جمعه 02/می/2025

حضور دوباره شبکه های جاسوسی اسرائیلی در لبنان

جمعه 3-فوریه-2017

تحلیلگران و کارشناسان نسبت به وجودچندین شبکه جاسوسی در لبنان در سایه ضعف دولت این کشور، و برتری سرویس هایاطلاعاتی کشورهای مختلف از جمله “اسرائیل” که اقدام به استخدام مزدور درخاک لبنان می کند، هشدار دادند. نهادهای امنیت عمومی لبنان روز چهارشنبه از کشف چندشبکه جاسوسی اسرائیل” خبر دادند و دربیانیه ای اعلام کردند:”دو لبنانی به نام های (ج.ش) و (ج.خ) و یک پناهندهفلسطینی در لبنان به نام (م.م) و دو نپالی (S.D (B.S) را به جرم ارتباط با سفارتخانه های دشمناسرائیلی در خارج از کشور بازداشت کرده است. سازمان امنیت لبنان تأکید کرد کهبازداشت شدگان با سفارتخانه های اسرائیل در ترکیه، اردن، انگلیس و نپال در ارتباط بودند.
سرویس های امنیتیلبنان در گذشته از کشف ده ها شبکه جاسوسی خبر داده و اعلام کرده بودند که صدها نفرمظنون به همکاری با سرویس های اطلاعاتی اسرائیل را دستگیر کرده اند و از سال 2009بیش از 100 نفر از نیروهای نظامی و کارکنان بخش مخابرات و وزارتخانه های مهم به اتهامجاسوسی دستگیر شده اند.

 

لبنان مملو از سلول های جاسوسی است

از سوی دیگر “وهبه قاطشیا”کارشناس امور راهبردی اظهار داشت:”عرصه ی لبنان مملو از سلول های اطلاعاتیهستند که معمولا با وجود دولت ضعیف که قادر به کنترل اوضاع داخلی نیست، فعالهستند. 
قاطیشا در گفت و گوبا “سایت عربی 21” اظهار داشت که تعدادی از “لبنانی ها ارتباطات داخلیو خارجی و منطقه ای دارند از این رو شبکه های جاسوسی وابسته به دولت های منطقه ونیز دولت های بزرگ افزایش می یابد”.

قاطیشا اقدام سازمان امنیت عمومی به کشفاین شبکه ها را “امری بدیهی خواند و اذعان داشت که سرویس های امنیتی باید درزمینه شناسایی هر گونه تلاشی که در راستای جاسوسی برای دولت یا حزبی صورت می گیرد،کوشا باشند.”


چرا سفارتخانهها؟

قاطیشا در مورد علت مراجعه جاسوسان رژیماشغالگر قدس به سفارتخانه های این رژیم در خارج از کشور به منظور هماهنگی و برنامهریزی برای جاسوسی، گفت: “عملکرد مستقیم اسرائیل در لبنان مایع بدنامی است، ازاین رو پناه آوردن به سفارت خانه های خارجی پوشش لازم را برای نهادهای اطلاعاتیاسرائیل فراهم می کند و همچنین مانع شناسایی مرابطین هم می شود.

قاطیشا درباره اهداف اسرائیل از افزایش روندجاسوسی در لبنان این گونه شرح می دهد:”سردمداران اسرائیلی تلاش می کنند بهتمام اسرار کشورهای عربی دست یابند در نتیجه در عرصه هایی که امکان نفوذ و دسترسیبه اطلاعات وجود دارد، وارد می شود تا با کسب اطلاعات جامع در مورد وضعیت جهان عرببه ویژه لبنان آگاهی خود را نسبت به این کشورها بالا ببرد. وی اضافه کرد:”آنیک برنامه استراتژیک است که رژیم اسرائیل تلاش می کند از طریق آن نسبت به پیرامونخود که از زمان تشکیل این رژیم دشمنی سرسختانه با آن داشتند، اطلاعات کافی کسب نماید.”

حقوق بین الملل

دکتر خلیل حماده کارشنان حقوق بین المللدر گفت و گو با “عربی 21” پیرامون پیگرد قانونی عاملان جاسوسی وابسته بهکشورها از جمله اشغالگر صهیونیستی از سوی دادگاه های بین المللی گفت:”قانونبین الملل این اجازه را به همه دولت ها می دهد که به شورای امنیت سازمان ملل شکایتببرند و شکایات خود را در دادگاه های بین المللی پیگیری کنند”، اما متذکر شدکه “لبنان اقدامات عدیده ای را در شورای امنیت سازمان ملل علیه عملیات جاسوسیاسرائیل و نقض حریم هوایی لبنان توسط هواپیماهای اشغالگر صهیونیستی انجام دادهاست، اما همه این پیگیری ها در سایه سکوت مرگباری که بر نهادهای حقوقی بین المللیعلیه برخی قضایا حاکم است، سودی در پی نداشت.”  

حماده خاطر نشان ساخت:”قدرت ها درمجامع بین المللی نفوذ زیادی دارند” و خاطر نشان ساخت:”راه های قانونیموجود برای تحت پیگرد قرار دادن ناقضان حاکمیت کشورها وجود دارد، اما جنبه اجرایی ندارد”.

وی اضافه کرد:”از زمان صدور قطعنامه242 (در شورای امنیت)قطعنامه های دیگری نیز هست که نقض می شود و مورد احترام قرارنمی گیرد،حتی اجرای آن بدون توجیهات واقعی برای غیر فعال سازی آن قطعنامه ها کهمربوط به ملت ها و بسیاری از آنها مرتبط با امنیت جهانی است، نادیده گرفته میشود”.

حماده تأکید کرد:”قضایای لبنان بهطور اخص مثل کشتارهایی که در خاک آن صورت می گیرد و نیز تجاوزهای متعددی که درپستوهای سازمان ملل محبوس مانده است، از سوی نهادهای حقوقی بین المللی به حاشیهرانده می شود.

حماده در مورد فایده استمرار ارجاع مسائلو شکایات ها به نهادهای بین المللی تأکید کرد:”ضرورت دارد که تهیه مدارک واسناد از تمامی تخلفات و تجاوزاتی که مخصوصا اسرائیلی ها مرتکب می شوند، به ویژه عملجاسوسی که حمله به حاکمیت یک کشور و به مثابه تجاوز به قلمرو کشور دیگر است تداومداشته باشد، زیرا لبنان دولتی تحت حمایت سازمان ملل و دارای مشروعیت بین المللیاست”.

حماده از “برخورد دوگانه”شورای امنیت ابراز شگفتی کرد و گفت:”دامنه ی قطعنامه های بین المللی گسترده، اماگزینشی است، قطعنامه های زیادی صادر و با جدیت اعمال می شود کما اینکه شاهد اجرای قطعنامههای عراق با جدیت بودیم که پرونده هسته ای ایران هم همین طور بود، در مقابلقطعنامه های دیگر نادیده گرفته می شود و آن سوی قضیه “اسرائیل” همیشه دربرابر هر گونه پیگرد قانونی و حتی اخلاقی مصون می باشد”.

لینک کوتاه:

کپی شد