یکشنبه 22/سپتامبر/2024

فلسطين گمشده در دالان انتخابات آمريكا

سه‌شنبه 27-سپتامبر-2016

اين روزهاايالات متحده در كنار استمرار بحران سازي‌هاي جهاني در داخل نيز با تحولي مهم بهنام انتخابات رياست جمهوري ( آبان ماه ) مواجه است. انتخاباتي كه به دليل شرايط حاكم برداخل و خارج آمريكا با ابهامات بسياري همراه شده و حتي نزديك به نيمي از مردمامريكا از احتمال تقلب در انتخابات مي گويند. مسئله فلسطين يكي از مهمترين مباحثياست كه در اين انتخابات مانند انتخابات‌هاي ديگر به چشم مي‌آيد.
نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوریآمریکا به نتانیاهو قول داد، اگر رئیس جمهور شود به این رژیم برای مقابله با«تهدیدهای تروریستی» کمک کند. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که برایشرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفته است، یکشنبه با هیلاری کلینتوننامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دیدار کرد.ستاد انتخاباتی هیلاریکلینتون پس از این دیدار در بیانیه‌ای اعلام کرد نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به نتانیاهو قول داد در صورتی که رئیس جمهور شود به این رژیم برایمقابله با «تهدیدهای تروریستی» کمک کند. ترامپ نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نیز در دیدار با نتانیاهو: اگر رئیس جمهور آمریکا شوم بیت‌المقدس رابه عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت خواهم شناخت.ستاد انتخابات ترامپ در بیانیه‌ایاعلام کرد: ترامپ در این دیدار گفت: «بیت‌المقدس از بیش از سه هزار سال قبل پایتختقوم یهود بوده است ! و آمریکا تحت اداره ترامپ در نهایت حکم دیرینه کنگره رادرباره به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت جدایی ناپذیر اسرائیل خواهدپذیرفت.»کنگره آمریکا اکتبر سال ۱۹۹۵قانونی را تصویب و در آن درخواست کردبیت‌المقدس (قدس اشغالی) به عنوان پایتخت جدایی ناپذیر رژیم صهیونیستی به رسمیتشناخته شود.
در این میان نخست وزیر رژیم صهیونیستیتصریح کرد: نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هرچه باشد باز هم ما دوستی در کاخسفید خواهیم داشت و رئیس جمهور آتی آمریکا به ائتلاف قوی میان اسرائیل و ایالاتمتحده ادامه خواهد داد.
در حالي روند انتخابات براي تعيينچهره چهل و پنجمين رئيس جمهور آمريكا در جريان است كه فلسطيني‌ها اميد چنداني بهنتيجه اين انتخابات ندارند زيرا اصولا احقاق حقوق ملت فلسطين و اصولا نزاعاسرائيلي فلسطيني در كمپين انتخباتي كانديداهاي مطرح يعني هيلاري كلينتون از حزبدموكرات و دونالد ترامپ از حزب جمهوري‌خواه، جايي ندارد. چيزي كه در حال وقوع است،مسابقه اين دو نامزد انتخاباتي براي دريافت راي آمريكايي‌هاي اسرائيلي، سرمايه‌دارانصهيونيست و افراد حامي ايده طرفداري از ر‍ژيم صهيونيستي و ابراز حمايت و دوستينسبت به اين رژيم است. بسياري از فلسطيني‌ها بر اين باورند كه رئيس جمهور آتيآمريكا، در خوش بينانه‌ترين حالت، بهتر از باراك اوباما نخواهد بود. او با داشتنريشه‌هايي نزديك به مسلمانان و پوستي سياه رنگ، بارقه‌هاي اميد را در دل بسياري ازجمله فلسطيني‌ها براي حمايت ازحقوق آنان در نزاع با صهيونيست‌ها پديدار ساخت. اوبا اين ديدگاه كه حل قضيه فلسطين كليد آرامش در غرب آسيا خواهد بود، كار خود راآغازكرد اما در عمل و با مواجهه با انبوه مشكلات، تسليم ديدگاه رژيم صهيونيستيبويژه بنيامين نتانياهو نخست وزير آن شد كه باور داشت، حل منازعات و مشكلات خاورميانه را نبايد از منازعه عربي فلسطيني شروع كرد.
اوباما در دوره رياست جمهوري‌اش عملانشان داد كه آمريكا در انديشه شيفتگان امپراتوري آمريكا، در برابر نفوذ صهيونيست‌هادر ساختار سياسي و اقتصادي خود، ناتوان است به طوري كه مرور زمان نشان داد، هميناوباما و حزب دمكرات كه در ابتدا سخن از برپايي دولت مستقل فلسطين طي دو سال بهزبان مي‌راند، به جايي رسيد كه نه تنها نتوانست رژيم صهيونيستي را وادار به توقفشهرك‌سازي كند و بن بست مذاكرات سازش را در هم بشكند، حتي بزرگترين كمك نظاميآمريكا به رژيم صهيونيستي را امضا و اجرايي نمود. كمكي كه در مجموع ۱۰سال، به ۳۸ميليارد دلار بالغ خواهد شد و اين، يعني چراغ سبز آمريكا براي مبارزه بيشتر رژيمصهيونيستي با فلسطيني‌ها و جنگ‌هاي بيشتر در منطقه. با اين تفاصيل آيا آمريكا رامي‌توان براي فلسطيني‌ها، ميانجيگري بي‌طرف دانست؟ آمريكا در دوران اوباما بيشترينكمك تسليحاتي را به اين رژيم داشته در حالي كه با حمايت از تروريسم و بحران‌سازيعليه جبهه مقاومت ابعاد وسيعي از حمايت‌ها از اين رژيم را به نمايش گذاشته است.
پيشينه رفتاري حزب دمكرات برايفلسطيني‌ها، نقطه درخشان چنداني ندارد و همانطور كه گفته شد، هيات حاكمه كنونيآمريكا ازحزب دموكرات، حتي ترجيح داد كه روند به بن بست رسيده مذاكرات سازش رابراي ممانعت از درگيري با لابي‌هاي صهيونيستي، مسكوت بگذارد. نامزد دموكرات‌هايعني هيلاري كلينتون همين شيوه را در برابر به حاشيه راندن مساله فلسطين در كمپينانتخاباتي خود نيز به كار گرفته است. به نظر نمي‌رسد كه هيلاري كلينتون ابداع وابتكار جديدي براي حل منازعه فلسطيني اسرائيلي داشته باشد و شيوه او در حقيقتادامه راه باراك اوباما محسوب مي‌شود. هيلاري كلينتون نيز مواضعي كلان دربارهحمايت از رژيم صهيونيستي و مراعات خط قرمزي مبني بر تامين امنيت آن، ابراز مي‌داردو حتي در كمپين انتخاباتي خود، ترامپ را به قصور در حمايت از رژيم صهيونيستي وچرخشي بودن مواضعش در اين رابطه متهم كرده است.از سويي صهيونيست‌ها نيز، كلينتونرا به عنوان حامي عقلاني خود ترجيح مي‌دهند، هرچند كه معتقدند ترامپ براي منافعكلان رژيم صهيونيستي بهتر است. در همين راستا و به عنوان نشانه‌اي براي همگراييبيشتر با رژيم صهيونيستي، كلينتون طي نامه‌اي به حاييم صابان اعلام كرد كه اگر بهرياست جمهوري برسد، يه رژيم صهيونيستي اجازه خواهد داد كه به جاي دو هزار نفر، ۲۰۰هزار تن از فلسطيني‌ها را به قتل برساند. رفتار حزب دموكرات همانند حزب جمهوريخواه، نشان دهنده تقابل با ايران (البته ازطريق شيوه‌هاي نرم) و حمايت از لابيعربستان در برابر جمهوري اسلامي است كه در مجموع، ادامه موضع خصمانه آن را بامقاومت در منطقه نشان مي‌دهد. حزب جمهوري‌خواه كه در حمايت از رژيم اسرائيل يدطولايي دارد، مانيفست جديد خود را در راستاي حمايت بيشتر از اين رژيم اعلام كرده ومثلا قيد واژه راه حل دو دولتي به راه حلي مورد رضايت رژيم اسرائيل مبدل كرده است.ترامپ براي جذب آراي آمريكايي‌هاي اسرائيلي، ستادهايي را در اراضي اشغالي مستقركرده و قشر راست گرا در اين اراضي، در حال تبليغ براي او هستند.
فلسطيني‌ها گفتمان ترامپ را دربارهخود، خصمانه تلقي مي‌كنند و معتقدند كه در صورت پيروزي ترامپ، اوضاع آنان بسياردشوارتر خواهد شد، البته اين به معناي خوب بودن كلينتون براي آنها نيست بلكه بهمعناي كمتر خصمانه بودن كلينتون در برابر آنان است.ترامپ علاوه بر اظهارات حاميانهمكرر خود ازرژيم صهيونيستي، علاوه بر اينكه به بن بست مذاكرات حتي درآينده (يعنيطي دوران رياست جمهوري احتمالي خود)، اعتراف كرده، راه حل جالبي را براي حل مسالهفلسطين پيشنهاد داده و عنوان كرده كه جزيره پورتوريكو را به فلسطيني‌ها خواهم داد،آمريكا هزينه وطن‌گزيني مجدد فلسطيني‌ها در اين مكان را خواهد داد و به آنان اينامكان را خواهد بخشيد كه به جاي قتل اسرائيلي‌ها، يك جمهوري در اين جزيره داشتهباشند!
با توجه به آنچه ذكر شد مي‌توان گفتفلسطيني‌ها از داشتن موضعي منفعل و چشم دوختن به انتخابات آمريكا خسته شده اند واين ديدگاه در ميان آنان رو به افزايش است كه بايد به خود متكي بود و اين وضعيت راخاتمه داد. البته برخي ازفلسطيني ها كه به دنبال قدرت خارجي براي تقويت موضع خودمي گردند و به دنبال تكيه بر نيروي دروني نيستند، در اين شرايط، به دنبال يافتنمتحدين جديد براي خود هستند كه از جمله آنها مي‌توان به اروپا و روسيه اشاره كرد ودرست به همين دليل است كه زمزمه احياي فرايند سازش در روسيه نيزبه گوش مي‌رسد. بههر تقدير آنچه مسلم است آنكه هيچ كانديدايي در آمريكا ذره‌اي دلسوزي براي فلسطينندارد و ملت فلسطين يك گزينه بيشتر ندارد و آن تكيه بر مقاومت و انتفاضه تا تحققحقوق خويش است.

 

 

 

منبع : سیاست روز ، 05/07/1395


 

لینک کوتاه:

کپی شد