فرماندهي كل ارتش سوريه در بيانيه روز جمعه هفدهم مارس خبر ازتجاوز چهار جنگنده رژيم صهيونيستي به حريم هوايي سوريه از طريق خاك لبنان داد كهمراكز نظامي در مسير تدمر در ريف شرقي حمص را مورد حمله قرار دادند.
فرماندهي كل ارتش سوريه در بيانيه روزجمعه هفدهم مارس خبر از تجاوز چهار جنگنده رژيم صهيونيستي به حريم هوايي سوريه ازطريق خاك لبنان داد كه مراكز نظامي در مسير تدمر در ريف شرقي حمص را مورد حملهقرار دادند. اين بيانيه تا اينجاي كار نكته جديدي را بيان نكرده بود چراكه در ششسال از جنگ داخلي سوريه، جنگندههاي صهيونيستها بارها به حريم هوايي اين كشوروارد شده و به برخي از مراكز نظامي حمله كرده بودند. نكته جديد در ادامه بيانيهارتش است كه جنگندههاي متجاوز صهيونيستي بعد از مواجه شدن با پدافند هوايي ارتشسوريه، يكي از آنها در مناطق اشغالي سرنگون شد و بقيه جنگندههاي متجاوز مجبور بهفرار شدند. علاوه بر اين، پذيرش انجام اين حمله از سوي سخنگوي ارتش رژيم صهيونيستيهم نكته جديدي است چراكه تا كنون رژيم صهيونيستي حاضر نشده بود به صورت رسميمسئوليت حملات هوايي خود به خاك سوريه را قبول كند هر چند كه سكوت آنها به عنوانتأييد غير رسمي تلقي ميشد. از طرف ديگر، به صدا درآمدن آژيرهاي خطر در مناطق غوراردن، اطراف قدس تا شهرك موديعين در مناطق اشغالي و شليك موشكهاي آرو براي مقابلهبا موشكهاي سام 5 سوري همگي دلالت بر سراسيمگي صهيونيستها دارد كه نسبت به مواردقبلي، خود را در موقعيتي جديد و غير منتظره ديدهاند.
قبل از هر چيز، بايد توجه كرد كه رژيمصهيونيستي سامانه «آرو» به معناي پيكان را براي رهگيري موشكهاي بالستيك طراحيكرده و ساخته بود اما شليك موشكهاي اين سامانه براي مقابله با موشكهاي كوتاهبردسام 5 تنها به اين معنا ميتواند باشد كه صهيونيستها انتظار پاسخ موشكي ارتشسوريه را نداشتهاند و با سرنگون شدن يكي از جنگندههاي خود سعي كردهاند با شليكآرو پاسخي به ارتش سوريه داده باشند هر چند كه اين پاسخ با توجه به ظرفيت وامكانات سامانه آرو، به هيچ وجه كارايي لازم را ندارد. نكته قابل توجه از طرفمقابل و جبهه سوريه است كه برخلاف موارد قبل، اين بار به تجاوز هوايي صهيونيستهابا شليك موشكهاي پدافند هوايي پاسخ داده است. موتي آلموز، سخنگوي ارتش صهيونيستي،انگشت بر همين نكته گذاشته و چنين به نظر ميرسد كه او مثل ديگر فرماندهان اينارتش انتظار پاسخ ارتش سوريه را نداشتهاند و ديگر نميتوانند مثل گذشته جنگندههايخود را با توجه به حاشيه امني به قلمرو هوايي سوريه بفرستند. اين حاشيه امن طي ششسال گذشته به دليل درگيري ارتش سوريه با گروههاي تروريستي بود كه به اين ارتشاجازه نميداد با پاسخ به تجاوزات هوايي صهيونيستها، جبهه ديگري را براي خود بازكنند. حالا كه ارتش سوريه با شليك پدافند هوايي خود يكي از جنگندههاي صهيونيستهارا سرنگون كرده، فرماندهان ارتش صهيونيستي متوجه شدهاند كه ارتش سوريه ديگر ازموقعيت شش سال گذشته خارج شده و اين توانايي را در خود ميبيند كه در عين مبارزهبا گروههاي تكفيري – صهيونيستي وارد جبههاي در برابر صهيونيستها بشود و به هميندليل هم حاشيه امني براي جنگندههاي رژيم صهيونيستي وجود نخواهد داشت.
در اين بين، بعضينگاهها به سفر اخيربنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي، به مسكو و ديدارش با ولاديمير پوتين،رئيسجمهور روسيه است كه اين حمله را به اين معني تعبير كردهاند كهنتانياهو در آن ديدار مجوزي از پوتين گرفته بود. اين نوع تعبير را بيشتر در رسانههايغربي- عربي ميتوان ديد كه در جبهه ضد مقاومت قرار دارند و با اين نوع تفسير سعيميكنند همراهي روسيه را با جبهه مقاومت كمرنگ نشان دهند. از آنجايي كه سياستاعلامي و اجرايي روسيه در حمايت از دولت و ارتش سوريه تا كنون بدون هيچ تغييريادامه داشته، اين نوع تفسير را تنها ميتوان در حد گمانهزنيهايي بيدليل ارزيابيكرد و در مقابل ميتوان موضوع را از اين زاويه در نظر گرفت كه صهيونيستها اينحمله را طراحي و اجرا كردهاند تا علاوه بر ضربه زدن به مراكز نظامي سوريه، بهنوعي واكنش روسيه را هم بعد از آن سفر نتانياهو بسنجند. شليك پدافند هوايي ارتشسوريه اين پاسخ را به آنها داده كه حمايت روسيه از اين شليك را در محاسبات خود درنظر بگيرند و اگر آنها بخواهند به اين حملات و تجاوزات هوايي ادامه بدهند، بايدمنتظر پاسخهايي به مراتب سنگينتر از اين هم باشند. بنابر اين، صهيونيستها بعدشش سال پاسخ جديدي از خط مقاومت گرفتهاند كه اين شش سال جنگ توان و آمادگي جبههمقاومت براي ايستادن در برابر آنها كاسته نشده و حاضر به هر پاسخي به تجاوزگريآنها است.
منبع: روزنامهجوان ، نویسنده:نعمان رحيمي ، 27/12/1395