«رژیم صهیونیستی 25 سال آینده رانخواهد دید.» این عبارت فرازی از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در شهریور سال ۱۳۹۴ بود که مهمترین و به یادماندنیترین جمله ایشانبه شمار میآید که درباره رژیم صهیونیستی مطرح فرمودند. معظمله با طرح این موضوعراهبردی، نه تنها افکار عمومی جهان را به تفکر فرو بردند؛ بلکه محافل سیاسی را باواقعیاتی روبهرو کردند که امپراتوری رسانهای صهیونیسم سعی در پنهان کردن آنهاداشت؛ اما آنچه در این میان حائز اهمیت است، اینکه پیشبینی رهبر معظم انقلابدرباره آینده رژیم صهیونیستی مبتنی بر واقعیتها و روندهای اصلی و حقیقی کنونیصحنه داخلی فلسطین و در سطح منطقه و جهان است و نباید آن را امری ذهنی دانست؛ امروزدر منطقه با واقعیتهای روبهرو هستیم که اگر به آنها به دقت توجه شود، به این جمعبندیخواهیم رسید که در آینده رژیمی به نام «اسرائیل» وجود نخواهد داشت.
اما با سپری شدن یک سال واندی از تحلیل حکیمانه امام خامنهای، اتفاقاتی در آخرین روزهای سال 2016 روی دادکه این رژیم در حال سقوط را چندین گام به فروپاشی و انهدام نهاییاش نزدیکتر کردتا جایی که بسیاری از رسانههای غربی و حتی محافل صهیونیستی به این امر اذعانکردند که رژیم اشغالگر قدس، سراشیبی سقوط را به سرعت درمینوردد.
رژیم جعلی صهیونیستی کهبا چالشهای درونی متعددی روبهرو است که هر لحظه موجودیت آن را به کام نابودی ومرگ میکشانند، در حال حاضر با چالشها و تهدیدات منطقهای و بینالمللی مواجه شدهکه افزون بر زیر سؤال بردن مشروعیت سیاسی آن، به یکی از عوامل افول این رژیم تبدیلشده است؛ به گونهای که فاصله زمانی تا فروپاشی رژیم جعلی صهیونیستی را تا حدبسیار زیادی کم کرده است. این عوامل بیرونی که از تحولات منطقهای و بینالمللیبرآمدهاند، در آخرین روزهای سال 2016 میلادی نمود بسیاری پیدا کرد و تحلیلگرانسیاسی را به این نتیجه رساند که سقوط و نابودی رژیم غاصب صهیونیستی در آیندهاینزدیک حتمی و قطعی است. از همین منظر هفتهنامه صبح صادق تحولات و رویدادهای منطقهایو جهانی را در سقوط رژیم جعلی صهیونیستی تأثیرگذار بوده است، مورد بررسی و تبیینقرار داده است.
۱ـقطعنامه سازمان ملل و محکومیت رژیم غاصب صهیونیستی
23 دسامبر 201۶، سازمان ملل پس از 37 سال، قطعنامهای را در زمینه توقف شهرکسازیرژیم صهیونیستی در شورای امنیت به تصویب رساند و این رژیم را به دلیل اقداماتخودسرانهاش محکوم کرد. این قطعنامه همزمان با اینکه بر انطباق کنوانسیون چهارمژنو در 12 اوت سال 1949 درباره حمایت از غیر نظامیان در ایام جنگ بر سرزمینهایفلسطینی، از جمله قدس شرقی و دیگر اراضی اشغالی عربی از سال 1967 تأکید داشت،تمامی فعالیتهای شهرکسازی صهیونیستها در اراضی فلسطین اشغالی، از جمله قدس شرقیرا به موجب حقوق بینالملل اقدامی غیر قانونی خواند و آن را مانعی اساسی بر سر راهتحقق صلح بر اساس راهکار تشکیل دو کشور دانست. همچنین از ادامه شهرکسازی در اراضیاشغالی فلسطین که راهکار تشکیل دو کشور بر اساس مرزهای سال 1967 را به خطر میانداخت،به شدت محکوم میکرد.
نکته مهم و قابل توجه ایناست که تصویب قطعنامه 2334 شورای امنیت در محکومیت شهرکسازیها، نشان داد کهمشروعیت بینالمللی رژیم صهیونیستی به دلیل اقداماتش علیه فلسطینیها زیر سؤالرفته و این رژیم در جهان منزوی شده است. از همه مهمتر آنکه این قطعنامه راکشورهای حامی رژیم صهیونیستی، یعنی روسیه، انگلیس و فرانسه تأیید کردند و ایالاتمتحده آمریکا نیز از وتوی آن خودداری کرد؛ به گونهای که به اعتقاد محافل سیاسی،واشنگتن با این اقدام خود که در نگاه اول حامی سرسخت رژیم غاصب صهیونیستی به شمارمیآید، نشان داد در برخی از موارد میتواند یکی از عوامل افول این رژیم جعلی در سطحمنطقهای و بینالمللی باشد.
۲ـتحریمهای بینالمللی و فرسایش وجهه بینالمللی رژیم صهیونیستی
جنبش بینالمللی تحریمرژیم صهیونیستی، خارج کردن سرمایهها و اعمال مجازات علیه آن موسوم به «بیدیاس»که اواسط سال 2005 آغاز به کار کرد، توانسته است طی چند سال گذشته دستاوردهای خوبیرا محقق کند که کمترین حد آنها تحریم آکادمیک تعدادی از دانشگاهها و مؤسسات علمیدر اروپا، آفریقا و آمریکای شمالی و جنوبی علیه این رژیم است که به دلیل تأثیرآنها بر خدشهدار شدن وجهه این رژیم در میان شخصیتهای فرهنگی جهان، خشم و ناراحتیشدید مقامات صهیونیستی را برانگیخته است.
در پی آن، اعتراضات مردمیعلیه کالاهای رژیم صهیونیستی در اروپا و حتی ایالات متحده آمریکا به طور چشمگیریشدت یافت؛ به گونهای که برخی دولتهای اروپایی برخلاف حمایت سیاسی خود از دولتجعلی صهیونیستی، محصولات و کالاهای اسرائیلی را تحریم کردند. برای نمونه، دولتفرانسه در ماه پایانی سال 2016، دستورالعملهایی را منتشر کرد مبنی بر اجرایقوانین اتحادیه اروپا برای برچسب زدن روی کالاهایی که در شهرکهای صهیونیستی کرانهباختری، از جمله شرق بیتالمقدس تولید شده است. در دستورالعمل منتشر شده در وبگاهدولت فرانسه آمده است، بر اساس قوانین بینالمللی، بلندیهای جولان سوریه و کرانهباختری، شامل شرق بیتالمقدس بخشی از رژیم صهیونیستی نیست.
گفتنی است، برچسب زدن برروی کالاهای تولید شده در شهرکهای صهیونیستنشین در برخی از کشورهای اروپایی عملاًدر سالهای اخیر از سوی تشکلهای مدنی به انحای مختلف اعمال میشده است و در واقعتشکلهای مردمی در زمینه تحریمها علیه رژیم صهیونیستی پیشرو بودهاند و حرکت دولتهایاروپایی به تبع حرکتهای مردمی بوده است.
به هر حال، موضعگیریهاو واکنشهای جهانی علیه رژیم صهیونیستی بیانگر آن است که توسعهطلبیهای خودسرانهرژیم صهیونیستی حتی در میان حامیان این رژیم هم مقبول نیست و گویا دولتهایاروپایی از بیم گسترش اعتراضات افکار عمومی دیگر حاضر نیستند با سیاستهای توسعهطلبانهرژیم صهیونیستی، به ویژه در زمینه شهرکسازی همراهی کنند.
۳ـحذف نام «اسرائیل» از صحنه بینالمللی
در اولین روزهای آغاز سالمیلادی، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت»، طی گزارشی از اقدام آژانسامدادرسانی و اشتغال فلسطینیان سازمان ملل متحد (اونروا) از حذف نام «اسرائیل» درکتابهای درسی مدارس این آژانس در کرانه باختری و غزه خبر داد.
به نوشته این روزنامهصهیونیستی، در کتابهای درسی آژانس امدادرسانی و اشتغال فلسطینیان نقشههایی رسمشده که به جای واژه «اسرائیل» کلمه «فلسطین» آمده و پرچم فلسطین نیز بر روی آنقرار گرفته و به جای شهر «تلآویو» نام فلسطینی «تلالربیع» نوشته شده است.
جالب آنجاست که «یدیعوتآحارونوت» در ادامه گزارش خود با اشاره به تاریخ تشکیل رژیم جعلی صهیونیستی، نوشتهاست: «در کتابهای درسی مدارس اونروا از جنبش یهودیان در اروپا به یک جنبشاستعماری یاد شده که یهودیان سراسر جهان را برای تشکیل یک دولت واحد یهودی درفلسطین جمع کردند که هیچ پایه و اساس تاریخی یا دینیای در فلسطین نداشتند.»
البته تحلیلگران سیاسیمعتقدند، این اقدام «آونروا» همسو با قطعنامه شورای امنیت است. این در حالی است کهدر ماه دسامبر 2016، شرکت هواپیمایی «هاینان چین» از بزرگترین شرکتهای هواپیماییخصوصی چین، در نقشه ناوبری هوایی خود نام «اسرائیل» را حذف و نام «سرزمینهایفلسطین» را جایگزین آن کرد. این اقدام شرکت هواپیمایی چینی که با واکنش تند مقاماتصهیونیستی مواجه شد، مورد استقبال برخی شرکتهای هواپیمایی آسیایی که به اراضیاشغالی پرواز دارند، قرار گرفت و بیش از پیش بر موقعیت منحوس رژیم صهیونیستی درصحنه بینالمللی صحه گذاشت.
۴ـروسیاهی منطقهای رژیم جعلی صهیونیستی
سران صهیونیستی هموارهتلاش کردهاند تا با جنگافروزی و تنشزایی در منطقه موجودیت رو به زوال خود راتضمین و امنیتزایی کنند؛ مهمترین تلاش آنها طی سالهای اخیر، سازماندهی گروههایتکفیری و حمایت از آنها در به آشوب کشیدن برخی کشورهای منطقه، از جمله عراق وسوریه بوده است که متأسفانه با حمایت مالی و لجستیکی برخی دول عربی غربگرای منطقه،از جمله عربستان سعودی، اردن، قطر و… همراه بوده است.
اما با مقاومت گروههایمردمی در عراق و سوریه در ماههای پایانی سال 2016 میلادی، شاهد شکست سنگین گروههایتکفیری در جبهههای مقاومت عراق و سوریه بودیم که بیش از پیش از ناکامی این پروژهصهیونیستی خبر میدهد. در واقع، رژیم صهیونیستی با حمایت از داعش و سایر گروههایتکفیری به دنبال رسیدن به دستاوردهایی بود که از سالها پیش در تحقق آنها ناکامبود. اما پیروزی محور مقاومت مردمی منطقه طی ماههای اخیر، سبب نگرانی مقاماتصهیونیستی شده و آنان را از ادامه حمایت گروههای تکفیری، از جمله داعش و جبههالنصره ناامید کرده است؛ به گونهای که بر اساس تحلیل برخی مراکز فکری و مطالعاتیصهیونیستی، از جمله «مرکز مطالعات امنیت ملی اسرائیل»، در صورت ادامه روند کنونی،گروههای مقاومت مردمی مصممتر شده و به تبع آن امنیت ملی رژیم صهیونیستی به شدتبه مخاطره خواهد افتاد.
از سویی، رژیم غاصبصهیونیستی طی سالهای اخیر، پروژه عادیسازی روابط دول عربی و رژیم صهیونیستی رابا حمایت واشنگتن و کشورهای اروپایی کلید زد تا به نوعی قدرت منطقهای خود راافزایش دهد؛ اما با افزایش روند اعتراضات گسترده عمومی در کشورهای عربی نسبت بهاین موضوع و همچنین روند فزاینده بیداری اسلامی در منطقه، این سناریوی صهیونیستیهم محکوم به شکست است. البته مقامات صهیونیستی باید این نکته مهم را به خاطر داشتهباشند که رویکرد رژیمهای عربی منطقه، به ویژه کشورهایی نظیر عربستان، امارات ومصر برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی نشاندهنده بحران واقعی این رژیمهاستکه از پشتوانه حقیقی مردمی در حاکمیت خود محروم بوده و با کمک کشورهای خارجی درآشوب امنیتی موجود در منطقه روی پا ایستادهاند.
۵ـفساد اقتصادی سران رژیم صهیونیستی
در کنار این تحولات جهانیو منطقهای که بیش از پیش سیر صعودی نابودی و زوال رژیم غاصب صهیونیستی را سرعتداده است، در آخرین روزهای سال 2016 میلادی، اتفاقاتی در صحنه سیاسی داخلی فلسطینرخ داد که از فروپاشی این رژیم جعلی در آیندهای نزدیک و زودتر از زمان وعده دادهشده امام خامنهای(مدظلهالعالی) خبر داد.
طی سالهای اخیر، گزارشهاییدرباره فسادهای مالی «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و خانوادهاش دررسانههای این رژیم منتشر شد؛ موضوعی که از ابتدا به سرعت از سوی دفتر نخستوزیرتکذیب شد؛ اما در پی آن گزارشهای دیگری منتشر شد که اوضاع را برای نتانیاهو بسیاردشوار کرد.
عموم این گزارشها ازپولشویی و فساد مالی نتانیاهو خبر میداد؛ از این رو با توجه به حساسیت بالای اینموضوع، دادستان کل رژیم صهیونیستی به صورت مستقیم رسیدگی پرونده را در دست گرفت.در این بین با دستور مستقیم دادستان رژیم صهیونیستی، تحقیقات رسمی در این پروندهبه جریان افتاد و مقامات ارشد پلیس و مسئولان قضایی رژیم صهیونیستی گفتند که بهزودی آخرین تحقیقات صورت گرفته در زمینه دست داشتن «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیراین رژیم در پولشویی گسترده و فساد مالی، به اطلاع عموم میرسد.
در روزهای آخر دسامبر2016 بود که خبر محکومیت نتانیاهو به علت جرایمی، چون پولشویی، رشوه و سوءاستفادهاز اموال عمومی رسانهای شد و وجهه وی را در جامعه صهیونیستی تخریب کرد؛ به گونهایکه چهرههای سیاسی که در هفتههای اخیر با نتانیاهو ملاقات داشتند، او را بسیارافسرده و سرگردان توصیف کردند؛ فردی که قادر به رها شدن از منجلاب کنونی نیست.
گفتنی است، فساد سرانصهیونیستی سبب شده است تا یهودیان ساکن اراضی اشغالی نسبت به ماهیت دولت صهیونیستیو مقامات آن بیاعتماد و سرخورده شوند؛ به گونهای که نتایج نظرسنجی شبکه 10 رژیمصهیونیستی در سال 2016، در این زمینه از بیاعتمادی 68 درصدی مردم یهودی نسبت بهدولت رژیم صهیونیستی و همچنین آمادگی بیش از نیم میلیون نفر به دلیل وضعیت بدمعیشتی، برای ترک سرزمینهای اشغالی خبر میدهد.
در همین حال، شانزدهمؤسسه و نهاد اطلاعاتی آمریکا در پژوهشی به این نتیجه رسیدهاند که رژیم صهیونیستیتا سال ۲۰۲۵ فرومیپاشد. پژوهش نهادهای امنیتی آمریکا درادامه اعلام میکند که یهودیان به علت بیاعتمادی به دولت و مقامات خود به میزانبسیار بالایی در حال بازگشت از فلسطین به کشورهایی هستند که از آنجا آمدهاند.
در همین روزها سازمانبیمه رژیم صهیونیستی نیز گزارشی را منتشر کرد که نشان میدهد میزان فقر و بیکاریدر رژیم صهیونیستی افزایش یافته است. همچنین گزارشهای سازمان همکاری اقتصادی وتوسعه اروپا نشاندهنده این است که شکاف اقتصادی میان ثروتمندان و فقیران در رژیمصهیونیستی بیش از سایر اعضای این سازمان است. در کنار این تحولات که از وجود چالشهایجدی و نابودکننده درونی این رژیم حکایت دارد، افزایش روحیه مقاومت مردمی فلسطین درمقابله جدی با رژیم اشغالگر صهیونیستی و همچنین استمرار انتفاضه سوم و گسترده شدندر مناطق اشغالی 1948 طی سال گذشته میلادی، از سقوط و نابودی زودرس رژیم جعلیصهیونیستی خبر میدهد. البته در کنار کاهش روحیه یهودیان برای خدمت در ارتش و وجودفساد گسترده جنسی در میان فرماندهان و افسران رده بالای رژیمصهیونیستی، این روندسرعت فزایندهتری را به خود گرفته است.
در پایان میتوان چنیننتیجهگیری کرد که نگاهی به شاخصهای فرصتها و تهدیدات اجمالی ذکر شده در برابررژیم صهیونیستی که نمایی کلی از تحولات منطقه ارائه کرده، نشان میدهد که سیگنالهایپیروزی نهایی امت بر توطئههای استعماری ـ غربی نزدیک است و قطعاً فاصله زمانیزیادی تا پیروزی نهایی بر این توطئهها و تزلزل مبانی موجودیتی رژیم صهیونیستیوجود نخواهد داشت و انشاءالله وعده امام خامنهای(مدظلهالعالی) در زمانی کوتاهتربه نتیجه خواهد رسید.