دکتر خالد قدومی نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در ایران، ضمن تسلیت در گذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و از یاران دیرین امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و حضرت آیت الله خامنه ای رهبر فرزانه انقلاب ایران، یادداشتی در این باره نوشته است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، متن این یادداشت که در شماره امروز روزنامه ایران با عنوان “روح بلند مرد بحرانها آرام گرفت”، منتشر شده است، به شرح زیر است:
روح بلند حضرت آیتالله هاشمی رفسنجانی از شخصیتهای عظیم انقلاب اسلامیایران، یار و همدم امام خمینی رحمتالله علیه به آسمانها پر کشید و درجوار حق آرام گرفت. از سوی خود، جنبش مقاومت اسلامی حماس و ملت فلسطینضایعه اسفناک رحلت این نماد بزرگ وحدت و اعتدال را به حضرت آیتاللهخامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانیرئیس جمهوری محترم و ملت شریف ایران و خانواده این فقید سعید تسلیتمیگویم.
براستی جهان اسلام، ایران و فلسطین «اندیشمندی دینی»، «دولتمردی بزرگ» و«انسانی آزادیخواه» را از دست داد. شخصیت برجسته آیتالله رفسنجانی جامعاین سه خصلت بزرگ بود و خداوند ایشان را در زمره صالحان محشور فرماید. بیشک جهان اسلام و جهان عرب در این شرایط پرتلاطم و دشوار نیازمند چنین حکیمبزرگی بود؛ شخصیتی که در سطح منطقه به «مرد بحران ها» معروف بودند. گرچهآیتالله هاشمی دیگر در میان ما نیستند و دار فانی را وداع گفتند، ولیافکار و اندیشههای بلند ایشان همچنان الهام بخش همه خواهد بود. چه بسااینجا بهتر باشد از ارتباط و خدمات ارزنده ایشان در حوزه فلسطین سخن بگویم.قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران درست زمانی که قضیه فلسطین هنوز درایران آنچنان مطرح نبود، در جریان تعقیبات امنیتی ساواک، به زادگاه خودبازگشتند و در آنجا تصمیم گرفتند که درباره مرکزیترین مسأله امت اسلامیعنی مسأله فلسطین بنویسند؛ مسألهای که در آن زمان در ایران مغفول بود.ایشان در خاطرات خود در این باره نوشته اند: «مقالهای درباره فلسطین نوشتهبودم. در آن زمان تأثیر بسزایی داشت. مسأله فلسطین در آن زمان در ایرانمطرح نبود. در نوشتن این مقاله از کتاب قضیه فلسطین نوشته اکرم زعیتر کهمرحوم آیتالله حاج میرزا خلیل کمرهای در اختیارم گذاشت، بهره بردم.»
در دامه میافزایند: «خیلی تحت تأثیر این کتاب قرار گرفتم و در حالی که مشغول مطالعه آن بودم، گریه میکردم.»
ترجمه این کتاب چهار ماه وقت ایشان را گرفت و وقتی هم که اهالی روستا بهایشان نسبت به احتمال دستگیری از سوی ساواک هشدار میدادند، توجه نمیکردندتا اینکه ترجمه این کتاب را به پایان برسانند.
در آن زمان، ایشان در میان توده فلسطینیان، اردوگاههای آوارگان در سوریه ولبنان معروف بودند. آیتالله هاشمی از نخستین بزرگانی بودند که با مبارزانعرب و فلسطینی همراه شدند و در آن برهه در بیروت با شهید یاسر عرفات ورهبران فلسطینی دیدار کردند و همراه امام موسی صدر و آقایان دکتر چمران ومحمد منتظری در هستههای مبارزین حضور یافتند. این نیروها قبل از پیروزیانقلاب اسلامی در اردوگاههای فلسطینیان آموزش میدیدند.
این دولتمرد بزرگ در طول دوران مبارزات قبل و بعد از انقلاب اسلامی هموارهحامی و یاور همیشگی ملت فلسطین بودند، در همین راستا در سال 1998 در دفترخود از شهید احمد یاسین در جریان سفرشان به ایران استقبال کردند و وقتی همکه رژیم صهیونیستی در سال 2004 شیخ احمد یاسین را ترور کرد، آیتالله هاشمیرفسنجانی با صدور بیانیهای این ترور را بشدت محکوم کرده و گفتند: «جنایتترور ناجوانمردانه مبارز نستوه شیخ احمد یاسین رهبر جنبش انقلابی حماسبهدست رژیم تروریستی صهیونیستی بار دیگر چهره کریه رژیم غاصب و تجاوزگرصهیونیستی را به جهانیان نشان داد.» ایشان با اعلام حمایت از راه این شهیدمبارز در این پیام خود تأکید داشتند: «بیشک شهادت این مجاهد و مبارزانقلابی مانند شهادت سایر مجاهدان راه خدا، منشأ آثار زیادی برای تداومجدیتر مبارزه مظلومان فلسطین علیه اشغالگران تروریست اسرائیل و دولت حامیآن امریکا خواهد بود.»
خداوند به خاطر این همه حمایت از ملت فلسطین و وحدت اسلامی به ایشان جزای خیر عطا فرماید.
خالد قدومی
نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس ـ تهران