روزنامه نگار و سردبیر پایگاه خبری “میدل است آی”تاکید کرد که انتشار هرگونه مطالب و مقاله ای در انتقاد از شیوه تعامل رژیمصهیونیستی با ملت فلسطین و مراکز آموزشی فلسطینی از دید شورای سرمایه گذاری آموزشعالی انگلیس “تروریسم” به حساب می آید.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، “دیوید هرست”روزنامه نگار و نویسنده سرشناس انگلیسی که اخیرا مقاله ای در انتقاد از شیوه تعاملرژیم صهیونیستی با فلسطینیان به ویژه مراکز آموزشی فلسطینی و در راس آن ها دانشگاهها منتشر کرده است، این اقدام و دیدگاه شورای سرمایه گذاری آموزش عالی انگلیس رابه شدت مورد انتقاد قرار داده و گفت: من علنا از فلسطینیان اعلام حمایت کردم و نهفقط شهرک های یهودی نشین در غزه، بلکه با هرگونه فعالیت شهرک سازی اسرائیل در خارجاز کمربند سبز امنیتی و مرزهای چهارم ژوئن سال 1967 مخالف هستم.
هرست افزود که از نظر من اسرائیل نظام آپارتاید و تبعیضنژادی را نه فقط در کرانه باختری بلکه در سرتاسر اراضی اشغالی برقرار کرده است ودولت یهودی آنگونه که پیداست و همه می دانند یعنی یک نظام دمکراتیک صرفا براییهودیان.
وی با اشاره به اینکه برخی اینگونه آرا و نظرات را افراطیگرانه می دانند، اظهار داشت که محدودیت های زیادی در مورد فعالیت ها و برنامه هایدانشگاهی که اسرائیل را مورد انتقاد قرار می دهد، اعمال می شود.
دیوید هرست خاطر نشان کرد که این هفته مناظره ها و برنامههای زیادی در دانشگاه های جهان پیرامون موضوع آپارتاید اسرائیل برگزار خواهد شداما در انگلیس تاکنون 3 مورد از این برنامه ها لغو شده است. وی گفت که دانشگاهلنکشایر برنامه ای را که انجمن دوستان فلسطین قرار بود برگزار کند، لغو کرد.
هرست ادامه داد که در مناطق دیگری نیز برنامه های زیادی کهتا آستانه برگزاری نیز پیش رفتند، لغو شدند و به برگزار کنندگان این برنامه هااعلام شده بود که سخنان آنان باید کاملا هماهنگ شده باشد.
وی تاکید کرد که چنین اسلوب و قوانینی در مورد تمامی برنامهها و سخنرانی ها در دانشگاه ها اجرا نمی شود، برای مثال اگر “معظم بیگ”زندانی سابق گوانتانامو و فعال عرصه حقوق بشر که اکنون به عنوان یک سخنران خطرناکشناخته می شود، بخواهد در دانشگاهی برای حامیان سازمان عفو بین الملل سخنرانی کند،هیچ مشکلی پیش نمی آید اما اگر بخواهد در مرکزی اسلامی سخنرانی کند، از هر طرفمورد حمله و انتقاد قرار می گیرد.
دیوید هرست افزود که کاملا واضح است هدف از اینگونه اقداماتچیست و این هیچ ربطی به اصول و ارزش های انگلیس، یا جریان های تندرو جهادی و حتیداعش ندارد، بلکه مستقیما به تمایل دولت انگلیس به جلوگیری از هرگونه بحث و بررسیمسائل متعلق به فلسطین در شرایط حساس کنونی دارد و انگلیس نمی خواهد کوچکترین سخنیاز وجود کشور انگلیس به میان بیاید.
هرست اظهار داشت که همه می دانند وقتی راه حل تشکیل دو کشورکنار گذاشته می شود، راه حلی جز راه حل تشکیل یک کشور نمی ماند و این کشوری است کهبه موجب قانون دست به تبعیض نژادی علیه فلسطینیان می زند، چه فلسطینیانی که دراراضی اشغالی زندگی می کنند و چه فلسطینیانی که در قدس ساکن هستند یا فلسطینیانیکه تابعیت اسرائیلی دارند و بحث و جدل های مطرح شده در دانشگاه ها نیز صرفا مناظرههایی پیرامون تلاش های گسترده اسرائیل برای مشروعیت بخشی به این واقعیت است.
دیوید هرست در پایان اشاره کرد که ایده آپارتاید اسرائیل بهطور جدی برای اولین بار توسط کیس مکگریل خبرنگار انگلیسی در روزنامه های انگلیسیبررسی شد. مکگریل 10 سال در ژوهانسبورگ و 4 سال نیز در قدس به فعالیت های رسانه ایمشغول بوده است و تحلیلی که در سال 2006 نوشته است، شایسته مطالعه ای دوباره ودقیق تر است.
هرست خاطر نشان کرد که یک بار از یکی از سفرای اسرائیل سوالکردم که از نظر تو دشمن اسرائیل کیست و من انتظار داشتم بگوید حماس یا حزب اللهاما از پاسخ او غافلگیر شدم زیرا او در جواب گفت: بی بی سی و گاردین و از آن زمانتاکنون سفارت اسرائیل در انگلیس تغییری نکرده است و من امیدوار بودم که چنینتاکتیک هایی به موفقیت نرسد اما متاسفانه دیگر نسبت به این مساله مطمئن نیستم.