سه شنبه 12/نوامبر/2024

فسادهای مالی گسترده و پایه های لرزان رژیم صهیونیستی

دوشنبه 23-ژانویه-2017

درطول بیست سال گذشته نخست وزیران رژیم صهیونیستی از شارون، اولمرت و ایهود باراک تانتانیاهو به دلیل فساد مورد بازجویی قرار گرفته اند. این عامل نشان می دهد کهسیستم موجود حکومتی سیستمی فاسد است. 

در پیافشای ابعاد تازه‌ای از فساد مالی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی،دهها اسرائیلی با تظاهرات گسترده در تل‌آویو از نخست‌وزیر این رژیم خواستند از سمتخود کناره‌گیری کند. تظاهرات‌کنندگان که در اعتراض به فسادهایگسترده نتانیاهو به خیابان‌ها آمده بودند، شعار «برو، برو، نتانیاهو» را سردادند.در حال حاضر نتانیاهو متهم به پرداخت رشوه، فساد مالی و سوء استفاده از قدرت است وتا کنون چند بار بازجویی شده است.

گفتنی استفساد اخلاقی و آزار جنسی از مهم ترین رسوایی هایی است که بسیاری از سیاستمدارانبلندپایه اسرائیل از جمله موشه کاتساو رئیس سابق رژیم صهیونیستی به دلیل فاش شدنآن مجبور به کنار گذاشتن پست خود و خداحافظی با دنیای سیاست شدند. در همین راستا«سازمان شفافیت بین‌الملل» در سال 2010 اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در حوزه فساداقتصادی در میان 33 عضو «سازمان همکاری اقتصادی و توسعه» حائز رتبه 22 شده است. براساس «شاخص احساس فساد» شفافیت بین‌الملل در سال 2015 اسرائیل با دو رتبه سقوط درمیان 34 کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در جایگاه 24 قرار گرفت. اخیراًنیز نتانیاهو نخست وزیر این رژیم مورد بازجویی قرار گرفته و اتهامات زیادی از جملهدر مباحث اقتصادی و رشوه متوجه وی است. نتانیاهو در یک فایل صوتی افشا شده، طیتماس با ناشر روزنامه «یدیعوت آحرونوت» به او پیشنهاد داد اگر پوشش بهتری از نخستوزیری ارائه کند، قدرت رقیب دیرینه این روزنامه یعنی «اسرائیل هیوم» را کاهش دهد.

حال بایدبه این سوالات پاسخ داد که فساد موجود در رژیم صهیونیستی ناشی از چه عواملی است؟ وفسادهای گسترده در مقامات دولتی چه تبعات و آثاری را می تواند برای این رژیم در پیداشته باشد؟

1) صهیونیست ها به عنوان مفسد ترین افراد در سطح جهان شناخته می شوند و ثروت موجوداین قشر نیز برآمده از فعالیت های کثیف و نامعقول افراد برجسته آن است. حاکمیتسیاسی رژیم صهیونیستی نیز قاعدتاً حکومتی مفسد و برآمده از لابی های صهیونیستی درغرب است. دورون پسکین (Doron Peskin)، کارشناس مسائل غرب آسیا در المانیتور می‌نویسد:«احساس عمومی بر این است که فساد به عمق نهادهای رژیم نفوذ کرده است.» 

 درطول بیست سال گذشته نخست وزیران رژیم صهیونیستی از شارون، اولمرت و ایهود باراک تانتانیاهو به دلیل فساد مورد بازجویی قرار گرفته اند. این عامل نشان می دهد کهسیستم موجود حکومتی سیستمی فاسد است. درعین حال سیستم موجود در این کشور به سیستمیناکارآمد و برخاسته از انحصارطلبی عده ای معدود است. نظر سنجی کانال دو اسراییل در8 ژانویه 2016 نشان داد که 90 درصد اعلام کرده اند که معتقدند برای دستیابی بهموفقیت باید شخصا با افراد رده‌های بالا ارتباط داشته باشند.

2) فسادموجود در این رژیم تهدیدی وجودی علیه این رژیم نامشروع به وجود آورده است. الیسولام (مدیر جنبش حکومت برابر در اسراییل) می گوید: تهدید موجودیتی واقعی در برابراسراییل از فسادی ناشی می شود که مسول گسست بافت اجتماعی است. شکاف های فزاینده دردرآمد و از بین رفتن اخلاقیات که این روزها در جامعه اسراییل شاهد آن هستیم از هرنوع تهدید امنیتی خطرناک تر است.» ایتان ارض (Eitan Erez)،حقوقدان و یک فعال ضدفساد، می‌گوید: «آسیبی که فساد به اسرائیل وارد می‌کند بیش ازهر آسیبی است که در یک دهه گذشته توسط حزب‌الله وارد شده است.»

3) برخی ازتحلیلگران، یکی از دلایل مخالفت کشورهای غربی با مواضع نخست وزیر رژیم صهیونیستی،را بی ارتباط با فسادهای مالی گسترده وی نمی دانند. چرا که حمایت از رژیم فاسدنتانیاهو در کنار تندروی های بیش از حد وی (همانند اصرار بر شهرک سازی، سرکوب بیشاز حد مردم فلسطین) می تواند وجهه بین المللی این کشورها را با چالش اساسی مواجهنماید. در واقع رفتارهای نسنجیده نتانیاهو در کنار فسادهای گسترده وی سبب شده استتا از نگاه غربی ها وی گزینه مناسبی برای پست نخست وزیری اسرائیل حساب نیاید و درهمین راستا، اروپا و غرب نیز به مخالفان اسرائیل پیوسته اند.

4) تظاهراتعلیه فساد گسترده نتانیاهو در داخل فلسطین اشغالی نشان از بی اعتباری این رژیم درمیان صهیونیست ها و عدم مشروعیت این رژیم است. این بی اعتباری و وجود تبعیض هایفزاینده موجبات مهاجرت صهیونیست ها را به وطن اصلی خود تسریع  می نماید. یکنظرسنجی که در  ژوییه 2016 توسط کانال دو تلویزیون اسرائیل انجام شد نشان می‌دهدکه 72 درصد پاسخ دهندگان اعتقاد داشتند که مقامات منتخب فاسد هستند. بنابراین فسادهای گسترده اقتصادی در بین مقامات دولتی اسراییل موج مهاجرت معکوس این رژیم راتسریع خواهد کرد.

درمجموع میتوان گفت که سیستم حکومتی فاسد در کنار سیاستمدارانی فاسد عوامل اصلی اضمحلال اینرژیم در آینده ای نه چندان دور است. در کنار این مساله، گسترش مخالفت های منطقه ایو بین المللی که تصویب قطعنامه اخیر سازمان ملل از نشانه های اصلی آن قلمداد میشود، می تواند زمینه های نزولی وجهه این رژیم را در عرصه بین المللی آماده نماید.

منبع : الوقت ، 27/10/1395

لینک کوتاه:

کپی شد