چهارشنبه 30/آوریل/2025

کرانه باختری صحنه درگیری های مسلحانه به منظور تعیین جانشین عباس

دوشنبه 31-اکتبر-2016

کرانه باختری به صحنه درگیری طرفداران محمود عباس رئیستشکیلات خودگردان و محمد دحلان رهبر برکنار شده این جنبش بر سر موضوع جانشینی عباستبدیل شده است و اخیرا درگیری های مسلحانه در این منطقه افزایش یافته است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، پایگاه خبری انگلیسی”میدل است آی” در گزارشی در این باره تاکید کرد که شهر نابلس روز جمعهگذشته صحنه درگیری مسلحانه بی سابقه ای بود و طی آن ده ها نیروی امنیتی با لباسهای زیتونی در جاده اصلی نزدیک به اردوگاه آوارگان بلاطه در شرق نابلس مستقر شدندو با گروهی دیگر از افراد مسلح که در کوچه ها و محله های این اردوگاه پناه گرفتهبودند، درگیر شدند.

صدای تیراندازی در تمامی مناطق اردوگاه بلاطه که 17 هزارآواره فلسطینی در آن سکونت دارند شنیده می شد و همین مساله موجب ترس و وحشت ساکنانبه ویژه کودکان شد و همین حادثه در اردوگاه های جنین و امعری در نزدیکی رام اللهنیز تکرار شد.

منبع مذکور به نقل از جهاد حرب یکی از ساکنان اردوگاه بلاطهکه بزرگ ترین و قدیمی ترین اردوگاه آوارگان فلسطینی در کرانه باختری است، تصریحکرد که افراد مسلح وابسته به جنبش فتح بودند.

وی در ادامه افزود که شاهد 3 دسته افراد مسلح بوده است کهیکی از این دسته ها وابسته به شماری از رهبران فتح بودند و دسته دوم نیز گروهک هایتبهکاری بودند که در زمینه تجارت اسلحه و مواد مخدر فعالیت دارند و سومین گروه همافراد مسلح وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین بودند که تحت حمایت سرویس های امنیتیعباس هستند.

جهاد حرب اظهار داشت که رهبران بارز جنبش فتح این افراد راخریده و سلاح در اختیارشان قرار داده اند تا آن ها را برای نبرد آینده پیرامونتعیین جانشین عباس 82 ساله آماده کنند.

حرب که خود نیز یکی از اعضا و فعالان جنبش فتح است، تاکیدکرد که برخی از این گروه های مسلح در آن واحد به بیش از یک رهبر فتح وابستگی دارندو بیشتر رهبران بارز فتح طرفداران خود را مسلح کرده اند تا آن ها را برای لحظهسرنوشت ساز تعیین جانشین عباس آماده کنند.

پایگاه “میدل است آی” به نشست هفته گذشته حامیانمحمد دحلان در اردوگاه امعری اشاره کرد که سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان بهآن ها حمله کرده و در نهایت این نشست به برکناری جهاد طملیه از رهبران فتح به خاطربرگزاری این نشست منجر شد.

طملیه خاطر نشان کرد که این نشست برای فعالان جنبش فتحبرگزار شده بود، یعنی کسانی که احساس می کردند از کنگره هفتم جنبش فتح که در 29نوامبر آینده برگزار می شود، کنار گذاشته شده و از آن ها دعوت به عمل نیامده است،زیرا شمار دعوت شدگان به این کنگره از 3000 نفر به 1300 نفر کاهش یافته است.

منبع مذکور نوشت که دحلان و حامیانش یقین دارند که عباس بهمنظور جلوگیری از نفوذ و پیشروی او ( دحلان) دعوت به برگزاری کنگره هفتم فتح خواهد کرد به ویژه پس از اعمال فشارهایکمیته چهارجانبه عربی بر عباس به منظور بازگرداندن دحلان به جنبش فتح. این در حالیاست که حامیان دحلان اخیرا تظاهراتی گسترده را نیز در غزه به خاطر عدم دعوت ازرهبرشان (دحلان) به کنگره هفتم فتح برگزار کردند.

پس از درگیری های مسلحانه اخیر در کرانه باختری، موجی ازترس و نگرانی بر فلسطینیان حاکم شده است و آنان معتقدند که آنچه اکنون در حال رخدادن است، بیانگر اوضاع پس از کناره گیری عباس خواهد بود.

محمد بلاص خبرنگار فلسطینی ساکن اردوگاه جنین در این بارهاینگونه گفت: « در اردوگاه جنین جوانان بیکار زیادی وجود دارد که سلاح های پیشرفتهو گران قیمت در اختیار دارند. چه کسی چنین هزینه گزافی را پرداخت کرده است؟متاسفانه این مساله ابعاد اقتصادی زیادی هم دارد.»

بلاص ادامه داد که هزاران جوان بیکار هم در این اردوگانزندگی می کنند که پول حتی یک پاکت سیگار را هم ندارند و این جوانان هدفی مناسببرای شخصیت های سیاسی هستند و به راحتی می توانند آن ها را برای تحقق اهداف وخواسته هایشان به خدمت بگیرند و تمامی جوانانی که سلاح در اختیار دارند وابسته بهجنبش فتح هستند در غیر اینصورت هر کس بخواهد سلاح بدست بگیرد، مطمئنا از سویتشکیلات خودگردان یا رژیم صهیونیستی بازداشت خواهد شد.

طبق قانون اساسی فلسطین، در صورت برکناری یا کناره گیریرئیس تشکیلات خودگردان، رئیس مجلس قانونگذاری جانشین وی خواهد شد اما از زمان بروزدودستگی و اختلافات داخلی فلسطین در سال 2007 رئیس مجلس قانونگذاری که وابسته بهجنبش حماس است، همواره غایب و در اسارت بوده و اکنون تمامی نگاه ها متوجه رهبرانفتح است تا جانشین عباس را تعیین کنند.

“میدل است آی” تاکید کرد که اکثریت اعضای کمیتهاجرایی فتح معتقدند که رئیس مجلس قانونگذاری مناسب ترین فرد برای جانشینی عباس استاما هیچ کس بیشترین شانس را برای رسیدن به این سمت ندارد. کما اینکه عباس هیچمعاون یا جانشینی نیز ندارد که جای او را بگیرد.

جهاد حرب از فعالان جنبش فتح در این باره تصریح کرد که اگرعباس کنار بکشد، جنگ و درگیری میان رهبران فتح آغاز می شود، زیرا هیچ توافقی بر سرجانشین عباس حاصل نشده است و دست یابی به توافق در این باره کار آسانی نیست، بههمین خاطر اوضاع در آینده به مراتب بدتر از حال خواهد بود.

 

لینک کوتاه:

کپی شد