چهارشنبه 13/نوامبر/2024

دیدارهای فشرده عضو ارشد حماس با مسئولان مصری در قاهره

پنج‌شنبه 29-دسامبر-2016

عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که سفر وی بهمصر و دیدارهایش با مسئولان این کشور در قاهره، امری طبیعی است و روابط میان حماصو مصر؛ چه به صورت رسمی و چه غیر رسمی، ضروری است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، موسی ابو مرزوق در گفتگو با شبکه ماهوارهای القدس خاطر نشان کرد که دیدارهای رهبران حماس با مسئولان مصری متوقف نشده است وما در این دیدار سریع که با سفرها و دیدارهای گسترده تر پیگیری خواهد شد، بامسئولان مصری دیدار کردیم.

وی با اشاره به اینکه در دیدار با مسئولان مصری تمامی مسائل مرتبط با آرمانفلسطین مانند آشتی ملی و احیای نقش مصر و نیز روابط دو جانبه حماس و قاهره موردبررسی قرار گرفت، تصریح کرد که هیات حماس در این سفر مسئولان مصری را در جریان بحثهای صورت گرفته در جریان دیدارهای دوحه و تفاهمات صورت گرفته، قرار داده است و دربارهمسائل مطرح شده در دیدارهای دو جانبه دیگر در سوئیس و کشورهای دیگر هم بحث و گفتگوکرده است.

ابو مرزوق تاکید کرد که ما در این سفر نشست قریب الوقوع شورای ملی فلسطین دررام الله را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و طرف مصری را در جریان موضع مخالف حماس درقبال هر گونه نشست ملی در شرایط متاثر از اشغالگری رژیم صهیونیستی قرار دادیم و بردیدگاه خود در قبال اصلاح ساختار سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” از طریقاحیای موسسات و نهادهای آن و ورود تمامی طرف ها به چارچوب آن بر اساس متنتوافقنامه مارس سال 2005 در قاهره تاکید کردیم.

وی درباره گذرگاه مرزی رفح نیز اظهار داشت که در دیدار با مسئولان مصری مسالهگذرگاه رفح را مورد بررسی قرار داده و خواستار بازگشایی بهتر این گذرگاه به عنوانیک گذرگاه تجاری و نیز برای تردد مسافران شدیم و علاوه بر این، تمامی مسائل مورداهتمام مشترک و به ویژه امنیت مرزها و تردد ساکنان غزه به خارج از آنرا بررسیکردیم.

بازگشت هنیه

عضو ارشد حماس در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد که بازگشت اسماعیل هنیهنایب رئیس دفتر سیاسی این جنبش به غزه به خاطر مسائل امنیتی مرتبط با صحرای سینا وا فزایش آماده باش امنیتی در خلال اعیاد میلاد حضرت مسیح (ع) به تعوق افتاد.

وی افزود:«اقدامات لازم برای بازگشت هنیه به غزه طی روزهای آتی اتخاذ شده استو این سفر وی به خاطر شرایط امنیتی منطقه سینا به مدت کوتاهی به تاخیر افتاد و ماشرایط بازگشت وی طی روزهای آینده را فراهم کرده ایم.»

شورای ملی

موسی ابو مرزوق در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد که حماس به جنبش فتحاعلام کرده است که هیچ دعوتنامه ای برای حضور در کمیته مقدماتی برگزاری نشست شورایملی دریافت نکرده است و در صورت رسیدن چنین دعوتنامه ای، آنرا مورد بررسی قرارخواهد داد.

وی افزود:« اما درباره برگزاری نشست شورای ملی کنونی در رام الله باید بگویمکه ما عضو شورای قدیم نبودیم و توافق کرده ایم که حماس و جهاد اسلامی از طریقسازمان آزادی بخش فلسطین که متشکل از دبیرخانه شورای ملی، محمود عباس رئیس تشکیلاتخودگردان فلسطین، اعضای کمیته مرکزی ساف و دبیر کل های گروه های فلسطینی غیر عضودر کمیته اجرایی است، وارد شورای ملی شوند.

این عضو دفتر سیاسی جنبش حماس خاطر نشان کرد که ما انتظار داشتیم پس از ارائهپیشنهادات خود درباره قانون انتخابات و اقدامات مرتبط دیگر طی ماه های گذشته، بهنشست های این شورا دعوت شویم و از همین رو، کمیته مقدماتی باید برای برگزاری نشستشورای ملی از گروه های فلسطینی دعوت کند. علاوه بر این، ما مخالف برگزاری نشست اینشورا در شرایط متاثر از اشغالگری رژیم صهیونیستی هستیم و این تصمیم حماس به خاطرناتوانی بسیاری از طرف ها از حضور در این نشست و اعمال نفوذ و سلطه رژیم صهیونیستیبرای تعیین دعوت شوندگان به نشست شورای ملی و محرومان از این نشست نیست، بلکه ناشیاز عواملی است که بر روی نتایج برنامه ملی و رویکردهای آن تاثیر می گذارد؛ چرا کهما این نشست را در شرایطی برگزار می کنیم که اشغالگری رژیم صهیونیستی در فلسطینادامه دارد.

انتخابات حماس

ابو مرزوق در پایان هم به مساله انتخابات داخلی حماس اشاره کرد و گفت فضایحاکم بر این انتخابات طبیعی است و همانند دفعات قبلی، این انتخابات هر 4 سال یکباربرگزار می شود و سیستم انتخاباتی از قاعده هرم به سمت راس آن حرکت می کند و اززمان تاسیس حماس تا امروز هیچ تخلفی در این زمینه صورت نگرفته است. وی افزود اینمساله مایه افتخار ماست و نشانگر پایبندی حماس به سیستم تشکیلاتی و آیین نامهداخلی حماس و مقررات حاکم بر آن در زمینه تاریخ های برگزاری انتخابات؛ با وجوددشواری و سختی شرایط است. این رهبر حماس تاکید کرد که هیچ رقابتی در داخل جنبشبرای تصدی یک شغل و منصب وجود ندارد و تمامی اعضای منتخب شورای مشورتی حماس میتوانند بر مسند ریاست دفتر سیاسی جنبش تکیه بزنند و شورای مشورتی مشخص می کند کهچه کسی سکان هدایت حماس در مرحله آتی را در دست گیرد. 

لینک کوتاه:

کپی شد