های فلسطینیان مقیم سوئد برای کمک به هموطنان فلسطینی خود بوده است و پساز این مساله اهتمام زیادی به مساله فلسطین دارد و می خواهد از نزدیک در جریاناوضاع آنها قرار گیرد.
هانسونتصریح کرد که رسانه های غربی توجه چندانی به درد و رنج زنان فلسطینی و انتقال آنبه افکار عمومی کشورهای غربی ندارند و باید حمایت های بیشتری از زنان فلسطینی صورتگیرد و صدای آنها به تمامی محافل بین المللی رسانده شود.
وی درپاسخ به سوالی درباره خطرات این سفر دریایی و احتمال حمله نظامیان صهیونیستی بهکشتی فعالان زن بین المللی اظهار داشت که «واقعیت این است که ما در جریان اینخطرها قرار داریم و خودمان را آماده مقابله با چنین حوادث احتمالی کرده ایم. مااطمینان زیادی داریم که می توانیم خودمان را به غزه برسانیم و با زنان و کودکانفلسطینی دیدار کنیم.»
ویافزود:« ما نمایندگان جنبش صلح هستیم و نه طرفداران خشونت و در صورتی که حمله ایبه کشتی ما صورت گیرد، وارد درگیری نمی شویم.»
از سویدیگر، “لیزا هامیلتون” که در جزیره “کارسکا”ی فرانسه بهناوگان آزادی 4 پیوسته است، تاکید کرد که « به خاطر مشارکت در این ناوگان احساسافتخار می کند و مطمئن است که عدالت اجتماعی و آزادی فردی باید درباره همگان رعایتشود.»
هامیلتونتصریح کرد که «تمامی انسان ها از لحاظ حقوق با هم برابر هستند و محاصره رژیمصهیونیستی علیه باریکه غزه مغایر قوانین بین المللی است.» وی همچنین همبستگی خودبا تمامی فلسطینیان را اعلام و باریکه غزه را به “زندان بزرگ” تشبیهکرد.
“وندیگولد اسمیت” فعال زن کانادایی هم اظهار داشت که دلایل متعددی باعث مشارکت ویدر ناوگان آزادی غزه 4 شده است و شعار وی در این سفر این است که «غزه باید آزادشود.»
گولداسمیت با ابراز نگرانی شدید نسبت به حمله احتمالی نظامیان صهیونیستی به کشتی حاملآنها “زیتونه” خاطر نشان کرد که حادثه حمله کماندوهای صهیونیستی به کشتیفعالان صلح بین المللی در مسیر سفر به سواحل غزه (که منجر به شهادت 10 نفر ازاتباع ترک آن و زخمی شدن دهها نفر دیگر شد) هنوز از ذهن جهانیان پاک نشده است.
کماندوهایصهیونیستی در حادثه مذکور که اواسط سال 2010 میلادی روی داد به کشتی “ماویمرمره” بزرگترین کشتی ناوگان آزادی که قصد سفر به نوار غزه و لغو محاصره غزهرا داشت، حمله کردند. در این کشتی بیش از 500 فعال صلح بین المللی حضور داشتند کهاکثر آنها تابعیت ترکیه ای داشتند. این حمله باعث شهادت 10 نفر از سرنشینان کشتی وزخمی شدن دست کم 50 نفر دیگر شد.
“رناتوآکورنتی” شهردار مسینا هم به نوبه خود از میزبانی کشتی زیتونه در این بندرابراز خشنودی کرد و از رشادت های فعالان زن بین المللی که برای کمک رسانی به اهالیمحاصره شده نوار غزه جان خود را به خطر انداخته اند، تقدیر و تشکر کرد.
وی برلزوم تداوم حرکت این کشتی به سمت نوار غزه و افزایش برنامه های کمک به لغو محاصرهغزه تا زمان برخورداری ساکنان این منطقه از آزادی کامل تاکید کرد و گفت ساکنان غزهباید از درد و رنج چندین ساله نجات پیدا کنند.
رژیمصهیونیستی از زمان پیروزی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” در انتخاباتپارلمانی سال 2006 فلسطین، باریکه غزه را در معرض محاصره قرار داده است و از اواسطماه ژوئن سال 2007 بر شدت این محاصره افزوده است.
سازمانملل هم به نوبه خود اعلام کرده است که 80 درصد از ساکنان این منطقه محاصره شده بااستفاده از کمک های بشر دوستانه به زندگی خود ادامه می دهند و 43 درصد از جمعیتتقریبا 2 میلیون نفری نوار غزه به شدت از بیکاری رنج می برند.
در این شرایط، فعالان زن بینالمللی حامی مساله فلسطین سعی دارند با دو کشتی “زیتونه” و”امید” در قالب چهارمین ناوگان آزادی غزه خود را به این منطقه محاصرهشده برسانند و ضمن اعلام همبستگی با زنان و کودکان فلسطینی، کمک های بشردوستانه رابه دست ساکنان محاصره شده غزه برسانند تا اندکی از درد و رنج ناشی از محاصره غزهبکاهند.