عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین”حماس” ضمن اشاره به اینکه هیچ رقابتی در جنبش متبوعش بر سر رسیدن بهریاست دفتر سیاسی حماس و جانشینی خالد مشعل وجود ندارد، تصریح کرد که اخبار منتشرشده در این باره ادعایی کاملا بی پایه و اساس است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، موسیابومروزق در گفتگو با روزنامه محلی “قدس” که روز سه شنبه منتشر شد، ازمحمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان دعوت کرد به اظهارات مثبت خود در قبال حماس جامهعمل بپوشاند. وی تاکید کرد که حماس در تلاش برای برگزاری نشست همه جانبه ملی است ودر شرایط کنونی هیچ تصمیمی برای برگزاری نشست دوباره جنبش های فتح و حماس در دوحهاتخاذ نشده است.
ابومرزوق در این گفتگو به مسائل و موضوعاتی ازقبیل آشتی ملی، کمیته چهارجانبه بین المللی، انتخابات داخلی، نقش مصر در نظارت برپرونده آشتی ملی و انتخابات داخلی حماس پرداخته است.
متن کامل این گفتگو به شرح زیر است:
سوال اول را از پرونده آشتی ملی کهپس از اظهارات محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان پیرامون دیدار قریب الوقوع هیاتهای فتح و حماس در دوحه ـ پایتخت قطر ـ دوباره مطرح شده، آغاز خواهیم کرد. دلایلبرگزاری این دیدار که از نظر برخی ناگهانی بوده است، چیست؟ آیا احتمال ازسرگیریدور جدید گفتگوهای آشتی ملی در دوحه وجود دارد و با توجه به اینکه نشست های قبلینتیجه چندانی در بر نداشت، این دور از گفتگوها تا چه اندازه می تواند نتیجه بخش وموفقیت آمیز باشد؟
به رغم اصراری که بر تحقق آشتی ملی داریم و چشمپوشی از تمامی امتیازاتی که به حماس اختصاص دارد از جمله امتیازات مربوط بهانتخابات سال 2006 و استقبال از تلاش ها و تحرکات تمامی طرف ها برای تحقق آشتی ملیاز جمله مصر، قطر، عربستان سعودی، روسیه و سنگال. اما در شرایط کنونی نشست جدیدجنبش های فتح و حماس در دوحه در دستور کار نیست و صرفا برخی رسانه ها مدعی برگزاریچنین دیداری شده اند.
آیا تحولات منطقه به ویژه بیانیهکمیته چهارجانبه عربی پیرامون آشتی داخلی جنبش فتح و آشتی ملی فلسطین، اقدامات وتحرکات پس از آن و واکنش های رسمی جنبش فتح و اعلام مخالفت با هرگونه مداخله درامور داخلی فلسطینیان، نقشی در نزدیکی جنبش های فتح و حماس و دیدار مجدد آناندارد؟
نمی توانم چنین تحلیلی را رد یا تایید کنم، زیراطرح کمیته چهارجانبه عربی دیگر سری و محرمانه نیست و در مناسبت های زیادی از آنسخن گفته که به طور خلاصه می توان گفت هدف از آن تحقق آشتی داخلی جنبش فتح وبازگشت محمد دحلان رهبر برکنار شده این جنبش به منظور زمینه سازی برای انتخاباتداخلی آتی جنبش فتح است تا پس از آن آشتی ملی با جنبش حماس تحقق یابد و طی آن فتحقوی تر از زمان حال شده باشد و پس از آن نیز انتخابات سراسری برگزار خواهد شد کهجنبش فتح از این موضوع تصور مشخص دارد و در نهایت سازش سیاسی با رژیم صهیونیستی دردستور کار جنبش فتح خواهد بود. تاکنون محمود عباس و کمیته مرکزی فتح عملا با آشتیبا دحلان مخالف کرده اند. البته چه بسا در برخی دیدارها هم تعارفاتی در این خصوصداشته باشند اما همچنان مخالف آشتی با دحلان هستند.
این جواب، سوال دیگری را مطرح می کند بدینمفهوم که مصر اکنون چه نقش و جایگاهی در پرونده آشتی ملی فلسطین دارد؟ حال آنکهمصر ناظر اصلی این پرونده است. فرصت تحقق آشتی ملی بدون مشارکت قاهره تا چه اندازهاست؟
امیدواریم نقش آفرینی مصر در پرونده آشتی ملیادامه داشته باشد و متوقف نشود اما در حقیقت شرایط کنونی مصر موجب شده تا این کشورنتواند همانند قبل در رابطه با پرونده آشتی ملی نقش آفرینی کند اما با این حالمسئولان مصری اصرار دارند که جایگاه خود در مورد مساله فلسطین با حفظ کنند وپرونده آشتی ملی بارزترین پرونده متعلق به فلسطین است.
آیا حماس سفر به قاهره را در دستورکار دارد؟
در تلاش برای تدارک سفر به قاهره هستیم وامیدوار به پررنگ شدن نقش این کشور در پرونده آشتی ملی هستیم.
عباس هفته گذشته در اظهاراتی عنوانکرد: حماس بخشی اصیل از ملت فلسطین است. ما در سیاست و ایده هایمان با این جنبشاختلافاتی داریم اما هر دو با هم در یک سرزمین زندگی می کنیم و دمکراسی و انتخاباتمیان ما حکم می کند. شما در جنبش حماس این اظهارات را آن هم در شرایط کنونی چگونه ارزیابیمی کنید؟ آیا می توان گفت که این اظهارات می تواند پیش زمینه ای برای تشکیل دولتوحدت ملی در آینده نزدیک با مشارکت تمامی گروه ها و جریان های سیاسیفلسطین باشد؟
ما امیدواریم که عباس به این اظهارات خود کهکاملا مثبت و سازنده بود جامه عمل بپوشاند، اما ما باید بر سر مشارکت ملی وتفاهمات دو طرفه به توافق برسیم و صرفا به شعار و اظهار نظر اکتفا نکنیم. بدونتحقق آشتی ملی انتخاباتی موفق برگزار نخواهد شد زیرا در سایه دودستگی و اختلافاتداخلی برگزار انتخابات امری سخت و دشوار است و تجربه اخیر گواهی بر این مدعاست، بدینگونه که تشکیلات خودگردان نخست خواستار برگزاری انتخابات شهرداری ها و شوراهایمحلی شد و حماس نیز با این امر با توجه به اهمیت ویژه ای که داشت، موافقت کرد اماطولی نکشید که مسئولان تشکیلات خودگردان با سوء استفاده از قانون از برگزاریانتخابات پا پس کشیدند و این بدترین گزینه است که دادگاه ها و دستگاه قضایی سیاسیشوند.
اما تشکیل دولت وحدت ملی یکی از 6 بند توافقنامهآشتی ملی است و ما امیدواریم تمامی بندهای این آشتی محقق شود و شاهد وحدت ملتفلسطین و تحقق آشتی ملی باشیم.
برخی از دیدار یک جانبه دکتر حناناصر رئیس کمیسیون عالی انتخابات با رهبران حماس بدون حضور رهبران دیگر گروه ها وجریان های فلسطینی در خارج انتقاد کرده اند و برخی نیز این دیدار راتشریفاتی و صرفا برای بزرگ جلوه دادن حماس توصیف کرده اند. نظر شما در این بارهچیست؟
دکتر حنا ناصر شخصیتی ملی، گرانقدر و شفاف است وابومازن شخصا او را به این سمت منصوب کرده است نه حماس، و برای برگزاری انتخاباتاخیر یا تعیین رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات هیچ مشورتی با حماس صورت نگرفت. همکاریحماس با دکتر ناصر برگرفته از اعتماد این جنبش به ایشان است، زیرا وی فردی اهل عملاست که مخفیانه به دوحه نیامده است. او قبل از سفر به دوحه با جنبش فتح، محمودعباس و رامی حمد الله نخست وزیر دولت وفاق ملی دیدار کرده بود و عباس با سفر وی بهدوحه موافقت کرده بود و خود ایشان با توجه به اینکه بر برگزاری هرچهبهتر انتخابات اصرار داشت، درخواست دیدار با رهبران حماس را داد و ما نیز نمیتوانستیم با این دیدار مخالفت کنیم و اصرار وی بر برگزاری انتخابات دلیل و انگیزهاصلی این دیدار بود و دو طرف تعارفی را با یکدیگر نداشتند هر چند ایشان برای موضعدستگاه قضایی به رغم سیاسی بودن تصمیم اخیرش احترام قائل بود، زیرا مساله قدس درهیچیک از انتخابات قبلی بهانه نبوده است و مساله دادگاه های محلی، پلیس و امنیت براساس نظام داخلی فلسطین و بر حسب کمیسیون انتخابات مسائلی قانونی هستند و جنبش فتحو دولت رام الله نیز اعتراضی نسبت به این مسائل نداشته و حتی قبل از سفر رامی حمد اللهبه غزه و درخواست از سرویس های امنیتی برای تامین امنیت او و هیات همراهش و هرمسئول فلسطینی و خارجی با این مساله موافقت کرده بود اما در رابطه با دیدارهایدکتر حنا ناصر با فتح و حماس باید بگویم که وی با همه دیدار می کند هرچند جنبش هایفتح و حماس عملا بارزترین گروه های مطرح در عرصه انتخابات هستند و ما از دیداردکتر ناصر با تمامی جریان ها و گروه های فلسطینی استقبال می کنیم.
در رابطه با موضوع انتخابات شهرداریها و شوراهای محلی و پس از تعویق رسیدگی به حکم دیوان عدالت رام الله مبنی بر لغوانتخابات شهرداری ها بنا به درخواست دادستانی کل، اکنون از برگزاری انتخابات درکرانه باختری بدون نوار غزه سخن به میان می آید. رای و نظر شما در این باره چهخواهد بود؟ حماس چه سناریوهایی در صورت برگزاری یکطرفه انتخابات در کرانه باختری ویا تعویق و لغو انتخابات آماده کرده است؟
ما با برگزاری انتخابات در کرانه باختری بدوننوار غزه کاملا مخالف هستیم زیرا این به معنی تعمیق دودستگی و اختلافات داخلی واعتراف عملی به این اختلافات است و کسی از این مساله سودی نخواهد برد اما در موردموضع حماس در صورت تحقق چنین سناریویی باید گفت که در آن صورت حماس نیز موضع خودرا اتخاذ خواهد کرد و گزینه های زیادی پیش رو خواهد داشت و اگر درخواست تعویق زمانبرگزاری انتخابات از سوی دادستانی کل که نماینده تشکیلات خودگردان و دولت وفاق ملیاست، صادر شود کاملا واضح است که این تصمیم سیاسی خواهد بود نه قضایی.
اگر از شما برای شرکت در نشست هایسال آینده شورای ملی فلسطین دعوت به عمل آید مشارکت خواهید کرد؟ نظر شما در اینباره چیست؟
ما در شرایط کنونی خواستار برگزاری نشست های ملیو همه جانبه برای سر و سامان دادن به اوضاع داخلی فلسطین، تحقق آشتی ملی و برچیدندودستگی و اختلافات داخلی هستیم و در همین چارچوب، اوضاع سیاسی فلسطین به طور کلیبررسی خواهد شد و به موضوع انتخابات، برگزاری نشست های شورای ملی، پایه و اساسبرگزاری این نشست ها و چگونگی بازسازی ساختار شورای ملی و سازمان آزادی بخش براساس شراکت ملی و وحدت نیز رسیدگی خواهد شد و برای این منظور، باید اکنونبه دنبال برگزاری یک نشست ملی و همه جانبه باشیم و بهبود اوضاع داخلی نه بابرگزاری نشست شورای ملی و بازسازی ساختار آن، بلکه از طریق تحقق وحدت ملی فلسطیندر جریان دیدارها و گفتگوهای همه جانبه و فراگیر و بازسازی ساختار سازمان آزادی بخشبه منظور بازیابی جایگاه ان در پیشبرد پروژه آزاد سازی فلسطین و بازگشت آوارگان بهشهر و دیار خود ممکن خواهد بود.
انتخابات داخلی حماس با توجه بهاینکه از حساسیت بالایی برخوردار است و می دانیم که حماس تمایلی ندارد که رسانه هابه این مساله بپردازند اما در حقیقت این جنبش با توجه به اهمیت سیاسی که برایفلسطین، کشورهای عربی و حتی محافل بین المللی دارد زیاد به رسانه ها و خبرنگاراناجازه نمی دهد در مورد انتخابات داخلی این جنبش سوال بپرسند. اکنون که سخن ازتعویق انتخابات داخلی حماس است سوال ما این است که آیا تصمیمی در رابطه با تعویقزمان برگزاری انتخابات داخلی حماس که همه می دانند طبق برنامه جنبش اواخر سال جارییا اوایل سال آینده برگزار خواهد شد، اتخاذ شده است؟
خبری از تعویق زمان برگزاری این انتخابات نیست وحماس در سخت ترین شرایط نیز انتخابات داخلی خود را برگزار کرده است وانتخابات اوایل سال آینده برگزار شده و زمان آن نه به تعویق می افتد و نه زودتربرگزار می شود و همانگونه که اشاره کردید حماس در مورد امور داخلی خود زیاد بارسانه ها سخن نمی گوید و تمامی اظهارات و سخنانی که در این باره بیان می شود، صرفاتجزیه و تحلیل رسانه ها است نه موضع رسمی حماس.
برخی گزارش های رسانه ای از رقابتشما و اسماعیل هنیه بر سر جانشینی خالد مشعل سخن می گویند. این گزارش ها تا چهاندازه صحت دارد و بالاخره چه کسی به جانشینی مشعل خواهد رسید؟
در جنبش حماس هیچ کس خود را برای هیچ منصبینامزد نمی کند و در اصل هیچ رقابتی وجود ندارد، بلکه این شورای مشورتی جنبش حماساست که رئیس دفتر سیاسی جنبش را انتخاب می کند، بدین گونه که شورای مشورتی کسی راکه شایسته ریاست ببیند انتخاب می کند و مساله رقابت میان اسماعیل هنیه و موسیابومرزوق صرفا در رسانه ها مطرح شده و هیچ واقعیت خارجی ندارد.
ازسرگیری عملیات های مقاومتی درآستانه اولین سالروز انتفاضه قدس را چگونه می بینید؟ آیا ملت فلسطین به دور ازگروه های فلسطینی به شیوه خاص خود اولین سالروز انتفاضه را گرامی می دارد؟
بسیاری ادعا می کنند که گروه های فلسطینی ازمقاومت دور شده اند اما این به هیچ وجه واقعیت ندارد. گروه های فلسطینی از میانهمین ملت پرورش یافته اند و درست است که این ملت اغلب در اقدامات و عملیات های خودبر رهبرانش پیشی می گیرد، زیرا ملتی که تحت اشغال است طبیعی است که بهمقاومت به عنوان مسئولیتی فردی و دسته جمعی پایبند باشد و زمانی که عملیات هایمقاومتی به وقوع بپیوندد، نتایج و بازتاب های آن دسته جمعی خواهد بود و هدف ادامهمقاومت است و دیگر مسائل صرفا وسیله ای برای تحقق این هدف هستند.
سیاست های آویگدور لیبرمن وزیر جنگرژیم صهیونیستی و اظهارات او مبنی بر تعامل مستقیم با فلسطینیان بدون نیاز بهتشکیلات خودگردان و محمود عباس را چگونه می بینید؟
لیبرمن ایده هایی تندروانه دارد و زیاد سخن میگوید. او در حالی که وزیر جنگ است باز سخن می گوید انگار هنوز عضوی ازاپوزیسیون است و هیچ مسئولیتی ندارد. ملت فلسطین بسیار تندرو تر از لیبرمن به خوددیده اما هرگز عزم و اراده اش تضعیف نشده است. آنچه او از تشکیلات خودگردان انتظاردارد، ادامه همکاری امنیتی است که مانعی اساسی بر سر راه انتفاضه قدس است و صدهاعملیات علیه نظامیان و شهرک نشینان صهیونیستی به خاطر آن خنثی شده استو بدون شک ثابت شده که سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان بسیار تواناتر از رژیمصهیونیستی برای سرکوب عملیات های مقاومتی هستند و برای همین آن ها همکاری امنیتیرا مقدس و مهم می دانند.
حرف و حدیث هایی در مورد طرح جدیدآمریکا برای احیای روند مذاکرات سازش مطرح شده است و این طرح که به طرح اوباما برای حل منازعه فلسطین معروفاست، گفته می شود که در نوامبر آینده ارائه می شود. طرح مذکور از ایده طرح بیلکلینتون رئیس جمهور اسبق آمریکا قبل از پایان دوره ریاست جمهوری اش در سال 2000الهام گرفته شده است. ارائه دوباره این طرح را چگونه ارزیابی می کنید به ویژهاینکه دوره ریاست جمهوری اوباما نزدیک است؟
اوباما دور اول ریاست جمهوری خود را به سفر بهخاورمیانه و سخنرانی به یادماندنی در دانشگاه قاهره آغاز کرد. سیاست های او درقبال شهرک سازی رژیم صهیونیستی تغییری نکرده است اما او هرگز نتوانست سیاست خود رامحقق کند و یا طی سال های گذشته خواسته خود در مورد شهرک سازی را پیش ببرد و کسیکه نتوانسته طی این سال ها کاری انجام دهد مسلما ظرف مدت چند ماه باقی مانده ازدوره ریاست جمهوری اش نمی تواند کاری را صورت دهد. آمریکا شایسته نظارت بر عملیاتسازش نیست و به هیچ وجه نمی تواند شریکی بی طرف باشد و بر همین اساس اس که رژیمصهیونیستی بر یکه تازی خود در این زمینه اصرار دارد و اوضاع انتخاباتی کنونی ولابی یهودی و تاثیرات آن بر این انتخابات دست مسئولان آمریکایی برایاجرای هر طرحی را بسته نگه داشته است و جهانیان شاهد هستند که نتانیاهو به رغممخالفت رئیس جمهور آمریکا، در کنگره سخنرانی کرد و نمایندگان کنگره به رغم مخالفتاوباما از او استقبال کردند.
شما در جنبش حماس مراجعه به دیوانکیفری بین المللی برای بازخواست و مجازات سران رژیم صهیونیستی به خاطر ارتکابجنایت علیه ملت فلسطین را چگونه می بینید؟
رژیم صهیونیستی ساخته غرب است و هنوز هم ابزارهاو تجهیزات جنگی این رژیم را غرب تامین می کند، بنابر این، هر اقدام و تلاشی در غرببرای مقابله با رژیم صهیونیستی مفید و سازنده است. نه فقط مراجعه به دیوان کیفریبین المللی بلکه تشویق کمیته ها و کمپین های تحریم رژیم صهیونیستی در دانشگاه ها وتشویق دادگاه های محلی در انگلیس، بلژیک، اسپانیا و آفریقای جنوبی برای مجازات جنایتکارانجنگی نیز اقدامی در همین راستا است. علاوه بر این، گروه های حامی حقوق ملت فلسطیندر غرب را نیز می توان تشویق به مقابله با رژیم صهیونیستی و تحریم آن کرد و تمامیاین اقدامات گامی مهم و اساسی در مسیر مقابله با این رژیم و بازخواست سران آن بهخاطر ارتکاب جنایت در حق ملت فلسطین است که بارزترین این جنایت ها اشغال سرزمینفلسطین، اخراج ساکنان آن، بازداشت کودکان فلسطینی و تحمیل جنگ بر این ملت است.
اکنون برخی کشورهای عربی صرف نظر ازایجاد راه حلی برای مساله فلسطین، بر عادی سازی روابط با رژیمصهیونیستی اصرار دارند و ادعا می کنند که عادی سازی روابط با این رژیم می تواندموجب تسریع در ارائه راه حلی برای منازعه فلسطین شود. نظر شما در این باره چیست؟
عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به معنی تنهاگذاشتن فلسطینیان در مقابل این رژیم است. عادی سازی روابط با صهیونیست ها یعنیپایان دشمنی با رژیم صهیونیستی و سکوت در برابر جنایت های این رژیم علیه ملتفلسطین. عادی سازی روابط یعنی پایان مساله فلسطین برای کشورهای عربی یعنی سلطهرژیم صهیونیستی بر کل منطقه و یعنی اینکه دیگر مشکل فلسطینیان برای عرب ها اهمیتینخواهد داشت.
فلسطینیان باید زمام امور خود را بر پایه مقاومتبدست گیرند و مسلما به کمتر از نابودی و زوال رژیم صهیونیستی و بازگشت آوارگان بهشهر و دیار خود راضی نخواهند شد. عادی سازی روابط هرگز رژیم صهیونیستی را بههمپیمان در نبردهای آتی تبدیل نخواهد کرد و هر کس چنین گمان کند مسلما به خطا رفتهاست.
برخی می گویند که حماس همچنان درمیان محورها سرگردان است و تصمیم نهایی خود را اتخاذ نکرده است. برخی این مساله رابه وضعیت مبهم منطقه نسبت می دهند اما به نظر شما چگونه می توان از این بحران وامواجی که حماس را به این طرف و آن طرف می برد، خارج شد؟
جنبش حماس در محور مقاومت است و همزمان با آنروابط خوبی با دیگر طرف ها در منطقه دارد، زیرا سیاست آن مبتنی بر این است که دشمنتنها رژیم صهیونیستی است و سراسر امت اسلام از مساله فلسطین پشتیبانی می کند، زیرافلسطین مساله ای جامعه و فراگیر است و ما نمی خواهیم کسی بر سر آن دچار تفرقه واختلاف شود. وضعیت مبهم منطقه و ناامن بودن آن تاثیرات و پیامدهایی منفی بر مسالهفلسطین و حماس داشته است، زیرا دیگر مساله فلسطین اولویت نخست کشورهای اسلامی وعربی نیست هرچند ما معتقدیم که این وضعیت موقتی بوده و پایدار نخواهد ماند. نزاع ودرگیری های دایر در منطقه موجب شده تا دوست و دشمن از یکدیگر تشخیص داده نشوند واین مساله تاثیراتی منفی بر مساله فلسطین و حماس داشته است.
ما راه خود را می دانیم هر چند بعضا تحت تاثیررخدادهای منطقه نیز قرار گرفته باشیم اما ما همچنان ثابت و پایدار بوده و در سلامتبه سر می بریم. ما از هیچ طرف و محوری جانبداری نکرده ایم و در امور داخلی دیگردخالت نمی کنیم و همواره بر مبانی و اصول خود هرچند با منافع مان هم درتضاد بوده باشد، پایبند بوده ایم. ما طرفدار ملت ها هستیم و ملت ها جز برای آزادیخود مبارزه نخواهند کرد.
شما از بازگشایی دفتر نمایندگی حماسدر الجزایر خبر دادید. آیا شما برای اعلام افتتاح این دفتر عجله به خرج دادید واین مساله خشم و ناراحتی برخی را برانگیخت و همین مساله موجب اعمال فشار برالجزایر و ظاهرا بازنگری آن در این تصمیم شد؟
الجزایر از جمله کشورهایی است که تمامی گروه هایفلسطینی در آن دفتر نمایندگی دارند. حماس نیز از سال ها پیش در این کشور دفترنمایندگی داشته و نه با طور مخفیانه بلکه با آگاهی مسئولان الجزایر در این کشورفعالیت می کرده است و اگر برخی نسبت به ازسرگیری روابط ما با برادران الجزایریمحافظه کاری به خرج داده این به خودش مربوط می شود. ما بر برقراری روابط خوب وحسنه با تمامی کشورها اصرار داریم و برقراری این روابط عجله به خرج دادن نیست. مااز واقعیت موجود سخن می گوییم و در سفر اخیر به الجزایر با مسئولان این کشور درعرصه رسمی، مردمی و حزبی دیدار و گفتگو کردیم. پیام تمامی این طرف ها این بود کهالجزایر همیشه در کنار ملت فلسطین بوده و خواهد بود.
شما از جمله اولین رهبران بارز حماسبودید که در لیست تروریسم آمریکا قرار گرفتید و پس از آن بسیاری از رهبران حماس دراین لیست قرار گرفتند. افرادی از جمله یحیی سنوار، محمد ضیف، روحی مشتهی و اخیرانیز فتحی حماد. آیا از قرار گرفتن اسامی شمار بیشتری از رهبران حماس در لیستتروریسم آمریکا نگران نیستید؟ آخرین سوال در این زمینه: برخی می گویند که اتخاذچنین تصمیماتی از سوی آمریکا که کاملا از رژیم صهیونیستی جانبداری می کند، قابلپیش بینی بود. این افراد بیانیه های حماس یا دیگر طرف ها در محکومیت اتخاذ چنینتصمیماتی از سوی امریکا را عجیب می دانند و آن را افتخاری برای حماس و رهبران آنمی دانند. نظر شما در این باره چیست؟
بله، سیاست های آمریکا همواره به ضرر ملت فلسطینبوده است. آمریکا از رژیم صهیونیستی در برابر ملت فلسطین حمایت می کند و از اینرژیم در نهادها و محافل بین المللی نیز حمایت به عمل می آورد و آن را جزو بهترینهمپیمانان خود می داند که میلیاردها دلار به آن کمک کرده و پیشرفتهترین تجهیزات نظامی را در اختیار آن قرار داده است و همسو با دشمن صهیونیستیمقاومت فلسطین را تروریست می داند. ما اهمیتی برای این مواضع غیر اخلاقیآمریکا قائل نیستیم، زیرا رژیم صهیونیستی نماد تروریسم استو اقدام آمریکا به تروریسم خواندن مقاومت و مبارزان مقاومت کاملا باطل و مردود استدر واقع گمراه سازی جامعه بین الملل و نهادهای بین المللی است. ما افتخار می کنیمکه مدافع ملت فلسطین و حقوق ان هستیم و هرگز برای دریافت اجر و پاداش دست به چنینکاری نمی زنیم و از تهدیدات کسی هم ترس و هراسی نداریم . آمریکا با اقداماتاحمقانه خود معادلات را بر هم می زند و هیچ کمکی به امنیت و آرامش منطقه نخواهدکرد.