شنبه 03/می/2025

غزه در آستانه فاجعه انسانی

جمعه 20-ژانویه-2017

سفر به غزه مانند سفربه دنیایی دیگر است، در آنجا فقر به شدت وجود داشته و به طور ساده پولی برای توزیعنیست. حتی نه غذایی، نه دارویی و نه لباس گرمی برای کودکان پیدا نمی‌شود.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا)، یکی از پزشکان شاغل در نهاد مربوط بهپزشکان حقوق بشر که از 30 سال گذشته به همراهیک تیم پزشکی به نوار غزه سفر می‌کند و به ساکنان فلسطینی خدمت رسانی می‌کند صحبت‌هایمتاثر‌کننده‌ای درباره شرایط این منطقه در محاصره گفته است.
«
صلاح حاج یحیی» پزشک 50 ساله فلسطینی ساکندر اراضی 1327، از سوی پزشکان حقوق بشر درمانگاه سیاری را اداره می‌کند و هر چندهفته یکبار عازم نوار غزه می‌شود. وی در صحبت‌هایش که در روزنامه صهیونیستی هاارتصبازتاب داده شده است می‌گوید ما تنها گروهی هستیم که با اجازه ارتش رژیم صهیونیستیو نیروهای امنیتی آنها وارد نوار غزه می‌شویم.
وی در بخشی از صحبت‌هایش به مشاهدات خود از شرایط اسفناک نوار غزه می‌پردازدو می‌گوید: غزه سرشار از ناامیدی شده است، شما این موضوع را از دقیقه‌ای که بهآنجا وارد می‌شوید احساس می‌کنید. سفر به غزه مانند سفر به دنیایی دیگر است. تنهابه محض وارد شدن از یکی از گذرگاه‌ها شما مردم به شدت بیمار را می‌بینید که اکثرااز سرطان رنج می‌برند و در صفوف طویلی منتظر دریافت درمان هستند. آنها برای کمیمهربانی و در نتیجه اجازه عبور برای درمان بیماری خود منتظر هستند. وقتی با خودرواز مناطق نوار غزه عبور می‌کنید ویرانی‌ها و هزاران خانه، کارخانه تخریب شده وجاری شدن فاضلاب در خیابان‌ها را می‌بینید.
پزشک فلسطینی در ادامه توصیف مشاهدات خود از نوار غزه می‌گوید: در سفربه نوار غزه لازم نیست به بیمارستان‌ها بروید و تنها کافی است در خیابان‌ها راهبروید. بیش از 60 درصد ساکنان نوار غزه بیکار هستند. در آنجا فقر به شدت وجودداشته و به طور ساده پولی برای توزیع نیست. حتی نه غذایی، نه دارویی و نه لباسگرمی برای کودکان پیدا نمی‌شود. فلسطینیان مجبورهستند برای گرم ماندن آتش درست کنند و در واقع دیدن آتش در بیرون از چادرها درنوار غزه امری رایج است. مردم در آنجا می‌ترسند از خانه‌های ویران خود دور شوندچراکه ممکن است شخص دیگری بیاید و آن اراضی را بگیرد و در نتیجه حداقل داشته خودرا از دست بدهند.
یحیی با اشاره به نبود سیستم اموزشی و بهداشتی در نوار غزه افزود:سیستم آموزشی فعال نیست و سیستم بهداشتی نیز منفعل است. کشاورزی درحالی مرگ است،هیچ مواد خامی وجود ندارد و راهی برای کسب و کار نیست، حتی اگر محصولی تولید شودشخصی برای خرید آن وجود ندارد. منابع آبی آلوده شده‌اند. آب نه تنها برای نوشیدنبلکه برای هیچ گونه مصرف دیگری مناسب نیست و به ندرت برق وجود دارد. غزه در آستانهفاجعه انسانی است، کمک‌های بین‌المللی بسیار کم و کشورهای عربی نیز در کمک رسانیموفق نیستند.
مشاهدات وی از شرایط فاجعه آمیز نوار غزه همچنین توصیف می‌کند که دربخش تجهیزات پزشکی نه سرنگی و نه بانداژی وجود ندارد. در همین حال تنها برای چهارساعت برق وجود دارد و پس از آن 12 ساعت خاموشی در نوار غزه حکمفرما می‌شود.

*سفر به غزه مانند سفر به دنیایی دیگر است،در آنجا فقر به شدت وجود داشته و به طور ساده پولی برای توزیع نیست. حتی نه غذایی،نه دارویی و نه لباس گرمی برای کودکان پیدا نمی‌شود
*
غزه سرشار از ناامیدی شده است، شما اینموضوع را از دقیقه‌ای که به آنجا وارد می‌شوید احساس می‌کنید. سفر به غزه مانندسفر به دنیایی دیگر است. تنها به محض وارد شدن از یکی از گذرگاه‌ها شما مردم بهشدت بیمار را می‌بینید که اکثرا از سرطان رنج می‌برند و در صفوف طویلی منتظر دریافتدرمان هستند
*
در سفر به نوار غزه لازم نیست به بیمارستان‌هابروید و تنها کافی است در خیابان‌ها راه بروید. بیش از 60 درصد ساکنان نوار غزهبیکار هستند. در آنجا فقر به شدت وجود داشته و به طور ساده پولی برای توزیع نیست
*
کشاورزی درحال مرگ است، هیچ مواد خامی وجودندارد و راهی برای کسب و کار نیست، حتی اگر محصولی تولید شود شخصی برای خرید آنوجود ندارد.منابع آبی آلوده شده‌اند. آب نه تنها برای نوشیدن بلکه برای هیچ گونهمصرف دیگری مناسب نیست.

منبع :جمهوری اسلامی ، 19/10/1395


لینک کوتاه:

کپی شد