سردبیر روزنامه “صوت الأمة” و دبیر جنبش “کفایت” مصرتاکید کرد که مصر تصمیم جدی برای گسترش روابط با جنبش مقاومت اسلامی”حماس” دارد و مسئولان مصری باید بدانند که حضور یک جنبش مقاومتی درغزه، به مثابه دفاع از امنیت ملی مصر است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، عبد الحلیم قندیل در گفتگوی تلفنی باروزنامه الرساله ـ چاپ غزه ـ تصریح کرد که روابط مصر و حماس نیازمند رفتار عاقلانهتر است و باید گذرگاه رفح در مرزهای نوار غزه با مصر به صورت کامل و دائمیبازگشایی و برای تردد افراد و کالاها اختصاص داده شود.
وی افزود گذرگاه رفح از اهمیت زیادی به ویژه برای نوار غزه برخوردار است وباید به صورت دائمی فعالیت کند. این شخصیت برجسته مصری خاطر نشان ساخت که تونل هایمرزی نوار غزه اقدامی اضطراری است که ساکنان غزه به اجبار به آنها روی آورده اند وگذرگاه رفح باید به صورت کامل و دائمی باز شود.
اعمال محاصره شدید علیه غزه فاجعه بار خواهد بود
قندیل در ادامه سخنان خود اعلام کرد که مذاکرات میان طرفین (مصر و حماس) میتواند زمینه ساز برقراری روابط راهبردی میان آنها شود و این مستلزم کنار گذاشتناشتباهات گذشته و درک اهمیت حضور جنبش حماس به عنوان یک جنبش مقاومتی فلسطینی درنوار غزه است.
این در حالی است که اخیرا هیاتی از جنبش حماس به ریاست اسماعیل هنیه نایب رئیسدفتر سیاسی این جنبش و با حضور موسی ابو مرزوق و روحی مشتهی دو تن از اعضای دفترسیاسی حماس به مصر سفر کرده بود و در مدت حضور خود در این کشور با مسئولان سازماناطلاع مصر و به ویژه “خالد فوزی” وزیر اطلاعات دیدار و گفتگو کرد.
قندیل در بخش دیگری از سخنان خود سیاست بستن گذرگاه ها و اعمال محدودیت علیهساکنان نوار غزه را “تصمیمی سیاسی و فاجعه بار” توصیف نمود و گفت:« اینتصمیم باعث گرایش بیشتر به سمت اقدامات افراطی گرایانه و بروز رفتارهای افراطیگرایانه می شود و این سیاست به نوبه خود غیر قابل قبول است و باید متوقف شود.»
وی افزود:« مسئولان مصری باید تعامل عاقلانه ای در قبال نوار غزه داشته باشندو از اعمال هر گونه محدودیتی علیه این منطقه خودداری کنند.» سردبیر روزنامه صوتالأمة تاکید کرد که پدیده افراطی گری خطری برای تمامی طرف هاست و نه تنها طرفمصری. وی افزود حماس یک جنبش آزادی خواه ملی گراست که مساله فلسطین را اولویتیبرای خود می داند و درک این مساله ضروری است.
گذرگاه رفح اهمیت راهبردی دارد
عبد الحلیم قندیل در واکنش به برکناری “وائل صفتی” رئیس پروندهفلسطین در سازمان اطلاعات مصر تاکید کرد که «مصر وابسته به افراد نیست و قاهرهتصمیم رسمی برای از سر گیری روابط با جنبش حماس را دارد و این مساله ارتباطی باخود اشخاص ندارد.»
عبد الفتاح سیسی رئیس جمهور مصر اخیرا دستور صدور حکم بازنشستگی پیش از موعدصفتی و چند نفر از مسئولان دیگر سازمان اطلاعات این کشور را صادر کرده بود.
قندیل در عین حال اعلام کرد که مساله فلسطین یک مساله ملی برای مصر است وموجودیت رژیم صهیونیستی خطری اساسی برای این کشور به شمار می رود.
وی افزود قاهره در آغاز تاسیس جنبش فتح نیز که بنیانگذاران آن عضو جماعت اخوانالمسلمین بودند، ارتباط داشت و در نتیجه، منافع سیاسی ایجاب می کند که ب ر رویمشترکات ملی و قومی توافق کنیم و اختلافات موجود را کنار بگذاریم.
سردبیر روزنامه صوت الأمة همچنین تاکید کرد که خطر واقعی متوجه مصر از مرزهایشرقی آن که در مجاورت فلسطین اشغالی (اسرائیل) قرار گرفته اند، نشأت می گیرد و اینمساله ای است که ارتش مصر از گذشته به آن باور دارد و اسرائیل را دشمن همیشگی خود میداند و تمام نبردهایی که ارتش مصر به آنها افتخار می کند، با رژیم صهیونیستی بودهاست.
وی تصریح کرد که با وجود امضای توافقنامه صلح میان مصر و اسرائیل، ملت مصرهنوز هم بیش از ملت های دیگر، از این رژیم و سیاست های جانبدارانه و حمایتی آمریکابه نفع آن، نفرت دارند.
این تحلیلگر برجسته مصری اعلام کرد که مصر در آینده نقش پررنگ تری در زمینهاداره پرونده آشتی ملی فلسطین و دیگر پرونده های مرتبط با مساله فلسطین ایفا خواهدکرد.
وی افزود: دشمنی با جنبش های مقاومتی در نهایت به نفع اسرائیل تمام می شود واین مساله باید مورد توجه قرار گیرد.