– دونالد ترامپ را شاید بتوان متفاوتترین نامزد ریاست جمهوری تاریخ ریاست جمهوری آمریکا دانست. او به عنوان نامزدجمهوری خواهان در شعارهای انتخاباتی اش از مسائلی سخن می گفت که در ضدیت با زنان،ادیان و مهاجران دسته بندی می شد و همین مساله نگرانی هایی را در میان مخالفانترامپ به وجود آورد.
ترامپ درکارزار رقابت های انتخاباتی اعلام کرد مرز مشترک آمریکا با مکزیک را دیوار خواهدکشید تا مانع ورود مهاجران غیرقانونی مکزیکی به این کشور و بازار کار شود. ویهمچنین گفت که مهاجران مسلمان باید برای ورود به آمریکا امتحان عقیدتی بدهند.نامزد جمهوری خواهان در راستای سیاست های انزواگرایانه خود تاکید کرد تعرفهکالاهای وارداتی چینی را 45 درصد افزایش می دهد تا تولید کنندگان و کارگرانآمریکایی بیش از این متضرر نباشند.
اما نکتهقابل تامل در این شعارها این بود که پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، بحث دیوارکشیمرزی از صفحه تویتر رئیس جمهور منتخب حذف شد و دیگر بحث آزمون عقیدتی مسلمانانادامه نیافت.
با این حالدر حالی که کمتر از یک ماه به ورود ترامپ به کاخ سفید باقی مانده، مشاور ارشد اودر یک مصاحبه رادیویی بیان کرد رئیس جمهور جدید تصمیم دارد در راستای حمایت ازسیاست های اسرائیل در منطقه، سفارت آمریکا را از تل آویو به بیت المقدس انتقال دهد.
این مسالهدر دوران مبارزات انتخاباتی ترامپ نیز مطرح شد و گمان می رفت مانند دیگر شعارهایتندروانه او به بوته فراموشی سپرده شود. به ویژه آنکه بیت المقدس خط قرمز مردمفلسطین، حماس و حتی تشکیلات خودگردان است و هرگونه دست اندازی افزون تر، می تواندبه تشدید تنش و حتی جنگ در این سرزمین استراتژیک منجر شود.
در همینراستا با توجه به وضعیت شکننده خاورمیانه و تحولات سریعی که هم اکنون منطقه را دربرگرفته است، به نظر نمی رسد به رغم تاکید کالیان کانوی بر انتقال سفارت آمریکا بهشهر بیت المقدس چنین امری به وقوع بپیوندد.
موضع گیریترامپ در این خصوص را صرفا تلاش برای جلب حمایت صهیونیست ها و آیپک باید قلمدادکرد. زیرا در دوران رقابت های انتخاباتی، صهیونیست ها عمدتا از هیلاری کلینتونطرفداری کردند و اکنون رئیس جمهور جدید با توجه به قدرت لابی گری آنها، شعار خودرا دوباره مطرح کرده است.
اما واقعیتاین است که ترامپ هنوز هم در سمت تصمیم گیر اصلی آمریکا قرار نگرفته است و با توجهبه هزینه ها و عواقبی که می تواند این طرح برای کاخ سفید به دنبال داشته باشد،بازهم در مورد اجرایی شدن آن تردید وجود دارد. آمریکایی ها و همچنین متحدانصهیونیستی آنها به خوبی می دانند محقق شدن این شعار می تواند جرقه ای برای شروع یکجنگ بزرگ منطقه ای باشد که نابودی کامل رژیم صهیونیستی هدف غایی آن در نظر گرفتهشود.
انتفاضهسوم یا انتفاضه ساکت از سال 2014 در سرزمین های اشغالی آغاز شده و کرانه باخترینسبت به غزه در این برهه فعالتر عمل کرده است. در صورتی که ترامپ بخواهد وعده خودرا عملیاتی کند باید انتظار شدت یافتن این انتفاضه و ورود حماس و همچنین نوار غزهرا به این نبرد داشته باشد. این در شرایطی است که مقام معظم رهبری نیز چندی قبل برمسلح کردن کرانه باختری اشاره داشت و همین مساله می تواند رژیم حاکم بر تل آویو رااز صحنه حذف کند.
اهمیتسیاسی و مذهبی بیت المقدس برای فلسطین و حامیان آن از یک سو و ایجاد فرصتی برایمقابله با اسرائیل در خاورمیانه، استراتژیست های تل آویو و واشنگتن را از انجامانتقال سفارت برحذر خواهد کرد.
بنابراینبا روی کار آمدن ترامپ در آمریکا این شعار به افزایش کمک های مالی و نظامی کاخسفید به اسرائیل تغییر ماهیت می دهد. چرا که پایداری بشاراسد در سوریه، تقویت دولتمرکزی عراق و همچنین ارتقا قدرت مانور حزب الله در خاورمیانه پایه های امنیت و بقارژیم صهیونیستی را تهدید می کند.
منبع :الوقت ، 24/09/1395