اولین کنفرانس مردمی فلسطینیان خارج امروز شنبه با حضورهزاران فعال فلسطینی و غیر فلسطینی از 50 کشور مختلف دنیا در استانبول آغاز به کارکرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، مهندس هشام ابو محفوظرئیس هیات موسس این کنفرانس بر حقوق و اصول ملی فلسطینیان در هر جایی که باشند،تاکید کرد.
ابو محفوظ فعال سازی نقش و جایگاه موسسات و نهادهای ملیمختلف و تلاش برای بازسازی این نهادها بر اساس اصول دمکراتیک و با مشارکت تمامیفلسطینیان را امری مهم و ضروری خواند.
وی تصریح کرد که مقاومت در راس تمامی اولویت های ملت فلسطینبرای آزاد سازی سرزمین خود و بازگشت آوارگان فلسطینی به شهر و دیار خود قرار دارد.
همچنین رئیس کنفرانس مردمی فلسطینیان خارج در سخنانی خاطرنشان کرد که تشکیلات خودگردان مشروعیت خود را از دستگاه نظامی رژیم صهیونیستی کسبکرده است اما سازمان آزادی بخش مشروعیت خود را از ملت فلسطین گرفته است و اکنونزمان آن فرا رسیده تا این ملت نیز در سازمان آزادی بخش سهمی داشته باشند و در آنمشارکت داشته باشند.
انیس قاسم تاکید کرد که ما خواهان بازپس گیری حق سلب شدهخود در سازمان آزادی بخش هستیم.
همچنین دکتر سلمان ابو سته مورخ و مولف موسوعه فلسطین اظهارداشت که ما در مقابل این چالش بزرگ قرار داریم که رهبرانی داشته باشیم که با اخلاصو فداکاری در خدمت ملت خویش باشند.
ابو سته عنوان کرد که از زمان امضای توافقنامه اسلو، سازمانآزادی بخش و شورای ملی فلسطین به کلی کنار گذاشته شد و حتی فلسطینیان مقیم خارجنیز به حاشیه رانده شده اند و ما هرگز این را نمی پذیریم.
وی گفت که چرا باید درهای سازمان آزادی بخش به روی ما بستهباشد؟ ما خواهان بازگشایی درهای این سازمان هستیم، زیرا این حق طبیعی حدود دومیلیون فلسطینی مقیم خارج است.
دکتر سلمان ابو سته خاطر نشان کرد که بزرگ ترین دستاورد ماتاسیس شورای ملی فلسطین بود و امروز باید از خود سوال کنیم که این شورا به کجارسیده و چه چیزی از آن باقی مانده است؟ آخرین انتخابات آن کی برگزار شد؟ آیا اینهمان مجلسی است که قرار است از حقوق ما دفاع کند؟ دایره امور آوارگان فلسطینی چرااز حق ما دفاع نمی کند؟ چه کسانی اسم فلسطین را از کتاب های آموزشی مدارس حذفکردند؟
ابو سته به صندوق ملی فلسطین اشاره کرد و گفت که چه کسانیدر این صندوق دخل و تصرف دارند و تحقیقات به عمل آمده در مورد پرونده های فساد بهکجا رسید؟
این مورخ فلسطینی خاطر نشان کرد که فلسطینیان مقیم خارج کهبه رغم تمامی اختلافات و گرایشات سیاسی، موجب اتحاد ملت فلسطین شده اند، همان هاییهستند که از زمان امضای توافقنامه اسلو از هیچ تلاش و تحرک مردمی برای دفاع ازفلسطین دریغ نکرده اند و موسسات و هیاتهایی در عرصه بین المللی برای پیگیری حقوق فلسطینیان تشکیل داده اند اما به خاطراینکه عضو شورای ملی فلسطین نیستند، محافل رسمی در دیگر کشورها با آن ها تعامل وهمکاری نمی کنند.
ابو سته خواستار سر و سامان دادن به وضعیت موسسات و نهادهایفلسطینی شد و تاکید کرد که خواسته ما برقراری دمکراسی و بهبود اوضاع داخلی فلسطیناست. وی گفت که ما امروز برای سخنرانی جمع نشده ایم، بلکه هدف ما مبادرت بهاقداماتی عملی است و باید مساله فلسطین را به جایگاه اصلی خود بازگردانده و درتلاش برای تحقق حق بازگشت آوارگان باشیم.