احزاب و گروه های فلسطینی در جریان کارگاهی که به همت جبهه خلق برای آزادیفلسطین و به منظور بررسی بحران برق نوار غزه برگزار شد، به توافقی 8 بندی دستیافتند که مهمترین نکته آن تشکیل هیات ملی پیگیری و معافیت سوخت مورد نیاز نیروگاهغزه از مالیات بود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در این کارگاه نمایندگان احزاب و گروه هایملی و اسلامی، فعالان رسانه ای، نمایندگان بخش خصوصی و نهادهای جامعه مدنی و نیزدو وزیر دولت وفاق ملی به نام های “مامون ابو شهلا” و “مفیدحساینه” حضور داشتند.
در این کارگاه تخصصی توافق شد که نهادی برای پیگیری امور با حضور نمایندگانگروه های فلسطینی، بخش خصوصی و دولت که دو وزیر آن؛ ابو شهلا و حساینه در اینکمیته فعالیت خواهند داشت، به همراه نمایندگان جامعه مدنی مسئولیت پیگیری اجرایتوافقات صورت گرفته را که مورد اجماع ملی و مردمی قرار داشت، بر عهده بگیرند وتمامی طرف ها را ملزم به اجرای این توافقات کنند.
جمیل مزهر از رهبران جبهه خلق خاطر نشان کرد که به موجب این توافقات صورتگرفته، سوخت مورد نیاز نیروگاه برق غزه به مدت 3 ماه از مالیات “بلو” ودیگر مالیات ها معاف خواهد بود و تسهیلاتی در زمینه انتقال مقادیر کافی سوخت بهاین نیروگاه اتخاذ خواهد شد تا بتواند با تمام توان خود فعالیت کند.
یکی دیگر از بندهای این توافق، تشکیل مجدد هیات مدیره شرکت توزیع برق بر اساساصول ملی و حرفه ای با مشارکت کارشناسان و متخصصان این امر است و در عین حال مقررشده است که روند اجرای تصمیمات مربوط به خرید برق از خط 161 پیگیری شود و شرکتتوزیع نیروی برق غزه ضمانت های بانکی برای احداث این خط و پرداخت هزینه هایماهیانه آن ارائه دهد. دولت وفاق ملی فلسطین هم به موجب این تصمیم از بانک توسعهخواست که اجرای این پروژه را آغاز کرده و خط 161 را توسعه دهد.
مزهر تاکید کرد که بر اساس توافقات بدست آمده روند توسعه نیروگاه برق غزه وفراهم کردن زمینه فعالیت آن با گاز طبیعی به جای گازوئیل پیگیری خواهد شد و مراجعمسئول در نوار غزه نیز باید به پرداخت هزینه های موسسات، وزارتخانه ها و مساجد ونیز نصب کنتورهایی که قابلیت دریافت هزینه ها به صورت پیش دریافت پایبند باشند.
شرکت کنندگان در این کارگاه تخصصی همچنین بر روی سرمایه گذاری در زمینه تامینانرژی های جایگزین توافق کردند و از مراجع ذیربط خواستند که مساله سرمایه گذاری برروی شبکه جدید یا انرژی جایگزین را که افزایش حجم برق وارداتی از طرق مصر، یکی ازآنهاست، مورد بررسی قرار دهند.
جمیل مزهر تصریح کرد که این بندهای هشتگانه به منزله توافق ملی ـ مردمی مستقیمدر زمینه حل بحران برق غزه از طریق کمیته تخصصی و نمایندگان آن است که به محضتشکیل، فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
موافقت با طرح حماس
در همین راستا، فوزی برهوم سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” ازارائه طرحی جامع درباره راه حل های موقتی و راهبردی برای حل بحران برق غزه و تضمینپایان این بحران خبر داده و اعلام کرده بود که اکثر طرح های پیشنهادی و راهکارهایارائه شده از سوی این جنبش مورد موافقت دیگر طرف های فلسطینی قرار گرفته و در قالبهمین طرح 8 ماده ای تصویب شده اند.
برهوم خاطر نشان کرد که در پایان این دیدار بر لزوم سرعت بخشی به تشکیل هیاتمذکور و آغاز ماموریت ها و کارهای آن در سریعترین زمان ممکن تاکید شد.
وی افزود: جنبش حماس در این دیدار بر آمادگی کامل خود برای اجرای تمامیتوافقات صورت گرفته و عمل به مسئولیت های خود و نیز رفع تمامی موانع به منظورتضمین موفقیت عمل کمیته مربوطه تاکید کرد و در مقابل، خواستار پایبندی دولت رامیحمد الله و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به نقش و مسئولیت های خود برایموفقیت تلاش های صورت گرفته برای پایان بحران برق غزه و تضمین پایان درد و رنجساکنان غزه شد.