چهارشنبه 30/آوریل/2025

بحران انسانی نوار غزه به روایت یک نهاد حقوقی اروپایی

چهارشنبه 25-ژانویه-2017

دیده بان اروپایی مدیترانهای حقوق بشر اعلام کرد که اوضاع ساکنان نوار غزه روز به روز بدتر می شود و جهانیان در قبال رنج و محنت های بیش از دو میلیون فلسطینی محاصره شده و فاقد ابتداییترین مولفه های یک زندگی انسانی سکوت کرده اند. 
به گزارش مرکز اطلاع رسانیفلسطین، این نهاد حقوقی اروپایی که مقر آن در ژنو قرار دارد، در گزارش جامعی تصریحکرد: بحران انسانی که فلسطینیان ساکن باریکه غزه با آن دست و پنجه نرم می کنند، پساز تجاوزات ارتش اسرائیل در سال های 2008 و 2014 به این منطقه تشدید یافته است.
در این گزارش آمده است که بهخاطر محاصره نوار غزه که از 11 سال پیش تاکنون ادامه دارد و معادل 100 هزار ساعتمی باشد، نرخ فقر و بیکاری از مرز 65 درصد گذشته و میزان نبود امنیت غذایی ازمرز 72 درصد در نوار غزه فراتر رفته است، 80 درصد مردم باریکه غزه بر کمک های بینالمللی تکیه دارند.
در این گزارش می خوانیم که میزان بیکاری در باریکه غزه روند بی سابقه ای را تجربهمی کند؛ به نحوی که نرخ بیکاری در پایان سال گذشته از مرز 43 درصد فراتر رفت. 
بر پایه گزارش حاضر، دشمن صهیونیستی از 11 سال پیش تاکنون همچنان بهاعمال سیاست بستن گذرگاه های مرزی، گلوگاه ها و محاصره نوار غزه به عنوان یک سیاستظالمانه ادامه می دهد، این رژیم تمامی گلوگاه های تجاری وغیرتجاری را به محاصره و کنترل و سیطره کامل خود درآورده است و مانع از مسافرت فلسطینیان باریکه غزه به خارج و ماهیگیری فلسطینیان در محدوده تعیین شده می شود، رژیم اشغالگر قدسهمچنین از انتقال مواد غذایی، کالاها، دارو و تجهیزات پزشکی به باریکه غزه ممانعت می کند.
در این گزارش می خوانیم که اسرائیل با محاصره نوار غزه، اقتصاد این منطقه را فلج و پروژه های اقتصادی را متوقف کرده و تردد و رفت و آمد فلسطینیان و ترانزیت کالاها را محدودکرده است.
در این گزارش حقوقی آمده استکه از بدو محاصره تاکنون روند رکود بر این منطقه حاکم است، تمامی گذرگاه های مرزیاین منطقه بسته شده است.
دیده بان اروپایی مدیترانه ای حقوق بشر هشدار داد که ازهر 4 کودک فلسطینی ساکن باریکه غزه یککودک نیازمند حمایت اجتماعی است، زیرا تعداد زیادی از کودکان باریکه غزه که تعدادشان به 225 هزارنفر می رسد در جریان جنگ 51 روزه باریکه غزه در تابستان سال 2014 دچار آسیب هایروحی و روانی هستند.
در گزارش حاضر خاطرنشان شدهاست که مراجع اسرائیلی از انتقال بیماران ساکن نوار غزه به کرانه باختری و سرزمینهای اشغالی 1948 جهت درمان به شدت مخالفت می کند.
از سوی دیگر، رئیس دفترنمایندگی این دیده بان در فلسطین گفت که سیاست های ظالمانه اسرائیل زندگی فلسطینیان ساکن نوارغزه را به خاطر انداخته است و این سیاست ها همچنین آینده مردم این منطقه را تهدید می کند،نوار غزه یکی از پرجمعیت ترین مناطق جهان شمار می رود.
مهاالحسینی درباره بروز یک فاجعه انسانی در نوار غزه در نتیجه تشدید بحران انسانی دراین منطقه هشدار داد.
وی درماندگی جهانیان و محافل بین المللی؛ به ویژه شورای امنیت در زمینه پایان بخشیدن به محاصره نوار غزه و خاتمه دادن بهتجاوزات اسرائیل را محکوم کرد.
وی یادآور شد که تعداد ماهیگیران فلسطینی ساکن نوار غزه از 10000 نفر به 4000 نفر در بازه زمانی2000 تا 2016 کاهش یافته است، 96 درصد مردم نوار غزه بر کمک های بین المللی تکیه دارند.

وی از مجامع جهانی خواست برای پایان بخشیدن به محاصرهظالمانه نوار غزه و برچیدن بساط اشغالگری اسرائیل در سرزمین فلسطین دست به تحرکاتجدی بزنند.

لینک کوتاه:

کپی شد