محافل سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی دیدگاه هایمتفاوتی در قبال محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و نحوه تعامل با اودارند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل ازروزنامه صهیونیستی “اسرائیل الیوم”، سرهنگ “درور شالوم” رئیسدایره پژوهش های سازمان اطلاعات نظامی رژیم اشغالگر قدس به اعضای کمسیون امنیت وسیاست خارجی کنست صهیونیستی اعلام کرد که «ادعای مبتنی بر اینکه پایه و اساسی برایدستیابی به صلح سیاسی وجود ندارد، نادرست است.»
شالوم خاطر نشان کرده است که «شاید اظهارات منبه مذاق برخی از شما خوش نیاید، اما از سال 2004 تاکنون شخصی به نام ابو مازن(محمود عباس) در فلسطین روی کار است که منبع آرامش و مخالف “تروریسم”است و پایه و اساسی برای دستیابی به روند سیاسی سازش وجود دارد.»
این اظهارات مخالف موضع بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی و اویگدور لیبرمن وزیر جنگ این رژیم درباره پایبندی محمودعباس رئیس تشکلات خودگردان فلسطین به دستیابی به روند مسالمت آمیز سازش است.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز در شماره قبلیخود به بررسی سناریوهای احتمالی در مرحله پس از عباس پرداخته بود و نهادهایاسرائیلی سناریوی فروپاشی تشکیلات خودگردان را به عنوان یک مساله قطعی و ناگزیرمورد بررسی قرار می دهند. حال در این شرایط، چه چیزی باعث شده است که رئیس دایرهپژوهش های سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی چنین اظهاراتی را بر زبان بیاورد؟!
در همین راستا، “محمود مرداوی”تحلیلگر مسائل سیاسی رژیم صهیونیستی در گفتگو با روزنامه الرساله ـ چاپ غزه ـتصریح کرد که نظر دایره اطلاعات نظامی از گذشته های دور تغییری نکرده است و دستگاهنظامی که با کرانه باختری در ارتباط است، بیشتر این نظر را قبول دارد و ارتش همابو مازن را مایه آرامش خود می داند و از او به عنوان شریک واقعی در زمینه روندسازش یاد می کند.
مرداوی تصریح کرد که این اظهارات تازگی ندارد وژنرال “هرزی هالیوی” رئیس دایره اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی هم 10 ماهقبل اظهارات خطرناک تری را در کمسیون امنیت و سیاست خارجی کنست بیان کرده و ازنتانیاهو خواسته بود که با جدیت بیشتری با عباس گفتگو کند.
هر کس از نزدیک مسائل صهیونیستی را دنبال کرده باشد، می بیند که نتانیاهو و لیبرمناز مدت ها قبل لحن تندی در قبال عباس به کار می برند، اما در مقابل، مراجع نظامیموضع متفاوتی دارند.
مساله مهم این است که بگوییم سرویس هایاطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی از جایگاه و اهمیت زیادی در داخل اسرائیلبرخوردارند و نقش های مهم و خطرناکی در تقویت موجودیت و حمایت از رژیم صهیونیستی وتوسعه آن ایفا کرده اند و از همین رو، از مهمترین ابزارهای راهبردی این رژیم و راهبرد امنیتی آن و تنها وسیله حمایتطولانی مدت در برابر چالش های امنیتی متوجه اسرائیل به شمار می روند.
مقامات صهیونیستی تا حد زیادی به این سرویس هاو اطلاعات و گزارش های راهبردی آنها در زمینه تصمیم گیری و جهت دهی به سیاست هایداخلی و خارجی شان تکیه می کنند.
مرداوی در واکنش به این مساله می گوید که مسئولدایره پژوهش های سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی مسئول ارزیابی وضعیت؛ چه درزمان جنگ و چه در زمان صلح است و از محبوبیت بیشتری در اسرائیل برخوردار است؛ هرچند که اکثر مواقع گمنام و ناشناخته است. علاوه بر این، همه اطلاعات از 3200 دایرهتخصصی جمع آوری اطلاعات به دست وی می رسند.
اما مرداوی این مساله را قبول ندارد که اینمساله به منبع قدرتی برای ارتش صهیونیستی تبدیل شود؛ چرا که در نهایت، نتانیاهوخود حکم انتصاب رئیس سازمان اطلاعات فلسطین را امضا می کند.
در همین راستا، علاء ریماوی تحلیلگر سیاسی وکارشناس مسائل صهیونیستی در گفتگو با الرساله نت تاکید کرد که رژیم صهیونیستیمعتقد است که روابط با عباس و تعامل اصولی با تشکیلات خودگردان باید به قوت خودباقی بمانند و هر چند که برخی مواقع مواضع تندی علیه عباس اتخاذ می شود، اماتشکیلات خودگردان دشمن اسرائیل نیست و همکاری های امنیتی هیچ گاه در چنین سطحیجریان نداشته است. وی افزود میدان حرکت تشکیلات خودگردان فلسطین کمترین چیزی استکه از یک تشکیلات تحت اشغال انتظار می رود و از همین رو، طرف صهیونیستی از اینوضعیت راضی هستند و از موجودیت عباس و حضور وی در سمت ریاست تشکیلات رضایت دارند.
ریماوی تصریح کرد که اما مساله خطرناک تر، ترساز مرگ عباس است و از همین رو، محمد دحلان عضو برکنار شده کمیته مرکزی جنبش فتحوارد میدان شده است و حتی کمیته چهار جانبه عربی و غرب هم از این مساله نگرانهستند، اما در مقابل، رژیم صهیونیستی از این وضعیت خشنود است.
وی درباره اظهارات گاه و بیگاه نتانیاهو مبنیبر اینکه عباس شریک صلح نیست، تاکید کرد که نتانیاهو اولین نخست وزیر رژیمصهیونیستی نیست که چنین اظهاراتی را بیان می کند و قبل از او آریل شارون و شیمونپرز هم چنین مواضعی اتخاذ می کردند تا به غرب چنین وانمود کنند که مقامات فلسطینیآماده سازش و صلح با اسرائیل نیستند.
البته ریماوی در این زمینه با محمود مرداویاختلاف نظر دارد و معتقد است که دایره روابط امنیتی از سوی سازمان اطلاعات نظامیرژیم صهیونیستی تعیین می شود و این نهاد به همراه ارتش و موساد مسئول تصمیم گیریدر این زمینه هستند و نه بنیامین نتانیاهو.