سرانجام پس از سال ها کارشکنی برخی طرف ها، راه اندازی”موزه هولوکاست فلسطین” در شهر کیپ تاون در آفریقای جنوبی به واقعیتتبدیل شد و این موزه اولین موزه در نوع خود در سراسر جهان به شمار می رود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، پروژه راه اندازی اینموزه با موانع زیادی از جانب برخی طرف ها رو به رو بود و اما انواح ناجیا مدیر اینپروژه در گفتگو با عربی 21 تاکید کرد که این موزه در فاصله دو کیلومتری موزههولوکاست یهودی در شهرک کیپ تاون تاسیس شده است.
حامیان لابی یهودی در آفریقای جنوبی به هر شیوه ای تلاش میکردند تا مانع از راه اندازی این پروژه شوند اما تلاش های آنان بی نتیجه ماند واین موزه راه اندازی شد.
ناجیا با اشاره به اینکه هدف از راه اندازی این موزه زیرسوال بردن هولوکاست یهودی نیست، تاکید کرد که به هیچ وجه قبول ندارد که تنها مسالههولوکاست یهودی در جهان مطرح باشد. وی اشاره کرد که موزه هولوکاست فلسطین تلاش میکند تا سکوت جامعه جهانی در قبال رنج و محنت های فلسطینیان از زمان صدور وعدهبالفور با بشکند.
صدور مجوز راه اندازی این موزه 5 سال به طول انجامید بهگونه ای که درخواست صدور مجوز برای این موزه در نوامبر سال 2011 ارائه شده اما دراکتبر سال جاری مجوز تاسیس این موزه صادر شد.
تاسیس این موزه حدود 3 میلیارد دلار هزینه در بر داشته وناجیا مدیر این پروژه می گوید که حدود 90 درصد از مجموع این هزینه از سوی موسسهحقوقی “کاف” ( kaaf) تامین شده که توسط وی و خانواده اش مدیریتمی شود و هزینه باقی مانده را هم نزدیکان و دوستان او تامین کرده اند.
تاسیس موزه هولوکاست فلسطین یکی از پروژه ها و طرح های موسسهکاف است که ناجیا می گوید این نهاد حقوقی در زمینه حقوق بشر در سرتاسر جهان ازجمله کشورهای سوریه، عراق، سودان، میانمار، سومالی، فلسطین و حتی مکزیک فعالیتدارد.
این موزه که هنوز زمان افتتاح آن اعلام نشده است، متشکل ازیک ساختمان 9 طبقه است که یکی از طبقه های آن مربوط به نمایشگاهی پیرامون فلسطین وجنایت های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان از زمان صدور وعده بالفور تا زمان حالاست.
همچنین یک دفتر و سالن کنفرانس، یک مرکز حقوق بشر فلسطینی،سالن تئاتر، بوستان صلح به منظور گرامیداشت یاد شهدای فلسطین، رستوران و بخشمراقبت های ویژه پزشکی نیز در آن وجود دارد و از همه مهم تر اینکه در یکی از طبقاتآن مسجدی ساخته شده که گنجایش 200 نمازگزار را دارد. همچنین در این ساختمان یککلیسا و معبدی یهودی نیز وجود دارد.
ناجیا تاکید کرد که می خواهد این پیام را به جهانیان اعم ازمسلمان و غیر مسلمان و مسیحی و یهودی برساند که هرگز نمی توان در برابر ظلم و ستمو سرکوب و خشونت سکوت کرد. او موضع سازمان ملل و تمامی سکوت کنندگان در برابرهولوکاست فلسطین را موضعی دورویانه و منافقانه خواند.
وی گفت که پیامش هرگز برای طرد یهودیان نیست، بلکه برایتحقق عدالت و بازگرداندن تمامی اراضی غصب شده به فلسطینیان است تا بتوانند از یکزندگی شرافتمندانه در سرزمین خود برخوردار باشند.
ناجیا در پایان اظهار داشت که موزه هولوکاست فلسطین داستانیکامل در مورد مساله فلسطین از جنبه های مختلف آن را به معرض نمایش می گذارد تامانع از تحریف تاریخ و نفی موجودیت فلسطینیان شود. وی اشاره کرد که تلاش می کند تاتمامی خانه ها، مساجد، کلیساها و شهرهای تخریب شده و زنان و مردان و کودکان کشتهشده در فلسطین را مستند سازی کند.